9 Φεβρουαρίου 2014

Αμερικανικό λόμπι εναντίον του ευρωπαϊκού ελαιολάδου με τους Ισπανοϊταλούς να αντιδρούν ξεχνώντας το δικό τους λόμπι εναντίον του Ελληνικού ελαιολάδου.

Για λόμπι των αμερικανών παραγωγών ελαιολάδου εναντίον των ελαιοπαραγωγών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μήλο της έριδος φυσικά την τεράστια αμερικανική αγορά ελαιολάδου- μιλούν οι Ισπανοί, μετά το δημοσίευμα των New York Times “Extra Virgin Suicide” στο οποίο γινόταν αναφορά σε φερόμενη εκτεταμένη νοθεία στο ιταλικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Ειδησεογραφικές ιστοσελίδες εξειδικευμένες στο ελαιόλαδο φιλοξενούν απόψεις ειδικών σύμφωνα με τους οποίους το δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης στοχοποιεί το ευρωπαϊκό ελαιόλαδο.
Σύμφωνα με τον ...............
Πρόεδρο της ASOLIVA (Ένωση Ισπανών Εξαγωγέων Ελαιολάδου) , José Pont Amenós, η αναφορά στο εν λόγω δημοσίευμα σε εισαγωγές ισπανικού ελαιολάδου στην Ιταλία παραβιάζει τους κανόνες του ελεύθερου εμπορίου, που σε άλλες περιπτώσεις τόσο οι αμερικανοί υπερασπίζονται. Όσο για τους ελέγχους και τις ποινές που επιβάλλονται σε περίπτωση νοθείας στην ΕΕ είναι αυτές που καθορίζονται διεθνώς από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC) και ισχύουν για όλα τα κράτη μέλη του.
Οι αντιδράσεις σε Ισπανία και Ιταλία επιβεβαιώνουν εμμέσως πλην σαφώς τα όσα από την πρώτη στιγμή είχε γράψει το Olivenews.gr για πόλεμο εναντίον του ελαιολάδου. Ο ελαιοκομικός κόσμος πρέπει να σταθεί αλληλέγγυος και ενωμένος μπροστά σε αυτή την επίθεση και να μην πέσει στην παγίδα των ανταγωνισμών μεταξύ των ελαιοπαραγωγών χωρών.
Κοινός στόχος όλων πρέπει να είναι η αναβάθμιση της ποιότητας και οι πιο αποτελεσματικοί έλεγχοι ώστε να καταπολεμηθούν τα όποια φαινόμενα απάτης -που δε συμβαίνουν μόνο στο χώρο του λαδιού- ώστε να μη δίνουμε αφορμή σε όσους θέλουν να υποσκάψουν τη θέση του ελαιολάδου και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, που αποτελούν την ατμομηχανή της παγκόσμιας αγοράς ελαιολάδου και να προσφέρουμε πάντα στον καταναλωτή έναν υψηλής ποιότητας φυσικό χυμό της ελιάς, όπως είναι το ελαιόλαδο.
olivenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες