10 Απριλίου 2012

Ζημίες στις καλλιέργειες προκάλεσε η χθεσινή χαλαζόπτωση. Αδικαιολόγητο πράγμα για το χωριό μας.....

Όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε οι συζητήσεις μας είναι για την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας και δικαίως. Οι μισθοί πετσοκόβονται, οι συντάξεις το ίδιο, οι δαπάνες για την υγεία και την παιδεία έχουν φτάσει στον πάτο. Το κράτος συνεχώς μειώνει τις δημόσιες δαπάνες και αν πούμε για τις αγροτικές αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές στην αγροτική παραγωγή ( ένα θέμα που μας αφορά άμεσα) ούτε συζήτηση δεν γίνεται. Εμείς το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε από το να κλαίμε την μοίρα μας είναι να σταθούμε στα πόδια μας. Από τη μία να αντιδράσουμε με την ψήφο μας, μιας και πλησιάζει αυτή η ώρα και από την άλλη να εκμεταλλευτούμε αυτά που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπώς.
Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί ενώ στο χωριό μας εδώ και πολλά χρόνια έχουν εγκατασταθεί αντιχαλαζικά συστήματα που αποτρέπουν την χαλαζόπτωση όταν ο..................................
καιρός είναι χαλαζής, που λέμε, και οι καλλιέργειες είναι σε ευαίσθητο στάδιο να καταστραφούν από αυτό το φαινόμενο εμείς δεν τα χρησιμοποιούμε.
Χθες πέρασε όχι μία αλλά πάνω από πέντε φορές χαλάζι στο χωριό μας και εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε αυτό που είχαμε αποκτήσει ώστε να μην πάθουμε ζημιά. Έτσι οι ζημιές που προκάλεσε ήταν μεγάλες και απ ότι φαίνεται όχι μόνο στα αμπέλια και στις σταφίδες αλλά και στις ελιές που είχαν σε μερικές περιοχές πετάξει ¨σταφύλι¨.
Τώρα εμείς τι θα πούμε; Να κάνουμε αίτηση στον ΕΛΓΑ για αποζημίωση; Αφού δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε φράγκο. Δεν θα ήταν καλύτερο να είμαστε πιο υπεύθυνοι και να να είχαν δουλέψει τα αντιχαλαζικά συστήματα και να είχαμε γλυτώσει την ζημιά;
Το λάθος είναι αυτών που έχουν την ευθύνη για την λειτουργία τους αλλά και των ίδιων των παραγωγών που δεν κίνησαν γη και ουρανό από το πρωί της χθεσινής ημέρας, αφού είδαν ότι ο καιρός είναι χαλαζής, να βρουν τους υπεύθυνους και να τους αναγκάσουν να βάλουν σε λειτουργία τα κανόνια.
Τονίζουμε όμως ότι η κύρια ευθύνη βαραίνει τους ανεύθυνο-υπεύθυνους που πρέπει να δώσουν λόγο στο χωριό και σε αυτούς που τους τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες