11 Ιουλίου 2014

Εβδομάδα Μεσσηνίων της Ευρώπης και υποστήριξη της Καλαμάτας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Ο «ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ » (Μ.Ε.Σ.) λειτουργεί ως συλλογικό όργανο των αποδήμων Μεσσηνίων που ζουν στις χώρες της Ευρώπης. Έχει ως έδρα του την Καλαμάτα. Είναιμέλος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας (Μ.Α), συμμετέχει στα όργανά της και τις δράσεις της. Μέλη του μπορούν να είναι κάθε Μεσσήνιος ή φίλος της Μεσσηνίας που διαμένει στην Ευρώπη. Η είσοδος των μελών γίνεται με υποβολή αίτησης στον εκπρόσωπο κάθε χώρας. Δεν υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των μελών. ΣΚΟΠΟΣ του «Μεσσηνιακού Ευρωπαϊκού Συνδέσμου» είναι η προβολή και προώθηση των Μεσσηνιακών και Εθνικών θεμάτων, η διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, η συμπαράσταση στα προβλήματα των ομογενών, η ενίσχυση κάθε προσπάθειας αλληλοκατανόησης και ανταλλαγής απόψεων και δράσεων, για την πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη της Μεσσηνία............

Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά με τον Μ.Ε.Σ., οργανώνεται με την υποστήριξη της Μ.Α., εβδομάδα των Μεσσηνίων της Ευρώπης, στην Καλαμάτα από τη Δευτέρα 21 έως Παρασκευή 25 Ιουλίου. Στα γραφεία της Αμφικτυονίας, οδός Βύρωνος 67 και Σωκράτους, από τις 10.00 έως 13.00 μέλη της Μ.Α. και του Μ.Ε. Σ. με ιδιαίτερη χαρά θα υποδέχονται κάθε φίλο Μεσσήνιο της Ευρώπης αλλά και όλων των απανταχού ομογενών.
Η εβδομάδα θα κλείσει το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014,με Ημερίδα για τη διασύνδεση όλων των Μεσσηνίων και την ενδυνάμωση του Μ.Ε.Σ. Η Ημερίδα θα γίνει στο Ξενοδοχείο ΡΕΞ της Καλαμάτας από τις 9:30 μέχρι τις 12:00. Θέμα της ημερίδας είναι η υποστήριξη της υποψηφιότητας της Καλαμάτας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Η Ημερίδα θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.



Πληροφορίες: Παν. Μπαζίγος 6977948911

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες