31 Μαρτίου 2012

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε φούρνο που μοίραζε πατάτες

Τα όρια της πρόκλησης αγγίζει ο τρόπος που ενεργούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους: από τη μία πλευρά επιβάλλουν πρόστιμα σε μικροκαταστηματάρχες επειδή μοίραζαν δωρεάν πατάτες, με μη εγκεκριμένες διαδικασίες, αλλά από την άλλη αφήνουν ατιμώρητα τα μεγαθήρια του λιανεμπορίου να επιβαρύνουν με δισεκατομμύρια τις τσέπες των καταναλωτών.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, απεβλήθη πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ από τους ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης σε φούρνο που..................................

30 Μαρτίου 2012

Αναδιάρθωση ποικιλιών αμπέλου στη Μεσσηνία

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου έδωσε στην δημοσιότητα η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Μεσσηνίας μέχρι τις 15 Μαΐου. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης, τηλ: 2721-361213 και στο Γραφείο Ανάπτυξης Πύλου και Μεσσήνης.
πηγή:Βάλτα

29 Μαρτίου 2012

1,5 εκατομμύριο κάτοικοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ζητούν μια πιο ανθρώπινη ζωή στην επαρχία

Μετανάστες μέσα στην ίδια τους τη χώρα ετοιμάζονται να γίνουν 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι ασφυκτικές συνθήκες που προκαλούν η οικονομική ύφεση, τα μέτρα λιτότητας και η ανεργία τους ωθεί να εγκαταλείψουν τις μεγαλουπόλεις και να επιστρέψουν στην επαρχία. Ονειρεύονται μια πιο ανθρώπινη ζωή, με χαμηλότερο κόστος διαβίωσης, χωρίς να τους νοιάζει πια το ακριβό αυτοκίνητο ή μεζονέτα. Μάλιστα 290.000 έχουν ψαχτεί... και οι μισοί από αυτούς επιθυμούν να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Άλλοι για να καλλιεργήσουν ελιές, αρωματικά φυτά, μανιτάρια, φρούτα κι άλλοι για να εκθρέψουν σαλιγκάρια, μέλισσες, αιγοπρόβατα κ.λ.π. Το 70% αυτών μάλιστα έχει υψηλή ακαδημαϊκή μόρφωση. Το 25,4% έχει μεταπτυχιακό και 43,5% πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία, που σηματοδοτούν μία αντίστροφη πορεία...................

Κομποστοποίηση θέλουν και στο Δήμο Τριφυλίας

Η αναζήτηση του χώρου όπου θα γίνεται η επεξεργασία και η διαχείριση των απορριμμάτων της Τριφυλίας είναι πλέον το μείζον ζήτημα, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης.
Το σύστημα θα περιλαμβάνει ενίσχυση της ανακύκλωσης με διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, κομποστοποίηση των οργανικών υπολειμμάτων και δεματοποίηση του υπόλοιπου των σκουπιδιών που υπολογίζεται σε ένα 15-20% του συνολικού παραγόμενου όγκου. Οσον αφορά την χωροθέτηση της περιοχής όπου θα γίνεται η επεξεργασία των σκουπιδιών -ένας ενιαίος χώρος εκτάσεως περίπου 25 στρ.- τονίστηκε ότι θα πρέπει να...............

Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο


Μετάφραση – σκηνοθεσία: Κώστας Δριμυλής
Σκηνικά – κοστούμια – φωτισμοί – μουσική επιμέλεια: Κώστας Δριμυλής
Παίζουν
Πωλίνα Σάλας: Νατάσα Παπαδάκη
Τζεράρντο Εσκομπάρ: Γιάννης Αλεξανδρόπουλος
Ρομπέρτο Μιράντα: Τάκης Χρυσανθακόπουλος
 ......................................................................

28 Μαρτίου 2012

«Φαρ Ουέστ» η Τριφυλία, τρεις δράστες «σήκωσαν» δύο σπίτια το πρωί της 25ης Μαρτίου...

Το πρωί της 25ης Μαρτίου τρεις άγνωστοι δράστες «χτύπησαν» διαδοχικά δύο διπλανές οικίες, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Κυπαρισσίας, επί του επαρχιακού δρόμου Κυπαρισσίας - Ραφτόπουλου, και «σήκωσαν» χρήματα και ό,τι θεώρησαν πολύτιμο και αξίας!

Μάλιστα, στο δεύτερο σπίτι, καθώς έφευγαν έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος τους ακολούθησε, αλλά οι δράστες βγήκαν στο δρόμο και εξαφανίστηκαν, πιθανώς μεταβαίνοντας σε όχημα, με ή χωρίς συνεργό.
Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Κυριακής, ο 76χρονος ιδιοκτήτης...................

Πασχαλινό παζάρι από το "Χαμόγελο του παιδιού" στην Καλαμάτα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσκαλεί όλους τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους, στο Πασχαλινό Παζάρι που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 28 Μαρτίου έως και την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 με ώρες λειτουργίας 9:00-15:00 και 17:00-21:00, στo Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας, για να στείλουν μήνυμα ζωής και αγάπης σε όλα τα παιδιά, ενισχύοντας το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού μας σε όλη την Ελλάδα.
Στο φετινό Πασχαλινό Παζάρι οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι μας μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε ποικίλα είδη του οργανισμού, πασχαλινά είδη και λαμπάδες. Για ακόμη μια φορά.......................

Έρχεται χαράτσι και στα αγροτεμάχια

Φορολόγηση κάθε σπιθαμής ελληνικής γης απαιτεί η τρόικα, χωρίς να βρίσκει αντιστάσεις στα επίσημα όργανα της Πολιτείας.
Ετσι, προτείνει να φορολογηθούν αγροτεμάχια που υπάρχουν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Κάτι ανάλογο δηλαδή με το χαράτσι της ΔΕΗ, που στην προκειμένη περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι Ελληνες που έχουν στην κατοχή τους χωράφια, ανεξάρτητα από την έκταση.
Απο την εφημερίδα Δημοκρατία

27 Μαρτίου 2012

Ενεργοποίηση δικαιωμάτων 2012

Νέες περιπέτειες περιμένουν φέτος αρκετούς από τους δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, καθώς για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων μέσω ΟΣΔΕ είναι απαραίτητο πλέον να κατατίθενται και τα έντυπα Ε9.
Όσοι λαμβάνουν επιδοτήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές γης στην οποία αντιστοιχούν οι ενισχύσεις.Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι λαμβάνουν επιδοτήσεις χρειάζονται να αποδεικνύουν ότι είναι ιδιοκτήτες της γης στην οποία αντιστοιχούν οι ενισχύσεις τους ή ότι την ενοικιάζουν. Με μια πρώτη ματιά αυτό φαίνεται απλό. Είναι όμως χιλιάδες οι οικογένειες στις οποίες άλλοι εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες της γης και άλλοι ως καλλιεργητές – δικαιούχοι επιδοτήσεων, πράγμα που........................

Παραπέμπονται 35 αστυνομικοί της Μεσσηνίας για «πόθεν έσχες»

Στο Τριμελές Εφετείο θα παραπεμφθούν για να δικασθούν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας Θάρρος 35 αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» στην υπηρεσία ή για υποβολή με ελλιπή στοιχεία.

Η παραπομπή γίνεται μετά την ολοκλήρωση κυρίας ανάκρισης, που διενεργήθηκε από ειδικό εφέτη ανακριτή του Εφετείου Καλαμάτας. Ήδη οι δικογραφίες έχουν σχηματισθεί και αφορούν τόσο αστυνομικούς της Διεύθυνσης Μεσσηνίας, που πλέον έχουν............................

26 Μαρτίου 2012

Λιμνοθάλασσα Γιάλοβας: Εξηγήσεις ζητά η Ε.Ε. από Ελλάδα για το αναψυκτήριο

Έγγραφες εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας στην Πύλο, μετά από αναφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση για παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων σε περιοχή Natura.
Η υπόθεση αφορά στη λειτουργία ενός αναψυκτηρίου – καντίνας στην περιοχή της λιμνοθάλασσας, το οποίο είχε μισθωθεί σε ιδιώτη.
Το συγκεκριμένο αναψυκτήριο είχε μισθωθεί σε ιδιώτη για τρία χρόνια και λειτούργησε έως και την περσινή θερινή περίοδο. Πλέον, όμως, όπως ενημερωθήκαμε, δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για τη λειτουργία του περαιτέρω.............

Τριφυλία: Τεράστιες ελλείψεις σε αστυνομικούς υπαλλήλους

 Απο το Θάρρος
Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και μέσα στις αστυνομικές υπηρεσίες της Τριφυλίας, την ώρα που η εγκληματικότητα σημειώνει έξαρση, λαμβάνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Για τις ελλείψεις και τα κενά στην Αστυνομία και την αστυνόμευση της περιοχής δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά. Ωστόσο, παρά τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ και δημοσιεύματα – και- στο «Θ» για τα κρούσματα που σχεδόν καθημερινά σημειώνονται και την τραγική κατάσταση και πραγματικότητα που βιώνουν φοβισμένοι και τρομοκρατημένοι οι πολίτες, ουδείς, όπως φαίνεται, «ενδιαφέρεται»…....................

25 Μαρτίου 2012

Πούναι τόσα μιλιούνια δάνεια;

Ένα κείμενο του Μακρυγιάννη, το οποίο όμως δεν αναφέρεται στην ελληνική επανάσταση αλλά στην κατάσταση που επικρατούσε στο ελληνικό κράτος κατά τη διάρκεια της Βαυαροκρατίας. Βρισκόμαστε λίγο πριν την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843. Ο Μακρυγιάννης γεμίζει την κούπα του με κρασί και συζητάει με τον Μεσολογγίτη αγωνιστή Μήτρο Ντεληγιώργη:
Να το πιούμεν εις συχώριον εκεινών οπού σκοτώθηκαν διά την πατρίδα παράγωρα κι άφησαν χήρες γυναίκες κι αρφανά παιδιά• οι γριές των σκοτωμένων διακονεύουν, οι νιες – στανικώς τους πατούνε την τιμή τους• όσοι αγωνισταί μείναν, οι περισσότεροι νηστικοί και δυστυχισμένοι, μη υποφέρνοντας........................

24 Μαρτίου 2012

Γιατί εντείνονται οι αλβανικές προκλήσεις;


Μπορεί η προσοχή μας να είναι στραμμένη κυρίως στα οικονομικά και πολιτικά θέματα της εσωτερικής επικαιρότητος, καλό είναι όμως να προσέχουμε τί γίνεται στον βαλκανικό περίγυρό μας. Κάποιοι γείτονες δείχνουν διαθέσεις κάθε άλλο παρά φιλικές και αξίζει να αναρωτηθούμε πού το πάνε. Ο αλβανικός εθνικισμός πρέπει να προσεχθεί διότι εμφανίζει εξάρσεις και επικίνδυνα ανθελληνικές τάσεις. Η ελληνική εξωτερική πολιτική επιχειρεί διαρκώς να κατευνάσει αυτά τα φαινόμενα δείχνοντας διαλλακτικότητα, όμως από θρασείς γείτονες αυτή η στάση μας ερμηνεύεται ως αδυναμία και έτσι αποθρασύνονται περισσότερο.
            Τρία γεγονότα καταγράφει η...............................

Η διαφθορά στο Δημόσιο Η μεγάλη αλήθεια!!!

Είναι επιστήμονας με σπουδές σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, κάτοχος διδακτορικού, και με λαμπρές επαγγελματικές επιδόσεις. Στέλεχος του Δημοσίου, εργάτης του κράτους, χωρίς κομματική εμπλοκή. Φέτος, μετά 35ετή ευδόκιμο θητεία στο Δημόσιο, συνταξιοδοτήθηκε. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Πέρασε από πολλούς υπουργούς, είδε εκατοντάδες συμβούλους και υπουργάνθρωπους να περνούν σαν αλεξιπτωτιστές, να υποκαθιστούν τη διοίκηση, να πλουτίζουν και να φτιάχνουν καριέρες. Με αφορμή τους πρόσφατους εντοπισμούς διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων, μου είπε κατηγορηματικά: Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι! Γιατί δεν διώκονται και οι αρχιδιαφθορείς υπουργοί και υπουργικοί σύμβουλοι; Μου είπε και άλλα, πολλά, βαριά. Κρατάω την
ουσία, με τον δικό του διαυγή, σκληρό λόγο:
«Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκαν...........................

23 Μαρτίου 2012

Οι νέοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την αγροτική παραγωγή στην Τριφυλία

Καθημερινό είναι το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων για την αγροτική παραγωγή που περνούν από τα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας προκειμένου να ρωτήσουν και να πάρουν πληροφορίες. Νέοι που μένουν στην περιοχή αλλά και από αστικά κέντρα που έλκουν την καταγωγή τους από την Τριφυλία, εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον προκειμένου να ενημερωθούν για νέες καλλιέργειες, για επενδυτικά προγράμματα και για σχέδια βελτίωσης, δείχνοντας ότι υπάρχει μια σαφής μεταστροφή του κόσμου προς την πρωτογενή παραγωγή.
Οπως μας επισήμανε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, έχει υπάρξει μια σημαντική αύξηση των ατόμων που απευθύνονται στην υπηρεσία για να πάρουν πληροφορίες -κάτι που δεν συνέβαινε παλιότερα, καθώς....................

Κτήμα Παναγιωτόπουλου, και οι διακρίσεις συνεχίζονται…

Μετά τα τέσσερα μετάλλια το Φεβρουάριο, στο διεθνή διαγωνισμό του Βερολίνου, ακόμα έξη μετάλλια ήρθαν να προστεθούν στη συλλογή του Κτήματος!

Πιο συγκεκριμένα, στο Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης το γνωστό οινοποιείο, από τον Πύργο Τριφυλίας, βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο για τους οίνους: Merlot του 2008, Cabernet Sauvignon του 2007, Καλντερίμι Ερυθρό του 2010 και Ερυθρός του 2010. Επιπλέον, βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο για τους οίνους Φιλέρι του 2011 και Καλντερίμι Λευκό του 2011. Αξίζει να σημειωθεί, πως το Merlot απέσπασε και ειδική διάκριση, αφού συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των κρασιών, που προέρχονταν από αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας.
Οι βραβεύσεις αυτές, ήρθαν να συμπληρώσουν όλες τις προηγούμενες και ταυτόχρονα να επιβεβαιώσουν την διαχρονική προσήλωση του οινοποιείου, όχι μόνο στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών, αλλά και.......................

Στο τέλος όλα θα είναι καλά

Ήταν κάποτε ένας γιατρός. Μια μέρα φεύγοντας από την πόλη που έμενε για να πάει σε μια άλλη
γειτονική όπου είχε δουλειά, συνάντησε την πανούκλα που έμπαινε. Σταμάτησε και την ρώτησε:
«Πάλι εδώ; Τι ήρθες να κάνεις;»
Και η πανούκλα απάντησε: «Είναι η σειρά μου».
«Πόσους θα πάρεις αυτή τη φορά;» ρώτησε ο γιατρός.
«Λίγους, γύρω στους χίλιους», απάντησε η πανούκλα.
Μετά από μια εβδομάδα ο γιατρός (έχοντας ενημερωθεί εν τω μεταξύ για την κατάσταση στην πόλη του) επέστρεψε, και στην είσοδο της πόλης αντάμωσε την πανούκλα που έφευγε
«Μου είπες ψέματα», της είπε. «Είχες πει ότι θα πάρεις κάπου χίλιους και τελικά πέθαναν πέντε χιλιάδες».
Κι εκείνη απάντησε:.....................

22 Μαρτίου 2012

Στρατηγικό σχέδιο για τον τομέα ελαιολάδου

Σε μια προσπάθεια να ανακουφιστεί η κρίση στην αγορά του ελαιολάδου, οι ευρωπαϊκές αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις, CopaCogeca, απέστειλαν επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία κάνουν έκκληση να ανοίξει αμέσως η ιδιωτική αποθεματοποίηση, για μια επιπλέον ποσότητα 100.000 τόνων παρθένου και έξτρα παρθένου ελαιολάδου.
Παράλληλα ζητάνε να εφαρμοστεί ένα νέο στρατηγικό σχέδιο για τον τομέα. Ο Ραφαέλ Σάντσες ντε Πουέρτα πρόεδρος της ομάδας εργασίας της CopaCogeca για το ελαιόλαδο, τόνισε σε δηλώσεις του τα εξής: «H τελευταία διαδικασία υποβολής προσφορών για την ενίσχυση της ιδιωτικής αποθεματοποίησης ελαιολάδου, έδειξε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες ποσότητες απούλητου παρθένου και εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου που πρέπει να ληφθούν από την αγορά. Οι τιμές παραγωγού παραμένουν πολύ ...............................

Προβλήματα με τις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις στα Αγροτικά Ιατρεία της περιοχής

Προβλήματα με τις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις έχουν δημιουργηθεί στα Αγροτικά Ιατρεία Πύργου και Μάραθου στους Γαργαλιάνους τα οποία δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό (ηλεκτρονικούς υπολογιστές και Ιντερνετ) - όπως άλλωστε τα περισσότερα αγροτικά ιατρεία- με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συνταγογράφηση από τους αγροτικούς γιατρούς.
Μπορεί να φάνηκε ότι ξεπερνιέται το πρόβλημα με την απόφαση να μην υπάρχει πρόστιμο στους γιατρούς που συνταγοφραγούν χειρόγραφα, αλλά όπως εκτιμάται αυτό δεν λύνει το πρόβλημα σε βάθος χρόνου.
Υπήρξε και παρέμβαση..............

Άμα θέλουμε οι Έλληνες κάνουμε θαύματα!!!!!! Χαλαρώστε και απολαυστε.

Δεν χάθηκε η δημιουργικότητα ακόμα από αυτόν τον τόπο. Έχουμε ελπίδα... Αρκεί να ζούμε και να παρακολουθούμε το υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας.

21 Μαρτίου 2012

Εργασίες για την προστασία του Ανακτόρου του Νέστορα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου του Νέστορα, στο λόφο του Ανω Εγκλιανού στη Χώρα. Το έργο, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και αφορά την κατασκευή τριών κτηρίων στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Οπως μας ενημέρωσε η προϊστάμενη του τμήματος Αρχαιολογικών Εργων της ΛΗ‘ ΕΚΠΑ, Δήμητρα Πίκουλα, το ένα κτήριο θα χρησιμοποιηθεί ως κοινόχρηστος χώρος προβολής όπου θα παρουσιάζεται όλο το μνημείο. Ακόμη, θα φτιαχτεί ένα αναψυκτήριο κι ένα φυλάκιοεκδοτήριο εισιτηρίων. Επίσης έχει προβλεφθεί ένας ακόμη χώρος απ‘ όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να βλέπει τις ομορφιές της περιοχής. Παράλληλα θα δημιουργηθούν.................................

Πολλές προτάσεις για το κίνημα του... λαδιού στους συνεταιρισμούς της Τριφυλίας

Αρκετές είναι οι προτάσεις που έχουν δεχθεί αγροτικοί συνεταιρισμοί της Τριφυλίας για απευθείας πώληση λαδιού στους καταναλωτές από τις διάφορες κινήσεις που γίνονται από αρκετούς δήμους σε όλη την χώρα. Μπορεί ακόμη να μην έχει κλείσει κάποια συμφωνία, όμως το ενδιαφέρον είναι έντονο και ήδη έχουν υποβάλει τις προσφορές τους.
Βέβαια οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών επισημάνουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού χρειάζεται οργάνωση, να ξεπεραστούν κάποια σημαντικά ζητήματα και κυρίως υπογραμμίζουν ότι είναι ένα προϊόν που δεν μπορεί να διατεθεί εύκολα όπως η πατάτα, επειδή χρειάζεται τυποποίηση αλλά και παραστατικά που να το ακολουθούν μέχρι τον καταναλωτή.
Σημειώνουν ότι και η τιμή θα πρέπει να είναι τέτοια που να αφήνει ένα όφελος στον παραγωγό. «Είναι μια καλή κίνηση η οποία εφόσον οργανωθεί καλά, θα είναι προς όφελος και του καταναλωτή και του παραγωγού», επισημαίνουν...........................

20 Μαρτίου 2012

Ημερίδα για το ελαιόλαδο από τη Διεπαγγελματική

Ημερίδα με θέμα “Ποιότητα, ταυτότητα, εξωστρέφεια: Προϋποθέσεις για το μέλλον του ελληνικού ελαιόλαδου“ διοργανώνει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιόλαδου κι Ελιάς την Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, στην Costa Navarino. Στην ημερίδα έχουν κληθεί και θα παραβρεθούν ως ομιλητές: Ο Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, αντιπρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών “Νηλέας“, που θα παρουσιάσει το θέμα “Ποιότητα και ελαιοπαραγωγός“. Ο Αντώνης Κορακάκης πρόεδρος ελαιοτριβέων Ν. Μεσσηνίας, που θα παρουσιάσει το θέμα “Ποιότητα και ελαιοτριβείο“. Ο Παναγιώτης Καραντώνης, διευθυντής της ΕΣΒΙΤΕ, μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Εργου ΕΔΟΕΕ, που θα αναλύσει το θέμα “Ταυτότητα και εξωστρέφεια: Προώθηση και επώνυμες εξαγωγές“.
Η ημερίδα απευθύνεται σε παραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές και εξαγωγείς ελαιόλαδου.

Οι πειρατες του Πυργου


Σαν έπεσε το κάστρο της Μεθώνης, οι μαύροι πειρατές πήρανε με ρεσάλτο -ντάλα μεσημέρι- και το κάστρο της Πύλου και προχωρώντας στρατοπέδεψαν στις Λάκκες του Πύργου περιμένοντας τα υπολείμματα του τελευταίου αντιπάλου για την μάχη που θα καθορίσει ποιος είναι το αφεντικό όλης της Δυτικής Μεσσηνίας। Στην αρχή οι αντίπαλοι μπήκαν δυνατά - αφού χρησιμοποίησαν και αθέμιτα μέσα, με κάτι φρεσκοξυρισμένα πρωτοπαλλίκαρα τους - προσπάθησαν να μας αιφνιδιάσουν, έγιναν κάτι αψιμαχίες στο χώρο του κέντρου, αλλά οι μαχητές μας άντεξαν την πολιορκία. Ένα λεπτό όμως πριν το μεσημέρι άνοιξε μια πόρτα του κάστρου και προηγήθηκαν οι αντίπαλοι. Μετά ήρθε και το δεύτερο τέρμα τους και όλα έδειχναν ότι είχαν τελειώσει. Τότε όμως ξύπνησε η ψυχή του Μαραθωνομάχου Μιλτιάδη και οι πολεμιστές μας ξεκίνησαν την αντεπίθεση, κάνανε την ανατροπή με δύο πανέμορφα γκολ και στο τέλος οι αντίπαλοι...........................

19 Μαρτίου 2012

Δήμος Τριφυλίας: Συζητούν για τους παιδικούς σταθμούς

Τα προβλήματα των παιδικών σταθμών του Δήμου Τριφυλίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου του δήμου στο οποίο ανήκουν, που θα συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα με την παρουσία του δημάρχου Κώστα Κόλλια.
Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς και τα οποία έχουν να κάνουν με ελλείψεις σε καύσιμα και σε τρόφιμα, αλλά και με τις πληρωμές του προσωπικού. Στόχος είναι να βρεθούν λύσεις για αυτά τα ζητήματα αυτά που προκύπτουν τόσο για οικονομικούς όσο και για γραφειοκρατικούς λογους, προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Αυτούς τους ¨υπεύθυνους¨ της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεσσηνία δεν βρισκεται ένας υπεύθυνος να τους στείλει στο σπίτι τους;

Απαντήσεις στις δηλώσεις του προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κλάδη δίνουν με ανακοίνωση οι γονείς των μαθητών της Χώρας. Αναλυτικά σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:
“Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας μετά τις δηλώσεις του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Κλάδη θέλει να διευκρινίσει τα παρακάτω:
1. Δεν ήταν μειοψηφία γονέων η κατάληψη της 14ης Μαρτίου αλλά ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης.
2. Δεν ήταν ολιγοήμερη απόσπαση της ...............................

Συνάντηση εκπροσώπων Εμβληματικών Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή

Ο δήμος Πύλου Νέστορος σε συνεργασία με το Μανιατάκειον Ίδρυμα διοργανώνουν επίσημη συνάντηση των εκπροσώπων των Εμβληματικών Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή (Κορώνη, Soria, Cilento, και Chefchaouen) στο Μανιατάκειον Ίδρυμα στην Αθήνα σήμερα Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012.
Η συνάντηση πραγματοποιείται σε συνέχεια της προηγούμενης επίσημης συνάντησης των εκπροσώπων των Εμβληματικών Κοινοτήτων στο Chefchaouen όπου παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και η διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος Βίκυ Ιγγλέζου.
Σκοπός της επικείμενης συνάντησης είναι η επεξεργασία ενός λεπτομερούς σχεδίου......................

Τα αποτελέσματα Β΄τοπική 2ος όμιλος της 23ης Αγωνιστικής

ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ




1-4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ




2-1
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ




4-0
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ




1-1
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ - ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ




1-0
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ




2-1
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ




1-2

Επιμελητήριο Μεσσηνίας προς Βενιζέλο για επιβολή φόρου κατανάλωσης στο κρασί

Κύριε υπουργέ,
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση, υπαγορευόμενες από την Τρόικα, για την επιβολή πάγιου ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο απλό και το αφρώδες κρασί.
Η πρόταση αυτή έρχεται αρχικά σε αντίθεση με το καθεστώς που ισχύει στην υπόλοιπη ΕΕ, όπου καμία χώρα παραγωγής οίνου, ούτε καν η Γερμανία, δεν έχει επιβάλει ΕΦΚ στο κρασί. Μόνο χώρες, που δεν παράγουν κρασί το έχουν κάνει, προκειμένου να προστατεύσουν και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα δικών τους αλκοολούχων ποτών. Εξ’ άλλου, το κρασί στην..................

18 Μαρτίου 2012

Bloggers της Τριφυλίας εξομολογούνται στον Ηλία Γιαννόπουλο

Δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας Θάρρος
Για την αντιγραφή www.kopanakinews.wordpress.com
Στην εποχή της εκρηκτικής εξέλιξης της τεχνολογίας, με το διαδίκτυο να είναι χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, η Τριφυλία έχει τη δική της «δυναμική» παρουσία με ενδιαφέροντα και αναγνωρίσιμα blogs!

Εμείς, ζητήσαμε (με ηλεκτρονικό μήνυμα) από τους διαχειριστές blogs της περιοχής να μας «μιλήσουν» και σας παρουσιάζουμε τις απαντήσεις τους.
Τα ερωτήματα που τους θέσαμε είναι τα εξής:
1) Πώς, πότε και γιατί αποφασίσατε να φτιάξατε το blog;
2) Ποια είναι η θεματολογία σας;
3) Ποια είναι η γνώμη σας για την ανωνυμία στα blogs;
4) Ποια είναι η εικόνα που έχετε εσείς για την περιοχή σας; Τι σας ενοχλεί και θέλετε να αλλάξει;
5) Πώς κρίνετε το Δήμο Τριφυλίας και τη Δημοτική Αρχή; Είστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία τους;
6) Πώς, μέσα από το blog σας, έχετε στηρίξει – βοηθήσει την περιοχή σας; Ποια θέματα – προβλήματα έχετε αναδείξει και ποια ήταν (αν υπήρξε) η ανταπόκριση των αρμοδίων;

17 Μαρτίου 2012

Προτιμάμε ελληνικά, αγοράζουμε εισαγόμενα!

Προτιμάτε τα ελληνικά ή τα εισαγόμενα προϊόντα; Πάνω από το 90% των ερωτηθέντων απαντούν «τα ελληνικά». Μάλιστα περισσότεροι από τους μισούς φθάνουν στο σημείο να δηλώνουν στις σχετικές έρευνες πως τα ελληνικά προϊόντα όχι μόνο είναι καλύτερα αλλά και περισσότερο ασφαλή.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, εισάγουμε 10.000 τόνους νωπών τροφίμων. Πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, πατάτες, αλλά και κρέας μοσχαρίσιο, χοιρινό και αρνιά και κατσίκια, έως και εκατοντάδες τόνοι ψαριών εισάγονται στην Ελλάδα από κάθε χώρα του κόσμου. Έως και «γερμανικό» ελαιόλαδο έφτασε στη χώρα πέρυσι. Βέβαια, η εισαγωγή ελαιολάδου είναι.........................

16 Μαρτίου 2012

17 Μαρτίου 1821: Η κήρυξη της επανάστασης στη Μάνη

Η περιοχή της Μάνης, σε όλη την περίοδο της Τουρκοκρατίας, παρέμεινε στην πραγματικότητα απόρθητη, παρά τις επανειλημμένες απόπειρες των Τούρκων για την υποδούλωσή της. Μάλιστα, από το 1776, μετά τα Ορλωφικά, ανακηρύχθηκε σε ημιανεξάρτητη, φόρου υποτελή ηγεμονία, υπό την άμεση δικαιοδοσία του καπουδάν πασά. Τη διοίκησή της αναλάμβανε ένας από τους καπεταναίους της περιοχής, που διοριζόταν μπέης και ήταν υπεύθυνος για την τήρηση της τάξης.
Η Μάνη είχε γίνει «το μεγαλύτερον φόβητρον των Τούρκων...........................

ΕΔΕ για τη δασκάλα του 2ου Δημοτικού Γαργαλιάνων μετά από καταγγλίες για βίαιη συμπεριφορά

Ενορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας για την περίπτωση της δασκάλας από το 2ο Δημοτικό Γαργαλιάνων και τη συμπεριφορά της απέναντι στους μαθητές, η οποία είχε ενοχλήσει τους γονείς σε μεγάλο βαθμό.
Ο προϊστάμενος Νίκος Κλάδης μίλησε στην εφημερίδα Ελευθερία για το ζήτημα που προέκυψε με μία από τις δασκάλες του σχολείου, το οποίο έμμεσα οδήγησε και στις κινητοποιήσεις του 1ου Δημοτικού Χώρας.
"Είχαμε γραπτή, επίσημη καταγγελία από τους γονείς, καθώς και αναφορά του διευθυντή για τη συγκεκριμένη...................

Οι αγώνες Β΄τοπικής 2ος όμιλος του Σαββατοκυρίακου

ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ
Σάββατο17/03/1215:30

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Σάββατο17/03/1215:30

Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ
Σάββατο17/03/1215:30

ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ
Κυριακή18/03/1215:30

Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ - ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ
Κυριακή18/03/1215:30

Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Κυριακή18/03/1215:30

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ
Κυριακή18/03/1215:30

15 Μαρτίου 2012

Διχοτόμηση του Δήμου Τριφυλίας

Διάβασα την αναφορά που κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, με αφορμή την εγκληματικότητα στους Γαργαλιάνους. Μεγάλωσα σε αυτή την πόλη και παρότι έφυγα σε ηλικία 18 ετών μέχρι σήμερα διατηρώ στενούς δεσμούς και με τους ανθρώπους και με τον τόπο. Έναν τόπο ευλογημένο να παράγει τα πάντα, με όμορφες παραλίες και πολύ ήλιο. Έναν τόπο που σήμερα επαφίεται στο έλεος των διαφόρων εθνικοτήτων κακοποιών. Που μαραζώνει και αργοσβήνει προκαλώντας θλίψη και απογοήτευση.
Την κύρια ευθύνη γι αυτή την καταστροφική πορεία την φέρει..........................

14 Μαρτίου 2012

Κατάρρευση του αγροτικού εισοδήματος τα δύο τελευταία χρόνια

Δραματικά είναι τα στοιχεία έκθεσης της ΠΑΣΕΓΕΣ για την εξέλιξη του αγροτικού εισοδήματος το 2010 και το 2011. Οι απώλειες στο αγροτικό εισόδημα αθροιστικά στα δυο έτη προσεγγίζουν το ποσοστό του 2008, οπότε η μείωση έφτασε τότε τις 14 ποσοστιαίες μονάδες.
Στο διάστημα των τελευταίων ετών το πραγματικό αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα μειώθηκε σημαντικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πίνακα που ακολουθεί, που προέρχεται από πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της Eurostat, ιδιαίτερα έντονη ήταν η μείωση του αγροτικού εισοδήματος κατά το έτος 2008, καταγράφοντας.......................

Νάντια Γιαννακοπούλου προς Χρυσοχοΐδη «Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η εγκληματικότητα στην Τριφυλία και σε ολόκληρη τη Μεσσηνία»

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κα. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε ως αναφορά στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την Απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας, σχετικά με την ανάγκη αντιμετώπισης της εγκληματικότητας – παραβατικότητας και του μεγάλου αριθμού κλοπών, διαρρήξεων κ.λ.π. στην περιοχή των Γαργαλιάνων, στα πλαίσια της σχετικής πρότασης που έχει υποβληθεί.
Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει εκ νέου την αναστάτωση και την ανασφάλεια των κατοίκων στην Τριφυλία αλλά και στην...................

Αξιοποίηση Ελλήνων ανέργων σε αγροτικές εργασίες ζητά ο Δήμος Ευρώτα

Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, έστειλε ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης, με αντικείμενο τη δημιουργία πιλοτικού προγράμματος αξιοποίησης Ελλήνων ανέργων σε αγροτικές εργασίες, μέσα από ένα μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ του δήμου και του ΟΑΕΔ και την περαιτέρω σύμπραξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στην επιστολή του ο δήμαρχος Ευρώτα, μεταξύ άλλων, αφού σημειώνει ότι πιστεύει "σθεναρά, ότι η αγροτική οικονομία θα μπορούσε να αποτελέσει ξανά - μετά από πολλές δεκαετίες- την ατμομηχανή της οικονομίας'', προσθέτει πως, "αυτό που ........................

13 Μαρτίου 2012

Στα ...θρανία οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας

Στο πλαίσιο υλοποίησης των δραστηριοτήτων με τίτλο «Ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σε 1.300 παραγωγούς» και «Ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιχνηλασιμότητας» του Εγκεκριμένου Προγράμματος Εργασίας της ΟΕΦ ΕΑΣ Μεσσηνίας βάσει του Καν. (ΕΚ) 867/08, η ΕΑΣ Μεσσηνίας σε συνεργασία με την εταιρεία Foodstandard διοργανώνει εκπαιδεύσεις των ελαιοπαραγωγών μελών της που συμμετέχουν στην Ομάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.
Οι εκπαιδεύσεις θα πραγματοποιηθούν:
•στις 20 Μαρτίου 2012 στην δημοτική βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων (ώρα 19:30)
•στις 21 Μαρτίου 2012 στο υποκατάστημα της ΕΑΣ στην Κυπαρισσία (ώρα 19:30).

Τριακόσιοι τόνοι ελαιόλαδου Μεσσηνίας προς 3 ευρώ το κιλό

Μετά τις πατάτες και λάδι από την Μεσσηνία κατευθείαν από τους παραγωγούς στους καταναλωτές των Ιωαννίνων. Περίπου 300 τόνοι ελαιόλαδου θα διατεθούν από τους παραγωγούς της Μεσσηνίας στα Γιάννινα, όπως προβλέπει η συμφωνία που έκανε μαζί τους ο δήμος Ιωαννιτών
Πρόκειται για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για την πιστοποίηση της ποιότητας του οποίου ο δήμος θα ζητήσει............

12 Μαρτίου 2012

Στην κρίση έχτισε ο Περικλής τον Παρθενώνα !!!

Παραθέτω αυτούσιο από την σημερινή Καθημερινή το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας "The New York Times" γιατί νομίζω ότι λέει κάποιες αλήθειες:

"Αναμφίβολα η Ελλάδα ζούσε κατά τρόπο οικονομικώς άφρονα. υπεράνω των δυνατοτήτων της, και είχε απόλυτη ανάγκη δομικών μεταρρυθμίσεων. Η χώρα, άλλωστε, βρισκόταν πάντα σε άθλια χάλια. Έχουν δίκιο οι Ρεπουμπλικανοί, που βλέπουν στην Ελλάδα τις συνέπειες μιας υπερβολικά γενναιόδωρης κυβέρνησης. Ο δημόσιος τομέας διογκώθηκε, οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις προκαλούν απορία και οι άκαμπτοι κανόνες της αγοράς υποσκάπτουν την ανταγωνιστικότητα. Το πρόβλημα...................

11 Μαρτίου 2012

Φωτογραφίες απο τη νίκη με 3-0 της παιδικής ομάδας του Μιλτιάδη επι της Μεθώνης.

Δημόσια Διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου «Οργάνωση και λειτουργία του τομέα ηλεκτρονικών επικοινωνιών»

Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σας προσκαλεί σε Δημόσια Διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου «Οργάνωση και λειτουργία του τομέα ηλεκτρονικών επικοινωνιών»
Με το παρόν σχέδιο νόμου καθορίζεται το πλαίσιο παροχής δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, συναφών ευκολιών και συναφών.........................

10 Μαρτίου 2012

Στη Δυτική Μεσσηνία οι έρευνες για πετρέλαιο. Μέσα είμαστε!!!

Μια μεγάλη περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα από τα “οικόπεδα“ στα οποία θα πραγματοποιηθούν μετά το καλοκαίρι έρευνες για πετρέλαιο έτσι ώστε αναλόγως των αποτελεσμάτων στη συνέχεια να παραχωρηθούν για εκμετάλλευση. Ερωτηματικά πάντως προκαλούν αναφορές και γραφήματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς που αναφέρονται σε Καλαμάτα και Μεσσηνιακό Κόλπο, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την ευρύτερη περιοχή του κάμπου.
Η Δυτική Μεσσηνία είναι μια από τις δύο.................

9 Μαρτίου 2012

Το Δημόσιο θα αφαιρεί από μισθούς και συντάξεις Για χρέη προς την εφορία

Σε κατασχέσεις μισθών και συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, καθώς και τραπεζικών καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου, θα μπορούν να προχωρούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εισπράξουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οι κατασχέσεις θα μπορούν να γίνουν, σύμφωνα με εγχειρίδιο οδηγιών που εκδόθηκε, υπό την προϋπόθεση ότι το ύψος των μισθών και των συντάξεων υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ, αφού αφαιρεθούν οι υποχρεωτικές εισφορές. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό που θα απομένει δεν μπορεί να είναι μικρότερο.....................

Προσοχή. Θρασύτατοι ληστές αλωνίζουν την Τριφυλία..

ΤΟΝ τρόμο έχει σπείρει στην περιοχή της Τριφυλίας η συμμορία των τριών κακοποιών που μπουκάρουν σε σπίτια ηλικιωμένων τα βράδια, καθώς τα κρούσματα είναι συνεχή τις τελευταίες ημέρες. Οι δράστες σε όλες τις περιπτώσεις ζητούν επίμονα χρήματα και χρυσαφικά τρομοκρατώντας και απειλώντας τα θύματά τους.

Συνεταιρισμος ιπποφαους στη Μεσσηνια

Στη συγκρότηση αγροτικού συνεταιρισμού με το όνομα «Πελοποννησιακό ιπποφαές» θα προχωρήσουν 50 παραγωγοί της Μεσσήνης. Για το θέμα άλλωστε πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση την Κυριακή, στην οποία προηγήθηκε συζήτηση, με την καθοδήγηση νομικού συμβούλου, για το καταστατικό του συνεταιρισμού. Επίσης οι παραβρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα σχετικά με την καλλιέργεια αλλά και με την καθετοποίηση της παραγωγής, καθώς ήδη στη Μεσσηνία καλλιεργούνται περί τα 200 στρέμματα.
Το όραμα από μια ομάδα..................

8 Μαρτίου 2012

Αναδρομική δικαίωση του Καποδίστρια

Στην πρώτη φάση του «κινήματος της πατάτας» οι παραγωγοί του Νευροκοπίου και της Θήβας διένειμαν δωρεάν πολλούς τόνους του προϊόντος τους. Παρά να σαπίσουν στις αποθήκες ή να τις πουλήσουν στους μεσάζοντες σε τιμή που δεν καλύπτει ούτε το μισό κόστος, επέλεξαν να χαρίσουν τις πατάτες, οδηγημένοι από ένα θυμό που δεν τους στέρησε την ευθυκρισία. Με τη στάση τους, και το πρόβλημά τους ανέδειξαν (το πρόβλημα της αυθαιρεσίας των μεσαζόντων που μαστίζει γενικά την αγορά, αδειάζοντας το οικογενειακό βαλάντιο) και επέδειξαν με απλό και απτό τρόπο...............

7 Μαρτίου 2012

Έφυγε ο Μπάμπης ο Σουρέτης

Ο γιος της Τασίας, κόρης του Φώτη Καλογερόπουλου που έχει  καφενείο στο χωριό μας έφυγε σήμερα για την γειτονιά των αγγέλων. Λεβεντόπαιδο πραγματικό και αγαπητό στο χωριό μας αφού οι επισκέψεις του στον παππού του ήταν πολύ συχνές. Πατέρας του είναι ο αστυνομικός Γιώργος Σουρέτης από  τα Φιλιατρά όπου και διέμεναν. Τα λόγια μας είναι φτωχά για να εκφράσουμε τα συλληπτήρια μας στην οικογένεια του και στους δικούς του εδώ στο χωριό μας.
Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση του filiatranews 
Θλίψη και πόνο προκάλεσε στα Φιλιατρά η είδηση του θανάτου του 22χρονου Μπάμπη Σουρέτη ο οποίος ήταν πολύ αγαπητός στη κοινωνία και κυρίως στους συνομηλίκους του.
Ο Μπάμπης σήμερα έφυγε από κοντά μας ανοίγοντας τα φτερά του για να πετάξει για την γειτονιά των Αγγέλων όπου θα μας βλέπει όλους μας από ψηλά.
Ήταν άτομο που διψούσε για ζωή, και παρά την ασθένεια του, δεν το έβαλε ποτέ κάτω και προσπάθησε να την γευτεί όσο περισσότερο μπορούσε.
Ασχολήθηκε με.........................................

Μαμά, Μπαμπά δε με κοιτάξατε και χάθηκα

Το βιβλίο «Μαμά, Μπαμπά δε με κοιτάξατε και χάθηκα» της Αγγελικής Μπολουδάκη, Ειδικού Ψυχικής Υγείας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αραξοβόλι.
Απευθύνεται σε γονείς που επιθυμούν να διερευνήσουν πώς τα μηνύματά τους διαπερνούν τον ψυχισμό των παιδιών τους, μορφοποιούν την εικόνα τους και υφαίνουν την προσωπικότητά τους και σε όσους νοσταλγικά επιστρέφουν στην παιδική τους ηλικία, για να αναζητήσουν απαντήσεις στους γρίφους τους, που περιμένουν καρτερικά να γίνουν εικόνες γεμάτες με σύμβολα, άρωμα και ζωή.
Το βιβλίο εστιάζεται επίσης στις δύσκολες σελίδες της παιδικής ηλικίας ενός γονιού που διαμορφώνουν ένα ψυχισμό ευάλωτο, ο οποίος αναπαράγει τις συμπεριφορές που υπέστη. Ένας φαύλος............................

Κίνημα και για φθηνό λάδι από την Κρήτη

Αγρότες από τη Μεσαρά Ηρακλείου, που και οι ίδιοι μετέχουν ενεργά στον αγώνα εκτόπισης των κερδοσκόπων, βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με αγρότες και εθελοντές της Πιερίας, αλλά και εθελοντές του Βύρωνα Αθηνών. Μάλιστα, εθελοντές της αγοράς Βύρωνα διαβεβαίωσαν τους Κρητικούς αγρότες ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση λαδιού και τους ζήτησαν σε πρώτη φάση να συγκεντρώσουν για αποστολή 25 τόνους τυποποιημένου έξτρα παρθένου ελαιολάδου
Γεννιέται κίνημα για φθηνό λάδι μετά τις πατάτες και ήδη οι παραγωγοί της Κρήτης ετοιμάζονται να στείλουν 25 τόνους στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Βύρωνα.
Την ίδια στιγμή επίθεση...............................

6 Μαρτίου 2012

Μεσσηνία: Γιατροί και διαγνωστικά εργαστήρια συμβεβλημένα μα τον ΕΟΠΥΥ

Γαργαλιάνοι, Οφθαλμολογία, Ντόρια Ιωάννης, Βασιλέως Γεωργίου 29, τηλ. 27630 24126 και 6977-868219.
Γαργαλιάνοι, Παθολογία, Διακουμόπουλος Αριστομένης, Μεγάλου Αλεξάνδρου 5, τηλ. 27630 24193 και 6977-945031.
Καλαμάτα, Γαστρεντερολογία, Χριστακόπουλος Ελευθέριος, Ανδρέα Σκιά 1, τηλ. 27210 84048 και 6948-604095.
Καλαμάτα, Γενική Ιατρική, Καραγιαννίδης Κωνσταντίνος, Πραξιτέλους 57, τηλ. 27210 85016 και 6979-015408.
Καλαμάτα, Γενική Ιατρική, Λευθεριώτης Ευστάθιος, Αγίου Παντελεήμονος 2, τηλ. 27210 25354.
Καλαμάτα, Γενική Ιατρική...................................

5 Μαρτίου 2012

Σεμινάριο εκπαίδευσης για την καλλιέργεια Ιπποφαούς

Μετά την μεγάλη επιτυχία της εκπαίδευσης για την καλλιέργεια του ιπποφαους στην Θεσσαλονίκη και την μεγάλη ζήτηση για οργάνώση αντίστοιχου σεμιναρίου στην Αθήνα η SymAgro οργανώνει εκπαίδευση για την καλλιέργεια του ιπποφαούς στην Αθήνα στις (17-18/03/2012).Η εκπαίδευση (θεωρητική) θα διαρκέσει 20 ώρες(10 ώρες Σάββατο-10 ώρες Κυριακή).Το κόστος συμμετοχής είναι 200 ΕΥΡΩ ανά άτομο(συμπεριλαμβάνεται 23% Φ.Π.Α). Η πρακτική εκπαίδευση(10 ώρες) θα γίνει σε ημερομηνία που θα καθοριστεί μετά απο συννενόηση.......................

4 Μαρτίου 2012

Διάλυση της σύμβασης για το δρόμο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού

Τη διάλυση της σύμβασης για το έργο κατασκευής του δρόμου Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, προϋπολογισμού 17,8 εκ. ευρώ, ανάδοχος του οποίου ήταν η "Μετρό ΑΤΕ", αποφάσισε η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οπως επισημαίνεται στην απόφαση, η διάλυση εγκρίθηκε χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου.
Πρόκειται για το πολύπαθο έργο του νέου δρόμου της Δυτικής Μεσσηνίας, από τα πιο σημαντικά στο νομό -αν όχι το πιο σημαντικό- που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ του Γ’ ΚΠΣ. Δημοπρατήθηκε το 2005, ήταν να ολοκληρωθεί το 2008, όμως... όχι έμεινε στη μέση, αλλά δεν έχει ακόμα ολοκληρωμένες.........................

3 Μαρτίου 2012

Δημόσια Διαβούλευση επί σχεδίου νόμου «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός»

Ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός καλείται να εκσυγχρονιστεί και να εναρμονιστεί με τη λογική του σημερινού τρόπου παραγωγής κτηρίων Ο σχεδιασμός που λαμβάνει υπόψη του περιβαλλοντικά κριτήρια και «πράσινες παραμέτρους», οι νέες τεχνολογίες και υλικά δόμησης, οι ίδιοι οι μελετητές μηχανικοί αλλά και οι πολίτες, όλα απαιτούν τη σύνταξη ενός νέου ΓΟΚ.
Ο νέος Οικοδομικός Κανονισμός

Συνάντηση για τη δημιουργία χειροτεχνικού συνεταιρισμού στη Λακωνία!!! Ας το δούμε και στη Μεσσηνία....

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου και με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σπάρτης, η πρώτη συνάντηση για την δημιουργία χειροτεχνικού - βιοτεχνικού συνεταιρισμού με στόχο την παραγωγή ειδών χειροτεχνίας με αναφορά στην ιστορία της Σπάρτης και της Λακωνίας γενικότερα.
Στην συζήτηση η πρόεδρος του Ινστιτούτο Τασία Κανελλοπούλου παρουσίασε το περιεχόμενο και τις δραστηριότητες που μπορεί να αναλάβει ο υπό δημιουργία συνεταιρισμός, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους επελέγη αυτή η μορφή εταιρικής οργάνωσης, εξήγησε τον υποστηρικτικό ρόλο του Ινστιτούτου στην προώθηση και προβολή του συνεταιρισμού...........................

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες