5 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν αντέχω να με κλέβει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων.....

Είμαι ένας αγρότης 55 ετών από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Καλλιεργώ και παράγω ελαιόλαδο, κορινθιακή σταφίδα, λίγα κηπευτικά. Ολα με προσωπική εργασία. Συνεχώς το πραγματικό εισόδημά μου μειώνεται. Παρά τα πολλά προβλήματα που έχω, όχι μόνο εγώ αλλά και οι γύρω μου, έχω αποδεχθεί την κατάσταση, σαν κάτι που μας αγγίζει όλους και που ίσως πρέπει να το υποστούμε για να δούμε καλύτερες μέρες. Δεν αντέχω όμως να με κλέβουν. Με αυτή λοιπόν την επιστολή καταγγέλλω τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων για τις παράνομες..........
κρατήσεις εδώ και πολλά χρόνια κατά την διαδικασία επιστροφής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Διότι εκτός από τη νόμιμη αποζημίωση που δίδει το υπουργείο, φροντίζουν κάθε χρόνο να εισπράττουν όσα χρειάζονται. Και δυστυχώς για εμάς, χρειάζονται πολλά για να καλυφθούν πάρα πολλοί που, εμπλεκόμενοι μέσα στους συνεταιρισμούς, ευημερούν χάρη στη δυστυχία των αγροτών. Οι αγρότες είναι εξοργισμένοι από τους αναίτια υψηλούς μισθούς των συνεταιριστικών υπαλλήλων, από τις στρατιές νεαρών συνταξιούχων 42-53 ετών με προκλητικά υψηλές συντάξεις και εφάπαξ, από τα πονηρά συνεταιριστικά στελέχη που βρέθηκαν μέσα σε λίγα χρόνια να ηγούνται οικονομικά προκαλώντας με τα ψηλά κτήριά τους, τις καθημερινές διασκεδάσεις τους, τις αλαζονικές συμπεριφορές τους - και όλα αυτά χωρίς ρίσκο και ευθύνη. Κυρίως όμως, προκαλεί αηδία ο πακτωλός των χρημάτων που σπαταλήθηκαν, χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου σε συνεταιρισμούς σαν αυτόν (με οικονομικές ενισχύσεις, με χαρίσματα χρεών κ.ά.) που αντί να προσθέσει αξία στα προϊόντα μας, αντίθετα εμπόδισε εντελώς κάθε ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα, συντήρησε και συντηρεί ένα αντιπαραγωγικό, αθέμιτο, σάπιο οικονομικό έκτρωμα.
Ζητάω τουλάχιστον να εφαρμοσθεί ο νόμος, να ελεγχθεί η απόδοση του ΦΠΑ τα τελευταία 10 χρόνια, να καταλογισθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται και να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν παρακρατηθεί.
Ευχαριστώ για τη κατανόησή σας.
Νίκος Κυριακόπουλος
Αγρότης
Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας
Στην εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες