15 Μαΐου 2014

Σχόλιο του Νίκου Διασάκου για τις δηλώσεις Αργυράκη σε σχέση με το σκουπιδοεργοστάσιο της Καλλιρρόης

Ο κ Αργυράκης αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας του κ Τατούλη, σε εκπομπή τοπικού καναλιού (Μεσόγειος) την Τρίτη 13/5 το βράδυ προσπαθώντας να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο υποστήριξε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Γόντικας δεν διαφωνούν με τη δημιουργία του σκουπιδοεργοστασίου στη Καλλιρρόη αλλά με τον τρόπο που γίνεται. Στη συνέχεια υποστήριξε πως για το χώρο που έχει επιλέξει η εταιρεία να κάνει την επένδυση της υπάρχουν θετικές εγκρίσεις από υπηρεσίες, (ΙΓΜΕ, Αρχαιολογική υπηρεσία) υπονοώντας πως η Περιφέρεια δεν ασχολείται με την χωροθέτηση..............

Ο συνδυασμός του κ Τατούλη, ο εκλεκτός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μέχρι πρότινος, αφού ξεκίνησε με την πλαστογράφηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) της Καλλιρρόης, τώρα παραχαράσσει και την αλήθεια σε σχέση με τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι η μόνη ξεκάθαρη: “Ο χώρος στην Καλλιρόη δεν είναι απλά ακατάλληλος αλλά επικίνδυνος αφού βρίσκεται πάνω σε σεισμικό ρήγμα και σε πηγές”! Γι’ αυτό αλλοίωσαν και την ΜΠΕ.
Η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της περιφέρειας προωθούν την πολιτική της ΕΕ δίνοντας “Γη και ύδωρ” στους διάφορους επενδυτές. Την Καλλιρρόη διάλεξε η ΤΕΡΝΑ, την Καλλιρόη της δίνουν και κάνουν ότι μπορούν για να κάμψουν τις λαϊκές αντιδράσεις. Γ’ αυτό από κοινού η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι Οικολόγοι στο περιφερειακό συμβούλιο στο τέλος του 2011, παρέδωσαν τα πάντα σε ιδιώτες (την επιλογή της μεθόδου, τη χωροθέτηση, την κατασκευή των εργοστασίων, τη λειτουργία, την τιμολόγηση ακόμα και τον έλεγχο).
Η πολιτική αυτή είναι εγκληματική γιατί υποχρεώνει τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν χρυσάφι το σκουπίδι. Από 30 έως 65 ευρώ στην Καλαμάτα τον τόνο που επιβαρύνονται σήμερα, θα εκτιναχθεί στα 150 ευρώ τον τόνο.
Οι εργαζόμενοι που θα πληρώσουν ακριβά αυτή την πολιτική, όλοι οι Μεσσήνιοι που κινδυνεύουν από αυτήν, ιδιαίτερα οι κάτοικοι του δήμου Οιχαλίας πρέπει να στείλουν ηχηρό μήνυμα και σε αυτούς που προετοίμασαν και υλοποιούν αυτή την κατάσταση (Τατούλης – Δέδες- Οικολόγοι) αλλά και σε αυτούς που όντος συμφωνούν με την ουσία αυτής της πολιτικής αλλά διαφωνούν με τον τρόπο (Βουδούρης, Μανώλης). Να ψηφίσουν μαζικά τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής συσπείρωσης στους Δήμους και τις Περιφέρειες και του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες