25 Φεβρουαρίου 2011

Προσοχή:Χωρίς ΚΤΕΟ δεν καλύπτουν καμία ζημιά οι ασφαλιστικές!!!

Ενας μήνας έχει κιόλας περάσει από την ημέρα ισχύς του νέου νόμου (3897/2010) βάσει του οποίου οι ιδιοκτήτες ΙΧ για να περάσουν από ΚΤΕΟ το όχημά τους θα πρέπει να προσκομίσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο όπως επίσης για να ανανεώσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου τους θα πρέπει να προσκομίσουν το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου. Μάλιστα σε έγγραφο που απέστειλε το Υπ. Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αρ. Πρωτοκ. 62695/8203) στις 21 Δεκεμβρίου του 2010 κοινοποιεί προς τα ΚΤΕΟ αλλά και στις Ασφαλιστικές εταιρείες όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες είναι ? Αμεσου Εφαρμογής? . Ωστόσο σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν ζητά από τους ιδιοκτήτες οχημάτων την βεβαίωση ΚΤΕΟ ανανεώνοντας κανονικά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια μέχρι τη στιγμή που θα συμβεί κάποιο τροχαίο ατύχημα. Τότε αμέσως ζητείται η προσκόμιση του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου του οχήματος αλλιώς η ασφαλιστική δεν καλύπτει τις ζημιές!

Σύμφωνα με στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς
 εξαιτίας της ταχυδρομικής αποστολής των αποδείξεων ανανέωσης συμβολαίων δεν είναι εφικτή η προσκόμιση του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου από τους κατόχους και βέβαια καμία ασφαλιστική δεν μπορεί να γνωρίζει πότε πρέπει να περάσει από ΚΤΕΟ το όχημα κάποιου πελάτη της. Ωστόσο σε περίπτωση ατυχήματος όλες οι ασφαλιστικές ζητούν το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου του οχήματος ή των οχημάτων που εμπλέκονται στο συμβάν και σε περίπτωση που κάποιο όχημα δεν έχει περάσει από τον τακτικό έλεγχο ΚΤΕΟ τότε η ασφαλιστική δεν καλύπτει τις ζημιές που έχει προκαλέσει το εν λόγο όχημα.

Με λίγα λόγια αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει την αίσθηση πως η ασφαλιστική του εταιρεία ? ξέχασε? να του ζητήσει το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου του οχήματός του μάλλον είναι γελασμένος καθώς στην πρώτη δήλωση που θα πραγματοποιηθεί θα του ζητηθεί ώστε να προχωρήσουν διαδικασίες αποζημίωσης. Αν το έγγραφο του ΚΤΕΟ φέρει ημερομηνία μεταγενέστερης από εκείνη που είχε προκληθεί το ατύχημα τότε πολύ απλά η ασφαλιστική δεν πρόκειται να αποζημιώσει κανέναν...

Η άλλη όψη...

Μπορεί οι ασφαλιστικές να μην ζητούν το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου των οχημάτων στα ΚΤΕΟ ωστόσο ο νόμος φαίνεται πως τηρείται με το παραπάνω και κανένα όχημα δεν μπορεί να περάσει από έλεγχο αν δεν έχει προσκομίσει στην γραμματεία των ΚΤΕΟ την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος μαζί με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο το οποίο βέβαια είναι σε ισχύ.

Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση του νόμου ο οποίος τηρείται με απόλυτη αυστηρότητα για όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων χωρίς καμία εξαίρεση...
ITHOMI NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες