10 Ιουλίου 2013

Σύσκεψη για τις προοπτικές της κορινθιακής σταφίδας

«Το ΥπΑΑΤ χαράσσει πολιτική με γνώμονα τη στήριξη της εξωστρέφειας της αγροτικής παραγωγής» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών με θέμα την κορινθιακή σταφίδα, στις 9 Ιουλίου.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Αθανάσιος Νταβλούρος και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Μελάς. Από την Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών .............
παρόντες ήταν ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, ο γενικός διευθυντής κ. Μιλτιάδης Σταυρόπουλος και ο πρόεδρος ΣΚΟΣ ΑΣΕ και ΕΑΣ Ηλείας-Ολυμπίας κ. Γεράσιμος Καλλιμώρος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥπΑΑΤ.
Οι παραγωγοί ενημέρωσαν τον Αναπληρωτή Υπουργό για τα προβλήματα και τις προοπτικές της καλλιέργειας της κορινθιακής σταφίδας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη Νέα ΚΑΠ και ειδικότερα στα θέματα που αφορούν την κορινθιακή σταφίδα. Οι εκπρόσωποι της Παναιγιάλειας Ένωσης αναφέρθηκαν στην ανάγκη στήριξης της καλλιέργειας.
Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε πως «η κορινθιακή σταφίδα αποτελεί ένα από τα πλέον εξαγώγιμα αγροτικά προϊόντα της χώρας» και διαβεβαίωσε τους παραγωγούς πως «το ΥπΑΑΤ χαράσσει πολιτική με γνώμονα τη στήριξη της εξωστρέφειας της αγροτικής παραγωγής». Επιπροσθέτως, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Μελάς ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ένωσης για τη Νέα ΚΑΠ.
Σε δήλωση του ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε τα εξής: «Στηρίζουμε την ποιοτική πρωτογενή παραγωγή. Η κορινθιακή σταφίδα, ένα εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμο, αποτελεί σήμα κατατεθέν της ελληνικής αγροδιατροφικής παράδοσης. Η σταφίδα μαζί με άλλα ποιοτικά γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα της χώρας διεκδικούν με επιτυχία μερίδιο στις διεθνείς αγορές. Στο ΥπΑΑΤ, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που έχουμε λόγω της συμμετοχής μας στη ΕΕ, ενισχύουμε τον αγροτικό τομέα σε όλο το μήκος της αγροδιατροφικής αλυσίδας, από την παραγωγή μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Αξιοποιώντας τα εργαλεία που μας παρέχει η Νέα ΚΑΠ, εντείνουμε τις προσπάθειες, ώστε ο πλούτος της ελληνικής γης να αξιοποιηθεί προς όφελος όλων μας».
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες