18 Μαρτίου 2014

Δενδροφύτευση στη Μεταξάδα αυτή την Κυριακή απο τον τοπικό Σύλλογο και τον Σκάι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταξάδας σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου Νέστορος και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ πραγματοποιεί δενδροφύτευση, την Κυριακή 23 Μαρτίου του 2014 και ώρα 10:00 πμ., στην περιοχή της Μεταξάδας.
Με σκοπό την αισθητική και οικολογική αναβάθμιση του τοπίου και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της περιοχής, θα δημιουργηθεί δάσος στη θέση περιμετρικά της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου.
Τα είδη που θα φυτευτούν είναι μεταξύ άλλων σφενδάμια, αριές, πουρνάρια και αμυγδαλιές, φυτά καλά προσαρμοσμένα στις οικολογικές συνθήκες της περιοχής, με εύκολη εγκατάσταση. .......
Πρόκειται να συμμετάσχουν κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις, ενώ οι δασολόγοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για το σωστό φύτεμα των δένδρων, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν.
Η δημιουργία ενός δάσους εκ νέου, μέσα στα πλαίσια του εθελοντισμού, βοηθάει στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και αναπτύσσει την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται στους κατοίκους πράσινο περιβάλλον με καθαρό οξυγόνο.
kpylos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες