30 Απριλίου 2012

Βιβλία και διακοπές για τους αγρότες.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων από τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ για τη συμμετοχή στον κοινωνικό τουρισμό και στα εκδρομικά προγράμματα. Με τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας 140.000 αγρότες θα κάνουν δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν διακοπές, ενώ θα χορηγηθούν δελτία αγοράς βιβλίων σε 300.000 άτομα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
1. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού περιλαμβάνει..........................

8ήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και camping). Απευθύνεται σε 120.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά) που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος είτε δεν προβλέπεται καμία οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου είτε υπάρχει μία μικρή συμμετοχή.
2. To εκδρομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 3ήμερες εκδρομές, οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ. Απευθύνεται σε 20.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά) που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Το ποσό της οικονομικής συνεισφοράς του δικαιούχου ορίζεται κατ΄ ανώτατο όριο στα 20 ευρώ ανά άτομο και ανά εκδρομή.
3. Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων απευθύνεται σε 300.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), η δε αξία της παροχής ανέρχεται στα 20 ευρώ.
Η υποβολή των αιτήσεων από τους αγρότες λήγει στις 25 Μαΐου. Σημειώνεται πως για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τουρισμού και εκδρομών θα γίνει κλήρωση και οι ασφαλισμένοι θα ενημερωθούν από το Κ.Ε.Π. που υπέβαλαν αίτηση.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στις δράσεις της Αγροτικής Εστίας είναι τα εξής:
- Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,
-Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα - σε ισχύ για το έτος 2012, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα)
- Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου
-Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει το ταμείο.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες