21 Νοεμβρίου 2013

Με απογραφή της γης η επιδότηση του 2015

Το 2014 θα μετρηθούν όλα τα στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και βοσκoτόπων, για να προκύψει το ποσό της περιφερειακής ενίσχυσης, βάσει του οποίου θα δίνονται οι επιδοτήσεις στους αγρότες από το 2015.
Με βάση την απογραφή θα γίνει ο υπολογισμός του δικαιώματος που θα παίρνει ο κτηνοτρόφος ή ο γεωργός χωρίς να έχει σημασία τι προϊόν παράγει, ούτε αν είναι ελιές ή σιτάρι, ούτε αν είναι γάλα ή κρέας.
Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του agronews.gr σχετικά με τις επιδοτήσεις των αγροτών, σύμφωνα με το οποίο η κατανομή των ενισχύσεων με τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική θα γίνει με βάση δύο έτη. Συγκεκριμένα το 2011 αποτελεί «κλειδί», σύμφωνα με την Κομισιόν και τον Ντάτσιαν Τσιόλος για το ποιες αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα δικαιούνται αυτόματα να μπουν στο νέο σύστημα των περιφερειακών δικαιωμάτων.........
Οποιος αγρότης είχε δηλώσει στο ΟΣΔΕ του 2011 την αγροτική του εκμετάλλευση θα τη δηλώσει και το 2014, και τότε δικαιούται αυτόματα την περιφερειακή βασική ενίσχυση που θα αποφασιστεί σε εθνικό επίπεδο.
Σύμφωνα με το agronews.gr: Στόχος της Κομισιόν είναι να αποφευχθούν κερδοσκοπικές κινήσεις ατόμων άσχετων με τη γεωργία, που θα έσπευδαν να αγοράσουν γη μόνο και μόνο για να κατοχυρώσουν δικαιώματα, ωθώντας τις τιμές προς τα πάνω. Προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη αναταραχή στην αγορά γης, η Κομισιόν θα φτιάξει μία βάση δεδομένων που θα περιέχει όλες τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που υπάρχουν το 2011. Οταν το υπουργείο αναφέρεται στο έτος 2014, σημαίνει ότι θα γίνουν από την πλευρά του (με τον ΟΠΕΚΕΠΕ) οι μετρήσεις που χρειάζονται για την περιφερειοποιημένη ενίσχυση του 2015.
eleftheriaonline
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/30820-epidotisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες