30 Μαρτίου 2013

1.200 σε κοινωνικές δομές Δήμων, στη Μεσσηνία κανένας. Γιατί;

Όπως έχει γίνει γνωστό, το προσεχές διάστημα θα γίνουν σε 51 Δήμους της χώρας 1.200 προσλήψεις ανέργων, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, για απασχόληση 24 μηνών σε κοινωνικές δομές, από το Πρόγραμμα του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης.
Οι νέες αυτές θέσεις εργασίας θα καλύψουν τις άμεσες ανάγκες στις κοινωνικές δομές που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, όπως τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα Γραφεία Διαμεσολάβησης κ.ά., ενώ οι ειδικότητες που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι: διοικητικοί υπάλληλοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές, γιατροί, φαρμακοποιοί, γεωπόνοι, μάγειρες και προσωπικό καθαριότητας.
Μεταξύ των 51 Δήμων δεν είναι ούτε ένας από τους 6 της Μεσσηνίας! Ναι, ούτε ένας! Λέτε, στην εικονική πραγματικότητα που ζούμε στη Μεσσηνία και η κρίση.........................
δε μας έχει αγγίξει ή δεν έχει φτάσει ή δεν τη βιώνουμε όσο στην υπόλοιπη χώρα - κάπως έτσι δεν το είπε πολιτικός της Ν.Δ.; -, να μην υπάρχουν προβλήματα; Να μην υπάρχουν ανάγκες; Να μην υπάρχουν συνάνθρωποί μας που χρειάζονται φροντίδα και από το κράτος και από τους Δήμους; Υπάρχουν και παραϋπάρχουν!
Μόνο όσοι εθελοτυφλούν ή στρουθοκαμηλίζουν δε βλέπουν τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και στη Μεσσηνία.
Δεν πείθουν, όμως, κανέναν με λόγους και λογύδρια, επειδή την τραγική και απελπιστική κατάσταση τη βιώνει ο καθένας στο σπίτι του, στην οικογένειά του, στον κοινωνικό του περίγυρο. Τη βλέπει στο τραπέζι του και στις άδειες του τσέπες!
Άραγε, οι κοινωνικές δομές των Δήμων της Μεσσηνίας δεν έχουν ανάγκες ενίσχυσης με προσωπικό; Ή οι Δήμοι της Μεσσηνίας έκριναν και αποφάσισαν ότι την περίοδο αυτή που διανύουμε, με τη φτώχεια να πλήττει όλο και περισσότερους πολίτες, την ανεργία να μαστίζει τη νεολαία και την κοινωνική συνοχή να έχει διαρραγεί, δε συντρέχουν λόγοι ενίσχυσης των κοινωνικών τους δομών ή ακόμη και δημιουργίας νέων, που να ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις ανάγκες των πολιτών για την αντιμετώπιση της φτώχειας;
Αδιαφορία, ασχετοσύνη, ανικανότητα, των αυτοδιοικητικών ταγών της Μεσσηνίας, ό,τι και να είναι, χάθηκε αυτή η ευκαιρία για προσφορά και στους ανέργους και στην κοινωνία. Ας μη χαθούν και άλλες που παρέχονται μέσα από χρηματοδοτούμενα προγράμματα! Ας ανοίξουν, οι Δήμοι, οι δήμαρχοι, συνεργάτες τους - ειδικοί και δημοτικοί σύμβουλοι - τα μάτια και τα αυτιά τους και ας «τρέξουν» να εκμεταλλευτούν τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται σύντομα να «ανοίξουν».
Υπάρχει και στη Μεσσηνία τεράστιο πρόβλημα ανεργίας και χιλιάδες συμπατριώτες μας έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες και την προσφορά κοινωνικών δομών των Δήμων!
 Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες