11 Μαΐου 2011

Εκδήλωση στο Μαραθο για στελέχη της Deutsche Telekom. Η καταγγελία Βαρούτσου ( ΑΣ Γαργαλιάνων) και η θέση του Δημάρχου

Μια βραδιά με έντονο άρωμα Ελλάδας στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Μάραθο για τα 700 στελέχη της Deutsche Telekom που αυτές τις μέρες βρίσκονταν στην Costa Navarino για συνέδριο.

Ο κεντρικός δρόμος του χωριού, που οδηγεί προς το μόλο όπου βρίσκονται και τα παραλιακά μαγαζιά, διαμορφώθηκε έτσι ώστε να δίνει έντονα το χρώμα της παραδοσιακής Ελλάδας. Πέρα από τις ελληνικές γεύσεις, η υποδοχή γινόταν υπό τους ήχους του μπουζουκιού και φυσικά δεν έλειψε το συρτάκι, η λατέρνα, αλλά και οι παραδοσιακές ελληνικές ενδυμασίες.
Η βραδιά είχε και................
ένα μουσικό συγκρότημα από τη Γερμανία που ανέλαβε να διασκεδάσει τους παρευρισκομένους, οι οποίοι προηγουμένως είχαν απολαύσει το δείπνο τους στις δύο κεντρικές ψαροταβέρνες «Ο Αργύρης» και «Το Μαϊστράλι».
Ηταν μια βραδιά ξεχωριστή όπως μας είπαν οι επαγγελματίες του χωριού που χάρηκαν βλέποντας τον τόπο τους να κατακλύζεται από επισκέπτες. Μελανό σημείο της βραδιάς, πάντως, αποτέλεσε η προσφορά ελαιόλαδου από άλλες περιοχές της χώρας.


Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΡΟΥΤΣΟΥ


Την προβολή έξτρα παρθένου ελαιόλαδου από τη Μυτιλήνη και τη Σητεία στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο Μάραθο κατήγγειλε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, Ηλίας Βαρούτσος.
Στο γεύμα -το οποίο είχε και τη μορφή εκδήλωσης γαστρονομίας- υπήρχαν και προβάλλονταν ελαιόλαδα από τη Μυτιλήνη και τη Σητεία ενώ δεν υπήρχε κανένα προϊόν από τη Μεσσηνία και την περιοχή της Τριφυλίας, όπου το ελαιόλαδο είναι βασικό προϊόν και φημίζεται για την ποιότητά του.
Μάλιστα, στην εκδήλωση υπήρξε και αντίδραση προς τους οργανωτές της, για το συγκεκριμένο λόγο. Το γεγονός αυτό κατήγγειλε με δήλωσή του ο κ. Βαρούτσος, χαρακτηρίζοντάς το πρόκληση.



Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΛΛΙΑ

Σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε κατά την εκδήλωση ομάδας τουριστών της «DEUTCHE TELECOM» στη Μαραθόπολη, (προβολή ελαιολάδου από άλλες περιοχές της χώρας εκτός Μεσσηνίας) διευκρινίζουμε ότι ο Δήμος Τριφυλίας ουδεμία ανάμειξη είχε στη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, πλην της χορήγησης άδειας στο τουριστικό γραφείο για την τοποθέτηση εξέδρας σε κοινόχρηστο χώρο στη Μαραθόπολη, χωρίς καμία άλλη ουσιαστική συμμετοχή
Είμαστε δε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι ούτε οι αρμόδιοι της «Costa Navarino» είχαν οποιαδήποτε ουσιαστική συμμετοχή στην οργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.
Η ευθύνη για την εκδήλωση και το περιεχόμενό της ανήκει αποκλειστικά στην τουριστική εταιρεία που συνόδευε το γκρουπ των επισκεπτών.
Είναι αυτονόητο ότι συμμεριζόμαστε απόλυτα τις καταγγελίες του Αγροτικού Συλλόγου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων. Η συγκεκριμένη απαράδεκτη ενέργεια των διοργανωτών της εκδήλωσης προκάλεσε και σε μας την ίδια αγανάκτηση. Η απόφαση και η επιμονή του Δήμου Τριφυλίας για τη στήριξη των τοπικών μας προϊόντων και σταθερή είναι και πιστοποιημένη.
Θυμίζουμε πέραν των άλλων την εκδήλωση που διοργανώσαμε μόλις πρόσφατα από κοινού με την Ένωση Ξενοδόχων και τους παραγωγούς της Τριφυλίας στη «Costa Navarino» κατά το Συνέδριο των Ρώσων τουριστικών πρακτόρων και Δημοσιογράφων.
Σε κάθε περίπτωση το γεγονός αυτό, επιβάλλει σε όλους μας μεγαλύτερη επαγρύπνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες