19 Νοεμβρίου 2008

Η ΚΡΙΣΗ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΥΝΤΑ


«Αναδουλειές» στην καλλιέργεια χασίς στην Ηλεία, τον τελευταίο χρόνο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Πρώτη», οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το νομό τον Αύγουστο του 2007, προκάλεσαν κρίση στο επάγγελμα του χασισοκαλλιεργητή, έχοντας αφήσει την ελληνική «αγορά» χωρίς… αποθέματα.
Δύο είναι οι σημαντικότεροι λόγοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στους οποίους οφείλεται το φαινόμενο.
Οι πυρκαγιές είχαν ως αποτέλεσμα αφενός να καούν μεγάλες εκτάσεις με φυτείες που υπήρχαν «επιμελώς» κρυμμένες και αφετέρου να αφανιστούν όλοι εκείνοι οι χώροι που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κρυψώνες για ανάλογη δραστηριότητα.
Έτσι, η σύσταση του εδάφους στην Ηλεία σήμερα δεν επιτρέπει την ανάπτυξη καλλιεργειών χασίς, ενώ περιορίστηκαν σημαντικά οι χώροι όπου θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια φυτεία.
Όπως ανέφερε στη zougla.gr ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Χρήστος Βορλόκας, τα εναπομείναντα μέρη που θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια μεγάλη φυτεία είναι ελάχιστα πλέον και αν κάποιοι επιμένουν σε αυτό το είδος... της επικερδούς καλλιέργειας, αυτοί περιορίζονται σε πολύ μικρές φυτείες.
Αποτέλεσμα όλων αυτών των… δυσκολιών είναι η «μετανάστευση».
Προκειμένου να εξασφαλίσουν πάλι όσα με… κόπο τόσα χρόνια κέρδισαν στην Ηλεία οι καλλιεργητές αναγκάστηκαν να γίνουν… μετανάστες και να αναζητήσουν νέες περιοχές δράσης.
πηγη: Ζουγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες