14 Ιανουαρίου 2013

Εδω ο κοσμος χανεται...και εμεις ''ψηφιζουμε''!

 Γραφει ο Γιωργος Καλογεροπουλος
Σε σχεση με τα 2 σημαντικα τοπικα γεγονοτα αποψιλωσης των Δημοσιων Υπηρεσιων,της Δ.Ο.Υ. και του Νοσοκομειου,ολοι προφανως περιμεναν αλλα και τελικα απαιτουσαν απο τον Δημο μεγαλυτερη στηριξη αλλα και πιεση ανωθεν οσο και οριζοντιως.
Τουτο σημαινει ''ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ''!
Γνωριζουμε οτι θεσμικα ο Δημος δεν εχει δικαιοδοσια ουτε δυνατοτητα να οργανωσει κατι τετοιο...αλλα μπορει να ''υποκινησει'' και παρασκηνιακα να υποστηριξει με πιο σκληροπυρηνικα μεσα και κειμενα τα οποια θα πονανε και ενοχλουν τους κυβερνωντες απο τη στιγμη που θα συνοδευονται ηδη με πραξεις.
Οι φωτογραφιες τοσους μηνες με πανο και συνθηματα οσο και ομιλιες με ντουντουκες εξω απο το Νοσοκομειο ή συγκεντρωσεις τελευταια μερα(!) μεσα στη Δ.Ο.Υ.,ψηφισματα διαμαρτυριας τα οποια παιρνουν αριθμο πρωτοκολλου,τα διαβαζει καποιος..................
γραμματεας παραληπτης και υστερα τα καταχωρει στο αρχειο, ειναι δρασεις που καποιοι τις ακουν και τις βλεπουν σαν το πεταγμα της μυγας.
Για να θυμισω στο παρελθον κινητοποιησεις εχουν κανει σε ολη την επικρατεια για σοβαρα θεματα αλλα και για ''ψυλλου πηδημα'' αγροτες,επαγγελματιες,υπαλληλοι μεχρι και φιλαθλοι(κλεισανε την Ε.Ο. Λαρισας για την ομαδα τους!) για οσους μεγαλυτερους θυμουνται.
Εμεις εδω τελικα ειτε πολυ καρεκλοκενταυροι και δυσκινητοι εχουμε γινει -κατι που αλλωστε σε λιγο θα αλλαξει καθως καρεκλες δεν θα υπαρχουν- ή πολιτικα προσκωλυομενοι υπερμετρα και ο φοβος της ανωθεν τιμωριας ελοχευει τις κεφαλες καποιων τοπικων αρχοντων.
Υπευθυνοι ειμαστε ολοι.Μια επιτροπη αγωνα μπορει και πρεπει να δημιουργηθει και ετσι να υποχρεωσει και συμπαρασυρει και τους κομματικους παραγοντες ή οποιοι θα βρεθουν στο διλλημα ''ΜΕ ΕΜΑΣ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ''!
Δυναμικες κινητοποιησεις εκτος των κτιριων επιβαλλονται,δρομοι,καταληψεις ισως ειναι μεσα αντιδρασης.
Συνηθως ειμαι αντιθετος με ολα αυτα τα οποια απαγορευουν την ελευθερη προσβαση και διακινηση των πολιτων μιας χωρας.Αλλα εδω δε μιλαμε για μια κλαδικη αντιδραση ουτε μιας επιμερους κοινωνικης ομαδας.Μιλαμε για εναν δημο ολοκληρο και πλεον των 30.000 ανθρωπων!
Σημερα γκρινιαζουμε εντονα γιατι το ΦΠΑ,το ΑΦΜ μας πλεον θα ειναι στη Καλαματα.
Αυριο ισως ομως καποιοι θρηνουν γιατι η ζωη μας δε θα προλαβει να φτασει εκει...
kyparissia-news 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες