31 Ιανουαρίου 2013

Σταθεροποιήθηκαν οι τιμές στο λάδι, αλλά δεν αποκλείεται και άλλη άνοδος

«Προφανώς και δε μπορεί το λάδι να ανεβαίνει κάθε βδομάδα. Αν γινόταν αυτό, στο τέλος θα έφτανε τα 20 ευρώ» σχολιάζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος, σχετικά με τις τιμές του ελαιολάδου αυτό το διάστημα, οι οποίες, μετά την άνοδο που σημείωσαν, φαίνεται να έχουν «παγώσει».
Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων, ο πρόεδρος Τάσος Προσηλιακός κάνει λόγο για τεχνάσματα των Ιταλών και συνιστά ψυχραιμία. Προτείνει οι παραγωγοί να κρατήσουν το λάδι τους και να μη βιαστούν να πουλήσουν, γιατί θεωρεί ότι η τιμή θα ανέβει. Μάλιστα, υπολογίζει ότι αυτό θα γίνει πιθανότατα γύρω στο Μάρτιο.
Αυτή τη στιγμή, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων αγοράζει ελαιόλαδο από τον παραγωγό με 2,60 ευρώ το κιλό. Ο κ. Προσηλιακός χαρακτηρίζει.......................
τη φετινή χρονιά μια από τις καλύτερες για την περιοχή του, καθώς από τους 1.600 τόνους που κάνει συνήθως ο Συνεταιρισμός, αυτή τη φορά έχει φτάσει στους 1.800.
Και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος από το Συνεταιρισμό της Καλαμάτας είναι αισιόδοξος για την τιμή του ελαιολάδου. «Εμείς έχουμε ήδη δέσμευση να πουλήσουμε ΠΟΠ με 3 ευρώ το κιλό, είναι οι 40 τόνοι που λέγαμε. Το υπόλοιπο θα δούμε, θα ξανακάνουμε δημοπρασία. Προχθές, διάβασα ότι η Ανδρούσα πούλησε συμβατικό ελαιόλαδο με 2,70 - 2,75. Μπορεί τώρα οι τιμές να έχουν κάπως σταθεροποιηθεί, αλλά βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Εμένα συνεχώς μου τηλεφωνούν για ελαιόλαδο, ενώ πριν από λίγο με πήραν και από την Ολλανδία, για να τους δώσω τιμές. Εν τω μεταξύ, δεν μπορούμε να πουλήσουμε και σε μικρότερες τιμές, γιατί εμάς το λάδι μας είναι ΠΟΠ και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Η παραγωγή αυτού του ελαιολάδου κοστίζει».
Τέλος, ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρεται στις ενστάσεις, που όπως έγινε γνωστό υποβλήθηκαν από άλλες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της επέκτασης σε όλη τη Μεσσηνία της ονομασίας «ΠΟΠ Καλαμάτα» για το ελαιόλαδο. Χαρακτηρίζει πρόχειρο το φάκελο - αίτηση που κατατέθηκε για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα και λέει ότι θα μετρήσει αρνητικά για τους Ευρωπαίους το γεγονός ότι σύμφωνα με αυτόν θα επιτρέπεται η τυποποίηση και εκτός της ζώνης ΠΟΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες