11 Απριλίου 2012

Ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων Συνεχίζεται «το κρυφτό»


 Μια απίστευτη κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες με το θέμα των αγροτικών ενεργοποιήσεων δικαιωμάτων. Ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος προχθές με δηλώσεις του απειλούσε ότι, εάν η ΕΑΣ συνεχίσει να παίρνει χρήματα από τους αγρότες για τις ενεργοποιήσεις (30 - 40 ευρώ), θα κατεβάσει κλιμάκιο στη Μεσσηνία να αναλάβει το έργο των ενεργοποιήσεων δωρεάν................. για τους αγρότες, χθες σε επικοινωνία που είχαμε, μας είπε το εξής: «Αυτά τα είχαμε πει την Παρασκευή.
Εάν η ΕΑΣ συνεχίσει να απαιτεί χρήματα από τους αγρότες, βεβαίως θα αναλάβουμε εμείς. Αλλά νομίζω ότι σήμερα άλλαξαν στάση. Αυτοί έχουν υπογράψει μια σύμβαση, όπως όλες οι Ενώσεις, με το υπουργείο. Εκεί που είναι η κεντρική τους υπηρεσία, στην Καλαμάτα για παράδειγμα, όποιος πάει, δεν πληρώνει λεφτά. Όπου βγάλουν συνεργεία εκτός έδρας, και άμα τους ζητάνε οι αγρότες, εκτός από την ενεργοποίηση, να τους κάνουν και άλλα πράγματα, όπως π.χ. οι γεωτρήσεις κ.ο.κ., εκεί όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν κάποια επιπλέον έξοδα…».
Και πρόσθεσε ο κ. Κανελλόπουλος: «Απ’ ό,τι έμαθα, από σήμερα το πρωί σταμάτησαν να παίρνουν χρήματα στα κεντρικά. Η συμβατική τους υποχρέωση είναι στην έδρα τους να μην παίρνουν χρήματα από τους αγρότες. Τη στιγμή που δεν το τηρούν αυτό, το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να βρει άλλον τρόπο για να υλοποιήσει την ενεργοποίηση, όπως έχουμε πει δωρεάν για τους αγρότες. Τώρα, βέβαια, αν βγάλουν ένα κλιμάκιο και πάει στην Πύλο ή την Κορώνη, είναι λογικό εκεί να έχουν κάποια έξοδα παραπάνω. Όμως, αν πάει ένας από την Κορώνη στην Καλαμάτα να κάνει ενεργοποίηση, θα την κάνει δωρεάν».

Έκτακτο Δ.Σ. στην ΕΑΣ

Εν τω μεταξύ, για το θέμα χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ. Σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. Μιχάλη Αντωνόπουλο που συμμετείχε, αυτό που αποφασίστηκε είναι: Στις αποδείξεις που θα λαμβάνουν οι αγρότες από τα χρήματα που θα έχουν πληρώσει, θα αναφέρεται ότι τα λεφτά δεν είναι για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, αλλά για τις έξτρα εργασίες που απαιτούνται.
Της Μαρίας Νίκα Απο το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες