31 Μαΐου 2012

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο επιστροφής ΦΠΑ ξεσπά στη Τριφυλία!

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το θέμα του σκανδάλου με την επιστροφή ΦΠΑ στην περιοχή της Τριφυλίας καθώς μετά την σύλληψη της 47άχρονης έχουν αρχίσει τα αλληλοκαρφώματα με αποτέλεσμα αυτήν την ώρα να κρατείτε ένας επιφανής μεγαλέμπορος της Τριφυλίας στην αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας ενώ το κουβάρι ξετυλίγεται...
Αγρότες «καλλιεργούσαν» εικονικά στρέμματα με εικονικές παραγωγές αγροτικών προϊόντων (από λάδι μέχρι ακτινίδια) στην τιμή του 4% επί του επιστρεφόμενου ΦΠΑ του τιμολογίου και «εικονικοί χονδρέμποροι» ... τα αγόραζαν με τη ............................

30 Μαΐου 2012

Πως να αποφεύγετε τις αλλεργίες...

Οι εποχιακές αλλεργίες, οφείλονται σε μια ποικιλία αλλεργιογόνων, όπως η γύρη των δέντρων και των λουλουδιών, τα αγριόχορτα ή το γρασίδι και τα σπόρια των μυκήτων που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και μεταφέρονται εύκολα με τον αέρα. Πώς λοιπόν η  κατάλληλη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη ή ανακούφιση των συμπτωμάτων;
Στην ουσία οι τροφές δεν εξαλείφουν την αλλεργία, αλλά κάποια από τα θρεπτικά συστατικά τους συμβάλλουν στην μείωση της παραγωγής ισταμίνης (εκλύεται κατά την αλλεργική αντίδραση), μειώνοντας άμεσα πιθανές αλλεργίες, ενώ παράλληλα βοηθούν στην ανακούφιση των αλλεργικών.............

Το ποίημα του Γκίντερ Γκρας



"Η Ντροπή της Ευρώπης"

"Στο χάος κοντά, γιατί δεν συμμορφώθηκε στις αγορές·
κι Εσύ μακριά από τη Χώρα, που Σου χάρισε το λίκνο.
Όσα εσύ με την ψυχή ζήτησες και νόμισες πως βρήκες,
τώρα θα καταλυθούν, και θα εκτιμηθούν σαν σκουριασμένα παλιοσίδερα.
Σαν οφειλέτης διαπομπευμένος και γυμνός, υποφέρει μια Χώρα·
κι Εσύ, αντί για το ευχαριστώ που της οφείλεις, προσφέρεις λόγια κενά.
Καταδικασμένη..................................

29 Μαΐου 2012

559 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ


Πεντακόσια πενήντα εννέα χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 29ης Μαΐου 1453. Τότε που ακούστηκε η κραυγή "Εάλω η Πόλις" καί η Βασιλεύουσα, η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε υπό την κατοχή του Οθωμανού δυνάστη. Eτσι άρχισε η Τουρκοκρατία. Το Γένος επεβίωσε, αλλά η Κωνσταντινούπολις και η Αγιά Σοφιά παραμένουν σε ξένα χέρια. Σήμερα τιμούμε τους πεσόντες κατά την πολιορκία και κατά την Άλωση, διαβάζουμε τους θρήνους και τους θρύλους, συγκινούμεθα και διδασκόμεθα. Διότι αυτή είναι η αξία της ιστορικής μνήμης. Να αποτελεί μάθημα ες αεί για τις νεώτερες και τις απερχόμενες γενιές.
1) Πρέπει να θυμόμαστε την Άλωση για να αποτίουμε....................

Προσλήψεις 800 άτομων στην Μεσσηνία. Ξεκινούν στους Δήμους, θετικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο Επικρατείας

Επιτελους μπορούν να λειτουργήσουν οι Δήμοι της Μεσσηνίας και να προσλάβουν κόσμο για τις υπηρεσίες καθαριότητας και κοινωνικών δομών κυρίως. Αυτό αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Επικρατείας μετά από προσφυγές που έκαναν οι Δήμοι καθώς είχαν παγώσει όλα λόγω εκλογών. Πάνω από 800 άτομα, αποκαλύπτει η MessiNea, αναμένεται να προσληφθούν στους Δημους και φορείς της Μεσσηνίας το προσεχές διάστημα με συμβάσεις διαφόρων τύπων , από δίμηνες εως οκτάμηνες, γεγονός που θα συνισφέρει όχι μόνο στην επίλυση πραγματικων προβλημάτων στους Δήμους αλλά και θα δώσει δουλειά σε εκατοντάδες ς οικογένειες. Oλα αυτά σε μια περίοδο που η ανέργια μαστίζει σχεδόν κάθε Ελληνική οικογένεια. Στον αριθμό.........................

28 Μαΐου 2012

Μέλισσες πεθαίνουν εξαιτίας φυτοφαρμάκου

Τα φυτοφάρμακα μετατρέπουν τις μέλισσες σε εξαιρετικά «επιλεκτικούς καταναλωτές» που συνεχώς αναζητούν γλυκύτερο νέκταρ αγνοώντας τις διατροφικές πηγές που βρίσκονται δίπλα τους.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της μελέτης δυο βιολόγων από το πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο, οι οποίοι στο πλαίσιο της έρευνάς τους εξέτασαν το φυτοφάρμακο «imidacloprid», το οποίο ανήκει στη γενική κατηγορία των νεονικοτινοειδών.

Ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη έχουν απαγορεύσει...........................

27 Μαΐου 2012

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέτει κανόνες για την κοπή ρίγανης & φασκόμηλου.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
Επιτρέπεται η κοπή του φασκόμηλου και της ρίγανης, με τους παρακάτω όρους:
α) Η κοπή να γίνεται στο στάδιο που τελειώνει η άνθηση των φυτών για να μην προξενείται ζημιά στη μελισσοκομία και ως ημερομηνία έναρξης κοπής ορίζουμε για το φασκόμηλο την 21η Μαΐου και για την ρίγανη την 10η Ιουνίου.
β) Η κοπή της ρίγανης να διενεργείται με κοπτερό εργαλείο (ψαλίδι, δρεπάνι, σβαρνά κ.λ.π.) για να μη καταστρέφονται ή ξεριζώνονται τα φυτά.
Η εφαρμογή της απόφασης ανατίθεται στη Δνση Αγροφυλακής και στη Δνση Δασών Αργολίδας, οι οποίες εντέλλονται να εκδώσουν τις δέουσες οδηγίες και εντολές στα όργανά τους (Κοινοτικούς φύλακες, δασοφύλακες, κ.λ.π.) για την επιτυχία του επιδιωκόμενου σκοπού. (υπ’ αριθμ. 5822/15-5-2012 απόφαση).
Πηγή: moriasnow.gr

26 Μαΐου 2012

Η Μonsanto νίκησε. Ναί στα μεταλλαγμένα στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (Efsa) απέρριψε τη Δευτέρα το αίτημα της Γαλλίας να απαγορεύσει την καλλιέργεια ποικιλίας μεταλλαγμένου καλαμποκιού της Monsanto.
Πιο συγκεκριμένα, αφού εξέτασε τα επιστημονικά στοιχεία που υπέβαλε η Γαλλία σε μια προσπάθεια να απαγορεύσει το μεταλλαγμένο καλαμπόκι, η Efsa έκρινε ότι «δεν παρουσιάζονται συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία που να καταδεικνύουν κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων ή για το περιβάλλον» έτσι ώστε δικαιολογείται μια τέτοια απαγόρευση.
Το 2008 η Γαλλία απαγόρευσε.................................

25 Μαΐου 2012

Δημόσια διαβούλευση αναγνώρισης σε αλλοδαπούς του καθεστώτος του πρόσφυγα

Υποβάλλεται σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο επιδιώκεται η καθιέρωση νέας διαδικασίας αναγνώρισης του καθεστώτος του πρόσφυγα ή του δικαιούχου επικουρικής προστασίας, σύμφωνα με τις...........................

Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, του έτους 2012.

   Με επιτυχία διοργανώθηκε και την φετινή χρονιά, από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ/ΓΕΕΘΑ), το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με συμμετοχή των ομάδων της Ελληνικής Αστυνομίας, Πολεμικής Αεροπορίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς. 
Στο εν λόγω πρωτάθλημα συμμετείχε από την Ελληνική Αστυνομία και ο συντοπίτης μας ρέφερυ Παναγιώτης Αργυρός, ο οποίος έπαιξε ως Β. Διαιτητή σε δύο αναμετρήσεις, αυτές μεταξύ των ομάδων Στρατός Ξηράς-Λιμενικό Σώμα 4-2 (ημιτελικός αγώνας) και Ελληνική Αστυνομία-Λιμενικό Σώμα 2-1.
 Όλοι οι αγώνες μέχρι σήμερα διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο του Μοσχάτου στον Πειραιά, ενώ ο τελικός, για την ανάδειξη του φετινού Πρωταθλητή της διοργάνωσης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, στο Εθνικό Στάδιο Κ. Αχαιάς, ανάμεσα στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού Ξηράς, παρουσία εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σεισμός στις Αγροτικές επιδοτήσεις. Τι προβλέπει η Νέα ΚΑΠ 2013-2020.

Αλλαγές στην εσωτερική κατανομή των αγροτικών επιδοτήσεων ανάμεσα στους Έλληνες δικαιούχους θα φέρει η εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που ετοιμάζεται να υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η θεμελιώδης διαφοροποίηση της καινούργιας ΚΑΠ που θα εφαρμοστεί την περίοδο 2014 – 2020, είναι η μετάβαση από το λεγόμενο «ιστορικό» μοντέλο ενισχύσεων στο λεγόμενο «περιφερειακό». Ενώ δηλαδή οι Έλληνες αγρότες έπαιρναν επιδοτήσεις με βάση τον αριθμό των δικαιωμάτων που είχαν εξασφαλίσει όταν άλλαξε το σύστημα, τώρα πλέον θα πληρώνονται με κριτήρια την έδρα και το είδος της εγκατάστασής τους.
Το ότι θα εφαρμοστεί ......................

24 Μαΐου 2012

Το κύκλωμα επιστροφής αγροτικού ΦΠΑ. Τι βρήκε το ΣΔΟΕ.

Όργιο φοροδιαφυγής σχεδόν σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, μαζική έκδοση πλαστών και εικονικών στοιχείων και μη έκδοση αποδείξεων, αποκαλύπτουν (και) τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχει κάνει τις 40 τελευταίες ημέρες το ΣΔΟΕ στην αγορά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, ένας δικηγόρος, δύο γιατροί και τρεις επιχειρηματίες, που ελέγχθηκαν από την περιφερειακή διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής εντοπίστηκαν να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και τιμολόγια συνολικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ, 22 επιχειρήσεις στο ίδιο διάστημα και την ίδια περιφέρεια εντοπίστηκαν να έχουν εκδώσει .................................

23 Μαΐου 2012

Διόδια στις γουρνοπούλες...συγνώμη στην Τσακώνα ήθελα να πω!!!

¨
Όπως γράφει σήμερα η Καθημερινή, η Κοινοπραξία Μορέας ανακοίνωσε ότι από αρχές Ιουλίου θα λειτουργήσει νέος σταθμός διοδίων για το τμήμα Τσακώνας-Καλαμάτας της νέας εθνικής οδού. Μόνο που στην ανακοίνωση της εταιρίας δεν αναφέρεται κουβέντα για το τι θα γίνει με τις γουρνοπούλες της περιοχής: αν θα ενταχθούν εντός των διοδίων ή θα μείνουν απέξω. Από ρεπορτάζ όμως που κάναμε πληροφορηθήκαμε ότι η ηγεσία της εν λόγω Κοινοπραξίας, μετά την κάθετη πτώση που παρουσιάζουν τον τελευταίο καιρό τα έσοδα της από τα διόδια, σκέφτεται να εντάξει το παραδοσιακό έδεσμα του Νομού μας στα αναπτυξιακά της προγράμματα. Υπάρχουν μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις να δίδεται η γουρνοπούλα ως δέλεαρ και μαζί με το χαρτάκι των διοδίων να προσφέρεται στον οδηγό και ένα μεζεδάκι με τραγανιστή πετσούλα. Σκέφτονται μάλιστα και την κλιμάκωση της προσφοράς: σε αυτούς δηλαδή που θα συμπληρώνουν έναν συγκεκριμένο αριθμό διελεύσευων να προσφέρεται ως μπόνους ένα κεφάλι ή ένα κότσι της γουρνοπούλας.

Διαφωνία για το δημοπρατήριο στη "Γιορτή Καρπουζιού"

Η ποιότητα πρέπει να συνεχίσει να είναι το ζητούμενο από τους παραγωγούς καρπουζιού της Τριφυλίας, τονίστηκε στην εναρκτήρια εκδήλωσης της "Γιορτής Καρπουζιού" που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στα Φιλιατρά. Οπως επισημάνθηκε από τους βασικούς ομιλητές, η περιοχή έχοντας την πρωιμότητα, τις πολύ καλές τεχνικές καλλιέργειας, αλλά και τον εξαγωγικό προσανατολισμό, πρέπει να ρίξει όλο το βάρος στην διατήρηση μιας σταθερής, καλής ποιότητας μέσα από την οποία κερδίζονται και διατηρούνται οι αγορές.
Επίσης σημειώθηκε η ανάγκη οργάνωσης των παραγωγών σε ομάδες ή συνεταιρισμούς, καθώς έτσι μπορούν να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και παράλληλα να μειώσουν οι ίδιοι το κόστος παραγωγής, αλλά και να διακινήσουν πιο εύκολα τα προϊόντα τους.
Στο προσκήνιο ήρθε και το θέμα του δημοπρατηρίου, με τον...............................

22 Μαΐου 2012

Οι χαμηλότερες τιμές της τριετίας για το ελαιόλαδο

Πτώση τιμών ελαιολάδου στις 3 κύριες ελαιοπαραγωγικές χώρες της Ευρώπης δείχνουν τα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου. Σύμφωνα με αυτά, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, οι τιμές παραγωγού για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σημείωσαν πτώση κατά 12% στην Ισπανία (1,77 ευρώ/κιλό), κατά 5% στην Ελλάδα (1,84 ευρώ/κιλό) και κατά 38% στην Ιταλία (2,40 ευρώ/κιλό). Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται σταθεροποίηση των τιμών στα παραπάνω επίπεδα που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ από τον Οκτώβριο του 2009. Ανάλογη είναι η εικόνα για το..........................

Έως 31/5/2012 το πρόγραμμα για την προώθηση Αγρ. Προϊόντων

Λίγες ημέρες προθεσμία, έως τις 31 Μαΐου, έχουν ακόμη όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενημέρωση-προώθηση προϊόντων, στο πλαίσιο συστημάτων για την ποιότητα των τροφίμων».
Στόχοι του είναι κατ' αρχάς η ενημέρωση των καταναλωτών σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα και τις προδιαγραφές των προϊόντων, έτσι ώστε να αντιληφθούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις για την πιστοποίηση και την εγγύηση ποιότητας που αυτή παρέχει. Και δεύτερον, η προώθηση...................

Γενική Συνέλευση και εκλογές της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας


Δελτίο Τύπου
Γενική Συνέλευση και εκλογές εχει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ τη ΚΥΡΙΑΚΉ 27-5-2012 στις 10.00 π.μ. στην αίθουσσα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Στουρναρη 73-75 και Αχαρνων γωνία (Ισόγειο).
Το απερχόμενο Δ.Σ. καλεί όλους τους Συλλόγους της Τριφυλίας που δραστηροποιούνται στην Αττική -και αυτούς που δεν έχουν ακόμη γραφτεί -να συμετάσχουν στη Γ.Σ. για να δυναμώσουνε την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας, να της δώσουμε δύναμη, για να μπορούμε να αγωνιστούμε και να πετύχουμε τους στόχους μας που δεν είναι άλλοι, απο 'ενα καλύτερο μέλλον της ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ μας.
Περιμένουμε ολους τους Συλλόγους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ -ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ-ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Καποδιστρίου 32 (3ος 'οροφος) Τ.Κ 10432 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ./FAX 2105237450 ,6977717182

21 Μαΐου 2012

O Aργυρός πέρασε τα τεστ fifa στο ΟΑΚΑ.

Μετά από χρονικό διάστημα τριών περίπου μηνών απουσίας από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της superleague, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του (ρήξη μηνίσκου στο δεξιό του γόνατο), ο συμπατριώτης μας ρέφερυ Παναγιώτης Αργυρός αποθεραπεύτηκε πλήρως, προετοιμάστηκε και πρόσφατα υποβλήθηκε και πέρασε επιτυχώς τις καθορισμένες από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αθλητικές δοκιμασίες (τεστ fifa), στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και βρίσκεται πλέον στην διάθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για την χρησιμοποιησή του.
Παράλληλα, ξεκίνησε την προετοιμασία του προκειμένου να είναι έτοιμος τόσο για τις γραπτές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο σεμινάριο προεπιλογής αξιολογημένων Διαιτητών superleague, στο οποίο θα συμμετάσχει και θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, στην πόλη του Ρεθύμνου, όσο και για τα τέστ fifa που θα διεξαχθούν πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της superleague τον Αύγουστο. 

Οι μαθητές του Γυμνασίου Γαργαλιάνων παρουσίασαν τις σχολικές εργασίες

Τις εργασίες τους που προετοίμασαν όλη τη σχολική χρονιά παρουσίασαν οι μαθητές του Γυμνασίου Γαργαλιάνων στο κοινό της περιοχής δείχνοντας την πολύ σημαντική δουλειά που έκαναν με την αρωγή των καθηγητών τους.
Τα παιδιά του σχολείου στο πλαίσιο των πολιτιστικών και περιβαλλοντολογικών προγραμμάτων που υλοποίησαν κατά την διάρκεια της χρονιάς έχοντας την αρωγή των καθηγητών τους...............................

Τα παράνομα αμπέλια


 Δελτίο τύπου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας  και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας: 
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας  και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας ενημερώνει  ότι:  
          Σύμφωνα με τον Κοινοτικό Κανονισμό 479/2008 και την Κ.Υ.Α 286839/2/4/2009.
 Εκτάσεις που φυτεύτηκαν με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου μεγαλύτερες του ενός στρέμματος μετά την 31-8-1998,  χωρίς το αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται οι  κάτοχοι..................................

19 Μαΐου 2012

Πως θα ξεκινήσετε μια αγροτική εκμετάλλευση.

Ο Οργανισμός ΔΗΩ, με στόχο να ανταποκριθεί στις μεγάλες και συνεχώς αυξανόμενες νέες ανάγκες της αγοράς υπό τις ιδιαίτερες σημερινές οικονομικές συνθήκες, προχώρησε στην εισαγωγή των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, ως επίσημο μέρος των παρεχόμενων υπηρεσιών του.
Τα προγράμματα αυτά, εξειδικευμένης θεματολογίας με πλήρως επικαιροποιημένο και χρήσιμο υλικό προς τους καταρτιζόμενους, θα διεξάγονται μέσω Σεμιναρίων ή /και Ενδο-επιχειρησιακής Εκπαίδευσης, από έμπειρους και πιστοποιημένους εισηγητές, με το κύρος και την αξιοπιστία του ονόματος 'ΔΗΩ'. Ο πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων...............................

18 Μαΐου 2012

Εθνικές εκλογές Μάιος 2012

Από το βράδυ της 6ης Μαΐου έχουν γραφεί πολλά και έχουν ειπωθεί ακόμα περισσότερα για το αποτέλεσμα των εκλογών και το μήνυμά του. Ο καθείς μπορεί να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν, την αντίληψή του, τις πολιτικές του πεποιθήσεις κ.α. 
Στο χωριό μας πρώτο κόμμα η Ν.Δ. με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ΠΑ.ΣΟ.Κ. το οποίο πήρε μόλις έξι ψήφους περισσότερους από την Χρυσή Αυγή που ήρθε τρίτο. Αυτό είναι το εντυπωσιακό! Ένα κόμμα το οποίο σε προηγούμενες εκλογές δεν έπαιρνε ούτε μία ψήφο έφτασε να είναι τρίτο κόμμα στο χωριό μας. Αυτό για εμάς χρειάζεται υπεύθυνη ερμηνεία, όχι για να πείσουμε τους συγχωριανούς μας να αλλάξουν γνώμη ή για να χαρακτηρίσουμε τα χωριά που έπραξαν κατ αυτόν τον τρόπο ( γιατί ήταν πολλά) αλλά για να γυρίσουμε τη σκέψη μας στον προηγούμενο χειμώνα και να θυμηθούμε τι περάσαμε. Τότε θα καταλάβουμε αυτές τις ψήφους. Και αν δεν ήταν υποψήφιος ο γιατρός ο Κατσίβελας, τότε το ποσοστό θα ήταν πολύ μεγαλύτερο και αυτό το λέμε μετά λόγου γνώσεως καθώς έχουμε συζητήσει με πολλούς συγχωριανούς μας τις τελευταίες ημέρες.
 Πιο κάτω παραθέτουμε τα αποτελέσματα των εκλογών του χωριού μας..................

17 Μαΐου 2012

Ντροπή και αίσχος. Και μετά μας κουνάνε το δάχτυλο οι βρωμιάρηδες οι ευρωπαίοι που μπήκε στην Ελληνική Βουλή η Χρυσή Αυγή. Εκεί έπρεπε να την στείλουμε.

Με μία πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση, τοπικό δικαστήριο της Χάγης κατέστησε νόμιμο το Κόμμα των Παιδόφιλων (PNVD).
Το σκεπτικό της απόφασης βασίστηκε στην ελευθερία της έκφρασης, του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι κει έτσι δεν μπήκε "φρένο" στην ίδρυση του κόμματος και αναγνωρίστηκε επίσημα από την Ολλανδική Κυβέρνηση.
Σε αυτή την περίπτωση η ελευθερία της έκφρασης λειτούργησε εναντίον των δικαιωμάτων των παιδιών.
Βασικοί στόχοι του κόμματος είναι:
- Η νομιμοποίηση της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων από 12 ετών
- Η νομιμοποίηση της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού για προσωπική χρήση
πηγή

16 Μαΐου 2012

Ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος!!!

102 αθλητές, 17 ομάδες από Ελλάδα, Ευρώπη και Ασία, δημοσιογράφοι, εθελοντές, φωτογράφοι, τηλεοπτικά δίκτυα από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν ραντεβού στον Δήμο Πύλου-Νέστορος την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012.
Ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας είναι και φέτος γεγονός. Παρά τη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία, την οποία βιώνει η χώρα μας, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια μιας και η συγκεκριμένη διοργάνωση συνεισφέρει με τον καλύτερο τρόπο στη διεθνή προβολή της χώρας μας.
Την 3η ημέρα οι αθλητές θα διασχίσουν............................

Γιορτή καρπουζιού στα Φιλιατρά.



15 Μαΐου 2012

Η Τριφυλία στο επίκεντρο ερευνητικών προγραμμάτων για τις πρωτοπόρες μεθόδους προστασίας των καλλιεργειών

Στο επίκεντρο ερευνητικών προγραμμάτων στον αγροτικό τομέα βρέθηκε για ακόμη μια φορά η περιοχή της Τριφυλίας. Χθες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αειφορική χρήση χημικών απολυμαντικών για την αντιμετώπιση εδαφογενών παθογόνων», την περιοχή επισκέφθηκαν Ελληνες, Ιταλοί και Πολωνοί γεωργοί, γεωπόνοι και καθηγητές πανεπιστημίων. Από την Ελλάδα στο πρόγραμμα συμμετέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας. Οι παραγωγοί και οι επιστήμονες με τις ανταλλαγές επισκέψεων έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τεχνογνωσία της κάθε περιοχής και να αποκομίσουν χρήσιμες εμπειρίες για την αντιμετώπιση..............................

14 Μαΐου 2012

1ο Συνέδριο για τις Νέες Καλλιέργειες

«Νέες Καλλιέργειες, Προοπτικές και Δυνατότητες» θα είναι ο τίτλος του 1ου Συνεδρίου – Έκθεσης που θα λάβει χώρα στις 8 με 11 Ιουνίου στο Εκθεσιακό Κέντρο ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση.
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν προτάσεις μεταξύ άλλων για καλλιέργεια στέβιας, ιπποφαούς, για κρανιές, για ροδιές, για τρούφα, για αγριαγκινάρα, για αρωματικά φυτά και πλήθος άλλων νέων καλλιεργειών. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα παρουσιαστούν εργαστήρια για επιτόπια πρακτική επίδειξη και θα λάβουν μέρος επιχειρηματίες του κλάδου, καλλιεργητές και καθηγητές γεωπονικών πανεπιστημίων για τη μετάδοση της γνώσης τους και των εμπειριών τους στο σύνολο των συνέδρων. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210/7568888

Μιλτιαδης πρωταθλητης 2011-2012


Διπλη γιορτη για το Πυργο Τριφυλιας την Κυριακη.Η αρχη εγινε με την επιτυχημενη οπως αποδειχτηκε εκδηλωση για την γιορτη της Μητερας με εκθεση λουλουδιων στη Πλατεια Κοινοτικου Μεγαρου με πρωτοβουλια του Πολιτιστικου Συλλογου του χωριου μας.Οι Μητερες εχουν αλλο ενα λογο να καμαρωνουν για τα βλασταρια τους αφου στεφθηκαν και τυπικα ως πρωταθλητες στο παιδικο πρωταθλημα με την απονομη που εγινε την ιδια μερα στο γηπεδο του Μιλτιαδη απο τον Προεδρο του Πολιτιστικου Συλλογου  κ.Βασιλη Μιχαλοπουλο.Αξιζει να αναφερθουμε στην μεγαλη συμβολη για αυτη την επιτυχια στον προπονητη της ομαδας Μανωλη Κατρη.Και για να συμπληρωσουμε το παζλ της ιδιας ημερας εχουμε και την μεγαλη διακριση των Ελληνικων ομαδων στην Πολη που μας εκανε ολους περηφανους.Με μια κουβεντα- κοντρα στην παρακμη του συστηματος -δωστε.....τοπο στη νεα γενια!


Αντικατάσταση κυψελών και οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας


 Δελτίο τύπου
 Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας  Μεσσηνίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους της περιοχής μας  ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή τους στις δράσεις 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» (μετακινήσεις), λήγει στις 18-5-2012.
Υπενθυμίζουμε ..................

13 Μαΐου 2012

Στα μονοπάτια της εποχής μας.

Είναι γεγονός ότι οι φθηνές συνειδήσεις που έχουμε καλλιεργήσει σήμερα δηλητηριάζουν τα πάντα με τα οποία καθημερινά ασχολούμαστε.Με πρώτο και κύριο τις σχέσεις,είτε αυτές έχουν φιλικό και συγγενικό, είτε ερωτικό χαρακτήρα, πλήττονται ακόμη περισσότερο από την επιπολαιότητα και τον ευτελή συναισθηματικό μας κόσμο.Σήμερα κανένας δεν νιώθει,όλοι κάνουν υποθέσεις...............

11 Μαΐου 2012

Το Διαδίκτυο ως Μοχλός Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία.

Σε σχετικά χαμηλά επίπεδα κινείται η συνεισφορά του διαδικτύου στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης της The Boston Consulting Group που διεξήχθη με την υποστήριξη της Google, η οποία αναφέρει ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες προκειμένου το Internet να βοηθήσει στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Ειδικότερα, η έρευνα.........................

10 Μαΐου 2012

Κατεδάφιση αυθαίρετων κτηνοτροφικών μονάδων,


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπενθυμίζομε στους κτηνοτρόφους της περιοχής μας ότι στις 30/6/2012, λήγει οριστικά η προθεσμία για την εξαίρεση από την κατεδάφιση, χωρίς πρόστιμο, των αυθαίρετων κτιριακών εγκαταστάσεων των κτηνοτροφικών τους μονάδων, που έχουν ανεγερθεί μέχρι την 20-3-2003.Η εξαίρεση από την κατεδάφιση είναι απαραίτητη, προκειμένου στην συνέχεια  να εκδοθεί η άδεια εγκατάστασης, όπως προβλέπεται από τον νόμο.
Οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο 214 ή στο τηλ. 2721-361-214  κ. Θανοπούλου.

                                                                      Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  

9 Μαΐου 2012

Η πραγματική φιλία υπάρχει κάθε χίλια χρόνια.

 Ενας πολύ καλός μας φίλος, απόδημος, μας έστειλε ηλεκτρονικά τι λέγεται στις Βρυξέλλες για τους Ελληνες φίλους και επειδή μας άρεσε πολύ, θέλαμε σήμερα να το μοιραστούμε μαζί σας:

Οι φίλοι: Θα σου πούνε «γεια»
Οι Ελληνες φίλοι: Θα σου κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά και ένα δυνατό

φιλί.

Οι φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «κύριε» και «κυρία».

Οι Ελληνες φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «θείε» και «θεία»!

Οι φίλοι: Δεν σ' έχουν δει ποτέ να κλαις.

Οι Ελληνες φίλοι: Κλαίνε μαζί σου.

Οι φίλοι: Τρώνε στο τραπέζι σου και φεύγουν

Οι Ελληνες φίλοι:.............

8 Μαΐου 2012

Η καλύτερη φωτογραφία της χρονιάς ! !


Το αρσενικό σπουργίτι είναι αυτό ΑΡΙΣΤΕΡΑ, με τις γκρι 'πιτσιλιές' κάτω από τον λαιμό ! !

Ακόμα και τα πουλιά έχουν το ίδιο πρόβλημα ...

7 Μαΐου 2012

Πολιτική βραχυβιότητας

Το κείμενο είναι η περίληψη ενός ντοκυμανταίρ της ZOODIAC με τίτλο "ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ" που προβλήθηκε απο τον SKY την 16-4-2012 )
Έως το 1924 οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες διαρκούσαν 2500 ώρες . Τότε δημιουργήθηκε ένα καρτέλ μεγάλων εταιρειών κατασκευής λαμπτήρων ( ο ΦΟΙΒΟΣ ) που υποχρέωσε όλες τις εταιρείες να κατασκευάζουν λαμπτήρες που θα ζούν 1000 ώρες το ανώτερο .'Έβαζαν και πρόστιμο στις εταιρείες που ξεπερνούσαν το όριο !
Σε έναν πυροσβεστικό σταθμό των ΗΠΑ υπάρχει ένας ηλεκτρικός λαμπτήρας που φέγγει συνεχώς πάνω απο 100 χρόνια . Κατασκευάστηκε σε ένα μικρό εργοστάσιο του Οχάϊο τον 19ο αιώνα .
Μετά το 1924 κατατέθηκαν πατέντες για διαφόρων ειδών λαμπτήρες . Ένας απο αυτούς θα διαρκούσε 100.000 ώρες ( 11 ώρες ημερησίως για 25 χρόνια ! ) . Καμμία βιομηχανία...................

6 Μαΐου 2012

Ενέργεια απο λιόκλαρα..

Eνέργεια από τα κλαδιά των ελαιόδεντρων που κόβονται κατά τη συγκομιδή των καρπών παράγουν στην Ανδαλουσία της Ισπανίας.Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας συνέπραξαν μέσω συγκρότησης σχήματος ΣΔΙΤ, για να αξιοποιήσουν τις ενεργειακές δυνατότητες των ελαιόδεντρων.

Πρόκειται για την Andalucia Society for Biomass Valorization (SAVB), μια εταιρεία εκμετάλλευσης της βιομάζας, που έχει ήδη αναπτύξει ειδικό μηχάνημα για κλάδεμα δέντρων ελιάς και συλλογή των κλαδιών, ώστε αυτά να αξιοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας.

Το μηχάνημα βρίσκεται..................

4 Μαΐου 2012

Επιστροφή ΦΠΑ αγροτών με βεβαίωση της τράπεζας

Πρόβλημα με την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες δημιουργείται, καθώς τους ζητούνται παραστατικά των συναλλαγών μέσω τραπεζών, και ήδη υπάρχουν διαμαρτυρίες. Από τη ΔΟΥ Καλαμάτας, όμως, μας απάντησαν ότι αυτό που τους ζητείται προβλέπεται από το νόμο, μπορεί να τους το δώσει η τράπεζα και ότι είναι ενδεικτικό: Πως αν έχουν όλα τα άλλα και βεβαιώνεται η συναλλαγή χωρίς το παραστατικό της τράπεζας, δε θα χάσουν το ΦΠΑ.
Ειδικότερα.......................................

Η κινητή μονάδα μαστογράφου στη Χώρα και την Πύλο

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία
Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην ελληνική ύπαιθρο που λόγω οικονομικών προβλημάτων και άλλων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, ο Δήμος Πύλου- Νέστορος προσκάλεσε και θα φιλοξενήσει την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Χώρα και στην Πύλο για να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο........................

3 Μαΐου 2012

Αρωματική ρίγανη κατά του καρκίνου

H ρίγανη είναι ένας αρωματικό θαμνώδες φυτό που αφθονεί στην ελληνική φύση. Χρησιμοποιείται κατά κόρον στην κουζίνα, ενώ φημίζεται και για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
Τα προτερήματα όμως της ρίγανης δεν περιορίζονται στο να δίνει νοστιμιά και στο να καταπολεμά τα βακτήρια: ένα συστατικό της θεωρείται ότι σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη.
Έρευνα που δημοσιεύεται από την Ένωση Αμερικανικών Εταιρειών Πειραματικής Βιολογίας υποστηρίζει πως ένα από τα βασικά συστατικά της ρίγανης, η καρβακρόλη, καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη.

Η επικεφαλής της έρευνας...................................

2 Μαΐου 2012

Τα Γενετικά όπλα των φυτών παρουσιάστηκαν στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας

Περισσότερα από 20.000 φυσικά προϊόντα σε κάθε φυτό αποτελούν ένα ανεξερεύνητο βιοχημικό εργοστάσιο. Η αξιοποίηση της δράσης τους, αλλά και οι υπόλοιπες ιδιότητες αυτών των ουσιών, προσεγγίστηκαν στην τελευταία παρουσίαση του τμήματος Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.
Μάλιστα αναλύθηκαν και οι εξελίξεις των τελευταίων 6 μηνών στη Γενετική που πιθανότατα θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που βλέπαμε έως τώρα τα τρόφιμα.
Στην παρουσίαση εισηγητής ήταν ο Δρ. Κώστας Δελής, Καθηγητής Εφαρμογών του Εργαστηρίου Γενετικής................

Τέλος Ιουνίου παραδίδεται το Παραδείσια - Τσακώνα - Αναψε πράσινο για την παράκαμψη της γέφυρας

Ξεκινάει η κατασκευή της παράκαμψης στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης στο Παραδείσια - Τσακώνα, με στόχο ο σημαντικός υπό ανακατασκευή δρόμος να παραδοθεί στις 30 Ιουνίου.
Το Συμβούλιο Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών ενέκρινε την παράκαμψη από τεχνικής και οικονομικής άποψης, καθώς δε χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Και οριστικοποίησε την παράδοση του έργου με την παράκαμψη στο τέλος Ιουνίου, ένα μήνα με 20 μέρες μετά την παράδοση του αυτοκινητόδρομου στη Μεσσηνία, από το νέο κόμβο της Αλλαγής έως τον κόμβο του "Πράκτικερ" (Σπερχογεία - Θουρία). ................

1 Μαΐου 2012

Σχέδιο δράσης για την βιωσιμότητα του ελαιοκομικού τομέα ανακοίνωσε ο Επίτροπος Γεωργίας

Σχέδιο δράσης για την βελτίωση της κατάστασης του ευρωπαϊκού ελαιοκομικού τομέα ανακοίνωσε πως θα ετοιμάσει αυτόν τον μήνα ο Επίτροπος Γεωργίας Dacian Ciolos, κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε ελαιοπαραγωγικές εκμεταλλεύσεις στην Ανδαλουσία, στις 23 Απριλίου.
Το γεγονός χαιρετίσθηκε την επομένη από τις κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca, οι οποίες υποστήριξαν πως ότι χρειάζεται επειγόντως η εφαρμογή του προκειμένου να βελτιωθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του τομέα και να αποφευχθεί επανάληψη της σημερινής κρίσης.
Συγκεκριμένα, επί του θέματος......................

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες