13 Φεβρουαρίου 2011

Αγανάκτηση για το ενδεχόμενο κατάργησης του Σχολείου μας.

Απο την εφημερίδα Ελευθερία
Αγανάκτηση επικρατεί στον Πύργο Τριφυλίας για το ενδεχόμενο της κατάργησης και συγχώνευσης του 4θέσιου δημοτικού σχολείου του χωριού με άλλο σχολείο της περιοχής.

Για το κλίμα που υπάρχει στην τοπική κοινωνία ο γονιός Σάκης Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι «είμαστε αγανακτισμένοι, γιατί υπάρχει αδικία, σύμφωνα μ’ αυτά που ακούμε».
Κι εξήγησε γιατί αντιτίθενται στην κατάργηση του σχολείου τους: «Το σχολείο στον Πύργο έχει 41 παιδιά και του χρόνου θα έχει 50, ενώ 25 παιδιά πάνε στο νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό. Γιατί θέλουν να κλείσουν το σχολείο μας; Για να ερημώσουν τα χωριά και μεις οι νέοι να αφήσουμε τα σπίτια μας και να πάμε στις πόλεις και τις έδρες των δήμων;
Πώς θα μεταφερθούν τα μικρά παιδιά; Ποιος εγγυάται για τη μεταφορά 6χρονων και 7χρονων παιδιών; Εδώ δεν μπορούν καλά καλά να κάνουν τη μεταφορά των παιδιών του γυμνασίου. Ο Πύργος δεν έχει 5 και 10 παιδιά. Εχει νεολαία το χωριό μας. Ποιος αποφασίζει, να ξέρουμε πώς θα κινηθούμε; Θα μας αναγκάσουν να προβούμε σε ενέργειες που δεν πρέπει να γίνονται. Είμαστε αποφασισμένοι. Δε θα επιτρέψουμε την αδικία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες