22 Μαρτίου 2012

Προβλήματα με τις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις στα Αγροτικά Ιατρεία της περιοχής

Προβλήματα με τις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις έχουν δημιουργηθεί στα Αγροτικά Ιατρεία Πύργου και Μάραθου στους Γαργαλιάνους τα οποία δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό (ηλεκτρονικούς υπολογιστές και Ιντερνετ) - όπως άλλωστε τα περισσότερα αγροτικά ιατρεία- με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συνταγογράφηση από τους αγροτικούς γιατρούς.
Μπορεί να φάνηκε ότι ξεπερνιέται το πρόβλημα με την απόφαση να μην υπάρχει πρόστιμο στους γιατρούς που συνταγοφραγούν χειρόγραφα, αλλά όπως εκτιμάται αυτό δεν λύνει το πρόβλημα σε βάθος χρόνου.
Υπήρξε και παρέμβαση..............
του δημάρχου Κώστα Κόλλια στον υποδιοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνο Μπόζο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τη νέα εγκύκλιο που παρατείνει την χειρόγραφη συνταγογράφηση. Ο δήμαρχος ζήτησε να υπάρξει μια οριστική διευθέτηση του ζητήματος αυτού, καθώς χωρίς εξοπλισμό η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δημιουργεί προβλήματα και αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες, υπογραμμίζοντας ότι οι ηλικιωμένοι που επί το πλείστον είναι αυτοί που χρειάζονται τα φάρμακα, δεν είναι εύκολο να μετακινούνται μόνο και μόνο για να γράψουν ένα φάρμακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες