10 Σεπτεμβρίου 2012

Μόνο στο 1,45 η τιμή της σταφίδας.

Στο 1,45 ξεκίνησε για φέτος η τιμή της σταφίδας με τη ΣΚΟΣ να το ανακοινώνει, πραγματικά,την τελευταία στιγμή. Πιο πριν, άλλες συνεταιριστικές ομάδες, όπως της Νεμέας και της Ζακύνθου, είχαν καθορίσει την αυτή τιμή και έτσι πίεσαν να το κάνει και η ΣΚΟΣ,  παρόλο που στο τέλος Αυγούστου η ΣΚΟΣ διέρρεε στο τύπο ότι φέτος η τιμή της σταφίδας δεν θα ξεπεράσει το 1,35.
Η τιμή αυτή, αν δούμε,
  • τα λίγα στρέμματα που έχουν απομείνει 
  • την μεγάλη ζήτηση που υπάρχει και
  • το υψηλό κόστος παραγωγής 
θα κατανοήσουμε πως δεν είναι υψηλή θα μπορούσε σίγουρα να είναι πολύ περισσότερο.
Αν όμως δεν είχε φύγει το 90% της παραγωγής από τις αποθήκες των ίδιων των παραγωγών τότε οι πιέσεις θα ήταν μεγαλύτερες και η τιμή κατά πολύ καλύτερη.
Αν κάποια στιγμή....................
αφυπνισθούν οι αγρότες και Συνεταιρισθούν με ειλικρίνεια και ομόνοια τότε θα καταφέρουν να κερδίσουν πολλά, όχι μόνο στη σταφίδα αλλά και στα άλλα αγροτικά προϊόντα.
Και μην ισχυρισθεί κανείς ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί οι κλέφτες θα μπουν στους συνεταιρισμούς και θα φάνε κτλ........
Η υγεία στους Συνεταιρισμούς και στις ομάδες παραγωγών στηρίζεται σε όλους μας αλλά και στον καθένα ξεχωριστά και για να παραφράσουμε τον Αϊνστάιν σας λέμε οτι:  Οι Συνεταιρισμοί έχουν ξεπέσει όχι εξ αιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξ αιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες