28 Φεβρουαρίου 2014

Ο Τατούλης τρώει τα παιδιά του... Οπως έφαγε το Μαλαπάνη τώρα τρώει τον Αλευρά.

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται εντός των ημερών στην πλειοψηφία της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Η στάση τον τελευταίο καιρό του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, δηλώνοντας στα όργανα του ΠΑΣΟΚ (τόσο κεντρικά όσο και τοπικά) πως δεν πρέπει να στηριχθεί εκ νέου στις περιφερειακές εκλογές ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, προβλημάτισε έντονα την πλειοψηφία. Αυτός ήταν και ο λόγος της αιφνιδιαστικής επίσκεψης του κ. Τατούλη μαζί με την κα Νικολάκου στο γραφείο του κ. Αλευρά πριν από λίγες ημέρες και, μάλιστα, την επομένη της συνεδρίασης της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη ή όχι του νυν περιφερειάρχη.
Έτσι, οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του κ. Τατούλη (αν όχι όλοι, σίγουρα η συντριπτική πλειοψηφία) ετοιμάζονται να ζητήσουν επίσημα την παραίτηση του κ. Αλευρά από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη..............


Αντιδράσεις και τραγελαφικές καταστάσεις
Όπως σημειώνει το περιβάλλον του περιφερειάρχη, τηρήθηκε στάση αναμονής, όταν στη συζήτηση που έγινε στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Αλευράς τάχθηκε αρνητικά στη στήριξη της υποψηφιότητας Τατούλη. Τα πράγματα άλλαξαν, όμως, όταν το ίδιο έπραξε ο κ. Αλευράς κατά τη συζήτηση στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Μεσσηνίας.
Αυτό εκνεύρισε συμβούλους του κ. Τατούλη οι οποίοι θεωρούν ότι του έχουν μείνει «πιστοί» αλλά δεν έχουν ανταμειφθεί όπως θα ήθελαν ή παραμέρισαν τις φιλοδοξίες τους, δεχόμενοι άλλες αποφάσεις του περιφερειάρχη, όπως να ορισθεί ο κ. Αλευράς αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.
Όπως υποστηρίζουν οι αντιδρώντες σύμβουλοι, πώς από τη στιγμή που έχει διαχωρίσει τη θέση του και τάσσεται κατά της στήριξης του κ. Τατούλη, θα κυλήσουν οι επόμενοι μήνες έως τις εκλογές με «τιμονιέρη» στη Μεσσηνία έναν άνθρωπο ο οποίος δε θα μπορεί ή δε θα θέλει να εφαρμόσει την προεκλογική τους τακτική.
Παράλληλα, επισημαίνουν πως ήδη παρατηρούνται τραγελαφικές καταστάσεις, με τις υπηρεσίες στη Μεσσηνία να λαμβάνουν άλλες εντολές από την Τρίπολη και άλλες από τον τοπικό αντιπεριφερειάρχη και τους υπαλλήλους να βρίσκονται σε σύγχυση.

Θα ζητήσουν την παραίτησή του
Όλα αυτά, ως φαίνεται, έχουν οδηγήσει τους Μεσσήνιους συμβούλους της πλειοψηφίας να σκέφτονται και ήδη να προγραμματίζουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, πιθανότατα και εντός της εβδομάδας, να ζητήσουν επίσημα την παραίτηση του κ. Αλευρά και την αντικατάστασή του.
Το σκεπτικό που αναλύουν είναι το εξής: ο κ. Αλευράς κατέλαβε τη θέση του παραιτηθέντος Χρήστου Μαλαπάνη, μετά την ψηφοφορία που έγινε μεταξύ τους, και όχι διότι εξαρχής είχε τεθεί στο συνδυασμό ως αντιπεριφερειάρχης.
Υπενθυμίζεται ότι οι τοπικοί αντιπεριφερειάρχες ορίζονται στο ψηφοδέλτιο από τον επικεφαλής και δε λαμβάνουν σταυρό, αλλά καταλαμβάνουν τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στην περιοχή τους, εφόσον εκλεγεί πρώτος ο συνδυασμός.
Μετά την παραίτηση του κ. Μαλαπάνη, ο κ. Αλευράς κατέλαβε τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, αφού ψηφίσθηκε από τους 7 Μεσσήνιους συμβούλους και συγκεκριμένα τους: Γιάννη Αργυράκη, Γεώργιο Μπακούρο, Νίκο Μπαρούνη, Ντίνα Νικολάκου, Σταύρο Ξηρογιάννη, Θεόδωρο Σταυριανόπουλο και Κώστα Τσαπόγα.
Πλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των εν λόγω συμβούλων ετοιμάζεται να ανακοινώσει επίσημα ότι, μετά την αρνητική τοποθέτηση του κ.Αλευρά στην υποψηφιότητα του κ. Τατούλη, αίρουν τη στήριξη με την ψήφο που του είχαν δώσει και ζητούν την παραίτησή του.
Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι ο κ. Αλευράς θα δεχτεί να παραιτηθεί και έτσι, όπως όλα δείχνουν, το επόμενο διάστημα το θερμόμετρο θα ανεβαίνει συνεχώς στην Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες