25 Σεπτεμβρίου 2013

Βραβείο «Αριστέα Μπουγάτσου» στον πρωτεύσαντα στις πανελλαδικές εξετάσεις απο το Λύκειο Γαργαλιάνων.

Οι φίλοι της δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου προκήρυξαν στη μνήμη της βραβεία αριστείας για 6 έτη, με αρχή το σχολικό έτος 2012-2013.
Με τα βραβεία αυτά (1 ανά έτος) επιβραβεύεται ο μαθητής/μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση -ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που παρακολούθησε- όπως αυτός καταγράφεται στα αποτελέσματα των εξετάσεων πανελλαδικού επιπέδου........
Το βραβείο αριστείας αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη του βραβευόμενου για την αντιμετώπιση μέρους των δαπανών των σπουδών και συνίσταται στην καταβολή: α) Χρηματικού ποσού 2.500 ευρώ εφάπαξ. β) Τιμητικού διπλώματος.
Οι υποψήφιοι/ες για το βραβείο αριστείας «Αριστέα Μπουγάτσου» πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: Να έχουν επιτύχει με εισαγωγικές εξετάσεις (πανελλαδικές) σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Να είναι απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων κατά το σχολικό έτος 2012-2013. Να έχουν συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης ανάμεσα σε όλους τους αποφοίτους του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, το βραβείο θα μοιράζεται ισόποσα.
Ο μαθητής ή η μαθήτρια που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης θα πρέπει να υποβάλει τα παρακάτω δικαιολογητικά: Θεωρημένο αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου Γαργαλιάνων. Βεβαίωση από το Λύκειο Γαργαλιάνων, όπου θα αναφέρεται ο γενικός βαθμός πρόσβασης που συγκέντρωσε ο υποψήφιος στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1964, μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Ως δημοσιογράφος άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Επενδυτής». Για πολλά χρόνια εργάστηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» και ήταν στέλεχος του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ. Ακολούθως εργάστηκε στην «Ελευθεροτυπία» και υπήρξε η «ψυχή» της επανέκδοσής της στις αρχές του 2013. Η Αριστέα έχει γίνει γνωστή για τις μεγάλες αποκαλυπτικές δημοσιογραφικές επιτυχίες της και τον ακέραιο, ασυμβίβαστο και χαλύβδινο χαρακτήρα της. Τίμησε τη δημοσιογραφία με την ανιδιοτελή, εμπεριστατωμένη και σε βάθος αναζήτηση και τεκμηρίωση της αλήθειας για δεκάδες σημαντικά θέματα της σύγχρονης πολιτικής ζωής. Διατήρησε την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία της και τη μαχητικότητά της μέχρι τέλους. Για όλα τα χρόνια της δημοσιογραφικής δουλειάς της αφιερώθηκε στην ερευνητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία, με πηγές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, για την ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης.
Η Αριστέα "έφυγε" το απόγευμα του Σαββάτου της 9ης Φεβρουαρίου 2013 έχοντας δώσει για μεγάλο διάστημα μια μεγάλη μάχη ζωής παλικαρίσια και θαρρετά, όπως άλλωστε πάντα συνήθιζε, αφήνοντας τη δική της σημαντική παρακαταθήκη στην ελληνική δημοσιογραφία.Ευγενική, δυναμική, αγαπητή και άψογη, διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια και την ευσυνειδησία της. Στη σύντομη ζωή της άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι τη γνώρισαν. Είχε πολλά προσόντα και μεγάλες προοπτικές. Η μοίρα, όμως, φαίνεται, είχε άλλα σχέδια. Επαιξε ένα άσχημο παιχνίδι και στέρησε τη δημοσιογράφο από την εφημερίδα της και τους συναδέλφους της, την καλή φίλη από τους φίλους της.
πηγή Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες