18 Ιουνίου 2013

Ο νέος «Φίνος» βάζει την Ελλάδα στα στούντιο του Χόλιγουντ

Ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, ένας από τους λίγους αυτή τη στιγμή εναπομείναντες παραγωγούς-υποστηρικτές στον χώρο της 7ης Τέχνης στην ΕλλάδαΤην περασμένη Τρίτη στο «Παλλάς» ήταν μία από τις ελάχιστες φορές -αν όχι και η μοναδική- που ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος φωτογραφήθηκε δημόσια. Εξαιρετικά ακριβοθώρητος, μέχρι σήμερα καμία φωτογραφία του δεν είχε διαρρεύσει στον Τύπο, όμως στην πρεμιέρα του «Πριν τα μεσάνυχτα» δεν μπόρεσε να το αποφύγει αφού χρειάστηκε να ανέβει στη σκηνή και να απευθυνθεί στο κοινό. Ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, ένας από τους λίγους αυτή τη στιγμή εναπομείναντες παραγωγούς-υποστηρικτές στον χώρο της 7ης Τέχνης στην Ελλάδα 

ο 38χρονος επιχειρηματίας πέρα από την ενασχόλησή του με τις οικογενειακές επιχειρήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ναυτιλιακή Costa Mare και το ξενοδοχείο Costa Navarino, έχει δημιουργήσει................
και τη δική του εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών. Ετσι με τη Faliro House Productions κατακτά το Χόλιγουντ, γυρίζει ταινίες οι οποίες προβάλλουν διεθνώς την Ελλάδα και φέρνει στη χώρα μας διάσημους σταρ όπως ο Ιθαν Χοκ.
Αν και οι αναφορές στο όνομά του υπήρχαν και προ του Φεστιβάλ των Κανών όπου συμμετείχε ως συμπαραγωγός της ταινίας του διάσημου Τζιμ Τζάρμους «Only Lovers Left Alive», εντούτοις τα φώτα της δημοσιότητας στην Ελλάδα στράφηκαν επάνω του -όπως συμβαίνει πάντα- όταν η αναγνώριση ήρθε από το εξωτερικό. Και πιο συγκεκριμένα όταν η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» έθεσε το ερώτημα σε πρόσφατο άρθρο της: «Kαι ποιος δεν θα ήθελε να είναι ο Κωνσταντακόπουλος;» για να συνεχίσει σκιαγραφώντας τον χαρακτήρα του: «Είναι ευζωιστής, κινηματογραφόφιλος, μαικήνας, το καλό παιδί μιας οικογένειας Ελλήνων εφοπλιστών που χρησιμοποιεί τα χρήματά του για να κάνει παραγωγή ανεξάρτητων ταινιών».
Βέβαια για τους ανθρώπους του εγχώριου κινηματογράφου ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος είναι γνωστός εδώ και καιρό αφού αποτελεί, αν όχι τον μοναδικό, ένα από τους λίγους αυτή τη στιγμή εναπομείναντες παραγωγούς-υποστηρικτές στον χώρο της 7μης Τέχνης στην Ελλάδα, ειδικά μετά το ξέσπασμα της κρίσης: «Ο μοναδικός, ίσως, στον χώρο μας που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του απέναντι στους συνεργάτες του. Είναι άνθρωπος ουσίας, χαμηλών τόνων και εξαιρετικά απλός» θα συμπληρώσει φίλος από τον χώρο του κινηματογράφου.
Ο Χρήστος είναι ο τρίτος στη σειρά γιος του αείμνηστου εφοπλιστή καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος δημιούργησε μια ναυτιλιακή αυτοκρατορία κυρίως στον χώρο των κοντέινερ. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή ο Β. Κωνσταντακόπουλος είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του που ήταν η δημιουργία ενός θερέτρου υψηλών προδιαγραφών στη γενέτειρά του τη Μεσσηνία. Μάλιστα έχει μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που άλλαξε το προφίλ της Μεσσηνίας, αφού μετά τα εγκαίνια του Costa Navarino, η περιοχή γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη και μπήκε στον χάρτη των τοπ προορισμών στον κόσμο.
O Χρήστος Κωνσταντακόπουλος σπούδασε ναυτιλιακά στο Λονδίνο και παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στον κινηματογράφο, ο οποίος μαζί με τα κόμικς αποτελούν τις μεγάλες αδυναμίες του. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ξεκίνησε να εργάζεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ σήμερα ασχολείται περισσότερο με τη βιομηχανία ορυκτών που διατηρεί η οικογένειά του στα Γρεβενά. Η μακρόχρονη γνωριμία του με τον επίσης Μεσσήνιο στην καταγωγή Νίκο Καλογερόπουλο τον επηρέασε αρκετά στο να εκδηλώσει τελικά την αγάπη του για την 7μη Τέχνη. Ετσι έγινε παραγωγός της ταινίας του Καλογερόπουλου «Οι Ιππεις της Πύλου». Η συγκεκριμένη ταινία αποτέλεσε, μάλιστα, και την πρώτη παραγωγή της Faliro House Productions, της εταιρείας του η οποία ιδρύθηκε το 2008 και μέσα 4,5 μόνο χρόνια έχει διανύσει μια εκπληκτική πορεία. Ο κ. Κωνσταντακόπουλος παρά τις συνεργασίες του με διάσημους ξένους σκηνοθέτες είναι γνωστό ότι δίνει ευκαιρίες σε νέους και ταλαντούχους ανθρώπους του χώρου όπως ο Γιώργος Λάνθιμος και η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, ενώ θαυμάζει ιδιαίτερα τις δουλειές των Κιούμπρικ, Μάλικ και Τζάρμους.
Τα φιλόδοξα σχέδια
Ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος είναι πλέον γνωστός στον ευρωπαϊκό και τον αμερικάνικο κινηματογράφο αφού συμμετέχει σε σημαντικές διεθνείς παραγωγές που έχουν κάνει αίσθηση στο εξωτερικό όπως το «Only Lovers Left Alive» με σκηνοθέτη τον Τζιμ Τζάρμους, που αν και δεν βραβεύτηκε στις Κάνες εντούτοις κέρδισε τις εντυπώσεις και από πολλούς μάλιστα συγκαταλέγεται στις αδικημένες ταινίες του φεστιβάλ. Με τη συμπαραγωγή όμως της διεθνούς επιτυχίας «Πριν τα Μεσάνυχτα» όπου πρωταγωνιστούν οι Ιθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί έκανε κίνηση ματ προβάλλοντας διεθνώς τη χώρα μας και τις ομορφιές της. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην πανέμορφη γενέτειρα του πατέρα του τη Μεσσηνία.
Πρόσφατα στο έγκυρο κινηματογραφικό πόρταλ IMDb ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος φιγουράρει ως ένας από τους συμπαραγωγούς στη νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ. Η παραγωγή διαθέτει ένα εκπληκτικό dream cast διάσημων και αναγνωρισμένων σταρ όπως οι: Κέιτ Μπλάνσετ, Νάταλι Πόρτμαν, Κρίστιαν Μπέιλ και Ράιαν Γκόσλινγκ. Πρόκειται για μια συνεργασία που σαφώς αποδεικνύει ότι ο Ελληνας παραγωγός έχει πλέον διεισδύσει στον «πυρήνα» του Χόλιγουντ.
ΣΤΟ «ΠΑΛΛΑΣ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Η μεγάλη πρεμιέρα και η λαμπερή δεξίωση
Αν και έφτασε στην πρεμιέρα στο «Παλλάς» με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας ο Ιθαν Χοκ αποδείχτηκε ιδιαίτερα φιλικός με όλους αφού μοίρασε με εξαιρετική γενναιοδωρία, χαμόγελα, πόζες και δεκάδες αυτόγραφα. Δίπλα του η συμπρωταγωνίστριά του Ζιλί Ντελπί, εξαιρετικά γλυκιά και απλή και βέβαια ο Αμερικανός σκηνοθέτης, Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.
Το «Πριν τα Μεσάνυχτα» άνοιξε το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας -Athens Open Air Film Festival διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας το περιοδικό Σινεμά και του ΕΟΤ.
Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Μεσσηνία, είναι ελληνική συμπαραγωγή, με ελληνικό καστ και συνεργείο. «Η Ελλάδα είναι μαγική χώρα, πάντα ήταν, αλλά αυτό ισχύει εδώ και χιλιάδες χρόνια, δεν περιμένατε εμάς να σας το πούμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ιθαν Χοκ στη συνέντευξη Τύπου στη «Μεγάλη Βρεταννία».
Γνωστός για την αγάπη του στην Ελλάδα την οποία και εκφράζει συχνά δημοσίως ο Ιθαν Χοκ ερωτεύτηκε για πρώτη φορά τη χώρα μας τον Αύγουστο του 2009, όταν έπαιξε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στο «Χειμωνιάτικο παραμύθι». Ομως, τα γυρίσματα πέρυσι στη Μεσσηνία αποτέλεσαν γι' αυτόν πραγματική αποκάλυψη. Λάτρεψε τη μεσσηνιακή Μάνη, την Κορώνη την Πύλο... έγινε ένα με τους ντόπιους, τόσο ώστε μαζί με την οικογένειά του θέλησε μετά την πρεμιέρα να κάνει διακοπές στην περιοχή και αυτήν τη στιγμή φιλοξενείται στο Costa Navarino.
Το «Πριν το Μεσάνυχτα» αποτελεί το τρίτο μέρος μιας ρομαντικής τριλογίας που περιγράφει έναν μεγάλο έρωτα. Ετσι, 18 χρόνια μετά τη Βιέννη («Πριν Το Ξημέρωμα») και 9 χρόνια μετά το Παρίσι («Πριν το Ηλιοβασίλεμα»), οι πρωταγωνιστές περιπλανώνται στην Καρδαμύλη, την Πύλο και την Κορώνη και βιώνουν τον έρωτά τους με φόντο ένα μαγευτικό ελληνικό καλοκαίρι? Τι καλύτερη προβολή για την Ελλάδα.
Μετά την προβολή ο Χοκ -ο οποίος λατρεύει την ελληνική κουζίνα μάλιστα κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων που έδωσε στη «Μεγάλη Βρεταννία» παρήγγειλε χωριάτικη σαλάτα- με την οικογένειά του, την Ντελπί και τον Λινκλέιτερ έφτασαν στο Μουσείο Ακρόπολης γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα για μια πριβέ ξενάγηση. Αργότερα ανέβηκαν στον χώρο του εστιατορίου με την υπέροχη βεράντα με θέα τον Ιερό Βράχο.
Το «παρών» στη βραδιά έδωσαν ηθοποιοί, άνθρωποι τα τέχνης και του κινηματογράφου, σύσσωμη η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, η υπουργός Ολγα Κεφαλογιάννη, η εκδότρια του περιοδικού Σινεμά και πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαρία Μπόμπολα, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Χριστόφορος Καπαρουνάκης κ.ά. Μάλιστα η κ. Κεφαλογιάννη, η οποία είχε δει την ταινία πριν από λίγο καιρό στο φεστιβάλ του Βερολίνου ως καλεσμένη του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον Αμερικανό σταρ παροτρύνοντάς τον να γυρίσει και άλλες παραγωγές στην Ελλάδα και να προβάλει τη χώρα μας στο εξωτερικό.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες