11 Ιουλίου 2013

Κέντρο Εικονικής Αναπαράστασης για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου



Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 και ώρα 11.00 στο Νιόκαστρο της Πύλου και στην Αίθουσα Θόλος, θα γίνει η παράδοση του έργου «Δημιουργία Κέντρου Εικονικής Αναπαράστασης για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου» από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, φορέας υλοποίησης, στο Δήμο Πύλου – Νέστορος φορέας λειτουργίας.
Το έργο αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για την αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος που έλαβε χώρα στις 20 Οκτωβρίου 1827, καθώς και την παροχή ιστορικών..........
πληροφοριών. Έχει εγκατασταθεί στο Κάστρο της Πύλου και συγκεκριμένα στην αίθουσα «ΘΟΛΟΣ» στο Νιόκαστρο της Πύλου.
Η εφαρμογή περιλαμβάνει αναπαράσταση της ναυμαχίας με τη χρήση τρισδιάστατων γραφικών και κινούμενης εικόνας, γενικότερες πληροφορίες για το ιστορικό πλαίσιο της Ελληνικής Επανάστασης, για τους πρωταγωνιστές της ναυμαχίας και από τις δύο πλευρές (Τουρκοαιγυπτιακός στόλος και στόλοι Άγγλων, Γάλλων και Ρώσων),  αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο, στις οποίες θα παρουσιάζονται τα ιστορικά γεγονότα από την οπτική γωνία συγκεκριμένων προσώπων. Επιπλέον, η εγκατάσταση θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει τη διάδραση με τους επισκέπτες, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν το θέμα σχετικά με το οποίο επιθυμούν να πάρουν πληροφορίες, το είδος και τη μορφή των πληροφοριών (εικόνες, κείμενα, βίντεο κ.λπ.).
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα ήταν ενταγμένο  στο Ε.Π. «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013» (Άξονας Προτεραιότητας 08: «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου»,  Κωδικός Προτεραιότητας 59: «Ανάπτυξη Πολιτιστικών Υποδομών»).

Αναμένεται ότι με το έργο αυτό θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο Κάστρο της Πύλου.


                                                                        Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες