15 Ιουνίου 2012

Γενναία απόφαση από τους χαροκαμένους γονείς: Ζωή σε 7 ανθρώπους με όργανα του Θανάση

Ζωοδότης για 7 ανθρώπους έγινε ο 16χρονος Θανάσης Βασιλόπουλος που έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο δυστύχημα στον Μάραθο, την περασμένη εβδομάδα.
Ο νεαρός, που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στο δυστύχημα, δεν τα κατάφερε και υπέκυψε ενώ νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσιου Νοσοκομείου όπου είχε διακομιστεί.
Ωστόσο, αν και έχασε τη μάχη για τη δική του ζωή, ο 16χρονος χάρισε απλόχερα αυτό το θείο δώρο σε 7 συνανθρώπους -μέσω της μεταμόσχευσης οργάνων του, απόφαση στην οποία προχώρησε η οικογένειά του.
Ετσι, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), «χάρις στο μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του 16χρονου να δωρίσει τα όργανά του για μεταμόσχευση, η καρδιά του νεαρού χτυπά πλέον στο στήθος μιας 29χρονης κοπέλας, η οποία βρισκόταν στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.
Το ήπαρ μεταμοσχεύθηκε σε γυναίκα 53 ετών στο νοσοκομείο "Ιπποκράτειο" της Θεσσαλονίκης. Ο ένας νεφρός σε άνδρα 26 ετών στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", ο οποίος υποβαλλόταν 1,5 χρόνο σε αιμοκάθαρση και βρισκόταν σε.............................
επείγουσα κατάσταση, λόγω αδυναμίας αγγειακής προσπέλασης για την αιμοκάθαρσή του. Ο δεύτερος νεφρός σε άνδρα 55 ετών στο νοσοκομείο "Λαϊκό", ο οποίος υποβαλλόταν 7,5 χρόνια σε αιμοκάθαρση.
Οι πνεύμονες μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενή στο Μόναχο της Γερμανίας και οι κερατοειδείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης».
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, ο ΕΟΜ τονίζει ότι «μαζί με τα θερμά του συλλυπητήρια, επιθυμεί να ευχαριστήσει από καρδιάς την οικογένεια του νεαρού δότη για την απόφαση να δωρίσει τα όργανα του εκλιπόντος και να δώσει, με αυτό τον τρόπο ζωή, σε 7 συνανθρώπους μας, με την ευχή η πράξη αυτή να απαλύνει τον πόνο της απώλειας».
Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες