30 Νοεμβρίου 2013

Ζητείται ενίσχυση των Α.Τ. Πύλου, Κορώνης και Γαργαλιάνων

Η έντονη αστυνομική παρουσία στην περιοχή χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Πύλου – Νέστορος με την άμεση ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Πύλου, Κορώνης και Γαργαλιάνων είναι το αίτημα που θα υποβάλει αρμοδίως ο Δήμος.
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης αναφέρθηκε στα κρούσματα κλοπών και οχλήσεων σε πολίτες, κυρίως από οικονομικούς μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή για την περίοδο του ελαιομαζέματος.............

Ο αγροτουρισμός άγνωστος στη Μεσσηνία.

Την ώρα που η Ιταλία βρίσκεται 25 χρόνια μπροστά από εμάς και η Γαλλία 30 χρόνια, στην Ελλάδα ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο για το τι είναι αγροτουρισμός και ποιες μονάδες μπορούν να χαρακτηριστούν με τον όρο αυτό.
Ειδικά στη Μεσσηνία δεν υπάρχει καμία τέτοια μονάδα, σύμφωνα με το Μητρώο Επιχειρήσεων του τοπικού Επιμελητηρίου, και οι όποιες ενέργειες γίνονται είναι μεμονωμένες και αφορούν κυρίως επισκέψεις σε λιοστάσια για το πώς γίνεται το λιομάζωμα.
Είναι όμως αυτό αγροτουρισμός; Σύμφωνα με τον............

Οι αγώνες του Μιλτιάδη μέχρι τώρα.

Αύριο 01 Δεκέμβρη 2013 συμπληρώνουμε αισίως στην 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Β' τοπικής κατηγορίας.Η ομάδα του χωριού μας έχει αγωνιστεί 8 φορές μετρά 5 ισοπαλίες, 2 ήττες και μόλις 1 νίκη.Έχει μαζέψει 8 βαθμούς και βρίσκεται στην 11η θέση.Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων:

1η αγωνιστική
Α.Ο Μιλτιάδης-ΠΑΟ Καλλιθέας  1-1

2η αγωνιστική
Απόλλωνας Πεταλιδίου- Α.Ο Μιλτιάδης  8-0

3η αγωνιστική
ΑΟ Μιλτιάδης-ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα  0-0
4η αγωνιστική
Ακρίτας Κορώνης-Α.Ο Μιλτιάδης  4-1

5η αγωνιστική 
Α.Ο Μιλτιάδης-Αίαντας Καλαμάτας 1-0
6η αγωνιστική
Παναθηναϊκός Καλαμάτας-Α.Ο Μιλτιάδης  0-0

29 Νοεμβρίου 2013

Πανιώνιος Καλαμάτας-Α.Ο Μιλτιάδης.

Ταυτότητα αγώνα

Τοποθεσία:Καλαμάτα

Όνομα Γηπέδου: Δημ.Κτελ Γ.Λουκαρέας

Ημερομηνία: 01/12/2013 (Ημέρα: Κυριακή)

Ώρα: 15:00

Διαιτητές: Κυριακόπουλος Χ., Ταβουλαρέας Δ., Παλλαδινός Σ.

Πιθανές καιρικές συνθήκες: Βροχή με 20 βαθμούς κελσίου



Ανάδειξη του «Καλύτερου Νέου Αγρότη»

Με σύνθημα «στήριξε κι ΕΣΥ την ελληνική γεωργία», η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών διοργανώνει διαγωνισμό για την ανάδειξη του Έλληνα «Καλύτερου Νέου Αγρότη». Ο νικητής θα συμμετάσχει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για την ανάδειξη του «Καλύτερου Νέου Αγρότη» που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 29 Ιανουαρίου 2014.
Οι κατηγορίες στις οποίες θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι είναι :........

Τι παίζεται με τον Αστερα της Βουλιαγμένης;

Ανάμεσα στους 13 υποψήφιους που διεκδικούν τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, περιλαμβάνονται επτά ξένοι όμιλοι και έξι όμιλοι ελληνικών συμφερόντων .
Οι ξένοι όμιλοι είναι ο τουρκικός όμιλος Dogus που έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με τη Lamda Development, η αραβικών συμφερόντων AGC Equity Partners με γραφεία σε Λονδίνο, Ντουμπάι, Βηρυτό, το αμερικανικό hedge fund Βaupost, το επίσης αμερικανικό fund Colony Capital που διαχειρίζεται επενδύσεις σε ακίνητα άνω των 50 δισ. δολαρίων, η καναδική εταιρεία ΙCI, η ρωσική Strategic Initiative και τον κινεζικό όμιλο Fosun.
Τα έξι ελληνικών συμφερόντων σχήματα είναι.............

28 Νοεμβρίου 2013

Εκθεση παραδοσιακών πελοποννησιακών προϊόντων από 5 έως 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα

Εκθεση παραδοσιακών πελοποννησιακών προϊόντων θα λειτουργήσει στην πλατεία Κλαυθμώνος από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου. Την έκθεση διοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τα κατά τόπους Επιμελητήρια.
Στο πλαίσιο της προβολής των παραδοσιακών πελοποννησιακών προϊόντων θα διοργανωθούν παράλληλα πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, με στόχο την μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών.
Η περσινή έκθεση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία αφού εξαντλήθηκαν τα προϊόντα που πουλιούνταν λιανικώς στην έκθεση. .............

Για το πρώτο διπλό!

Ο Μιλτιάδης την Κυριακή 01 Δεκέμβρη θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο Γ.Λουκαρέας από τον Πανιώνιο Καλαμάτας.Στόχος της ομάδας για αυτό το ματς είναι να πάρει το πρώτο διπλό αλλά και να καταφέρει να κάνει μια καλή εμφάνιση.Η ομάδα του Πύργου βρίσκεται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 8 βαθμούς.Σε 8 αγώνες έχει καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς μία φορά ενώ έχει 5 ισοπαλίες και 2 ήττες.
 

Η τιμή του ελαιολάδου από 2,45 μετρητοίς έως 2,65 με επιταγή

Τα 2,45 ευρώ το κιλό είναι η κυρίαρχη τιμή του φρέσκου έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στη Μεσσηνία, αυτή την περίοδο που ουσιαστικά η παραγωγή βρίσκεται στην έναρξή της.
Αυτό σημείωσε στην "Ε" ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβέων Αντώνης Κορακάκης, επισημαίνοντας ότι «κάτι παραπάνω, 2,50 ευρώ, δίνει γνωστή εξαγωγική εταιρεία (η "ΑΓΡΟΒΙΜ") σε ελαιοτριβεία με τα οποία συνεργάζεται».
Να υπενθυμίσουμε ότι η Ενωση Μεσσηνίας αγοράζει φρέσκο ελαιόλαδο με καλύτερες τιμές, αλλά με τρίμηνη επιταγή: 2,55 ευρώ το έξτρα παρθένο και 2,65 το ΠΟΠ, ενώ θα δώσει και εκκαθάριση..................

27 Νοεμβρίου 2013

Απο την Κυπαρισσία η 23χρονη σοβαρά τραυματισμένη στα Τέμπη και η πολύπαθη σήραγγα των Τεμπών που δε λέει να τελειώσει.

Δέκατέσσερα άτομα τραυματίστηκαν προχθές το βράδυ στα τέμπη μετα τη σύγκρουση λεοφορίου του ΚΤΕΛ Θεσαλονίκης με φορτηγό. Μεταξύ των τραυματιών και μια 23χρονη απο την Κυπαρισσία - επί πτυχίω φοιτήτρια Βιολογίας στη Θεσσαλονίκη- η οποία έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ...υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η καταστασή της παραμένει σοβαρή. Πάντως ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση των περισσοτέρων από τους 14 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Περιφερειακό και το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, μετά το φονικό τροχαίο.
Η πολύπαθη σήραγγα των Τεμπών που δε λέει να τελειώσει

Η σήραγγα, των 6 χιλιομέτρων που θα παρακάμπτει την Κοιλάδα των Τεμπών, κατασκευάζεται από την τεχνική εταιρεία "ΑΚΤΩΡ" Ο  Αυτοκινητόδρομος.........

Σύλληψη 76χρονου για χρέη 10 εκατ. ευρώ στους Γαργαλιάνους

Το αστρονομικό ποσό των 10 εκατ. ευρώ χρωστούσε προς το Δημόσιο ένας 76χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες στους Γαργαλιάνους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:
"Συνελήφθη, σήμερα (26.11.2013) το πρωί, στους Γαργαλιάνους, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, ένας 76χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 76χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο ύψους -10.357.550,29- ευρώ. Ο 76χρονος ..............

26 Νοεμβρίου 2013

Μεγάλες ζημιές απο το χαλάζι σε αρκετές περιοχές


Μετά την έντονη κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου (βροχή-χαλάζι-ανεμοθύελλα) σήμερα το πρωί κλιμάκια γεωπόνων της Π.Ε. Μεσσηνίας επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές όπου διαπιστώθηκαν μεγάλες ζημιές κυρίως στην ελαιοκαλλιέργεια.
Συγκεκριμένα υπήρξε χαλαζόπτωση με αρκετά μεγάλη ζημιά στον ελαιόκαρπο στην περιοχή της Μάνης και ιδιαίτερα στο Νεοχώρι-Αγ. Νικόλαο-Ρίγκλια-Σαϊδόνα-Καστάνια, όπου η ζημιά κυμαίνεται από 35%-70%.
Χαλαζόπτωση υπήρξε και στην Πυλία και ιδιαίτερα στα χωριά Καπλάνι-Ζιζάνι-Υάμεια-Ακριτοχώρι-Φοινικούντα και κυμαίνεται από 30% έως 70%.
Στην Τριφυλία, στην ελαιοκαλλιέργεια η ζημιά ............

Εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών


Σε εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών θα μετατραπεί για δύο Σαββατοκύριακα το ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ του Δήμου Τριφυλίας. Σ` αυτή τη δραστηριότητα μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από όλο το Δήμο Τριφυλίας ανεξάρτητα αν παρακολουθούν ή όχι τα μαθήματα του Εργαστηρίου. Θα φτιάξουν στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ζυμάρι. Το πρώτο Σαββατοκύριακο είναι το επόμενο 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2013 και το δεύτερο, το μεθεπόμενο στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.
Τα παιδιά μπορούν να .............

25 Νοεμβρίου 2013

Πλούσιες δράσεις στο 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων με θεατρική Παιδεία!!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ είχαμε μια επίσκεψη στο σχολείο μας στο 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων!
Μας επισκέφθηκε «η μικρή Βασιλική με το φαμπλεκοτρι»! Θα απορρείτε βέβαια τί είναι όλα αυτά …
Η θεατρική ομάδα «one two free» λοιπόν παρουσίασε μέσα στην τάξη μας το έργο αυτό κι εμείς μαζί με τις ηθοποιούς γνωρίσαμε τα χρώματα, τη μουσική και τη ζωγραφική! Αφού τελείωσε η παράσταση, παίξαμε όλοι μαζί θεατρικό παιχνίδι και γίναμε χρώματα, μαέστροι, ζωγράφοι και ορχήστρα!
Μάθαμε μαζί με τη Βασιλική για το φάσμα, τα τρία βασικά χρώματα, τα χρώματα του ουράνιου τόξου και ακόμα ότι μπορούμε να φτιάξουμε ό,τι χρώμα θέλει ο καθένας όπως το «φαμπλεκοτρί»! Φαντασία νά’χεις …
Συνεχίσαμε τη..................

ΜΕΣΣΗΝΙΑ –Σημαντικές οι ζημιές από την κακοκαιρία

Η κακοκαιρία που κτύπησε με αμείωτη ένταση τις τελευταίες ημέρες την Μεσσηνία συνεχίζεται και μαζί της συνεχίζονται τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στις υποδομές του Νομού .
Στην Κυπαρισσία πλημμύρισε ξανά για τρίτη φορά ο εθνικός δρόμος προς Πύργο στη περιοχή Μυρέικα με αποτέλεσμα να πιάσουν ξανά δουλειά οι τσάπες του δήμου με την συμβολή ιδιωτών.
Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώνονται από την Κυριακή σε πολλές περιοχές του νομού, λόγω βλάβης στην περιοχή του υποσταθμού στο Ασπρόχωμα.
Παράλληλα, προβλήματα παρουσιάστηκαν .................

24 Νοεμβρίου 2013

Στο ελληνικό κράτος τελικά οι δυο ιστορικές επιστολές του Θ. Κολοκοτρώνη

Δυο ιστορικές επιστολές του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οι οποίες επρόκειτο να δημοπρατηθούν την Τετάρτη από τον οίκο Πέτρου Βέργου, περιέρχονται στο ελληνικό κράτος, με πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις έγιναν το τελευταίο 24ωρο με τους κατόχους και δικαιούχους των δύο ντοκουμέντων της νεότερης Ιστορίας μας και η συμφωνία
ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί. Οι δυο επιστολές αποκτήθηκαν αντί του ποσού των 4000 ευρώ η καθεμιά...........

23 Νοεμβρίου 2013

Μαθήματα πιάνου απο το δήμο Τριφυλίας.


Τα μαθήματα στο τμήμα εκμάθησης πιάνου στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013. Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου υπήρξε συνάντηση της Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Παντελάκη Παρασκευής και της νέας δασκάλας του πιάνου κ. Παπαγιαννοπούλου Κωνσταντίνας με τους γονείς των μαθητών για τον καθορισμό των ωρών αλλά και για συζήτηση σχετικά με θέματα του Ωδείου. Στη συνάντηση εκφράστηκε η άποψη ότι το ύψος των διδάκτρων, αν και είναι χαμηλό σε σχέση με άλλα ωδεία, παραμένει ανασταλτικός παράγοντας για τη..............

Επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα εργόσημα

Με αφορμή την επιβολή προστίμων σε ορισμένους ελαιοπαραγωγούς που απασχολούσαν εργάτες που δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις για αγροτική εργασία, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου Τριφυλίας με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη ζητά από την ανοχή της πολιτείας μέχρις ότου επιλυθούν τα προβλήματα σχετικά με το εργόσημο.
Στην επιστολή τους οι αγρότες του Συνεταιρισμού αναφέρουν ότι αν και οι ίδιοι συμφωνούν με τη νόμιμη απασχόληση εργατών, εντούτοις επισημαίνουν ότι η διαδικασία για την έκδοση εργοσήμων είναι χρονοβόρα και τη στιγμή αυτή η ελαιοσυλλογή βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ πολλοί είναι οι εργάτες εκείνοι που δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία, είτε γιατί έχουν εισέλθει παράνομα στην χώρα μας, είτε γιατί δεν έχουν άδεια εργασίας.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου Τριφυλίας τονίζει ότι η ανάγκη σε εργατικά χέρια τη συγκεκριμένη περίοδο που η συγκομιδή έχει ξεκινήσει είναι μεγάλη και ζητούν από το Υπουργείο να βρεθεί η χρυσή τομή άμεσα, ώστε να ικανοποιηθεί τόσο η ανάγκη των παραγωγών να συνεχιστεί η συγκομιδή χωρίς προβλήματα, όσο και η εφαρμογή από πλευράς της πολιτείας για την τήρηση της σχετικής με τη νόμιμη εργασία νομοθεσίας
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:..........

Λίγα λόγια για τα Εισόδια της Θεοτόκου που πρόσφατα γιορτάσαμε!



Στις 21 Νοεμβρίου κάθε έτους η Ορθόδοξος Χριστιανική Εκκλησία μας γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου. Όλοι γνωρίζουμε το συμπαθέστατο βιβλικό ζευγάρι του Ιωακείμ και της Άννας, ζευγάρι πιστό στο Θεό των. Ήταν και οι δύο τους άνθρωποι καλόγνωμοι και ειρηνικοί και η συμβίωσή τους κυλούσε ήρεμα, ωστόσο μια μελαγχολία βάραινε τις ψυχές τους και στων δύο τις καρδιές φώλιαζε η ίδια λαχτάρα. Να γίνουν γονείς, να αποκτήσουν έστω και ένα παιδί”. Η Άννα με τις θερμές προσευχές που καθημερινά έστελνε στον Θεό της, είχε τάξει να προσφέρει, να αφιερώσει το παιδί που θα της χάριζε ο Κύριος στην υπηρεσία την δική του................

Δείτε τα οφέλη ενός ποτηριού με νερό και λεμόνι

O τρόπος που ξεκινάς την μέρα σου είναι πολύ σημαντικός, δεν έχει σημασία αν είσαι μητέρα, εργάτης, επιχειρηματίας, αθλητής, το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί έχει πολύ μεγάλη σημασία.Μπορεί να σκέφτεσαι ότι δεν έχεις χρόνο για ένα σωστό πρωινό, αλλά αν μπορείς να βρεις λίγο για ένα πράγμα το οποίο μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου ένα ποτήρι ζεστό νερό με το χυμό από μισό λεμόνι είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου.
Είναι πολύ απλό και τα οφέλη πολλά για να τα αγνοήσεις................

22 Νοεμβρίου 2013

Στο έλεος των ελέγχων και των “αετονύχιδων” οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας

Εντατικούς ελέγχους στους ελαιώνες της Τριφυλίας πραγματοποιούν αυτή την περίοδο υπάλληλοι των υπηρεσιών του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της εισφοροδιαφυγής. Οι έλεγχοι αφορούν το εργόσημο το οποίο είναι πλέον αναγκασμένοι όλοι οι αγρότες να πληρώνουν, κατ΄επάγγελμα και μη, προκειμένου να απασχολήσουν εργάτες κατά τη διάρκεια της ελαιοσυγκομιδής.
Οι έλεγχοι απο τους κρατικούς υπαλλήλους έχουν επικεντρωθεί σε περιοχές της Τριφυλίας όπου αυτή την περίοδο η ελαιοσυγκομιδή βρίσκεται στην κορύφωσή της...............

Στα 2,55 ευρώ το κιλό αγοράζει λάδι ο Α.Σ. Μεσσηνίας!

Στην τιμή των 2,55 ευρώ το κιλό ανακοινώθηκε η αγορά έξτρα παρθένου ελαιολάδου εσοδείας 2013/2014 από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας και στα 2,65 ευρώ το κιλό για ελαιόλαδο ΠΟΠ πλέον εκκαθάρισης με τρίμηνη επιταγή. Για την αγορά βιολογικού και βιολογικού ΠΟΠ ελαιολάδου φετινής εσοδείας απαιτείται συνεννόηση με το αρμόδιο Τμήμα Εμπορίας του Συνεταιρισμού. Υπενθυμίζεται ότι οι παραγωγοί που ...........

21 Νοεμβρίου 2013

Με απογραφή της γης η επιδότηση του 2015

Το 2014 θα μετρηθούν όλα τα στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και βοσκoτόπων, για να προκύψει το ποσό της περιφερειακής ενίσχυσης, βάσει του οποίου θα δίνονται οι επιδοτήσεις στους αγρότες από το 2015.
Με βάση την απογραφή θα γίνει ο υπολογισμός του δικαιώματος που θα παίρνει ο κτηνοτρόφος ή ο γεωργός χωρίς να έχει σημασία τι προϊόν παράγει, ούτε αν είναι ελιές ή σιτάρι, ούτε αν είναι γάλα ή κρέας.
Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του agronews.gr σχετικά με τις επιδοτήσεις των αγροτών, σύμφωνα με το οποίο η κατανομή των ενισχύσεων με τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική θα γίνει με βάση δύο έτη. Συγκεκριμένα το 2011 αποτελεί «κλειδί», σύμφωνα με την Κομισιόν και τον Ντάτσιαν Τσιόλος για το ποιες αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα δικαιούνται αυτόματα να μπουν στο νέο σύστημα των περιφερειακών δικαιωμάτων.........

Μη διστάσετε να δακρυσετε....

Μια φωτογραφία είναι αρκετή για να περιγράψει αυτό που δεν μπορεί να πει κανείς, όσες λέξεις και αν γνωρίζει. Πώς να παρουσιάσεις, άραγε, με λόγια, μερικές από τις πιο έντονες στιγμές της ανθρώπινης ύπαρξης;Το dinfo επιμελήθηκε και παρουσιάζει μια συλλογή από τις 30 πιο δυνατές φωτογραφίες όλων των εποχών, που περιγράφουν στο έπακρο τα δεινά, τους θριάμβους, την επιμονή, τις αποτυχίες, τη συμπόνια και το μίσος των ανθρώπων ανά τον κόσμο..............................

20 Νοεμβρίου 2013

Στο ντέρμπυ κορυφής Παναιγιάλειου-Ολυμπιακού Βόλου ο Αργυρός.

   Έναν ακόμη ορισμό πήρε ο συγχωριανός μας Παναγιώτης Αργυρός από την ΚΕΔ/ΕΠΟ δείγμα το πόσο τον εμπιστεύεται, αφού έχει πολύ καλές βαθμολογίες από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του στα παιγνίδια που έχει συμμετάσχει (Νίκη Βόλου-Ηρακλής, Αστέρας Μαγούλας-Επισκοπή Χανίων, Αχαρναικός-Παναιγιάλειος και Μανδραικός-Αστέρας Βάρης).
Πιο συγκεκριμένα, την ερχόμενη Kυριακή 24 Νοεμβρίου θα είναι Β. Διαιτητή στο ντέρμπυ κορυφής του Νότιου Ομίλου του πρωταθλήματος της Football League (Β' Εθνική), μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Παναιγιάλειος και ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για την 9η αγωνιστική, όπως επίσημα ανακοινώθηκε από την Διοργανώτρια Αρχή. Η συναρπαστική αναμέτρηση, θα αρχίσει στις 18:00' και θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης του Αιγίου-Αχαίας, όπου θα υπάρχει και τηλεοπτική
κάλυψη από το κανάλι του ΟΤΕ.

Βγαίνει σε δημοπρασία η θρυλική επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Η επιστολή που βλέπετε θα βγει σε δημοπρασία με την εκτίμηση του εγγράφου να κυμαίνεται μεταξύ 2.500-3.500 ευρώ - Δείτε τι έγραψε ο ήρωας της επανάστασης... «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» ήταν η θρυλική απειλή που είχε απευθύνει το 1822 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης προς κατοίκους χωριών προκειμένου να τους παροτρύνει να βοηθήσουν στην πολιορκία της Πάτρας.Η φράση αυτή, δεν είναι μια προφορική αφήγηση η οποία έχει περάσει στην ιστορία, αλλά υπάρχει στην πραγματικότητα και συγκεκριμένα σε μια επιστολή του ίδιου του Κολοκοτρώνη προς «τα χωρία...............

Κλάδεμα καρποφορίας της ελιάς: κανόνες για υψηλή παραγωγή!

Η ελιά είναι δέντρο που αντιδρά θεματικά σε καλλιεργητικές παρεμβάσεις, όπως το κλάδεμα. Αρκεί να γίνεται σωστά! Αν η επέμβαση του κλαδέματος είναι επιτυχής, το δένδρο οδηγείται σε υψηλές αποδόσεις και περιορισμό της παρενιαυτοφορίας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση παρατηρούνται προβλήματα που εντέλει ζημιώνουν το εισόδημα του παραγωγού.
Μετά το πέρασμα από την νεαρή ηλικία στην ενήλικη ζωή, το ελαιόδενδρο απαιτεί εφαρμογή κλαδέματος καρποφορίας. Με το κλάδεμα αυτό στοχεύουμε στη ρύθμιση της φυσιολογίας του φυτού, ώστε να μεταφερθούν τα φωτοσυνθετικά προϊόντα στους καρπούς. Πριν την όποια επέμβαση είναι απαραίτητη η γνώση των οργάνων του δένδρου και του τρόπου που καρποφορεί........

19 Νοεμβρίου 2013

Η σταφίδα μπορεί να μπει στη ζωή μας!

Μετανάστης στη Γερμανία ο νεαρός, αποφάσισε να πάει σπιτικό χαλβά σε φιλική συνάντηση.
Εκπαιδευμένος παλαιόθεν με τη χαρακτηριστική αναλογία 1-2-3-4 (και τις απαραίτητες μικροτροποποιήσεις στα γούστα του καθενός), για να κάνει πιο γευστικό το γλυκό προμηθεύτηκε ξηρούς καρπούς και σταφίδες. Το σακουλάκι με 180 γραμμάρια μαύρη σταφίδα πληρώθηκε με 5,20 ευρώ... Την ίδια ώρα σε σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας το σακουλάκι των 200 γραμμαρίων είχε τιμή μόλις 1,39 ευρώ. Και όλα αυτά, ξεκινώντας με τιμή παραγωγού κάτι παραπάνω από 1 ευρώ.
Οι συγκρίσεις αυτές έχουν το ενδιαφέρον τους καθώς γίνονται σε μια περίοδο κατά την οποία όλο και περισσότερο η μαύρη σταφίδα γίνεται γνωστή ως "υπερτροφή", χάρη στην επιστημονική υποστήριξη που παρέχεται πλέον...................

«Οι αγρότες θα φορολογηθούν ούτως η άλλως»

Όλοι οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων, σημειώνει επίσης σε συνέντευξή του στην Ημερησία, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Την πεποίθηση ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή» στο ακανθώδες θέμα της φορολόγησης της αγροτικής γης εκφράζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης λέγοντας ότι ο διάλογος συνεχίζεται προκειμένου να αμβλυνθούν κάποια ζητήματα. Παράλληλα, σε συνέντευξη του στην «Ημερησία» ξεκαθαρίζει ότι το εισόδημα των αγροτών θα φορολογηθεί ούτως ή άλλως από την 1η του έτους, γιατί όλοι οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων.............

18 Νοεμβρίου 2013

Από τις φόλες… στις εκτελέσεις αδέσποτων

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα στην Τριφυλία η αντιμετώπιση των αδέσποτων. Από την απάνθρωπη πρακτική θανάτωσής τους από φόλες, φθάσαμε σε πυροβολισμούς σκύλων και γάτων.
Την ίδια στιγμή η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας κάνει έκκληση στους πολίτες για βοήθεια και στήριξη, καθώς αδυνατούν, πια, να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά.
Το, δε, έργο της είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμο! Με πρωτοβουλίες των εθελοντών και δικές τους, αποκλειστικά, δαπάνες, σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Εταιρεία και φιλόζωους κατοίκους της περιοχής, έχουν καταγραφεί και σημανθεί σχεδόν όλα τα αδέσποτα από τους Γαργαλιάνους μέχρι την Ελαία. Σε όλα έχει χορηγηθεί εμβόλιο και αντιπαρασιτική αγωγή, ενώ έχουν γίνει στειρώσεις. .........

Φαίδων Αβούρης «Βασικές προϋποθέσεις για την ανάκαμψη είναι η ενότητα και η κοινή στόχευση»

Γιατί πολλοί Ελληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό;
Αυτή είναι μια παλιά παρατήρηση. Για παράδειγμα, ο πρωτοπόρος της κβαντομηχανικής Erwin Schrödinger επισημαίνει στο βιβλίο του «H φύση και οι Ελληνες» ότι η πλειονότητα των μεγάλων φυσικών φιλοσόφων προερχόταν από τις ελληνικές αποικίες, όπως εκείνες της Ιωνίας και της Σικελίας. Ο ίδιος, δε, το αποδίδει στην απόσταση αυτών των περιοχών από τις ίντριγκες της πολιτικής και τον θρησκευτικό συντηρητισμό της ηπειρωτικής χώρας. Παρόμοιοι λόγοι πιθανώς να συντρέχουν και σήμερα, καθώς δημιουργικοί Ελληνες εγκαταλείπουν τη χώρα για το εξωτερικό, όπου η σκληρή εργασία, η εκπαίδευση και το ταλέντο έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκτιμηθούν. 
Πώς σας αγγίζει η κρίση της Ελλάδας;....................

17 Νοεμβρίου 2013

Η τραγική ιστορία του μηχανικού που σχεδίασε την πυραμίδα στο Μανιάκι

Η ιστορία του πολιτικού μηχανικού που σχεδίασε το 1938 την πυραμίδα στο Μανιάκι είναι σχεδόν άγνωστη στους Μεσσήνιους.
Μια ιστορία που θα μπορούσε να γίνει κινηματογραφική ταινία.
Το όνομά του ήταν Νικήτας Σούμπλης του Ιωάννη και είχε γεννηθεί το 1904 στο χωριό Νέδουσα της Μεσσηνίας.
Τον σπούδασε πολιτικό μηχανικό με τεράστιες θυσίες ο αδερφός του Θανάσης Σούμπλης στη Γαλλία και αργότερα στην Αμερική.
Επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε προϊστάμενος της μηχανικής υπηρεσίας δήμων και κοινοτήτων Μεσσηνίας.
Πολλά έργα στη Μεσσηνία φέρνουν την υπογραφή του.
Την περίοδο της κατοχής συνελήφθη από τα γερμανικά στρατεύματα και οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης. ...........

16 Νοεμβρίου 2013

Αδυνατώ να το πιστέψω!!!

Στην αρχή νόμισα ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος ή για κάποια ανεξέλεγκτη είδηση του διαδικτύου που πέρασε και στον Τύπο όπως στην Εφημερίδα των Συντακτών όπου τη διάβασα. Όταν όμως είδα ότι πηγή της είδησης ήταν έκθεση του ΟΗΕ, ειλικρινά πάγωσα!
"Το 99,3 % των γυναικών της Αιγύπτου έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση". Ακόμη και κατά τη διάρκεια της λεγόμενης "άραβικής άνοιξης" έγιναν, λέει, στην πλατεία Ταχρίρ 91 δημόσιοι βιασμοί. Και πως είναι δυνατόν να πιστέψεις μια τέτοια είδηση ακραίας βαρβαρότητας φρίκης και κτηνωδίας; Πως μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους ότι αυτά τα κτήνη οι αρσενικοί Αιγύπτιοι δεν συγκρατούνται ούτε με τη σκέψη κάποιας μάνας και κάποιας αδελφής που ίσως θα έχουν;...............

Πείτε και κανα... ΌΧΙ...κάνει καλό!


Βασιζόμαστε στη ζωή μας σε τόσα πράγματα που τελικά μας προκαλούν πόνο, άγχος και ανησυχίες κι αντί να προσπαθήσουμε να απελευθερωθούμε, καταλήγουμε να είμαστε προσκολλημένοι σε αυτά, κάνοντας τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη από ό,τι είναι.
Παρακάτω διαβάστε μια λίστα με 15 πράγματα στα οποία πρέπει να πείτε "όχι", κάνοντας έτσι τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο ευχάριστη. Αρχίζοντας από τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το κείμενο κιόλας, μπορείτε να αλλάξετε ο,τιδήποτε δε σας αρέσει και να το κάνετε καλύτερα.
Πείτε "όχι" στην ανάγκη σας να έχετε πάντοτε δίκιο
Τόσοι πολλοί άνθρωποι νιώθουμε την ανάγκη να έχουμε πάντοτε δίκιο και δεν αντέχουμε στην ιδέα ότι μπορεί να κάνουμε λάθος. Μάλιστα, είναι τόσο έντονη αυτή η ανάγκη μας που δεν αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο που ελλοχεύει να καταλήξουν άδοξα διάφορες σχέσεις μας, γιατί δεν αντέχουν όλοι οι άνθρωποι το άγχος που έχουμε και μεταδίδουμε. .................

15 Νοεμβρίου 2013

Μέχρι την Πάτρα η Ολυμπία οδός. Στην ευρωπαϊκή επιτροπή θα προσφύγει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 υπεγράφη η χρηματοδότηση της σύμβασης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων – που χορηγεί 350 εκ. € για αυτοκινητοδρόμους - και της Ελλάδας για την επανεκκίνηση των παγωμένων αυτοκινητοδρόμων.
Από τα 284 χλμ θα κατασκευαστούν 120 χλμ. Δυστυχώς εξαιρείται το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για μια άσχημη εξέλιξη που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Έτσι εξηγείται ότι δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μετά την απόφαση των Περιφερειαρχών Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα στη διαπεριφερειακή επιτροπή που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία. ........

Προχωρά η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Πελοποννήσου

Προχωρά η σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή και της περιφέρειας Πελοποννήσου, την οποία ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης με δηλώσεις του, χαρακτήρισε «σημαντικό νέο εργαλείο που απαιτεί και προκαλεί συνέργειες και συνεργασίες για τη δημιουργία επιχειρηματικής δραστηριότητας, με στόχο να προσδώσει υπεραξία στα αγροτικά και τουριστικά προϊόντα, στα προϊόντα σίτισης, μεταποίησης και τυποποίησης, καθιστώντας τα ελκυστικά».
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε, ότι με πρωτοβουλία της περιφέρειας «άνοιξε» η
νομοθετική διαδικασία, ούτως ώστε να υφίσταται πλέον το νομοθετικό πλαίσιο για τη σύσταση και τη λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης. .........

14 Νοεμβρίου 2013

Μειωμένη φέτος η παραγωγή, αλλά και η τιμή του ελληνικού ελαιολάδου.

Λίγο πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC), στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του Οκτωβρίου του 2013, για την ελληνική παραγωγή ελαιολάδου, που προβλέπει ότι θα κυμανθεί την περίοδο 2013/2014 στους 230.000 τόνους.
Όμως, παρά τη μείωση της ελληνικής παραγωγής, οι τιμές παραγωγού τον Οκτώβριο ακολούθησαν φθίνουσα πορεία και, σύμφωνα με τα στοιχεία του IOC, έφτασαν στα 2,36 ευρώ το κιλό (από 2,50 ευρώ το κιλό στα τέλη του Σεπτεμβρίου).
Μεγαλύτερη, όμως, είναι και η αναμενόμενη παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου, που σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις του IOC θα ανέλθει στους 3.200.000 τόνους (η πρόβλεψη Σεπτεμβρίου έκανε λόγο για παραγωγή 3.000.000 τόνων).................

Νωρίς αρχίσαμε φέτος. Πολίτες συνέλαβαν τσιγγάνο στο Μάραθο.

Πολίτες κυνήγησαν κι έπιασαν έναν 21χρονο τσιγγάνο που μαζί με έναν ομόφυλο συνεργό του προσπάθησε προχθές να διαρρήξει σπίτι στο Μάραθο.
Οι δυο τσιγγάνοι -ο ένας από τους οποίους διέφυγε και καταζητείται- επιχείρησαν μέρα μεσημέρι να μπουν στο σπίτι από παράθυρο. Οι γείτονες όμως τους αντιλήφθηκαν, τους κυνήγησαν κι έπιασαν τον έναν, τον οποίο στη συνέχεια παρέδωσαν στην Αστυνομία.............

13 Νοεμβρίου 2013

Νόαμ Τσόμσκι: Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης

1. Η τεχνική της διασκέδασης
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, δι’ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών.
Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομία, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής.............

Ομοφωνίες αλλά και αιχμή στην Οικ. Επιτροπή δήμου Τριφυλίας!

Ομόφωνα ελήφθησαν όλες οι αποφάσεις στη προχθεσινή συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Τριφυλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, ωστόσο, έγινε και μία «αιχμηρή» παρέμβαση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μπασδάνη. Σημειώνουμε πως, από τη συνεδρίαση απουσίαζαν όλα τα Μέλη της που προέρχονται από την Αντιπολίτευση του Δ.Σ., όπως και οι αναπληρωματικοί τους. Αν και ο κ. Μπασδάνης δεν είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, ζήτησε και του δόθηκε ο λόγος για το θέμα της έγκρισης ανάληψης δαπανών και την ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2013, στο οποίο μεταξύ άλλων, ήταν και η συντήρηση δημοτικού φωτισμού Δ.Ε. Αετού, στην οποία ο ίδιος έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος..............

12 Νοεμβρίου 2013

Η αξία των καλών δασκάλων αποτιμάται σε χρυσό.

Είναι γνωστή η δραστική επιρροή των δασκάλων στη μετέπειτα πορεία των μαθητών και των μαθητριών τους, είτε με αρνητική είτε με θετική χροιά. Στην πράξη, οι ίδιοι οι βαθμοί των εκπαιδευομένων ή οι αποδόσεις τους στα διαγωνίσματα αποτυπώνουν τον πολύμορφο αντίκτυπο των διδασκόντων και δεν αποτελούν απλώς μία από τις προδιαγραφές της διδασκαλίας.
 Από την άλλη πλευρά, πάντως, δεν μπορεί κανένας να θεωρήσει δεδομένο ότι οι χαρισματικοί δάσκαλοι και καθηγητές, ανεξαρτήτως πώς αυτό μετριέται και αξιολογείται, θα μεταφρασθούν σε μία καλύτερη ζωή για τους μαθητές τους. Οι πανεπιστημιακοί Ρατζ Τσέτι και Τζον Φρίντμαν του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και ο Τζόνα Ροκόφ του Πανεπιστημίου Κολούμπια σε τελευταία τους εργασία παρουσιάζουν ορισμένα στατιστικά στοιχεία, τα οποία στοιχειοθετούν πως η αξία των καλών δασκάλων αποτιμάται σε χρυσό.
Τα σχολεία συνήθως αποτιμούν την ποιότητα των διδασκόντων τους με κριτήριο την «προστιθέμενη αξία», δηλαδή τον αντίκτυπο ενός δεδομένου δασκάλου ή καθηγητή στις βαθμολογίες των μαθητών του στα διαγωνίσματα. Οι γνώμες διίστανται. Οι διαφωνούντες παραδέχονται πως .........

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας επιστρέφει [διευθυντής της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» στην Ελλάδα είναι ο Γαργαλιανιώτης Τζίμης Αθανασόπουλος]

Οι νικητές του «Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας» μαζί με τον διευθυντή της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τζίμη Αθανασόπουλο.
Οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν μία χρηματοδότηση 700.000 ευρώ
Ο χρόνος για το δεύτερο «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας» ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα από χθες  Δευτέρα, με την έναρξη υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το έτος 2014. Ο θεσμός, που ξεκίνησε το 2012, έχει ως στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος και τη στήριξη των πλέον υποσχόμενων νέων επιχειρήσεων της Ελλάδας. Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης που θα δοθεί στους νικητές θα ανέλθει στις 700.000 ευρώ, ξεπερνώντας τις 575.000 ευρώ που δόθηκαν πέρυσι στους τέσσερις νικητές, μετά και την πολύτιμη συνεισφορά νέων υποστηρικτών, συμπεριλαμβανομένης και της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία έχει δεσμευτεί για τη στήριξή της προς το Βραβείο για τα επόμενα πέντε έτη. ............

Οδηγίες χειρισμού ελαιοκάρπου και σωστής έκθλιψης ελαιολάδου.


Α. Στους ελαιώνες

§ Καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου εφαρμόζουμε ορθή γεωργική πρακτική και ειδικότερα προσέχουμε για: την τήρηση κανόνων ορθής χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Αποφεύγουμε την καύση των πλαστικών υλικών, τα οποία συλλέγουμε για ανακύκλωση ή για ασφαλή αποθήκευσή τους.
§ Προγραμματίζουμε την ελαιοσυλλογή στο κατάλληλο στάδιο ωριμότητας του καρπού, οπότε και σχηματίζονται οι χημικές ενώσεις που είναι υπεύθυνες για την φρουτώδη ιδιότητα του ελαιολάδου, το προστατεύουν από το τάγγισμα και συμβάλλουν στην αντοχή του στο χρόνο. Οι ενώσεις αυτές μειώνονται ραγδαία. σε κατάσταση προχωρημένης ωρίμανσης του ελαιοκάρπου........................

11 Νοεμβρίου 2013

Τατούλης – Κυριακουλόπουλος τα «είπαν» στην Πύλο για την αλλαγή του καρκινογόνου σωλήνα.

Επίσκεψη στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, πραγματοποίησε ο
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013.
Σε μια ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο, στην Πύλο. Εκεί έγινε διεξοδική συζήτηση για όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.
Εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Καπετάν Τέλλος Άγρας και ενημέρωσε τον Πέτρο Τατούλη για το πόσο σημαντικό ειναι να ξεμπλοκάρει η μελέτη που εκκρεμεί για την αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα 10 χιλ από τις πηγές Αλικοντουζιου εως .....

Ιταλία: Οικονομική βοήθεια από ΕΕ για αντιμετώπιση του Xylella fastidiosa που πλήττει ελαιόδενδρα

Επείγουσα οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, για την αντιμετώπιση της καταστροφής στα ελαιόδεντρα της Απουλίας από το βακτήριο Xylella fastidiosa, ζητά η κυβέρνηση της Ιταλίας. Σύμφωνα με τους Ιταλούς Ευρωβουλευτές κ.κ. Paolo De Castro και Sergio Paolo Francesco Silvestris, η ασθένεια έχει μέχρι στιγμής προσβάλλει περίπου 80.000 στρέμματα ελαιώνων, στην περιοχή του Salento της Απουλίας και περίπου 600.000 ελαιόδενδρα θα πρέπει να είναι καταστραφούν. Το βακτήριο προσβάλλει επίσης αμυγδαλιές και πικροδάφνες. Ο Ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής
Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου κ. De Castro, σε γραπτή ερώτηση που κατέθεσε προς την Κομισιόν, σχετικά με τα μέτρα περιορισμού της ασθένειας, αναφέρει ότι «το βακτήριο προκαλεί στέγνωμα στο φύλλωμα και το ξύλο σκουραίνει μέχρι τελικά το μολυσμένο φυτό ξηραίνεται............

9 Νοεμβρίου 2013

Χρήσεις και ιδιότητες του σκόρδου που δεν φανταζόσασταν

Το σκόρδο είναι γνωστό για την έντονη μυρωδιά του, που σε κάποιους είναι αποκρουστική, αλλά έχει αποθεωθεί αρκετές φορές για τις ευεργετικές του επιδράσεις στην υγεία μας, από την μείωση της αρτηριακής πίεσης μέχρι την πρόληψη καρδιακών παθήσεων.
Ο θαυματουργός βολβός, όμως, δεν αρκείται μόνο σε αυτά. Ας δούμε πως να εκμεταλλευτούμε μερικές από τις όχι και τόσο γνωστές ιδιότητές του.

1. Κερδίστε τη μάχη με την τριχόπτωση
Όσοι από εσάς αντιμετωπίζετε προβλήματα τριχόπτωσης μην ανησυχείτε άλλο. Το σκόρδο μπορεί να είναι η λύση που ψάχνατε. Τα υψηλά επίπεδα αλλισίνης, μίας ένωσης του θείου, που βρίσκονται συγκεντρωμένα στον βολβό του έχει βρεθεί ότι παίζουν ρόλο στη θεραπεία της τριχόπτωσης. Τρίψτε κομμένες σκελίδες στο κρανίο σας, πιέζοντας τις καθώς προχωράτε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όφελος. Μπορείτε, ακόμη, να εμποτίσετε λάδι με σκόρδο και να χρησιμοποιήσετε το μείγμα για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.
2. Αντιμετωπίστε την ακμή............

8 Νοεμβρίου 2013

Η βία είναι φασισμός όποιος μανδύας και αν την φορέσει.

Οι λέξεις "βία" και "φασισμός" αποτελούν το κύριο στοιχείο της πολιτικής συζήτησης που διεξάγεται στην Ελλάδα του σήμερα. Με αφορμή καταδικαστέες ενέργειες και απάνθρωπες πράξεις κάποιων ανθρώπων προκλήθηκε ένας μεγάλος προβληματισμός για το τι εστί βία, πώς αντιμετωπίζεται ο φασισμός και τι είναι η θεωρία των δύο άκρων. Συχνά η πολιτική αντιπαράθεση αρέσκεται στην χρωματοποίηση της βίας ενώ ο χαρακτηρισμός "φασίστας" χρησιμοποιείται από τους μεν αδαείς λαθεμένα, από δε τους πονηρούς σκοπίμως.
Ισως όμως όλοι ενδόμυχα συμφωνούν για την αρνητική ..............

7 Νοεμβρίου 2013

«Αυτό που έγινε στη Μεσσηνία, πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ellines.com πριν λίγες μέρες, τόνισε ότι «Τα προϊόντα της μεσσηνιακής γης κατακτούν τις αγορές του κόσμου, χάρη... στην ποιότητά τους και το σύγχρονο μάρκετινγκ».
«Μια Περιφέρεια, ένας Πλανήτης» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «αν κινητοποιήσουμε τις τεράστιες δυνάμεις του Ελληνισμού, τόσο μέσα όσο και έξω από τη χώρα, θα τα καταφέρουμε».
Ο υπουργός ανέφερε ότι «η Καλαμάτα αναγνωρίζεται ως..........

6 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση για τα εργόσημα και τη νόμιμη απασχόληση εργατών γης.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου Τριφυλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας και το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

· Εργόσημα και νόμιμη απασχόληση εργατών γης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου Τριφυλίας την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 στις 7: 00 μμ.
Μετά την...........

Η Ελλάδα μέσα σε μία Φωτογραφία...



Δεν είναι άγνωστη εικόνα. Όλο και κάπου ανά την επικράτεια θα την έχουμε πετύχει. Μακάρι βέβαια

5 Νοεμβρίου 2013

Αδειοδοτήθηκαν τα 4 γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου Τριφυλίας!


Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αδειοδοτήθηκαν τα 4 γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου Τριφυλίας και ειδικότερα τα γήπεδα: Πύργου, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κυπαρισσίας. Ύστερα από τις παρεμβάσεις που είχαν γίνει σε αυτά από το Δήμο Τριφυλίας.
Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκαν και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στο γήπεδο Κοπανακίου, επισκευή κερκίδων, περίφραξη, κατασκευή υδροστομίων κ.α., και αναμένεται η αδειοδότησή του. ............

Από το Δήμο Τριφυλίας                                    

Πανικός στις πλατείες των χωριών για το εργοσημο.

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στους παραγωγούς της Τριφυλίας για την υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη των εργατών που απασχολούν στα κτήματά τους με εργόσημο. Ειδικά την περίοδο αυτή που ξεκινά η ελαιοσυγκομιδή, η περιοχή έχει ανάγκη από χιλιάδες εργάτες, οι οποίοι έρχονται εποχικά στην περιοχή χωρίς όμως να μπορούν οι παραγωγοί να τους ασφαλίσουν αφού δεν έχουν όλοι τα απαραίτητα έγγραφα και κυρίως ΑΜΚΑ που απαιτείται για την έκδοση εργόσημου. Οι εργάτες που μπορούν νόμιμα να εργαστούν είναι πολύ λίγοι συγκριτικά με τον αριθμό αυτών που απαιτούνται και οι περισσότεροι από αυτούς είναι σε μόνιμη απασχόληση σε διάφορα κτήματα. ..................

Ένα τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου κρύβει ο Κυπαρισσιακός Κόλπος!

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν πριν από λίγες μέρες στο δεύτερο συνέδριο «Balkans Οil and Gas Summit» και αφορούν στις γραμμές σεισμικών δεδομένων και τις έρευνες του σκάφους «Nordic Explorer», τις οποίες παρουσίασε ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Αβραάμ Ζελιλίδης.
Ο ίδιος μίλησε στο συνέδριο για τις έρευνες, τα στοιχεία που μέχρι τώρα έχουν συλλεχθεί και τις πολλά υποσχόμενες περιοχές για εξορύξεις μεγάλων ποσοτήτων υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα. Μίλησε ακόμη για τις μέχρι τώρα ενδείξεις στη Δυτική Ελλάδα, ενώ ξεκαθαρίζει πως, αν βιαστούμε, μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάπτυξη της περιοχής μέσω των υδρογονανθράκων..........

4 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Παραιτήθηκε ο προπονητής του Μιλτιάδη Γιάννης Μαραγκός, με συμφωνία κοινή συναινέσει με τη διοίκηση της ομάδας, διατηρώντας ωστόσο τη θέση του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας. Προσωρινός αντικαταστάτης του ανάλαβε ο Κώστας Στυλιανόπουλος. Ο πρόεδρος της ομάδας ευχαρίστησε τον απερχόμενο προπονητή για την έως τώρα προσφορά του στο σύλλογο..............

Φόβοι για ασθένεια που θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για την ελιά στην Ευρώπη.

Σοβαρή ανησυχία επικρατεί στον τομέα του ελαιολάδου στην Ευρώπη από τα πρώτα κρούσματα μιας ασθένειας από την οποία λέγεται ότι έχουν ήδη μολυνθεί δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρα - πολλά από αυτά αιωνόβια- στην περιφέρεια της Πούλια, στην Ιταλία. 
Οι επιστήμονες συνιστούν να ξεριζώνονται και να καταστρέφονται τα άρρωστα δέντρα λόγω της "εξαιρετικά ταχείας εξάπλωσης" του βακτηρίου Xylella fastidiosa (Xf) , σύμφωνα με τον Ιταλό ευρωβουλευτή Ραφαέλε Μπαλντασάρε, της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 
Ο ίδιος, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για επείγουσα βοήθεια για να αντιμετωπιστεί αυτό που περιέγραψε ως «ιδιαίτερα επικίνδυνο παράγοντα που δεν είχε ποτέ εντοπιστεί στην Ευρώπη, αλλά ο οποίος, στην Αμερική και την Ασία, έχει προσβάλει διάφορα είδη φυτών, όπως αμπέλια και εσπεριδοειδή, με συνέπεια σημαντικές απώλειες για τον γεωργικό τομέα και την οικονομία». ...............

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες