19 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Προβλήματα με τα γεφύρια στην περιοχή των Χριστιάνων, που έφραξαν από τις φερτές ύλες, αντιμετώπισε από τη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών ο Δήμος Φιλιατρών, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο «Θάρρος» ο δήμαρχος Άλκης Ξύγκας.
Συνεργεία του Δήμου εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ επενέβησαν για να καθαρίσουν τα γεφύρια από τις φερτές ύλες σε τρία σημεία.
Ωστόσο, οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν προβλήματα και στον πυρόπληκτο Δήμο Νέστορος. Από τη βροχή χαλάρωσαν τα εδάφη και σε συνδυασμό με την έλλειψη βλάστησης, λόγω των περσινών πυρκαγιών, σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο δρόμο από Τουλούπα Χάνι – Χώρα, στο ύψος της Μεταξάδας, καθώς και στο Αμπελόφυτο, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από τα συνεργεία του Δήμου το βράδυ του Σαββάτου.
Στη Χώρα
Η βροχή, ωστόσο, προκάλεσε προβλήματα και μέσα στη Χώρα. Τα χαλίκια με τα οποία είχαν σκεπαστεί οι τάφροι που προέκυψαν από την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης, παρασύρθηκαν από τα νερά και κατέληξαν στις σχάρες απορροής των ομβρίων, τις οποίες και έφραξαν. Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνουν τα νερά στο οδόστρωμα, προκαλώντας, συνεπακόλουθα, κι άλλες φθορές.
Ο δήμαρχος Τάσος Τσορώνης ανέφερε πως ζητήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία να προβεί στην αποκατάσταση των τάφρων, ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε πως τα χαλίκια είχαν τοποθετηθεί στα σκάμματα προκειμένου να «πατηθούν» από τα διερχόμενα οχήματα και να αποτελέσουν την υπόβαση του έργου, που προηγείται της ασφαλτόστρωσης.
Πάντως, όπως σημείωσε, του προκάλεσε ιδιαίτερη ευχαρίστηση το γεγονός της βροχής και υπογράμμισε πως «προτιμούμε να αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα, παρά να μην έχουμε νερό»
ΠΗΓΗ θΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες