22 Οκτωβρίου 2011

Οι οδηγοί αδυνατούν να πληρώσουν τα ασφάλιστρα των Ι.Χ., σε κάθετη βουτιά ο κλάδος

Πτώση 9,5% κατέγραψε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2011. Σύμφωνα με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, τα στοιχεία που αντλήθηκαν από 56 ασφαλιστικές εταιρείες καταδεικνύουν ότι η συνολική ασφαλιστική παραγωγή στο πρώτο εξάμηνο του 2011 διαμορφώθηκε στα 2,383 δισ. ευρώ έναντι 2,632 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.
Η υποχώρηση αυτή οφείλεται κυρίως στην επιδείνωση του διαθέσιμου εισοδήματος προς επένδυση και κατανάλωση των καταναλωτών στο συγκεκριμένο διάστημα και στη γενικότερη έλλειψη ρευστότητας που επικρατεί στην αγορά..........

Η μεγαλύτερη υποχώρηση της τάξης του 13,8% εμφανίζεται στις ασφαλίσεις Ζωής, οι οποίες διαμορφώθηκαν στο 1,020 δισ. ευρώ.
Στα προϊόντα ζωής παρατηρήθηκε υποχώρηση της τάξης του 22,1% στα 662 εκατ. ευρώ, ενώ στα προϊόντα ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις παρατηρήθηκε αύξηση 3,4%.
Είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία η παραγωγή στον κλάδο αυτοκινήτου (αστικής ευθύνης) υποχώρησε κατά 1,3% στα 712,42 εκατ. ευρώ, ενώ οι περισσότερες εταιρείες προχώρησαν σε αυξήσεις ασφαλίστρων.
Ητοι τα ανασφάλιστα οχήματα αυξάνονται λόγω αδυναμίας πληρωμής ασφαλίστρων.
Μάλιστα, η αγορά θεωρεί ότι αυτά ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες