22 Μαΐου 2012

Έως 31/5/2012 το πρόγραμμα για την προώθηση Αγρ. Προϊόντων

Λίγες ημέρες προθεσμία, έως τις 31 Μαΐου, έχουν ακόμη όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενημέρωση-προώθηση προϊόντων, στο πλαίσιο συστημάτων για την ποιότητα των τροφίμων».
Στόχοι του είναι κατ' αρχάς η ενημέρωση των καταναλωτών σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα και τις προδιαγραφές των προϊόντων, έτσι ώστε να αντιληφθούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις για την πιστοποίηση και την εγγύηση ποιότητας που αυτή παρέχει. Και δεύτερον, η προώθηση...................
των προϊόντων αυτών.
Για την επίτευξη των εν λόγω στόχων, πρόκειται να ενισχυθούν ομάδες παραγωγών που παράγουν προϊόντα στο πλαίσιο συστημάτων ποιότητας, τα οποία προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση. Να σημειωθεί ότι το σύνολο της Δημόσιας Δαπάνης ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται και ιδιωτική συμμετοχή, η οποία φθάνει στο 30% του επιλέξιμου προϋπολογισμού κάθε επιχειρηματικού σχεδίου.
Στο μεταξύ, παράταση δόθηκε σε ένα ακόμη πρόγραμμα και συγκεκριμένα σ' αυτό που αφορά στη «Διατήρηση απειλούμενων αυτοχθόνων φυλών αγροτικών ζώων». Έτσι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις ενίσχυσης έως τις 30 Ιουνίου. Στόχος της δράσης αυτής είναι η οικονομική στήριξη των αγροτών, προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τον αριθμό των απειλούμενων από εγκατάλειψη αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων. Σκοπός είναι η διατήρηση της βιοποικιλότητας των αυτόχθονων αγροτικών ζώων που κινδυνεύουν από εξαφάνιση και η διατήρηση των παραδοσιακών εκτατικών συστημάτων εκτροφής. Να σημειωθεί ότι το σύνολο των πιστώσεων ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ τα οποία αφορούν Δημόσια Δαπάνη.
Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες