29 Μαΐου 2012

Προσλήψεις 800 άτομων στην Μεσσηνία. Ξεκινούν στους Δήμους, θετικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο Επικρατείας

Επιτελους μπορούν να λειτουργήσουν οι Δήμοι της Μεσσηνίας και να προσλάβουν κόσμο για τις υπηρεσίες καθαριότητας και κοινωνικών δομών κυρίως. Αυτό αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Επικρατείας μετά από προσφυγές που έκαναν οι Δήμοι καθώς είχαν παγώσει όλα λόγω εκλογών. Πάνω από 800 άτομα, αποκαλύπτει η MessiNea, αναμένεται να προσληφθούν στους Δημους και φορείς της Μεσσηνίας το προσεχές διάστημα με συμβάσεις διαφόρων τύπων , από δίμηνες εως οκτάμηνες, γεγονός που θα συνισφέρει όχι μόνο στην επίλυση πραγματικων προβλημάτων στους Δήμους αλλά και θα δώσει δουλειά σε εκατοντάδες ς οικογένειες. Oλα αυτά σε μια περίοδο που η ανέργια μαστίζει σχεδόν κάθε Ελληνική οικογένεια. Στον αριθμό.........................
των 800 εργαζομένων που θα βρούν δουλειά περιλαμβάνεται και η πρόσληψη 630 ατόμων μέσω του προγράμματος Δρόμοι της Ελιάς που και αυτό είχε παγώσει λόγω εκλογών. Και γι αυτό το πρόγραμμα κοινοφελούς χαρακτήρα οι ενδιαφερομενοι θα εργάζονται κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία στους Δήμους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες σε όλα τα δημοτικά καταστήματα των δήμων αλλά και για το πρόγραμμα κοινοφελούς εργασίας του οποίου η διάρκεια εργασίας θα είναι 5 μήνες (είτε συνεχόμενη είτε τμηματική). Η αμοιβή για κάθε προσλαμβανόμενο ορίζεται σε 25 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερη από 625 ευρώ μηνιαίως, κατά παρέκκλιση των νόμιμων αμοιβών που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συμβάσεις, με πλήρη κάλυψη όλων των ασφαλιστικών εισφορών.
Οι θέσεις εργασίας είναι: Δήμος Καλαμάτας (200), Δήμος Μεσσήνης (120), Δήμος Τριφυλίας (100), Δήμος Οιχαλίας (50), Δήμος Δυτικής Μάνης (25), Δήμος Πύλου-Νέστορος (70), ΚΕΦΙΑΠ (15), ΚΑΦΚΑ (9), ΔΕΥΑΚ (20), ΓΟΕΒ (11), Σύνδεσμος Υδρευσης Καλαμάτας-Μεσσήνης (10).
Ξεμπλοκάρουν λοιπόν οι διαδικασίες για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες σε δημοτικές υπηρεσίες λόγω της θερινής περιόδου, ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το γεγονός αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στους δήμους να προχωρήσουν άμεσα σε προσλήψεις συμβασιούχων για την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας και του τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας. Ηδη στην Μεσσηνία εκκρεμούν οι προσλήψεις σε όλους τους Δήμους για καθαριότητα και πυροπροστασία.
Το ΣτΕ γνωμοδότησε θετικά για να ξεπεραστεί το εμπόδιο της απαγόρευσης προσλήψεων λόγω της προεκλογικής περιόδου αλλά και για να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί σε πολλούς δήμους.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη ζήτησε από τον υπουργό την ενεργοποίηση του νόμου για την άρση της απαγόρευσης σύναψης δίμηνων συμβάσεων -λόγω της προκήρυξης των εκλογών-, ώστε να προχωρήσουν οι προσλήψεις για προσωπικό καθαριότητας, πυρασφάλειας, ναυαγοσώστες, προσωπικό για τις παιδικές κατασκηνώσεις και παιδικούς σταθμούς κλπ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις προσωπικού σε υπηρεσίες που υλοποιούν κοινοτικά προγράμματα δεν επηρεάζονται από την προεκλογική περίοδο.
ΜessiNea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες