12 Νοεμβρίου 2013

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας επιστρέφει [διευθυντής της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» στην Ελλάδα είναι ο Γαργαλιανιώτης Τζίμης Αθανασόπουλος]

Οι νικητές του «Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας» μαζί με τον διευθυντή της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τζίμη Αθανασόπουλο.
Οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν μία χρηματοδότηση 700.000 ευρώ
Ο χρόνος για το δεύτερο «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας» ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα από χθες  Δευτέρα, με την έναρξη υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το έτος 2014. Ο θεσμός, που ξεκίνησε το 2012, έχει ως στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος και τη στήριξη των πλέον υποσχόμενων νέων επιχειρήσεων της Ελλάδας. Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης που θα δοθεί στους νικητές θα ανέλθει στις 700.000 ευρώ, ξεπερνώντας τις 575.000 ευρώ που δόθηκαν πέρυσι στους τέσσερις νικητές, μετά και την πολύτιμη συνεισφορά νέων υποστηρικτών, συμπεριλαμβανομένης και της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία έχει δεσμευτεί για τη στήριξή της προς το Βραβείο για τα επόμενα πέντε έτη. ............

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας απευθύνεται τόσο σε έμπειρους όσο και σε νέους επιχειρηματίες στη Ελλάδα, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια χαρακτηρίζονται από καινοτομία, προοπτική δημιουργίας θέσεων εργασίας, χρηματοοικονομική πειθαρχία και βιωσιμότητα. Κάθε χρόνο, ένας έως πέντε νικητές θα βραβεύονται με τους πόρους που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας, δηλαδή χρηματοδότηση, υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτική καθοδήγηση από έναν πολύπειρο σύμβουλο επιχειρήσεων – μέντορα.
Το 2013, χρονιά έναρξης του Βραβείου, περισσότερα από 800 άτομα δήλωσαν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (www.hellenicaward.com), ενώ υποβλήθηκαν συνολικά 295 επιχειρηματικά σχέδια. Οι κριτές εξέτασαν κάθε πρόταση προσεκτικά προτού επιλέξουν τις δέκα επικρατέστερες και προτού αναδείξουν τους τέσσερις τελικούς νικητές. Όλοι οι νικητές του 2013 έχουν θέσει πλέον τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε πλήρη ανάπτυξη, συμβάλλοντας ενεργά στη δημιουργία άνω των 250 άμεσων και έμμεσων νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, οι περσινοί νικητές είναι


∙ η Stella Mare, μία επιχείρηση επεξεργασίας θαλασσινών που στοχεύει τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις εξαγωγές, Απο τη Μαραθόπολη.
∙ η Casa Parlante, ένα «ζωντανό μουσείο» που αναπαριστά την ατμόσφαιρα μίας ιστορικής έπαυλης του 19ου αιώνα στην Κέρκυρα,
∙ η Different & Different, μία ακαδημία μαγειρικής τέχνης και επιχείρηση catering,
∙ το «rabt», μία εφαρμογή mobile video για smartphones και tablets.
Οι επιχειρήσεις αυτές αναμένεται έως το τέλος του πρώτου χρόνου λειτουργίας τους να επιτύχουν συνολικά κύκλο εργασιών που θα υπερβαίνει το 1,7 εκατομμύριο ευρώ. Όλες οι επιχειρήσεις έχουν υποστηριχθεί από έμπειρους συμβούλους – μέντορες από τον όμιλο Libra, καθώς και από μια σειρά ελληνικών επιχειρήσεων που προσέφεραν αφιλοκερδώς σημαντική στήριξη, τόσο σε νομικό επίπεδο, όσο και στους τομείς ανθρώπινου δυναμικού και μάρκετινγκ.
Οι αιτήσεις συμμετοχής για το «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2014» μέσω της ιστοσελίδας του Βραβείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hellenicaward.com, με ημερομηνία λήξης την 1η Μαρτίου 2014. Τα ονόματα των φιναλίστ θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο του 2014, ενώ οι νικητές θα αναδειχθούν και θα βραβευθούν τον Μάιο του ίδιου έτους.
Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν


- άτομα που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δε διαθέτουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία,
- ομάδες προσώπων, ακόμη και αν δεν έχουν συστήσει εμπορική εταιρεία, και
- υφιστάμενες ιδιωτικές -μη εισηγμένες- εταιρείες οι οποίες είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ιδίους πόρους.
Προϋπόθεση της βράβευσης είναι οι διαγωνιζόμενοι να έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα και να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι οι ίδιοι και η εταιρεία που θα εκπροσωπήσουν θα δραστηριοποιηθούν με έδρα την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, απαιτείται τα βασικά στελέχη της νέας επιχείρησης (όχι υποχρεωτικά όλοι οι εργαζόμενοι) να εργάζονται στην Ελλάδα.
Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 με σκοπό την ενίσχυση έμπειρων ή νέων επιχειρηματιών στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών με την παροχή χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξης αλλά και καθοδήγησης. Ο Όμιλος Libra έχει δεσμευθεί για πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας που θα βοηθήσει τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων υποστηρικτών του θεσμού είναι η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία, η οποία συμμετέχει με 500.000 δολάρια ΗΠΑ στο πρόγραμμα του Βραβείου.
Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative)


Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) ιδρύθηκε το 2012 και είναι ένα παγκόσμιο, μη-κερδοσκοπικό, μη-κυβερνητικό ίδρυμα, που το όραμά του είναι, μέσω της γενναιοδωρίας της ελληνικής Διασποράς και Φιλελληνικής κοινότητας, vα αναπτύξει βιώσιμα οικονομικά προγράμματα και προγράμματα βελτίωσης των επιχειρήσεων για να οδηγήσει τους Έλληνες σε μια μακροπρόθεσμη ευημερία.
Για την αντιγραφή .gargalianoionline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες