23 Νοεμβρίου 2012

Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας: Αναγκαίο να λειτουργήσει το εργαστήριο ελαιολάδου.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, να αναλάβει, επιτέλους, την ευθύνη που έχει και να λειτουργήσει το εργαστήριο ελαιολάδου, στις εγκαταστάσεις του ΕΘΙΑΓΕ Καλαμάτας. Εργαστήριο που εδώ και χρόνια έχει μείνει στα λόγια και τις υποσχέσεις. Απαντώντας σε ερώτησή μας για το εργαστήριο “φάντασμα”, ο κ. Αλευράς είπε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον εκπρόσωπο του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” Σίδερη Θεοχαρόπουλο - διευθυντή του Ινστιτούτου Εδαφολογίας Αθηνών και προσπαθούν να συντονίσουν τα πράγματα και να δουν τι μπορεί να γίνει για να προχωρήσει η σημαντική αυτή υπόθεση.
«Είναι και απαίτηση δική μας ....................
να λειτουργήσει το εργαστήριο. Το θεωρούμε αναγκαίο», παρατήρησε ο κ. Αλευράς και σημείωσε, προ(σ)καλώντας το υπουργείο: «Η ευθύνη λειτουργίας του είναι ευθύνη του υπουργείου. Προσπαθεί μεσοβέζικα το υπουργείο. Είχαμε κάνει προσπάθειες με τον τέως γ.γ. του υπουργείου - συμπατριώτη μας Γιώργο Κανελλόπουλο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αν το υπουργείο δε διορίσει 2 χημικούς και ένα γεωπόνο εξειδικευμένους και να βάλουμε και μεις τους δικούς μας γεωπόνους, δεν πρόκειται να λειτουργήσει».
Ο αντιπεριφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνει διαπίστευση του εργαστηρίου και του προσωπικού του κι επεσήμανε τον κίνδυνο να γυρίσουμε πίσω τις 500.000 ευρώ, που διατέθηκαν από το Γ’ ΚΠΣ για τον εξοπλισμό του εργαστηρίου, αν δε λειτουργήσει. Εκτίμησε ότι το εργαστήριο «μπορεί να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου της Μεσσηνίας ή μιας περιοχής του νομού μας, όπου το προϊόν διαθέτει ξεχωριστά χαρακτηριστικά» και πρόσθεσε: «Δε θα κάνει εξετάσεις ρουτίνας, θα κάνει έρευνα. Θα αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του ελαιολάδου του νομού. Θα συνοδεύει με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά το επώνυμο και τυποποιημένο ελαιόλαδο του τόπου μας».
πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες