9 Ιουνίου 2011

Μαθητές καθάρισαν παραλίες της Τριφυλίας

Εκστρατεία καθαριότητας έκαναν προχθές το πρωί μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Τριφυλίας στις παραλίες. Τα παιδιά με πολύ κέφι εξοπλίστηκαν με γάντια και πλαστικές σακούλες και καθάρισαν τις παραλίες, στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα προς τους μεγάλους ότι όλοι θα πρέπει να νοιάζονται για το περιβάλλον και την καθαριότητά του.
Πιο συγκεκριμένα, παιδιά από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Καλού Νερού καθάρισαν την κεντρική παραλία στο χωριό τους. Μαθητές του......
2ου Δημοτικού Κυπαρισσίας καθάρισαν την παραλία του Αϊ-Λαγούδη. Η Γ' τάξη του 1ου Δημοτικού και η Δ' του 3ου Δημοτικού Φιλιατρών εξέδραμαν στην παραλία του Στομίου, τοποθετώντας μάλιστα και ενημερωτικές πινακίδες που κατασκεύασαν τα παιδιά, για να ευαισθητοποιούν τους λουόμενους. Τέλος, το 3 Δημοτικό Γαργαλιάνων καθάρισε την παραλία του Λαγκούβαρδου και, μαζί με το Δημοτικό Μαράθου, την ακτή της Μαραθούπολης.
Ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας σημείωσε ότι δεν είναι μόνο το πρακτικό αποτέλεσμα του καθαρισμού, αλλά κυρίως το πνεύμα που διαμορφώνεται στα μικρά παιδιά, ότι οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε το περιβάλλον.
«Τα παιδιά είναι κοινωνοί των προβλημάτων της κοινωνίας και ειδικά του περιβαλλοντικού προβλήματος, και πήραν αυτή την πρωτοβουλία μαζί με το δήμο και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS για να καθαρίσουν τις παραλίες», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Μερκούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες