22 Σεπτεμβρίου 2012

Επίδομα 200 ευρώ για πετρέλαιο στη Μεσσηνία

Επίδομα πετρελαίου 200 ευρώ θα πάρουν οι Μεσσήνιοι δικαιούχοι καθώς η Μεσσηνία εντάχθηκε στην τέταρτη ζώνη της ειδικής κατάταξης. Οι δικαιούχοι της τέταρτης ζώνης παίρνουν το χαμηλότερο επίδομα, ενώ οι δικαιούχοι της πρώτης ζώνης παίρνουν 400 ευρώ που είναι το υψηλότερο επίδομα.
Επίσης, το κριτήριο-πλαφόν για την παροχή του επιδόματος θα είναι τα συνολικά εισοδήματα της οικογένειας, κάτω των 30.000 ευρώ. Τα παραπάνω προβλέπονται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που εξετάστηκαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη. Σύμφωνα με το...............
επικρατέστερο σενάριο, προβλέπονται τα εξής:
- Η εξίσωση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης θα φτάσει στο 80% του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης.
- Το επίδομα θα δίνεται μόνο επί του τιμολογίου που θα προσκομίζεται από τον φορολογούμενο και δεν θα αφορά αγοραστές φυσικού αερίου ή ξύλων.
- Δεν θα διαφοροποιείται το επίδομα ανάλογα με την τιμή πώλησης του καυσίμου που θα είναι μία και ενιαία για όλη την επικράτεια.
- Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε και η κατ‘ εξαίρεση απόδοση επιδόματος «ακραίας φτώχειας», το οποίο θα δίνεται ανεξαρτήτως τιμολογίου και καυσίμου θέρμανσης.
- Επιβολή πλαφόν στα τετραγωνικά της κατοικίας: Θα καλύπτει μόνο τα πρώτα 120 τ.μ. Αν κάποιος έχει πάνω από 120 και πληροί τα υπόλοιπα κριτήρια, θα παίρνει επίδομα μόνο για τα 120 τετραγωνικά.
- Δεν παίρνει το επίδομα όποιος έχει τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης, όπως σκάφη και πισίνες.
- Τα περιουσιακά κριτήρια που τίθενται αφορούν: Πλαφόν α) στην αντικειμενική αξία της κατοικίας, έως 150.000 ευρώ, και β) στο ετήσιο εισόδημα, έως 30.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες