3 Μαρτίου 2012

Συνάντηση για τη δημιουργία χειροτεχνικού συνεταιρισμού στη Λακωνία!!! Ας το δούμε και στη Μεσσηνία....

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου και με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σπάρτης, η πρώτη συνάντηση για την δημιουργία χειροτεχνικού - βιοτεχνικού συνεταιρισμού με στόχο την παραγωγή ειδών χειροτεχνίας με αναφορά στην ιστορία της Σπάρτης και της Λακωνίας γενικότερα.
Στην συζήτηση η πρόεδρος του Ινστιτούτο Τασία Κανελλοπούλου παρουσίασε το περιεχόμενο και τις δραστηριότητες που μπορεί να αναλάβει ο υπό δημιουργία συνεταιρισμός, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους επελέγη αυτή η μορφή εταιρικής οργάνωσης, εξήγησε τον υποστηρικτικό ρόλο του Ινστιτούτου στην προώθηση και προβολή του συνεταιρισμού...........................
και των προϊόντων του, ανέπτυξε τον τρόπο ορθής λειτουργίας όσων θα συμμετέχουν καθώς και τον τρόπο εκπαίδευσης προκειμένου να παραχθούν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα σε προϊόντα ποιότητας και επιστημονικά παραδεκτά.
Τέλος δημιουργήθηκε μία πενταμελής επιτροπή από τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στον συνεταιρισμό, προκειμένου να επεξεργαστεί και να προσαρμόσει το σχέδιο καταστατικού στους εξειδικευμένους σκοπούς του συνεταιρισμού και να προετοιμάσει την επόμενη συνάντηση, η οποία θα είναι και η ιδρυτική συνάντηση προκειμένου να δημιουργηθεί και τυπικά ο φορέας και να εγκριθεί το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα δράσης του. Στον συνεταιρισμό μπορούν να συμμετέχουν εκτός από φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες