12 Φεβρουαρίου 2013

Σε απόγνωση βρίσκονται οι Πρόεδροι κοινοτήτων στην Τριφυλία.

ΣΕ απόγνωση βρίσκονται οι Πρόεδροι κοινοτήτων στην Τριφυλία καθώς οι καθημερινές ανάγκες δεν καλύπτονται, ενώ ο Δήμαρχος Τριφυλία στο πρόσφατο Δ.Σ. ζήτησε συγνώμη από τους κοινοτάρχες για την οικονομική δυσπραγία η οποία ερημώνει τα χωριά, ενώ την ίδια ώρα ο Δήμος συνεχίζει να καλύπτει οφειλές σε εργολάβους και προμηθευτές χωρίς να υπολογίζει τον μαρασμό στη περιφέρεια. 
Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ραχών Τριφυλίας κ. Γιώργος Φούρλαρης τόνισε ότι "επικρατεί ένα μπάχαλο και μισό και λυπούμαι για αυτή την κατάσταση, διότι δεν υπάρχει βούληση από τη πλευρά του Δήμου για την αναγέννηση των χωριών, αν καεί μια λάμπα είναι δύσκολο να αντικατασταθεί, εδώ και 2 χρόνια ζητούμε από τους αρμόδιους γιατρό αλλά είναι άφαντος καθώς το χωριό διαθέτει Αγροτικό ιατρείο αλλά χωρίς ιατρό" για να προσθέσει ότι "οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι οπότε μετά από πιέσεις πρέπει να βάλουμε τηλέφωνο στο ιατρείο με δικά μας έξοδα για να έρθει ιατρός από το νοσοκομείο" ενώ έθιξε το θέμα των αξόνων............................
αφού "σήμερα οι δρόμοι μας θα καταστραφούν και ο Δήμος δεν μας στέλνει μια τσάπα έστω να καθαρίσουν τα ρείθρα". Είναι αλήθεια όπως εξήγησε ότι "βλέπουμε στο Δήμο να επικρατεί παράλυση με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα, εμείς ως Πρόεδροι κατακλυζόμαστε από αιτήματα δημοτών αλλά ακόμα και τις απλές παρεμβάσεις δεν μπορούν να υλοποιηθούν καθώς δεν είναι έξοδο να μπει μια λάμπα έξω από την πλατεία" ενώ για τις ευθύνες του Δήμου υπενθύμισε ότι "κάθε χρόνο ο Δήμος εισπράττει ως έσοδα 25.000 ευρώ από το κοινμητήριο και τις οικίες και αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν ανταποδοτικά επιτέλους για 2 χρόνια". 
 Ο Πρόεδρος του Τ.Κ. Χαλαζωνίου κ.Διονύσιο Τσούλος συμπλήρωσε ότι "αναγκάστηκα να βάλω από την τσέπη μου 2.000 ευρώ χωρίς ποτέ να πάρουμε την πάγια προκαταβολή σύμφωνα με το Καλλικράτη για το χωριό μας, προκειμένου να μην γυρίζουν με λάσπες τα παιδιά με τοποθέτηση γκαζόν στην παιδική χαρά, ενώ ουδέποτε πήραμε ένα ευρώ για μια σακούλα από το Δήμο για να συντηρήσουμε δρόμους, το κοιμητήριο και την πλατεία αλλά κυρίως την καθαριότητα και τα πληρώνω από μια σύνταξη που λαμβάνω" για να παραπονεθεί ότι "μένω χωρίς καφέ για να ικανοποιήσω έστω τους συνδημότες μου διότι αγαπώ το χωριό και δεν θέλω να ερημώσει, ήρθα από την Αυστραλία για να εξυπηρετήσω το χωριό μου και δεν πήρα ούτε μια σακούλα ασβέστη".
Από την Τ.Κ. Ραυτόπουλου ο κ. Αλέξανδρος Σμπάρας περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση καθώς "είμαστε ορεινή ζώνη με τεράστια προβλήματα λόγω της γεωγραφικής έκτασης της περιοχής η οποία ζει από την κτηνοτροφία και τις αγροτικές εργασίες, κάποτε ήταν 1.000 άτομα και έμειναν 75 άτομα" για να υπογραμμίσει ότι "ζητήσαμε από τον Δήμο το γκρέιντερ για 2 ημέρες προκειμένου να καθαριστούν οι δρόμοι χωρίς ποτέ να γίνουν ολοκληρωμένες εργασίες, πέρσι μάλιστα δεν εμφανίστηκε ούτε ένα μηχάνημα από το Δήμο". Παράλληλα πιστοποίησε ότι "εκκρεμεί το έργο για το υδραγωγείο στο οποίο υπολείπονται 150 μέτρα για την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου που έχουν χαρακτηρισθεί ως καρκινογόνοι με το έργο να έμεινε στην μέση καθώς ο εργολάβος έφυγε αφήνοντας στην τύχη του τους κατοίκους" ενώ εκτίμησε ότι "ο Δήμος είναι ανύπαρκτος για τους κατοίκους μας με τεράστιες ελλείψεις χωρίς την στοιχειώδη ανταπόκριση, ενώ δεν υπάρχει απάντηση ούτε για λάμπες ή μια τσάπα". Κατέληξε λέγοντας ότι "ο κ. Δήμαρχος μπορεί να έχει δίκιο σε όσα λέει για έλλειψη πόρων αλλά εμείς ως πρόεδροι δεν διαχειριζόμαστε χρήματα και επαιτούμε την πάγια προκαταβολή για να κοπούν τα χορτάρια με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι τραγική καθώς αναγκαζόμαστε να βάζουμε με δικά μας έξοδα χλοοκοπτικό για να κάνουμε τα στοιχειώδη απαραίτητα πράγματα στο τόπο μας".
radio936

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες