19 Φεβρουαρίου 2013

“Εκβιάζονται και οι αγρότες της Μεσσηνίας να ξεριζώσουν τα αμπέλια τους”. Αυτά τα ξεριζώματα κατέστρεψαν τον αγροτικό κόσμο και σήμερα τρέχουμε...

Αυτό δηλώνει σε ερωτηση του στην Βουλή ο Θανασης Πετρακος. Συγκεκριμενα τονίζει: Σύμφωνα με την κοινοτικό κανονισμό 479/2008, τα αμπέλια που φυτεύτηκαν χωρίς άδεια φύτευσης μετά τις 31/8/1998 θα πρέπει να ξεριζωθούν με έξοδα μάλιστα του ίδιου του παραγωγού. Διαφορετικά θα τους επιβληθεί πρόστιμο 1200€/στρέμμα για να «νομιμοποιήσουν» τα αμπέλια τους. Οι καλλιεργητές που δεν έχουν άδεια φύτευσης απαγορεύεται να εμπορευτούν, να οινοποιήσουν και να αποστάξουν την παραγωγή τους και φυσικά η χώρα μας θα κλιθεί να καταβάλει υπέρογκα πρόστιμα στην Ε.Ε.
Υπάρχουν περιοχές της χώρα όπου η μόνη.......................
καλλιέργεια που ευδοκιμεί είναι η καλλιέργεια αμπελιών και αποτελεί τη μοναδική πηγή εισοδήματος για τους αγρότες. Συγκεκριμένα στο νομό Μεσσηνίας η περιοχή που ορίζεται από τα χωριά Σουληνάρι-Μεσοπόταμος-Χαραυγή-Καλοχώρι είναι μια παγόπληκτη περιοχή στην οποία δεν μπορεί να υπάρξει καμία άλλη καλλιέργεια σύμφωνα και με διαπιστώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο λόγω της οικονομικής κρίσης, το αγροτικό εισόδημα μειώνεται δραστικά με την αύξηση του κόστους παραγωγής, με αυξήσεις στις εισφορές (ΕΛΓΑ, ΟΓΑ. ΔΕΗ κ.α.), έκτακτες εισφορές κ.
πηγή: radio936

1 σχόλιο:

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες