16 Φεβρουαρίου 2011

Το θέατρο του παραλόγου με τα φωτοβολταϊκά.

Ένα έντονο αίσθημα αδικίας βιώνουν την τελευταία περίοδο πολλές ομάδες Ελλήνων πολιτών ( και δεν εννοούμε συντεχνιακές ομάδες με την έννοια που τους έχουν προσδώσει εσχάτως οι τρεμο-πρετεντέρηδες), αλλά ομάδες ανθρώπων που ενώ έντιμα και με πολύ αγώνα προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο δικό τους και της πατρίδας τους, βλέπουν να εμπαίζονται από το ίδιο το κράτος ή και από τους φορείς του.
Ο λόγος για το νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί στην βουλή και αφορούσε την κατασκευή φωτοβολταϊκών από αγρότες που πληρούσαν κάποια κριτήρια.
Οι άνθρωποι αυτοί ξοδεύοντας, άλλοι κάποιες οικονομίες, άλλοι δανειζόμενοι, πέρασαν από τον κυκεώνα της γραφειοκρατίας και πληρώνοντας αδρά τις μελέτες και τα σχετικά πήγαν στην ΔΕΗ για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.
Η ΔΕΗ με χαρά παρέλαβε τους φακέλους και οι κρατικοί λειτουργοί διατυμπάνιζαν ότι θα τηρηθεί αυστηρά αριθμός προτεραιότητας για αυτούς που θα πάρουν άδεια, έτσι ώστε να πείσουν τον κόσμο ότι θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια μιας και οι μίζες και τα ρουσφέτια αποτελούν παρελθόν.
Αφού η ΔΕΗ, λοιπόν παρέλαβε τις αιτήσεις στις ημερομηνίες που είχαν οριστεί, βγαίνει την επόμενη ημέρα ακριβώς και δηλώνει ότι το νομοσχέδιο αυτό ήταν πρόχειρο και επιπόλαια φτιαγμένο και το δίκτυο της εταιρίας δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους αγρότες που έκαναν αίτηση.
Τι να πουν οι αγρότες; Δεν το ξέρουμε αυτό το κράτος τόσα χρόνια; Πάντα έτσι δουλεύει. Δεν μίλησαν όμως γιατί είχαν ελπίδες, όπως έχουν και τώρα.
Ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες μαθαίνουν ότι έχουν πάρει έγκριση αγρότες με αριθμό πρωτοκόλλου 300 και εκείνοι που είχαν 1 ή 4 ή 10 κτλ δεν είχαν καν ειδοποιηθεί.
  • Αυτό, είναι το κράτος που ξεσήκωσε τους αγρότες από τα άγρια μεσάνυχτα να πάνε στα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα και σε άλλες πόλεις της χώρας για να προλάβουν να έχουν έναν καλό αριθμό πρωτοκόλλου.
  • Αυτή, είναι η ΔΕΗ που σε συνεργία με το κράτος εμπαίζει τους Έλληνες πολίτες με θεωρίες περί διαφάνειας.
  • Αυτοί, είναι και οι δυο και άλλοι πολλοί που ενώ ήξεραν από την αρχή ότι το δίκτυο δεν μπορεί να σηκώσει τέτοιες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος τους προέτρεπαν να ακουμπήσουν τα λεφτά τους σε αυτήν την ''επένδυση''.
Το αποτέλεσμα; Αγρότες που έχουν μέσα στο μυαλό τους ένα και μόνο ερώτημα: Γιατί τους εμπιστευτικά ξανά;

Μην έρθει όμως το κράτος αύριο να απαιτεί από τους αγρότες ή όποιους άλλους αδικημένους αυτής της χώρας να μην το κλέβουν και αυτό.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες