10 Ιουλίου 2011

Δημόσια Διαβούλευση του Σχέδιου νόμου «Αναβάθμιση του Θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη και των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών»

Με το υπο διαβούλευσης σχέδιο νόμου εκσυγχρονίζεται, επικαιροποιείται και αναβαθμίζεται ο θεσμός του Εθελοντή Πυροσβέστη και των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες οι οποίες παρουσιάσθηκαν στα 20 χρόνια ύπαρξης του θεσμού και τελικά να δοθεί νέα ώθηση προς την ενδυνάμωση αυτού.

Βασικές αλλαγές επέρχονται στην εκπαίδευση όπου αυξάνονται οι βασικές ώρες εκπαίδευσης, η οποία θα παρέχεται κατά τρόπο ενιαίο από την Πυροσβεστική Ακαδημία είτε σε κεντρικό είτε σε Περιφερειακό επίπεδο. Παράλληλα........
προστίθεται διαδικασία πρακτικής και θεωρητικής εξέτασης προκειμένου να εξασφαλισθεί η επιχειρησιακή αρτιότητα και ετοιμότητα των εθελοντών.

Επιπλέον, υπάρχει ρητή πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία η στολή και ο ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός των εθελοντών πυροσβεστών εξασφαλίζεται πλέον με μέριμνα του Δημοσίου.

Τέλος, υπάρχουν επιμέρους ρυθμίσεις σε διάφορα ζητήματα για τα οποία είτε υπήρχε ήδη κάποια ρύθμιση είτε ρυθμίζονται για πρώτη φορά οι οποίες κινούνται με γνώμονα το σκοπό της προώθησης και ανάπτυξης του θεσμού.

Διαβάστε τη διαβούλευση και σχολιάστε εδώ: http://opengov.us2.list-manage.com/track/click?u=50a810fa15871d639c2f21bf4&id=a5c0dcefaf&e=9af8981a9a .
Καταληκτική ημερομηνία είναι η 20η Ιουλίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες