7 Ιανουαρίου 2013

Ο Δημήτρης Μπασδάνης νέος πρόεδρος στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Ο κ. Μπασδάνης, προτάθηκε από το δήμαρχο στο Σώμα και έλαβε τις θετικές ψήφους 20 δημοτικών συμβούλων, ενώ βρέθηκαν και 9 λευκά, σε σύνολο παρόντων 29. Αν και η ψηφοφορία ήταν μυστική, εκτιμάται βάσιμα πως έλαβε τις θετικές ψήφους και των 20 παρόντων δημοτικών συμβούλων της Συμπολίτευσης, ενώ τα 9 λευκά ψηφοδέλτια έριξαν στην κάλπη οι 9 παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», το συγκρουσιακό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στο εσωτερικό της δημοτικής ομάδας της Συμπολίτευσης με τις σκληρές κόντρες των δύο «μετώπων», του δημάρχου και διατελεσάντων αντιδημάρχων και των συμβούλων που απαιτούσαν αλλαγές στους αντιδημάρχους - μεταξύ των οποίων είναι και ο κ. Μπασδάνης - εκφράστηκε στη σύσκεψη της δημοτικής ομάδας της Συμπολίτευσης που προηγήθηκε ......................
των Δημαιρεσιών. Σύσκεψη, στο δημαρχείο Κυπαρισσίας, υπό το δήμαρχο και παρουσία των 20 δημοτικών του συμβούλων. Στη σύσκεψη αυτή, ο δήμαρχος πρότεινε για το αξίωμα του προέδρου τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, από τους Γαργαλιάνους, Γιάννη Κατσούλα - επί σειρά ετών δημοτικό σύμβουλο Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης στον πρώην δήμο Γαργαλιάνων. Με τη πρόταση αυτή διαφώνησαν δημοτικοί σύμβουλοι από το «μέτωπο» εκείνων που απαιτούν αλλαγές στους αντιδημάρχους, όχι ως προς το πρόσωπο αλλά ως προς τον τρόπο επιλογής και πρότασης, τα κριτήρια που αυτή έγινε από το δήμαρχο κτλ, διαφωνία βεβαίως με την οποία έστειλαν το μήνυμα στο δήμαρχο ότι δεν κάνουν πίσω και θα καταψήφιζαν την πρότασή του, όποια και αν ήταν, ωθώντας τον να αλλάξει τους αντιδημάρχους! Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την επιλογή και πρόταση της Συμπολίτευσης προσώπου για το αξίωμα του προέδρου, αυτοπροτάθηκε ο Δημήτρης Μπασδάνης! Για να μην προκαλέσει πρόβλημα στην ενότητα και συνοχής της δημοτικής ομάδας, ο κ. Κατσούλας ζήτησε από το δήμαρχο να μην επιμείνει στην πρόταση για τη δική του υποψηφιότητα, αποδεικνύοντας αφενός μεν την παραταξιακή συνείδηση που έχει και αφετέρου ότι αυτοσκοπός της ενασχόλησής του με το δήμο δεν είναι οι καρέκλες και τα αξιώματα και έτσι έμεινε η μία «αυτοπρόταση» Μπασδάνη και «κατέληξαν» στην υποψηφιότητά του.

Η εκλογή προέδρου στο Δ.Σ. μπορεί να πέρασε «αναίμακτα», ωστόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι που αντιδρούσαν και απαιτούσαν ριζικές αλλαγές στους αντιδημάρχους φέρονται να επιμένουν στις αξιώσεις τους και, μάλιστα, πια να ανεβάζουν τους τόνους θεωρώντας πως με την εκλογή Μπασδάνη «πέτυχαν μια πρώτη νίκη»!

Από την άλλη, ο δήμαρχος Τριφυλίας μπροστά και μέσα στο συγκρουσιακό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στη δημοτική του ομάδα, πέρασε χωρίς απώλειες τη διαδικασία της εκλογής προέδρου και «βλέπει» με άλλο μάτι την πορεία για τον ορισμό αντιδημάρχων.

Ωστόσο, πια, έχει να αντιμετωπίσει το μέγα θέμα και πρόβλημα του ορισμού αντιδημάρχων με νέους συσχετισμούς να διαμορφώνονται στη Συμπολίτευση αλλά και μεταξύ των δημοτικών συμβούλων των Δημοτικών Ενοτήτων!

Αμετακίνητοι, εκτιμάται, θα μείνουν στις θέσεις των αντιδημάρχων οι Γιώργος Σαμπαζιώτης, Παναγιώτης Τσίγγανος και Ευστάθιος Ανδρινόπουλος ενώ «ανοιχτά» είναι όλα τα ενδεχόμενα για τους Γιάννη Μερκούρη, Γιάννη Φιλντίση και Τάσο Πούλο.

Στις θέσεις των Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Σώματος επανεξελέγησαν οι Γιάννης Κατσαργύρης και Σταύρος Αντωνόπουλος, αντίστοιχα από τη μείζονα μειοψηφία λαμβάνοντας έκαστος από 25 θετικές ψήφους ενώ βρέθηκα και 4 λευκά ψηφοδέλτια.

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες