18 Μαρτίου 2012

Bloggers της Τριφυλίας εξομολογούνται στον Ηλία Γιαννόπουλο

Δημοσιεύθηκε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας Θάρρος
Για την αντιγραφή www.kopanakinews.wordpress.com
Στην εποχή της εκρηκτικής εξέλιξης της τεχνολογίας, με το διαδίκτυο να είναι χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, η Τριφυλία έχει τη δική της «δυναμική» παρουσία με ενδιαφέροντα και αναγνωρίσιμα blogs!

Εμείς, ζητήσαμε (με ηλεκτρονικό μήνυμα) από τους διαχειριστές blogs της περιοχής να μας «μιλήσουν» και σας παρουσιάζουμε τις απαντήσεις τους.
Τα ερωτήματα που τους θέσαμε είναι τα εξής:
1) Πώς, πότε και γιατί αποφασίσατε να φτιάξατε το blog;
2) Ποια είναι η θεματολογία σας;
3) Ποια είναι η γνώμη σας για την ανωνυμία στα blogs;
4) Ποια είναι η εικόνα που έχετε εσείς για την περιοχή σας; Τι σας ενοχλεί και θέλετε να αλλάξει;
5) Πώς κρίνετε το Δήμο Τριφυλίας και τη Δημοτική Αρχή; Είστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία τους;
6) Πώς, μέσα από το blog σας, έχετε στηρίξει – βοηθήσει την περιοχή σας; Ποια θέματα – προβλήματα έχετε αναδείξει και ποια ήταν (αν υπήρξε) η ανταπόκριση των αρμοδίων;

ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS
(http://www.filiatranews.blogspot.com/)
1) Το Φιλιατρά News δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2008 με σκοπό να αναδείξουμε την πόλη μας, να ενημερώνει με θέματα τόσο της περιοχής μας όσο και γενικές ειδήσεις, οι οποίες όμως έχουν είτε έμμεση είτε άμεση σχέση με την περιοχή μας. Ένας άλλος λόγος ήταν για να δώσει βήμα έκφρασης στον απλό πολίτη να καταγράψει το πρόβλημά του, ακόμα και ανώνυμα, τη στιγμή που άλλα Μέσα δεν το παρέχουν. Το Φιλιατρά News έδωσε αυτό ακριβώς το βήμα στον απλό πολίτη. Μην ξεχνάτε ότι τα Blogs ΕΙΝΑΙ η δημοσιογραφία των πολιτών. Το δικαίωμα ακόμα και της ανώνυμης έκφρασής του. Για εμάς, η θέληση του αναγνώστη να εκφραστεί ανώνυμα είναι νόμος θεού.

2) Ειδησεογραφία. Πρωτίστως από την πόλη μας, μετά γύρω γύρω από τα Φιλιατρά, μεσσηνιακού ενδιαφέροντος ειδήσεις, αλλά και γενικού ενδιαφέροντος, που να αφορούν όμως κι εμάς ως περιοχή.

3) Όπως σας είπαμε παραπάνω, τα blogs είναι η δημοσιογραφία των πολιτών. Είναι μια φωνή ΚΑΘΑΡΗ, χωρίς καμία απολύτως εξάρτηση από κανέναν. Ο κόσμος αυτό έχει εκτιμήσει και διαβάζει blogs παρά μεγάλες ειδησεογραφικές σελίδες. Όσο για την ανωνυμία… Άλλοτε πρέπει να υπάρχει και άλλοτε όχι.

4) Νομίζουμε ότι η φράση «γης μαδιάμ» απεικονίζει την πραγματικότητα του εκτρώματος που ονομάστηκε Δήμος Τριφυλίας. Το έκτρωμα αυτό έχει καταστρέψει τις ζωές και την καθημερινότητα των πολιτών σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους. Είναι μια πραγματικότητα η οποία μας ενοχλεί και πρέπει να αλλάξει άμεσα. Είναι ένα κουτσό άλογο, που βάζουν να τρέξει σε αγώνες. Δεν μπορεί να τρέξει!

5) Ο Δήμος Τριφυλίας είναι το κουτσό άλογο που λέγαμε παραπάνω. ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Η Δημοτική Αρχή έχει αποτύχει παταγωδώς, είναι ανίκανη ακόμα και για τα στοιχειώδη σε μια κοινωνία, όπως η καθαριότητα. Μπορεί να καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες. Δε φέρουν, όμως, αποτέλεσμα.

6) Μέσα από το Φιλιατρά News έχουμε κάνει και εξακολουθούμε να κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες να αναδείξουμε τα προβλήματα της περιοχής. Και ειδικά το τεράστιο πρόβλημα με το γεφυράκι του Λαγκουβάρδου και το γνωστό «S» του θανάτου. Νομίζουμε ότι είναι η πλέον ουσιαστική μας παρέμβαση για ένα ανάθεμα, που έχει αφήσει χήρες και ορφανά παιδιά. Αυτό το αίσχος θα τελειώσει και ελπίζουμε σύντομα. Και όχι μόνο αυτό. Έχουμε στο ενεργητικό μας μεγάλες αποκαλύψεις και αποκλειστικότητες. Όσο για τη συνέχεια… στοχεύουμε και σε ακόμα μεγαλύτερες παρεμβάσεις.

FILIATRANET
(http://www.filiatranet.blogspot.com/)
1. Η εμφάνισή μας στο διαδίκτυο έχει ξεκινήσει από το 1998, με δειλά βήματα, καθώς και σε μας, αλλά και στους περισσότερους τότε, το διαδίκτυο ήταν κάτι καινούργιο και μη εύκολα προσβάσιμο από όλους. Με το πέρασμα του χρόνου και τις ραγδαίες εξελίξεις της τεχνολογίας προσαρμοστήκαμε στα νέα δεδομένα, οδηγώντας το στη σημερινή του μορφή. Αισθανθήκαμε, όπως τότε, έτσι και σήμερα, την ανάγκη να προβάλλουμε θέματα και ειδήσεις της πόλης μας, ώστε να μπορούν εύκολα να ενημερώνονται και όσοι βρίσκονται μακριά, αλλά και μέσα από αυτό να βρίσκουμε όλοι ένα κοινό σημείο επαφής, με ανταλλαγή απόψεων και, το σημαντικότερο, την επικοινωνία.

2. Εκτός, όμως, από τα θέματα της περιοχής μας, οι αναγνώστες μας μπορούν να ενημερώνονται και για την οικονομική ειδησεογραφία, την πολιτική, τα αθλητικά, τις απόψεις των αναγνωστών μας σε ξεχωριστή ενότητα και γενικά ό,τι είναι επίκαιρο και αξίζει να παρουσιαστεί.

3. Όσον αφορά στο θέμα της ανωνυμίας των blogs, οι διαχειριστές του filiatranet.gr θεωρούν ότι αυτός ήταν και ο λόγος που η δημιουργία τους διαδόθηκε τόσο γρήγορα, διότι μέσα από αυτά όλοι μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους. Θεωρείται ένα προσωπικό ημερολόγιο, που μπορούν να διαβάσουν και οι άλλοι, όμως είμαστε αντίθετοι σε υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο, όταν αναφέρεται σε άλλους.

4. Όπως για όλη την Ελλάδα, έτσι και για τα Φιλιατρά η εικόνα είναι απογοητευτική. Ο κόσμος παραμιλάει, δεν υπάρχουν προοπτικές για τους νέους, η αγορά έχει πεθάνει. Η περιοχή μας στηριζόταν, κυρίως, στον αγροτικό τομέα, ο οποίος και αυτός πλέον δεν έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την τοπική αγορά. Τα έσοδα συνεχώς μειώνονται, τα έξοδα μεγαλώνουν, όσο για την επιχειρηματική δραστηριότητα ούτε λόγος. Πολλά καταστήματα έχουν κλείσει, και πλέον λίγοι επαγγελματίες συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στα Φιλιατρά, αλλά και όσοι το κάνουν, πλέον δεν τα βγάζουν πέρα.

5. Από την πλευρά του ο Δήμος Τριφυλίας και η Δημοτική Αρχή γνωρίζουμε όλοι ότι περνούν τη δική τους οικονομική κρίση. Δεν μπορούμε, όμως, όλα να τα ρίχνουμε στην κρίση. Για εμάς, αν υπάρχει θέληση, μπορεί από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου να βρεθεί λύση σε αρκετά από αυτά τα ζητήματα. Όπως ακριβώς κάθε οικογένεια μεμονωμένα προσπαθεί και λύνει κάποια από τα προβλήματά της. Δυστυχώς, όμως, αυτό που μας έχουν δείξει είναι ότι θέληση δεν υπάρχει.

6. Κατά καιρούς έχουμε τονίσει και παρουσιάσει αρκετά θέματα που προβληματίζουν τους κατοίκους της περιοχής μας και θα έπρεπε να είχαν λυθεί από τους υπευθύνους. Ενδεικτικά, κάναμε και κάνουμε συχνά αναφορά στο θέμα των λαθρομεταναστών, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους παιδικούς σταθμούς με τη θέρμανση και το φαγητό, στα προβλήματα αγροτών, στο μεγάλο θέμα των δρόμων και της λακκούβας, στα προβλήματα με το υδραγωγείο, αλλά και σε προβλήματα που δημιουργούνται με τις έντονες βροχοπτώσεις, με κίνδυνο ακόμη και την ανθρώπινη ζωή. Σε ελάχιστα από αυτά συναντήσαμε κάποια ανταπόκριση, η οποία, όμως, όπου υπήρχε, εμφανίστηκε πολύ καθυστερημένα…

Όλα τα blogs της περιοχής μας έχουν το δικό τους χαρακτήρα και ύφος και το καθένα από αυτά, με τον τρόπο του, έχει βάλει ένα λιθαράκι στο να γίνει κάτι καλύτερο από ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί…

KYPARISSIA-NEWS
(http://www.kyparissia-news.blogspot.com/)
1) Τελείως τυχαία έμπνευση, το Σεπτέμβριο του 2012, μια απόπειρα που μέρα με τη μέρα πετύχαινε και προχώρησε σταθερά και δυναμικά. Από την ανάγκη για συμμετοχή και έκφραση προσωπικών αλλά και κοινών απόψεων πολιτών για την περιοχή, αποτύπωση της καθημερινότητας με ελευθερία σκέψης και λόγου, δημιουργία μιας «παρέας φίλων» στο διαδίκτυο, με ταχύτητα, ενέργεια, ποικιλία και σύνθεση.

2) Ενημερωτική και ψυχαγωγική, τοπικού αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως και «βήμα αναγνωστών»

3) Αμφίγνωμη. Συμβάλλει στην καλοπροαίρετη και δυναμική κριτική, αλλά μπορεί να γίνει και εργαλείο σπίλωσης και προπαγάνδας, όταν χρησιμοποιείται με λανθασμένο και κακόβουλο τρόπο… Πρέπει να επικρατεί το μέτρο, η συνέπεια και η αντικειμενικότητα.

4) Ένα προικισμένο και χαρισματικό μέρος της πατρίδας μας, με πολλές δυνατότητες, οι οποίες, όμως, δεν έχουν αναπτυχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό… Έχουμε κάνει κάποια βήματα εμπρός σε σχέση με παλιότερα, αλλά σίγουρα μπορούμε πολλά περισσότερα. Σε συνέχεια της προηγούμενης απάντησης, θα θέλαμε μεγαλύτερη συμμετοχή και ενέργεια από τους τοπικούς φορείς, αλλά και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Σίγουρα οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά υπάρχουν και πράγματα που δε χρειάζονται τη λέξη «χρήματα».

5) Δήμος Τριφυλίας, ένα νέο εγχείρημα, το οποίο, δυστυχώς, δείχνει μέχρι σήμερα να λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα από το σκεπτικό με το οποίο θεσπίστηκε. Η «φόρμα» του Καλλικράτη φαντάζει βαριά και δυσκίνητη, η διασπορά των προβλημάτων σε μια ενιαία συγκέντρωση ευθυνών δείχνει ανακόλουθη και αδύναμη τεχνική αυτοδιοίκησης. Ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία; Σίγουρα όχι, αν και οι ευθύνες σαφώς είναι σημαντικές και για την κεντρική εξουσία, καθώς η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει τη χρηματοδότηση, το σχεδιασμό, όσο και την υλοποίηση έργων και λειτουργιών για τη καθημερινότητα του πολίτη σε επίπεδο Δήμου. Βέβαια, αυτό δεν απαλλάσσει τη Δημοτική Αρχή από ευθύνες για παραλείψεις σε θέματα τα οποία είναι εφικτά να διεκπεραιωθούν με ουσιαστική πρωτοβουλία.

6) Καθημερινά βρισκόμαστε δίπλα στους Τριφύλιους, αναδεικνύουμε προβλήματα, πρωτοβουλίες, δράσεις ιδιωτών, φορέων, θεσμικών και μη. Επικοινωνούμε την πληροφορία, υποστηρίζουμε τις θετικές κινήσεις, αλλά παράλληλα κρίνουμε αυστηρά, καταγγέλλουμε, μεταφέρουμε την άποψη και το πρόβλημα των πολιτών, μικρό ή μεγαλύτερο. Έχουμε ασχοληθεί κατά καιρούς με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, έργα ημιτελή, προβλήματα καθημερινότητας. Βιολογικός, αποχετευτικό, κακό οδόστρωμα, καθαριότητα είναι θέματα που έχουμε θίξει. Πολιτισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, τουρισμός, υγεία είναι στοιχεία που έχουμε συνδράμει και αναδείξει.
PYRGOS
(http://www.pyrgostrifylias.blogspot.com/)
1)Το blog μας δημιουργήθηκε στο τέλος του καλοκαιριού του 2008 (η πρώτη ανάρτηση μας έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου 2008), τις ημέρες δηλαδή που αναχωρούσαν και οι τελευταίοι ετεροδημότες συγχωριανοί μας για τους τόπους εργασίας τους. Είναι ένα από τα τέσσερα πρώτα blog του Νομού Μεσσηνίας (και τα τέσσερα τριφυλιακά). Η βασική σκέψη μας ήταν ότι δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή μας με το χωριό, όπου κι αν βρίσκεται ο καθένας μας.

2) Ό,τι απασχολεί και προβληματίζει το χωριό μας είναι στη θεματολογία μας. Αποφεύγουμε θρησκευτικά και πολιτικά θέματα που μπορεί να διχάσουν τους συγχωριανούς μας (αν και το τελευταίο διάστημα με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας παρεκλείνουμε λίγο για τα πολιτικά θέματα). Ένα μεγάλο μέρος των αναρτήσεων είναι από τους ίδιους τους αναγνώστες μας που μας στέλνουν κείμενά τους ή κείμενα από άλλες σελίδες για αναδημοσίευση.

3) Δεν είμαστε δημοσιογράφοι, είμαστε πολίτες που έχουμε ένα χόμπι. Το επάγγελμά μας είναι άλλο και δε θέλουμε την ταμπέλα του επαγγελματία ενημερωτή, ας μας επιτραπεί ο όρος. Αν παρεκκλίνουμε και γράφουμε ψέματα, συκοφαντούμε ή γελοιοποιούμε πρόσωπα ή καταστάσεις, τότε υπάρχει ο νόμος και τα όργανα του που έχουν τη δυνατότητα να επέμβουν. Όταν, όμως, πρόκειται για blog σε ένα χωριό, μετά από τρία και πλέον χρόνια αναρτήσεων, όλοι ξέρουν τους ανώνυμους.

4) Είναι πραγματικά το ομορφότερο μέρος του κόσμου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είμαστε εμείς οι ίδιοι, που έχουμε τη νοοτροπία «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» και θεωρούμε ότι όλα πρέπει να τα κάνουν οι άλλοι ή οι πολιτικοί και εμείς να τα βρίσκουμε έτοιμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος μας, δε συμμετέχουμε, φοβόμαστε ο ένας τον άλλον, δε θέλουμε να εκτεθούμε, είμαστε καχύποπτοι και δε συγχωρούμε τους άλλους για τα ελαττώματα και τις παραλείψεις τους.

5) Τη στιγμή που συνεχίζει να υπάρχει αυτό το μόρφωμα που ονομάζεται καλλικρατική διοίκηση στην Ελλάδα, εμείς πιστεύουμε ότι δεν ανήκουμε στην Κυπαρισσία (προσωπική μας θέση). Το μπαλκόνι του χωριού μας κοιτάζει αλλού, προς την Πύλο. Η ανάπτυξη είναι εκεί. Το καλύτερο, βέβαια, για εμάς θα ήταν να ήμασταν Κοινότητα Πύργου Τριφυλίας, αλλά ποιος μας ρώτησε.

6) Κατά καιρούς έχουμε προβάλει θέματα που απασχολούν αποκλειστικά το χωριό. Αλλά και θέματα που έχουν σχέση με την ευρύτερη περιοχή. Δεν ξέρουμε πόσο, όμως, έχουμε επηρεάσει στην επίλυσή τους ή βοηθήσει την περιοχή μας. Το μόνο που μπορούμε να ξέρουμε είναι ότι ο κόσμος που μας βλέπει, τα διαβάζει και μας στέλνει μηνύματα συμπαράστασης ή πολλές φορές και τις παρατηρήσεις του για κάτι στο οποίο θεωρεί ότι είμαστε υπερβολικοί.
VALTA
(http://www.valta-trifilias.blogspot.com/)
1), 2) Το blog της Βάλτας Τριφυλίας δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2008. Η δημιουργία του έγινε εφικτή ύστερα από την ανάπτυξη των νέων μέσων της τεχνολογίας, όπως αυτή εξελίχθηκε, μέσω των blog και των υπολοίπων μέσων δικτύωσης. Βασικός λόγος της δημιουργίας του ήταν η προβολή του χωριού και της ευρύτερης περιοχής στο διαδίκτυο, η παρουσίαση στους αναγνώστες διαφόρων ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής, η ενημέρωση των αποδήμων του χωριού, η ανάδειξη τοπικών φυσικών μνημείων και τουριστικών αξιοθεάτων, καθώς και των τοπικών προϊόντων.

3) Σχετικά με την ανωνυμία, δεν πιστεύουμε πως αυτή είναι απαραίτητη, καθώς κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα της έκφρασης του λόγου και της κριτικής σε κόσμια επίπεδα. Εάν ποτέ αποφασιστεί το αντίθετο, δε θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα.

4) Δυστυχώς, θεωρούμε πως γενικότερα η Τριφυλία είναι από τα πιο παραμελημένα τμήματα της χώρας… Οι υποδομές είναι ανύπαρκτες, ο πληθυσμός, αγροτικός στο σύνολό του, αφημένος στην τύχη του, κι όλα αυτά εξαιτίας μικροπολιτικών συμφερόντων, ανικανότητας διοίκησης, αλλά και μη δυναμικής διεκδίκησης από τους κατοίκους της περιοχής. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν το πρόγραμμα Leader, το οποίο έχει δώσει τη δυνατότητα αγροτουριστικής ανάπτυξης, να «έρθει» στην περιοχή μας μόλις πριν από 2 χρόνια, εν μέσω κρίσης, τη στιγμή που εφαρμόζεται πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Μεσσηνία! Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών από όλους εμάς και η αυτο-οργάνωση της τοπικής κοινωνίας.

5) Η σημερινή οικονομική κατάσταση, οι υπερχρεωμένοι προηγούμενοι Δήμοι, η μη ανάληψη πρωτοβουλιών από τη Δημοτική Αρχή και η τεράστια γεωγραφική έκταση του νέου Δήμου, έχουν συντελέσει στο να υπάρχει μια άσχημη εικόνα. Ας ελπίσουμε πως αυτή θα βελτιωθεί σύντομα…

6) Μέσα από το blog πιστεύουμε πως αυτά τα χρόνια έχουμε βάλει και εμείς ένα μικρό λιθαράκι. Κυρίως στο κομμάτι της προβολής και ανάδειξης των τοπικών φυσικών μνημείων, καθώς πιστεύουμε πως μέσω αυτών και σε συνδυασμό με την παραγωγή των υψηλής ποιότητας τοπικών αγροτικών προϊόντων, μπορεί να έρθει μια ήπιας μορφής ανάπτυξη στον τόπο. Επίσης, στηρίξαμε την προσπάθεια των κατοίκων της Βάλτας στα δύο βασικά θέματα, ζωτικής σημασίας για το χωριό, της κατασκευής του δρόμου για τους Γαργαλιάνους και της αποτροπής εγκατάστασης μπαλοποιητή έξω από το χωριό. Δυστυχώς, η δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων του χωριού είχε αποτέλεσμα μόνο στη δεύτερη περίπτωση, καθώς ακόμα εκκρεμεί το θέμα της κατασκευής του νέου δρόμου, μετά την αναποτελεσματικότητα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Γαργαλιάνων και της Νομαρχίας Μεσσηνίας να δώσουν λύση. Ευελπιστούμε στην ανταπόκριση της αρχής του νέου Δήμου Τριφυλίας.
Kopanakinews
(http://www.kopanakinews.wordpress.com/)
Για το τέλος, άφησα τις απαντήσεις του συνεπώνυμου (Γιαννόπουλου) Δημήτρη, διαχειριστή του Kopanakinews. Και «οι έσχατοι έσονται πρώτοι» άλλωστε!
1) Το συγκεκριμένο blog, το kopanakinews, είναι η συνέχεια μια τοπικής, ομώνυμης εφημερίδας που έβγαζα στην περιοχή μου –στο Δήμο Αετού-, και η οποία κάποια στιγμή έκλεισε τον κύκλο της.

Στόχος της εφημερίδας, αλλά και του blog που τη διαδέχθηκε –Ιούλιος 2008-, ήταν να φέρει σε επαφή τους… όπου γης συμπατριώτες μας, ενημερώνοντάς τους για τα δρώμενα, αλλά και για τα προβλήματα του Δήμου μας.

2) Η θεματολογία, όμως, αυτής της προσπάθειας άλλαξε και εκ των πραγμάτων με τη συνένωση των Δήμων, αλλά και λόγω της ηλεκτρονικής της μορφής. Ο χώρος έγινε ατελείωτος. Μπορείς τόσα πράγματα να πεις και να προβάλλεις. Να φιλοξενήσεις όμορφες φωτογραφίες και έξυπνα βίντεο. Να πάρεις θέσεις, να δώσεις, να… σπρώξεις, γιατί όχι, να κοντραριστείς, και «ων ουκ έστιν αριθμ?ς» οι δυνατότητες που έχεις. Οπότε ήταν αδύνατον να μην μπω στον… πειρασμό, να ξεφύγω από τους αρχικούς στόχους μου, οι οποίοι όμως θα έχουν πάντα τον πρώτο λόγο.

3) Η ανωνυμία, παρ’ ότι προσωπικά είμαι επώνυμος blogger, είναι η… πεμπτουσία της Ελευθερίας. Αρκεί να είσαι τεκμηριωμένος, να μη συκοφαντείς, να μη χυδαιολογείς.

4) Η περιοχή μας – και στην ευρύτερη έννοια του Δήμου Τριφυλίας – είναι… ένας παράδεισος. Πολλά μπορούν να αλλάξουν και να βελτιωθούν, από υποδομές μέχρι και την παροχή υπηρεσιών. Αλλά σ’ αυτήν την ερώτηση, τα θέλω είναι ατελείωτα.

5) Η Δημοτική Αρχή, έτσι ανώνυμα και αόριστα, θα έλεγα ότι είναι… ένα μάτσο χάλια. Μια από τα ίδια… με κακή καποδιστριακή έκδοση. «Τα φιλαράκια μας, οι κολλητοί μας, οι ομοϊδεάτες μας». Δεν ξέρω αν… παίζει και τίποτα βρώμικο, αλλά αν όλα τα έργα –ας πούμε- τα παίρνουν οι ίδιοι εργολάβοι και, μάλιστα, με αναθέσεις, πολλά μπορεί να πει κανείς. Έλεγα και έγραφα πριν από τις ενώσεις, να γίνει ο «Καλλικράτης» να γλιτώσουμε από τους… βλαχοδήμαρχους. Αμ δε! Τα ίδια και χειρότερα. Για να καταλάβεις, έχουμε καυτά προβλήματα στο Κοπανάκι –θα γράψω κάποια στιγμή σχετικά- και εμείς σκάβουμε 35 μέτρα αγωγό όμβριων υδάτων για μια… χούφτα νερό. Αλήθεια, γιατί αυτό το εύκολο έργο δεν το φτιάξαμε μόνοι μας ως Δημοτική Αρχή;

6) Τώρα, για το blog μου; Προβάλλω ό,τι πέφτει στην αντίληψή μου, καλό ή κακό. Δεν… τσιγκουνεύομαι τα μπράβο ή τα χειροκροτήματα στις θετικές ενέργειες. Δεν έχω παρωπίδες, μπορώ να… κρύψω κάτι στραβό για να μην εκθέσω το Δήμο μας, θέλω να βοηθήσω τη Δημοτική Αρχή. Όμως, καλύτερα να μιλήσεις σε έναν …τοίχο. Το μόνιμο ρεφρέν τους «Δεν έχουμε λεφτά», και αυτό κι αν είναι παραμύθι, ενώ και το άλλο τους… χούι: «σφυρίζω αδιάφορα». Κατά τ’ άλλα, οι άρχοντές μας είναι οι καλύτεροι… συνδαιτυμόνες!

*Σημειώνω πως στην Τριφυλία υπάρχουν και άλλα blogs, με τους διαχειριστές των οποίων θα «μιλήσουμε» προσεχώς.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες