8 Απριλίου 2014

Το Ελληνικό χωριό που σαρώνει στις γεννήσεις βρίσκεται δίπλα στα Ζωνιανά!

Τα Λιβάδια, στο Μυλοπόταμο Ηρακλείου Κρήτης, είναι ένα χωριό που συνεχίζει, εκ… παραδόσεως, να κρατά την πρωτιά στις γεννήσεις πανελλαδικά.
 Κι αυτό, γιατί, όπως λένε οι κάτοικοι, «τα πολλά παιδιά είναι ευτυχία».
Σε αντίθεση με τα αστικά κέντρα, τα μνημόνια δεν ανέκοψαν τις γεννήσεις. Μια μέση οικογένεια, έχει από τέσσερις τουλάχιστον απογόνους. Κι αυτό, γιατί, όπως λένε οι κάτοικοι, «τα πολλά παιδιά είναι ευτυχία».
Και βέβαια, ο πρωταθλητισμός των ζευγαριών σε γεννήσεις, δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά από αιώνες μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, σαν να είναι κανόνας, όπως γράφει το Madeincreta.gr. Ωστόσο, παρά την μείωση του μαθητικού δυναμικού από τη δεκαετία του ’60 και μετά, τα Λιβάδια δεν απώλεσαν την ζωντάνια τους και συνεχίζουν να κρατούν τις παραδοσιακές αξίες ζωής και ιδιαίτερα της φιλοξενίας, που μεταφέρονται από τους προηγούμενους στους επόμενους. .............

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι το ορεινό κεφαλοχώρι δεν εγκαταλείπεται από τους νέους, πολλοί από τους οποίους το επιλέγουν για τόπο μόνιμης εγκατάστασης και, σχεδόν, στο σύνολό τους απασχολούνται με την κτηνοτροφία. Έτσι σήμερα, επί συνόλου 2.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, επέλεξαν για μόνιμη κατοικία τους το χωριό πάνω από 1500 άνθρωποι και από αυτούς οι 800-1000 είναι κάτω των 40 χρόνων. Είναι το αισιόδοξο μήνυμα των καιρών στην Ελλάδα που γηράσκει.
πηγή ΤΑ ΧΑΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες