21 Σεπτεμβρίου 2012

Προσοχή για το δάκο μετά τη βροχόπτωση

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι ελαιοπαραγωγοί μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις για τυχόν προσβολές από δάκο, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, οι βροχές που προηγήθηκαν σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες των ημερών αυτών κατά τις οποίες υπάρχουν θερμοκρασίες από 25 έως 28 βαθμούς και υγρασία δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη και εξέλιξη του εντόμου του δάκου, για αυτό και οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Επισήμανε ότι στην περιοχή υπάρχει...................
ένα πυκνό δίκτυο παγίδων που καταγράφονται οι πληθυσμοί έτσι ώστε να γίνουν άμεσα επεμβάσεις αν χρειαστεί. Υπογράμμισε όμως ότι χρειάζεται αυξημένη προσοχή εκεί που δεν εφαρμόζονται οι δολωματικοί ψεκασμοί αλλά και στην παραθαλάσσια ζώνη όπως και σε περιοχές βόρεια της Κυπαρισσίας. Οι ελαιοπαραγωγοί -μας είπε- θα πρέπει να επισκεφθούν τα κτήματά τους και όπου διαπιστώνουν προσβολές να προβαίνουν στους αναγκαίους ψεκασμούς με τα κατάλληλα σκευάσματα αφού συμβουλεύονται τους κατά τόπους γεωπόνους.
Επίσης σε περιβόλια που υπάρχει ιστορικό κερκόσπορας σημείωσε πως αυτή η εποχή είναι κατάλληλη για να γίνει συνδυασμένη καταπολέμηση (παράλληλα με το δάκο) με την χρήση χαλκούχων σκευασμάτων. Επιπλέον τόνισε ότι αυτό το στάδιο είναι ιδανικό για να γίνουν προσβολές από δάκο λόγω του μεγέθους που έχει ο καρπός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες