31 Οκτωβρίου 2010

Άλωσε τους Γαργαλιάνους ο Μιλτιάδης!!!


Μέσα σε μια ηλεκτρισμένη από την ένταση ατμόσφαιρα και παρουσία μεγάλου πλήθους θεατών που θύμιζε παλιές εποχές, έγινε σήμερα στους Γαργαλιάνους το ντέρμπυ της Α΄ Τοπικής Μεσσηνίας μεταξύ του Τέλλου Άγρα και του Μιλτιάδη. Ένα ντέρμπυ με βαρειά προϊστορία αντιπαλότητας και εντάσεων που, τηρουμένων των αναλογιών, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν το el classico της κατηγορίας.

Ευτυχώς όμως, όλα κύλησαν μέσα σε αθλητικά πλαίσια χωρίς να σημειωθούν επεισόδια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στον αγωνιστικό τομέα και μετά από σκληρή μάχη και αμφίρροπο παιχνίδι, νικητής αναδείχτηκε ο Μιλτιάδης με 0-1 με ένα γκόλ που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο ο Τσέρτος. Ο Άγρας προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει σημαντικά την εστία των Πυργιωτών. Χαρακτηριστικό της έντασης που επικράτησε κατά το διάστημα αυτό είναι και οι δυο κόκκινες κάρτες που αντίκρυσαν από τον διαιτητή ο Γεωργόπουλος του Άγρα και ο Μαθιός του Μιλτιάδη.

Με τη σημαντική αυτή νίκη του ο Μιλτιάδης, εκτός από την αισιοδοξία και τη χαρά που σκόρπισε στους οπαδούς του, κάλυψε και κάποιες απώλειες των προηγούμενων αγωνιστικών βελτιώνοντας θεαματικά τη βαθμολογική του θέση.

30 Οκτωβρίου 2010

Απογοήτευση για την τιμή του ''Μαυρολίσιου''

Απογοητευμένοι είναι οι παραγωγοί του μαυρολίσιου στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς η τιμή του έχει πάρει την κατηφόρα. Όπως σημείωσε ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Ελαιολάδου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης «Νηλέας», με έδρα τη Χώρα, από τα 2,60 που ήταν πέρυσι η τιμή εκκίνησης στον παραγωγό, φέτος έπεσε στα 2,30 ευρώ το κιλό. Και η παραγωγή, όμως, αναμένεται μειωμένη. «Δε θα είναι αυτό που περιμέναμε, είχαμε προβλήματα μάλλον στο ''δέσιμο'' το Μάιο. Η μαυρολιά γενικότερα είναι δέντρο που έχει πρόβλημα στο ''δέσιμο'', δεν είναι σαν την κορωνέικη. Πιθανόν, να φταίνε και οι φτωχές λιπάνσεις. Λόγω της πτώσης των τιμών παραγωγού ανά κιλό ελαιολάδου, η ελαιοκαλλιέργεια είναι πλέον στα επίπεδα του κόστους. Όπως είναι φυσικό κι επόμενο, οι παραγωγοί είναι πια αναγκασμένοι να μετρούν τα πάντα. Η μικρή τιμή του λαδιού σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών στα λιπάσματα, ίσως τους οδήγησε στο να μη ρίξουν τις επαρκείς ποσότητες λιπάσματος, ώστε να λειτουργήσει το δέντρο». Με δεδομένο ότι η περσινή δεν ήταν η καλή χρονιά, οι ελαιοπαραγωγοί ανέμεναν ότι τα πράγματα φέτος θα πήγαιναν καλύτερα. Ωστόσο, όπως λέει ο πρόεδρος του «Νηλέα», οι φετινές ποσότητες ενδέχεται να είναι μικρότερες ακόμη και από τις περσινές. «Η τιμή του 2,30 είναι πολύ χαμηλή, αφού πέρυσι είχαμε τιμή εκκίνησης 2,60. Πολύ φοβόμαστε ότι φέτος ίσως δούμε και τιμές κάτω από 2 ευρώ. Ας ελπίσουμε ότι δε θα ισχύσει κάτι τέτοιο και ότι δε θα επαληθευτούν οι φόβοι μας». Ο «Νηλέας», εκτός από το μαυρολίσιο, το οποίο πωλείται χύμα στην Ιταλία (σε λίγο θα φύγουν τα πρώτα βυτία), έχει και λάδι από κορωνέικη ποικιλία, όπου ρίχνει και το μεγαλύτερο βάρος, μέσω της τυποποίησης, και για το οποίο έχει αποσπάσει κατά καιρούς σημαντικά βραβεία. Πρόβλεψη, πάντως, για την τιμή του κορωνέικου, ο κ. Κόκκινος δεν κάνει: «Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, αν δεν έχεις μια γενική εικόνα της ελαιοκαλλιέργειας σε όλο τον πλανήτη. Είναι πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, η Ισπανία έχει πολύ μεγάλη παραγωγή, ενώ πολλές χώρες έχουν μπει δυναμικά στην ελαιοκαλλιέργεια και παράγουν πλέον λάδι με τις γραμμικές φυτεύσεις, οπότε η ποσότητα αυξάνεται με μεγάλους ρυθμούς κάθε χρόνο. Το αναμέναμε, λοιπόν, ότι θα δεχθούμε πιέσεις. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλή ποιότητα στο κορωνέικο, ώστε να κρατηθούμε σε επίπεδα ικανοποιητικά. Δήλωση για τιμή δε διακινδυνεύω, άλλωστε είναι νωρίς ακόμη, το μάζεμα της κορωνέικης θα ξεκινήσει μετά τις 5 - 10 Νοεμβρίου».
πηγή: Βάλτα

27 Οκτωβρίου 2010

Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Μία απαλή δροσιά και το πρώτο φως του ήλιου που γλυκοφώτιζε πίσω από την κορυφογραμμή της Ζωοδόχου Πηγής, που είναι η συνέχεια της Αγιάς προς το Κεφαλόβρυσο, ήταν οι πρώτες αισθήσεις των χωριανών που ξυπνούσαν και έβγαιναν από τα σπίτια τους για να πάνε στα χωράφια τους. Άλλοι γιατί είχαν ξεκινήσει το μάζεμα της μαυρολιάς άλλοι για τις τελευταίες ετοιμασίες πριν από αυτό. Μια γλυκιά αναστάτωση που είναι συνηθισμένη σε όλα τα χωριά της Ελληνικής περιφέρειας εδώ και αιώνες και αυτό το πρωινό παιζόταν σαν θεατρική παράσταση σε κάθε γειτονιά. Οι γειτόνοι καλημερίζονταν με πειράγματα και χαμόγελα
-Καλή 'μέρα θα κάνει και σήμερα.
-Άντε να μαζέψουμε καμία ελιά γιατί από τη σταφίδα καζαντίσαμε φέτος.
Πίσω, στα σπίτια της πλατείας ένα νέο θα έκανε το γλυκό αυτό πρωινό της 28ης Οκτωβρίου 1940 ακόμα πιο χαρούμενο.
-Αυγαταίνει το χωριό μας
-Τι έγινε;
-Γέννησε η Δημητρούλα του Γιώρη του Γλιάτα!
-Πότε;.. απόψε;
 -Τώρα το Ξημέρωμα
 -Και τι έκαμε;
-Παιδί... και που να δεις σερνικό... ίσα με τέσσερα κιλά
 -Μπράβο! γερή γυναίκα ούλο σερνικά κάνει, τυχερός ο Γιώρης.
Το νέο έκανε το γύρο του χωριού αμέσως, μα ξαφνικά το Τζιπ της Χωροφυλακής από τους Γαργαλιάνους κάνει την εμφάνισή του στο χωριό, περνάει τα πρώτα σπίτια και κατευθύνεται στο σπίτι του Προέδρου. 
Ο πρόεδρος εκείνη τη στιγμή κατέβαινε τα σκαλιά του σπιτιού του και από το αυτοκίνητο κατέβαινε ο διοικητής του τμήματος των Γαργαλιάνων.
 -Καλημέρα πρόεδρε
 -Καλημέρα κ διοικητά πώς έτσι και πρωινός στο σπιτικό μου, τι έγινε;
 -Πάμε πάνω πρόεδρε θέλω να σου μιλήσω.
 Μετά από πέντε λεπτά περίπου την ξύλινη σκάλα κατεβαίνει ο διοικητής με τον πρόεδρο αναστατωμένοι φτάνουν στο αμάξι και χαιρετιούνται
-Υπομονή πρόεδρε
 -Σε όλους μας χρειάζεται απ εδώ και πέρα
 Το αυτοκίνητο αναχωρεί για τα άλλα χωριά και ο πρόεδρος φεύγει όχι για το καφενείο όπως συνήθιζε κάθε πρωί μα για για το σπίτι του παπά.
Χτυπάει την πόρτα με δύναμη και του ανοίγει ο παπάς που ετοιμαζόταν και εκείνος για να πάει στα Μουρίκια για ράβδο
-Τι έγινε πρόεδρε πρωί πρωί και κοπανάς τη πόρτα λες και σε κυνηγάνε;
-Μπες μέσα παπά θέλω να σου μιλήσω.
 Κάθονται σε δυο καρέκλες που βρέθηκαν μπροστά τους.
-Για λέγε ρε πρόεδρε -Σήμερα το πρωί η Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα και ήδη στα σύνορα με την Αλβανία έχει κατευθυνθεί ο στρατός μας για να αμυνθεί
Ο παπάς κάνει το Σταυρό του
-Θεέ μου βοήθα. Και που το έμαθες πρόεδρε;
-Ήρθε ο διοικητής της Χωροφυλακής από τους Γαργαλιάνους και με ειδοποίησε, μοιράζει αυτό το χαρτί σε όλους τους προέδρους των χωριών.
-Τι είναι αυτό;
-Χαρτί επιστράτευσης για τους νέους από 20 έως 25 ετών σε πρώτη φάση
-Σὲ πρώτη φάση;
-Αργότερα αν χρειαστεί θα κληθούν και άλλες ηλικίες.
-Τι μέρα ξημέρωσε πρόεδρε;
-Ο Θεός να βάλει το χέρι του παπά μου.
-Να ενημερώσουμε το χωριό δε χρειάζεται να κιοτέψουμε
-Όχι ρε παπά Θόδωρε, είμαστε Έλληνες και αφού η ιστορία και η πατρίδα μας καλεί εμείς θα δεχθούμε το κάλεσμά τους.
 -Πάμε στην πλατεία να μαζέψουμε το κόσμο, θα στείλω άνθρωπο να χτυπήσει την καμπάνα.
  Στο χωριό οι περισσότεροι είχαν φύγει για τα χωράφια τους. Όσοι είχαν μείνει άκουσαν την καμπάνα της εκκλησιάς να σημαίνει γρήγορα. Αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση βγήκαν στις γειτονιές να μάθουν τι έγινε, σε λίγα λεπτά από όλους ακουγόταν η λέξη πόλεμος, πόλεμος. Ο παπάς και ο πρόεδρος ενημέρωσαν τον κόσμο στην πλατεία για τις εξελίξεις. Η πρώτη αντίδραση των χωριανών ήταν να τρέξουν στα μπακάλικα να πάρουν πράγματα για τις δύσκολες μέρες που έρχονταν, η αναστάτωση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των γυναικών και των ανδρών. Οι μπακάλιδες έκρυβαν τα σακιά με τα όσπρια και άλλα ήδη που θεωρούσαν ότι θα υπήρχε έλλειψη σε λίγες ημέρες. Όμως ξαφνικά σαν από θαύμα κάτι άλλαξε στην ψυχολογία αυτού του κόσμου. Ένα εθνικό παραλήρημα, μια ανείπωτη περηφάνια μπήκε στα στήθη τους που τους έκανε να μιλούν για τον αγώνα του έθνους με πάθος. Ο φόβος της πρώτης στιγμής έγινε γέλιο και κάλεσμα για να αποδείξουν στους εαυτούς τους, τους άλλους και στον κόσμο ολόκληρο πως οι Έλληνες ζυγό δεν υπομένουν. Στα στόματα τους δεν υπήρχε άλλη κουβέντα πάρα μόνο ο πόλεμος και η ιστορία της Ελλάδας. Όσοι ήξεραν λίγα γράμματα και είχαν διαβάσει λίγο, έλεγαν στους άλλους για τα κατορθώματα των αρχαίων, του Κολοκοτρώνη και των άλλων μεγάλων της Ελλάδος. Όλοι είχαν ξεχάσει τις δουλειές τους και είχαν πάρει το ρόλο τους στο πάνθεον των μεγάλων στιγμών του Έθνους. Ξαφνικά κατά το μεσημέρι ο Πρόεδρος αναρτά στην πλατεία τα ονόματα των επιστρατευμένων. Όλοι πλησίασαν στο χαρτί και διάβαζαν δυνατά τα ονόματα και από το πλήθος ακούγονταν κάπου κάπου κάποιοι λυγμοί κάποιας μάνας. Εκείνη η στιγμή ήταν πράγματι η πιο δύσκολη για όλους τους χωριανούς. Έφευγαν και έψαχναν τα παλικάρια να τα αγκαλιάσουν και κει πάνω στο αγκάλιασμα ένιωθαν το συναίσθημα τι θα πει πατρίδα. Χωρίς προσωπικές ή πολιτικές θέσεις, όλοι είχαν μια κοινή αίσθηση αυτής της Έννοιας ή Ιδέας. Το θαυμαστό αυτής της υπόθεσης ήταν ότι ούτε ένα από τα παιδιά που επιστρατεύτηκαν ένιωσαν τον φόβο του πολέμου. Όλα ήταν χαρούμενα και έδιναν θάρρος σε όλους. Ακόμα και στην αγκαλιά της μάνας και εκεί δεν τους τρόμαζε τίποτα. Όσοι το βράδυ έρχονταν από τα χωράφια μάθαιναν τα νέα της ημέρας μαζεμένα. Άκουγαν τι έγινε και έμπαιναν στο κλίμα της χαρμολύπης.
Μόλις έπεσε το σκοτάδι μαζεύονταν στα σπίτια των παιδιών που την άλλη μέρα θα έφευγαν για τον πόλεμο. Όσοι από τους μεγαλύτερους είχαν πολεμήσει στους Βαλκανικούς πολέμους και στη Μικρά Ασία, έλεγαν τις εμπειρίες τους με περηφάνια. Το επόμενο πρωί όλο το χωριό είχε μαζευτεί στην Πλατεία, από στιγμή σε στιγμή θα ερχόταν φορτηγό από την Πύλο για να μεταφέρει τους στρατιώτες στο τρένο στην Κυπαρισσία και από κει να παν στο Μέτωπο. Φασαρία, κουβενταρία, αγκαλιάσματα με τα παλικάρια που έφευγαν, και ευχές
 - Άντε ρε με τη νίκη....
-Με τη νίκη..
Ξαφνικά από την εκκλησιά της Παναγίας ακούστηκε η βουή του φορτηγού ο κόσμος μαζεύτηκε στο μεσαίο πλάτανο για να δει τον ερχομό του. Το σταμάτημα του και το χτύπημα των αλυσίδων του πάνω στην καρότσα πάγωσε το αίμα όλων. Όλοι έλεγαν μέσα τους μια προσευχή για τα παιδιά που με θάρρος ανέβαιναν μέσα και συναντιότουσαν με άλλους συνομηλίκους τους από την Αγορέλιτσα και την Χώρα. Τελευταίος μα χαμογελαστός και με περίσσιο θάρρος πήγε να μπει στο φορτηγό ο Νίκος ο Καραμπότσος, ξαφνικά σταματάει, κοιτάζει γύρω του τους συχωριανούς του που έδιναν θάρρος στους στρατιώτες και με φωνή γεμάτη παράπονο λέει:
- Α ρε πλατάνια δεν θα σας ξαναδώ.
Και με μια γρήγορη δρασκελιά ανέβηκε στο φορτηγό.
Πράγματι, αυτό το παλικάρι δεν ξαναγύρισε πίσω, άφησε το κορμί του στα βουνά της Αλβανίας. Ένας όλμος γκρέμισε το χαράκωμα πού βρισκόταν και το χώμα της Βορείου Ηπείρου τον αγκάλιασε για πάντα. Το μόνο που θυμίζει το πέρασμα του από το χωριό μας είναι το όνομά του χαραγμένο στην μαρμάρινη πλάκα των πεσόντων σε όλους τους πολέμους που συμμετείχε η Ελλάδα στο ηρώο του χωριού μας. Εκεί θα μείνει χαραγμένο και ενώ όλα τα άλλα ονόματα των συχωριανών του κάποια στιγμή θα ξεχαστούν, το δικό του θα μείνει αθάνατο στους αιώνες.
Αυτές ήταν οι πρώτες στιγμές που έζησε το χωριό μας εκείνες τις μεγάλες στιγμές για την ιστορία της Ελλάδας. Στιγμές μεγαλείου και ομοψυχίας που κάθε λαός θα επιθυμούσε να ζει διαρκώς.

.
Η παρούσα ανάρτηση αφιερώνεται
 στη μνήμη του προμνημονευθέντος
Νίκου Καραμπότσου
τιμής και ευγνωμοσύνης ένεκεν
Τάκης Δ. Γλιάτας

26 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 2-1

Νίκη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας πέτυχε χθες ο Μιλτιάδης επί του Ασπροχώματος με σκορ 2-1. Μία νίκη που ήρθε μετά από την πρεμιέρα και επέτρεψε στην ομάδα του Πύργου να ανέβει αρκετά στο βαθμολογικό πίνακα. Το Ασπρόχωμα το πάλεψε το παιχνίδι και πίεσε στο τέλος για την ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφερε και βρίσκεται ουραγός στη βαθμολογία. Στα πρώτα δέκα λεπτά είχαν μπει ήδη δύο γκολ... Στο 7’ ο Α. Τσέρτος έδωσε στον Ν. Τσέρτο και εκείνος με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και στο 9’ ο Π. Ηλιόπουλος βρήκε μέσα στην περιοχή τον Φίλιο και εκείνος αφού έκανε το κοντρόλ με ωραίο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Οι γηπεδούχοι αναζήτησαν περισσότερο το δεύτερο γκολ και κατάφεραν να το πετύχουν στο 33’ όταν μετά από φάουλ του Καραμπότσου ο Ν. Καγιάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού η μπάλα χτύπησε και στο κεφάλι του Τσίρμπα (2-1). Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Δημήτρη Λίτσα μπήκε και πάλι πιο δυνατά και στο 60’ ο Νικολόπουλος σούταρε άουτ από καλή θέση. Στο τελευταίο ημίωρο το Ασπρόχωμα πίεσε για την ισοφάριση και έχασορισμένες καλές ευκαιρίες. Η πιο κλασική ήταν στο 77’ όταν το σουτ του Π. Ηλιόπουλου απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Βαβουλέας.
Στο 80’ το σουτ του Πιτσιλή δεν βρήκε στόχο. Το ματς σφύριξε ο Κότσαρης, με βοηθούς τους Τσαλίκογλου και Σκόρδο.
notosport

Οδηγός του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας βρήκε 250.000 ευρώ και τα παρέδωσε!

Σαστισμένος κοιτούσε για μερικά δευτερόλεπτα ο οδηγός του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας το τσαντάκι που είχε βρει ξεχασμένο στο χώρο αποσκευών.

Περιείχε 250.000 ευρώ!

Ωστόσο ο 30χρονος δεν θαμπώθηκε από τα πραγματικά πολλά χαρτονομίσματα και αναζήτησε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Μέσα στο τσαντάκι υπήρχε μία κάρτα με τα στοιχεία του ανθρώπου που το είχε ξεχάσει: ήταν ένας ηλικιωμένος Ελληνοαμερικανός που προόριζε το μεγάλο αυτό ποσό για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα υγείας του γιου του.

Ήταν η σειρά του ηλικιωμένου άνδρα να σαστίσει όταν χτύπησε το τηλέφωνό του και ο οδηγός του ΚΤΕΛ τον ενημέρωνε πως το τσαντάκι του είχε βρεθεί και πως τον περίμενε για να του το παραδώσει!
πηγή: Newsbest

25 Οκτωβρίου 2010

Στην κυκλοφορία πριν τις εκλογές η διάβαση του Καλογερικού

Στις 2 με 3 Νοεμβρίου, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, τοποθετούν στελέχη του “Μορέα“ την παράδοση στην κυκλοφορία της διάβασης του Καλογερικού. Οι εργασίες από τον όμιλο “Μορέας“ είναι εντατικές, ώστε όλο το τμήμα του αυτοκινητόδρομου μέχρι το Αθήναιο να παραδοθεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως έχει προγραμματιστεί.
Μέσα στο Δεκέμβριο υπολογίζεται να παραδοθεί το τμήμα Λεύκτρο - Παραδείσια.

Επιστολή Καλοφωλιά σε υποψηφίους δημάρχους για έργα Γαργαλιάνων

Επιστολή στους υποψήφιους δημάρχους Τριφυλίας έστειλε ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς με την οποία τους ενημερώνει για τα προγραμματισμένα έργα υποδομής του δήμου. Στην επιστολή του ο κ. Καλοφωλιάς μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με την παρούσα μας θέλουμε αφενός να σας ευχηθούμε καλή δύναμη, καλό και δημιουργικό προεκλογικό
αγώνα, ώστε ο νέος Δήμος Τριφυλίας να συγκροτηθεί με άξιο και ικανό πολιτικό προσωπικό και θέσεις - προγράμματα που θα ικανοποιούν τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες του νέου δήμου και των πολιτών του. Σας γνωρίζουμε ότι τόσο η δημοτική αρχή του Δήμου Γαργαλιάνων όσο και οι υπηρεσίες του είναι στην διάθεσή σας για κάθε συνεργασία και πληροφόρηση που θα κρίνετε αναγκαία για την καλύτερη γνώση του δήμου μας. Επίσης σας επισυνάπτουμε πίνακα των σχεδιαζόμενων έργων υποδομής του δήμου μας, τα οποία θεωρούμε ότι πρέπει αφενός να τα γνωρίζετε και αφετέρου να ενσωματώσετε στο πρόγραμμά σας, αφού τα έργα αυτά αποτελούν πρώτης προτεραιότητας έργα που
καλύπτουν βασικές ανάγκες της περιοχής μας. Τέλος θα ήταν μεγάλη μου χαρά να συναντηθούμε και
να συζητήσουμε τα ζητήματα που απασχολούν το νέο δήμο, στα πλαίσια του νέου αυτοδιοικητικού
θεσμού όπως διαμορφώθηκε με τη μεταρρύθμιση του νόμου του «Καλλικράτη». Στον σχετικό πίνακα που έχει αποσταλεί αναφέρονται τα έργα, η σκοπιμότητά τους, η φάση ωρίμανσης, η χρηματοδότηση και ο φορέας υλοποίησης. Στην κατηγορία μεγάλα έργα συμπεριλαμβάνονται, η αποχέτευση - βιολογικός καθαρισμός, γυμνάσιο - λύκειο, αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης, περιφερειακός δακτύλιος Γαργαλιάνων, βελτίωση οδού Γαργαλιάνων - Βάλτας, εμπλουτισμός υδραγωγείου Συνδέσμου Υδρευσης Τέλλος Αγρας, πολεοδομικός σχεδιασμός οικισμών, αθλητικό κέντρο Γαργαλιάνων, ιστιοπλοϊκό κέντρο Μαραθόπολης, ανάπλαση παραλιακής ζώνης Μαραθόπολης. Στα μεσαία έργα η κατασκευή δικτύου ύδρευσης περιοχής «Λαγκουβάρδου»,
εμπλουτισμός υδραγωγείων Βάλτας - Γαργαλιάνων, κατασκευή κερκίδων - αποδυτηρίων γηπέδου
Γαργαλιάνων, αναβάθμιση - εξωραϊσμός «Αποθήκης 186», 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, δρόμος Γαργαλιάνοι - Λεύκη - Τραγάνα, ανάπλαση κεντρικού τομέα Γαργαλιάνων. Τέλος στην αξιοποίηση ακινήτων και δημοτικής περιουσίας περιλαμβάνονται ο Τουριστικός Ξενώνας Γαργαλιάνων και το Γηροκομείο Γαργαλιάνων».
πηγή: Ελευθερία

24 Οκτωβρίου 2010

Όργιο καταπατήσεων στα καμένα της Ηλείας

Εβδομήντα ύποπτες καταπατήσεις δασικών εκτάσεων που κάηκαν το 2007 στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου έχουν καταγράψει ερευνητές του δικτύου WWF Ελλάς, στο πλαίσιο της δράσης «Παρακολούθηση των καμένων εκτάσεων της Πελοποννήσου».
Οι σχετικές εκθέσεις των ερευνητών έχουν σταλεί στα κατά τόπους δασαρχεία για την διαδικασία της εξακρίβωσης. Μάλιστα, οι μισές τουλάχιστο από τις αναφορές αυτές αφορούν τις περιοχές που ανήκουν στο Δασαρχείο Πύργου και 27 στα όρια του δασαρχείου Ολυμπίας. Η μελέτη έγινε σε περισσότερα από 230 χωριά όλης της Πελοποννήσου.
Κατά την μελέτη και επεξεργασία των ευρημάτων διαπιστώθηκε ότι υπάρχει επέκταση των καλλιεργειών σε βάρος των δασικών εκτάσεων με τον κίνδυνο να αλλοιωθεί το όλο τοπίο και η φυσιογνωμία του δασικού χώρου. Το φαινόμενο είναι έντονο κυρίως σε καλλιέργειες ελιάς, οι οποίες συνορεύουν με καμένες εκτάσεις.

Τα κενά στη νομοθεσία, η έλλειψη προσωπικού στα δασαρχεία και, το κυριότερο, η απουσία δασολογίου και δασικών χαρτών είναι οι αιτίες που οδηγούν πολλούς καταπατητές στη συρρίκνωση των δασικών εκτάσεων της Ηλείας.
news best

22 Οκτωβρίου 2010

Άρχισε το μάζεμα της Μαυρολιάς.

Πάνω από δέκα μέρες έχει αρχίσει το μάζεμα της ελιάς στο χωριό μας και αυτή την εβδομάδα πλέον όλοι θα θα βρίσκονται στα χωράφια τους και θα μαζεύουν μαυρολιές.
Η ποικιλία της μαυρολιάς είναι μια από τις πολλές που παράγονται στον ελληνικό χώρο και η πρώτη που μαζεύεται σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου. Καλλιεργείται μόνο στα χωριά τα δικά μας  ( Πύργος, Χώρα, Αγορέλιτσα, Κορυφάσιο, Φλώκα, Γαργαλιάνους) και όσο απομακρυνόμαστε από αυτά λιγότερο. Το μόνο καλό της μαυρολιάς είναι ότι προλαβαίνει τις πρώτες και καλύτερες τιμές, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.
Η φετινή χρονιά δεν ευνόησε το καρποδέσιμο της και τα τσουβάλια που βγάζει είναι λίγα, όμως ένα σπάνιο φαινόμενο συμβαίνει φέτος, η απόδοσή της είναι πολύ καλή. Στα λιτρουβιά του χωριού όσοι έχουν βγάλει λάδι βλέπουν να πηγαίνει πάνω από δέκα κιλά το σακί ακόμα και δεκατέσσερα, η μαυρολιά δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες αποδόσεις και αυτό είναι πολύ καλό. Τα δικαιώματα που κρατάνε τα ελαιοτριβεία είναι: Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου Τριφυλίας 11% για μεταφορά με τρακτέρ του εργοστασίου και 9% με μεταφορά του Παραγωγού, ενώ στο ειλαιοτριβείο του Χρονόπουλου το δικαίωμα είναι 12% και 9% αντίστοιχα.

Χωρίς τίτλο....

Τον λένε Μιχάλη, είναι μόλις 9 ετών και πλέον είναι το μικρότερο σε ηλικία μέλος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Κανείς δεν μπόρεσε να μείνει ασυγκίνητος ακούγοντας την ιστορία του μικρού Μιχάλη. Όλοι άνοιξαν την αγκαλιά τους και τον υποδέχθηκαν θερμά. Χθες γιορτή της Αστυνομίας το... τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Μιχάλης που απευθύνθηκε στην οργάνωση Κάνε μια Ευχή και ζήτησε να κάνει μια περιπολία μαζί με τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο Μιχαλάκης πάσχει από μια ανίατη ασθένεια, πρόσφατα έχασε τον πατέρα του. Ράγισαν οι καρδιές των αστυνομικών όταν έμαθαν το μικρό παιδί αρχικά ζητούσε απ' το Κάνε μια Ευχή να του φέρει τον μπαμπά του. Ποιος θα μπορούσε να πει όχι στην επιθυμία του να βρεθεί ανάμεσά τους. Μόλις τέλειωσε τη θεραπεία του οι αστυνομικοί τον κάλεσαν για μια... βόλτα με τις μηχανές.Η στολή, το κράνος οι μηχανές εντυπωσίασαν τον Μιχάλη, κοιτούσε με θαυμασμό τους αστυνομικούς που ριψοκινδυνεύουν καθημερινά για την ασφάλειά μας. Τώρα έχει και αυτός τη δικιά του στολή, το δικό του κράνος το οποίο η μητέρα του ...μάλλον δεν θα καταφέρει να τον πείσει να το βγάλει σύντομα ...

πηγή:newsit

21 Οκτωβρίου 2010

Ο λόγος που δεν θα έχουμε την Μάρθα υπ. δήμαρχο

Τελικά για όλα υπάρχει μια εξήγηση. Ο λόγος για την ανατροπή της τελευταίας στιγμής στην κατάθεση συνδυασμών των υποψηφίων δημάρχων της Τριφυλίας. Γιατί ενώ όλοι περιμέναμε να υπάρχουν τέσσερις συνδυασμοί στο πρωτοδικείο κατατέθηκαν τρεις. Ο μόνος συνδυασμός που δεν κατετέθη ήταν η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ της Μάρθας Κατσούλα. Αμέσως άρχισαν τα σενάρια για κόντρες και άλλα. Εμείς σε χθεσινή μας δημοσίευση  δείτε εδώ  αναφέραμε τις φήμες και ζητούσαμε την  αλήθεια από την Μάρθα. Τελικά σήμερα την βρήκαμε στο τηλέφωνο και την ρωτήσαμε τους λόγους. Έκπληκτοι μάθαμε ότι βρίσκεται με σπασμένο πόδι στο κρεβάτι από την περασμένη Πέμπτη. Οι τελευταίες λεπτομέρειες που έπρεπε να γίνουν για την κατάθεση του συνδυασμού ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν με την επικεφαλής του συνδυασμού σε αυτή την κατάσταση.

Προβλήματα.. στην επένδυση που έβγαλε την Μεσσηνία από την «Αφάνεια»

Εικοσιπέντε χρόνια μετά και οι δικαστικές περιπέτειες όπως φαίνεται συνεχίζονται.. για τον καπετάν Βασίλη που το όραμα και η επιμονή του  έβαλε την Μεσσηνία στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού Μετ’ εμποδίων εξακολουθεί να προχωρά η κατασκευή και λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Costa Navarino στη Μεσσηνία που στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του πρόσφερε την «Ανάσταση»   στην οικονομία τόσο στην γύρω περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Μεσσηνία
Αυτή τη φορά, με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας «μπλοκάρει» η λειτουργία του συγκροτήματος σε έκταση 17,5 στρεμμάτων.
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οικοπεδούχοι που ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης των υφυπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης με την οποία κηρύχθηκε αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων, συνολικού εμβαδού 260.336,73 τ.μ. για την δημιουργία Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης.
Τα έξοδα της απαλλοτρίωσης κατέβαλλε η εταιρία του κ. Κωνσταντακόπουλου που στη συνέχεια ολοκλήρωσε το τουριστικό συγκρότημα, το οποίο εκτείνεται σε δύο εκτάσεις άνω των 10.000 στρεμμάτων, με παραθαλάσσια πρόσοψη, στις περιοχές Πύλου και Ρωμανού και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 4 ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων (δυναμικότητας 1.111 δωματίων), 2 γήπεδα γκολφ 18 οπών, γήπεδα τένις, κέντρα αναψυχής, θαλάσσιο πάρκο κ.α Αξίζει να σημειώσουμε ότι φέτος ήταν το μοναδικό συγκρότημα στην Μεσσηνία και όχι μόνο που από τον Μάιο που λειτουργεί είχε σχεδόν 100% πληρότητα και ας ήταν οι τιμές του πολύ ακριβές για τα δεδομένα της περιοχής, δείχνοντας έτσι και το επίπεδο των επισκεπτών του. Τέλος το συγκρότημα αυτό απασχολεί περίπου 1000 εργαζόμενους που καταλαβαίνει κανείς στις εποχές που ζούμε και ιδιαίτερα στην Μεσσηνία τη σημαίνει αυτό.. 

πηγή BEST-TV
Τα ονόματα αυτών των οικοπεδούχων να ξέραμε......

Ήρθε και στην Ελλάδα ο «Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου»

Ο «Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου» ήρθε και στην Ελλάδα για να βοηθήσει ψηφοφόρους των περιφερειακών εκλογών που έχουν τέτοιου είδους διλήμματα να διαμορφώσουν την τελική επιλογή τους, με βάση τον βαθμό ταύτισης των δικών τους απόψεων με αυτές των υποψηφίων.
Η διαδικτυακή εφαρμογή με τον τίτλο «help-mevote», που έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε πολλές χώρες του εξωτερικού, αξιοποιήθηκε από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Ερευνας του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.
Ο χρήστης επιλέγει την περιφέρεια όπου ψηφίζει και καλείται να απαντήσει σε 30 ερωτήσεις που αφορούν 10 θεματικές ενότητες (προστασία πολίτη, οικονομική ανάπτυξη, διαχείριση οικονομικών, μετανάστευση, περιβάλλον/ενέργεια/μεταφορές, εκπαίδευση/υγεία, κοινωνική συνοχή, εθνικά θέματα, σχέσεις με ΕΕ και αλλαγές στο σύστημα διοίκησης/αντιπροσώπευσης).
Η διαδραστική εφαρμογή συγκρίνει τις απαντήσεις του με αυτές που έδωσαν ή θα έδιναν οι υποψήφιοι και παρουσιάζει στο τέλος τον βαθμό ταύτισης των απόψεών του με κάθε έναν από αυτούς.
«Η ιδέα πίσω από αυτήν την εφαρμογή δεν είναι να αποφασίσει κανείς ποιον θα ψηφίσει. Σκοπός είναι να βοηθήσει τον πολίτη να μορφοποιήσει την τελική του επιλογή, έχοντας συγκεντρωμένες περισσότερες πληροφορίες για τους υποψηφίους» είπε στο «Εθνος» ο επιστημονικός υπεύθυνος του «Ηλεκτρονικού Συμβούλου Ψήφου», καθηγητής Θ. Χατζηπαντελής, και πρόσθεσε: «Ο χρήστης διαπιστώνει πού τοποθετείται σε σχέση με τους υποψηφίους και ενημερώνεται για τις απόψεις των τελευταίων σε μια σειρά από θέματα, μέσα από τις σχετικές παραπομπές».
Η εφαρμογή βγήκε επίσημα «στον αέρα» από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.helpmevote.gr και μέχρι χθες το απόγευμα είχε συγκεντρώσει πάνω από 1.200 απαντήσεις.
Σημειώνεται πως οι απαντήσεις των υποψήφιων περιφερειαρχών στις αντίστοιχες ερωτήσεις, πάνω στις οποίες γίνεται η σύγκριση, καταχωρίστηκαν από ειδικούς ερευνητές με βάση την αποδελτίωση απόψεων που έχουν διατυπώσει και την κομματική τους ένταξη. Οι εκτιμήσεις αυτές στάλθηκαν για έλεγχο στους υποψηφίους.
Προβλέπει και τον νικητή
Το «help-mevote» χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται σε εκλογικές διαδικασίες σε αρκετές χώρες, όπως στη Γερμανία και στην Αγγλία, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη Βραζιλία, όπου μάλιστα ο «Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου» δοκιμάστηκε με επιτυχία και στη δυνατότητα πρόβλεψης αποτελέσματος του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών. Συγκεκριμένα, ενώ οι επίσημες δημοσκοπήσεις προέβλεπαν νίκη από τον πρώτο γύρο της Ντίλμα Ρούσεφ, η ηλεκτρονική εφαρμογή έδειξε πως θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, και δικαιώθηκε.
πηγή: Έθνος

Έρχεται νέα «καμπάνα» πάνω από 1 δις από την Commission

Νέο πρόστιμο, ύψους 343,7 εκατ. ευρώ, αναμένεται να επιβάλλει την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Ελλάδας, για αγροτικές ενισχύσεις της περιόδου 2004-2007, τις οποίες χαρακτηρίζει παράνομες. Το ποσό αυτό ανεβάζει το ύψος των πιθανών προστίµων που θα επιβληθούν στη χώρα μας τους επόµενους µήνες στο 1,3 δισ. ευρώ.
Σύµφωνα µε έκθεση που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία αφορά την εκκαθάριση λογαριασµών των γεωργικών ταµείων της ΕΕ, η Ελλάδα θα κληθεί να επιστρέψει:
  • Το «πακέτο Χατζηγάκη» ύψους 500 εκατοµµυρίων ευρώ που δόθηκε παράνοµα, χωρίς καµία έγκριση της Κοµισιόν, και εξ αυτού του λόγου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί την άµεση επιστροφή τους από την Ελλάδα.
  • Μεγάλο µέρος των αποζηµιώσεων που έδινε χωρίς έγκριση ο ΕΛΓΑ για καταστροφές παραγωγής οι οποίες κατά σύστηµα διογκώνονταν, µε αποτέλεσµα το χρέος του οργανισµού να φθάσει τα 4 δισ. ευρώ, έναντι 700 εκατ. ευρώ το 2003. Το χρέος αυτό, το οποίο την περασμένη Δευτέρα µε τροπολογία στη Βουλή ανέλαβε το Ελληνικό Δηµόσιο, επιβαρύνει το έλλειµµα της χώρας κατά 1,6%
  • Πολλές εκπρόθεσµες πληρωµές, αρκετές από τις οποίες υπερέβαιναν το όριο των κοινοτικών επιδοτήσεων.
Σε ό,τι αφορά την «καµπάνα» των 343,7 εκατ. ευρώ, από την ίδια έκθεση συµπεραίνεται ότι οφείλεται σε κακή εφαρµογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και την έλλειψη ελεγκτικών µηχανισµών, οι οποίοι θα µπορούσαν να πιστοποιήσουν το ύψος των ενισχύσεων που δόθηκαν στους αγρότες µε βάση το µέγεθος της παραγωγής τους.
ΠΑΣΕΓΕΣ

Εξαγωγές στις ΗΠΑ: άγνοια για το ελληνικό κρασί, ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες για ελιές και ελαιόλαδο.

Τις χαμένες ευκαιρίες για εξαγωγές υψηλής προστιθέμενης αξίας προς τις ΗΠΑ και την έλλειψη σύγχρονων πρακτικών προώθησης-προβολής, καταγράφει πιλοτική έρευνα της αμερικανικής αγοράς που...... διεξήγαγε για λογαριασμό του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, η εταιρεία Kairos Consumers, επικεντρώνοντας σε 4 παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως η φέτα, το κρασί, οι ελιές και το ελαιόλαδο.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη: «καθίσταται για μία ακόμη φορά σαφές ότι σήμερα απαιτείται στοχευμένη δράση για την κατάκτηση μεριδίων στις διεθνείς αγορές. Η νέα εποχή απαιτεί και νέα εργαλεία προώθησης-προβολής. Τα παλαιά, συμμετοχές σε εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές, δεν μπορούν να είναι πλέον αποτελεσματικά αν δε συνδυαστούν με σύγχρονες πρακτικές, πιο άμεσες και με επίκεντρο τον τελικό καταναλωτή των ελληνικών προϊόντων».

Σύμφωνα με την έρευνα, αμερικανικές εταιρείες αποσπούν σημαντικά μερίδια στη δυναμική αγορά της φέτας, εκμεταλλευόμενες μάλιστα ελληνοκεντρικά στοιχεία στην προώθηση-προβολή, ενώ παράλληλα, οι Αμερικανοί καταναλωτές δείχνουν να μην γνωρίζουν το ελληνικό κρασί. Θετικές είναι οι προοπτικές για τις ελιές και το ελαιόλαδο, όπου σημειώνεται ταύτιση ελληνικής προέλευσης και ποιότητας του προϊόντος, αλλά ωστόσο, σημειώνεται σημαντική απώλεια προστιθέμενης αξίας, εξαιτίας του αναποτελεσματικού σε πολλές περιπτώσεις marketing.

Στόχος της έρευνας ήταν να διακριβώσει το βαθμό διείσδυσης και αναγνωρισιμότητας των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων σε μία σημαντική αγορά-στόχο, όπως οι ΗΠΑ και παράλληλα να καταγράψει καταναλωτικές τάσεις και αποτελεσματικές πρακτικές προώθησης προβολής τους, με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των Αμερικανών καταναλωτών.
Agroschannel

20 Οκτωβρίου 2010

Αμ και ψεύτες......

Πριν απο καιρό είχε δεί το φως της δημοσιότητας η ανακοίνωση του υπουργείου γεωργίας οτι στις 16 Οκτωβρίου θα δοθεί η επιδότηση. Σήμερα η εφημερίδα ελευθερία γράφει: Στις 27 Οκτωβρίου προγραμματίζεται να δοθεί η πρώτη δόση της επιδότησης ελαιολάδου, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φθάσει στην ΠΑΣΕΓΕΣ. Σημειώνεται μάλιστα ότι στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχουν χρήματα στους λογαριασμούς των παραγωγών κατά την ημερομηνία αυτή.
Που το πάνε το παιχνίδι δεν ξέρουμε.....

Μάρθα Μάρθα, μεριμνάς και τυρβάζη περί πολλά, ενός δέ εστι χρεία.

Τελικά η Μάρθα την έκανε ''με ελαφρά πηδηματάκια'' από την μάχη των εκλογών και δεν κατέθεσε συνδυασμό στο πρωτοδικείο, όπως προβλεπόταν μέχρι την περασμένη Κυριακή. Τζάμπα ο ντόρος  και η αναστάτωση που προκλήθηκε στους συνυποψήφιους δημάρχους και ιδιαίτερα στο στρατόπεδο του Σωτηρόπουλου. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό ήταν ένα παιχνίδι  για κάποιες κόντρες που είχαν δημιουργηθεί στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Άλλοι μιλάνε για  προσωπική κόντρα της Μάρθας με τον Σωτηρόπουλο. Την πραγματική αλήθεια όμως μόνο η Μάρθα την γνωρίζει και καλό είναι να μας την πει και εμάς για να ξέρουμε τι συμβαίνει στην Τριφυλία και τι παιχνίδια παίζονται στην δημιουργία του νέου δήμου. Επειδή ασχοληθήκαμε από αυτήν την σελίδα με την ανακοίνωση του συνδυασμού που Θα... δημιουργούσε ενώ δεν βάζουμε ποτέ πολιτικά θέματα εκτός αν έχουν το άρωμα του χωριού μας γι αυτό γράφουμε σήμερα και την εξέλιξη που είχε η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ. Άλλωστε τα δημοσίως πραττόμενα δημοσίως κρίνονται.

19 Οκτωβρίου 2010

Ελιές σε τελάρα για καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου

Ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση τελάρων για την αποθήκευση του ελαιοκάρπου αντί για τα σακιά, όπως συνηθίζεται στις περισσότερες περιπτώσεις δίνουν στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Τοσκάνη, όπου ο πρόεδρος της Ενωσης Βασίλης Κοζομπόλης που... φώναζε προς τους εκπροσώπους των αγροτικών και τους παραγωγούς, επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα της χρήσης τελάρων για τον ελαιόκαρπο. Με αυτή τη μέθοδο, μεταξύ άλλων, αποφεύγεται ο ''τραυματισμός'' του καρπού, ενώ διασφαλίζεται και ιδανικότερη θερμοκρασία, με αποτέλεσμα τη διασφάλιση τής όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας ελαιολάδου. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον κλιματισμό των τυποποιητηρίων αλλά και τη χρήση αζώτου στις δεξαμενές αποθήκευσης του ελαιολάδου, αποτελούν παράγοντες που σε μεγάλο βαθμό μπορούν να εγγυηθούν την ποιότητα παραγόμενου προϊόντος. Μέθοδοι που εφαρμόζονται στην Τοσκάνη και ουσιαστικά κάνουν τη διαφορά σε σχέση με το ελληνικό και κυρίως το μεσσηνιακό ελαιόλαδο.
πηγή Ελευθερία

ΜΕΘΩΝΗ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 3-1

Μετά το διπλό στην Πύλο, η Μεθώνη νίκησε χθες στην έδρα της με 3-1 τον Μιλτιάδη και πήρε βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια της Α‘ τοπικής. Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη ήρθε μάλιστα με ανατροπή, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Μιλτιάδης αιφνιδίασε και προηγήθηκε με σουτ του Α. Τσέρτου. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν μετά το πρώτο τέταρτο και στο 35’ ισοφάρισαν με προβολή του Καλογερόπουλου ύστερα από σέντρα του Κόσοβα. Στο 50’ ο Ηλιόπουλος με σουτ έξω από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στη Μεθώνη και δέκα λεπτά αργότερα ο Κόσοβα με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό 3- 1. Το γκολ αυτό ουσιαστικά έκρινε και την αναμέτρηση, μιας και ο Μιλτιάδης ήταν πολύ δύσκολο στη συνέχεια να αντιδράσει απέναντι σε μια καλή χθες Μεθώνη. Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Γιαννόπουλος με βοηθούς τους Καστανά, Γιαννέτσο.
ΜΕΘΩΝΗ: Κανελλόπουλος, Ρούσσος, Κατσιγιάννης, Λιανός, Παντελιδάκης, Κοσυφολόγος, Ηλιόπουλος, Τσώνης (60’ Τρυφωνόπουλος), Η. Κοτσίρης (30’ Κόσοβα), Αριστομενόπουλος, Β. Καλογερόπουλος (70’ Ι. Κοτσίρης).
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Βαβουλέας, Μαθιός (85’ Α. Σταυρόπουλος), , Μπαχούμας, Ν. Καγιάς, Διαμαντόπουλος, Νικολόπουλος, Καραμπότσος, Α. Τσέρτος (80’ Σκουτάρι), Λίτσας (65’ Γ. Καγιάς), Λαμπρόπουλος, Ν. Τσέρτος.
πηγή notossport

Τι άλλο έχουμε να δούμε...!!!

Την 16-10-2010 και ώρα 15.00 προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων συγγενικό πρόσωπο 32χρονου που κατοικεί στο Δήμο Νέστωρος και κατήγγειλε ότι περί ώρα 08.30 της 16-10-2010 τρείς (3) άγνωστοι δράστες επιβίβασαν αυτόν χωρίς την θέλησή του στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, το οποίο οδηγούσε ένας εξ αυτών ενώ οι άλλοι δύο (2) δράστες επιβιβάσθηκαν σε δύο (2) άλλα αυτοκίνητα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά από σχετικές αναζητήσεις ένα από τα ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα εντοπίσθηκε στην Εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, έξω από την Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης και σε έλεγχο που έγινε στην κατοχή του 41χρονου οδηγού, κατοίκου Αθηνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) εύχρηστο πιστόλι 22 mm με πέντε σφαίρες, το οποίο κατείχε παράνομα.
0 προαναφερόμενος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και αναγνωρίσθηκε από τον καταγγέλλοντα ως ένας εκ των τριών (3) δραστών.
Την 23.50 ώρα της 16-10-2010 ο 32χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το συγγενικό του πρόσωπο και τον ενημέρωσε ότι επέστρεψε στην οικία του και είναι καλά στην υγεία του. Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας κατέθεσε για το συμβάν ότι οι τρείς (3) δράστες που του ήταν άγνωστοι, χωρίς την θέλησή του τον ανάγκασαν να τους ακολουθήσει, ενεργώντας για λογαριασμό γνωστού του ατόμου, με τον οποίο έχει οικονομικές διαφορές και τον οποίο δεν κατονόμασε, τον οδήγησαν στην Αθήνα και όπως ανέφερε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του οδηγού με άγνωστο άτομο τον επέστρεψαν στην οικία του.
Ο συλληφθείς μετά της σε βάρος του σχηματισθείσας δικογραφίας οδηγήθηκε στον κ .Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κυπαρισσίας.
Η έρευνα για την ανακάλυψη των λοιπών δραστών συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα.

Αυτοί που ζητάνε την ψήφο μας για τον δήμο Τριφυλίας.

Σας παρουσιάζουμε πιο κάτω όλους τους συνδυασμούς για τον δήμο Τριφυλίας. Οι υποψήφιοι που παρουσιάζουμε είναι αυτοί που θα μπορούμε να επιλέξουμε όσοι ψηφίζουμε στο χωριό.
ΤΡΙΦΥΛΙΑ – ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 
ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Κωνσταντίνου
(υποψήφιος Δήμαρχος)
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)
1. ΑΔΡΑΚΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αναστασίου.
2. ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Γεωργίου.
3. ΒΛΑΧΟΥ – ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ Χριστίνα του Αριστοτέλη.
4. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Νικολάου.
5. ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώτη.
6. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου.
7. ΚΟΥΝΑΒΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ του Άγγελου.
8. ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ (ΑΚΗΣ) του Σωτηρίου.
9. ΜΙΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Παρασκευά.
10. ΜΠΟΥΡΑ ΕΛΕΝΗ του Πέτρου.
11. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του Φωτίου.
12. ΤΣΩΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Γεωργίου.
13. ΜΑΡΙΝΗ ΙΩΑΝΝΑ του Παναγιώτη.
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
(υποψήφιοι σύμβουλοι)
1. ΓΚΟΥΤΗ – ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ του Παναγιώτη.
2. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του Γεωργίου.
3. ΤΣΩΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Επαμεινώνδα.
.
.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ-
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χαραλάμπους
ΑΡΓΥΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Ιωάννη
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΟΥΛΑ του Γεωργίου
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Παναγιώτη
ΓΚΟΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιωάννη
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Γεωργίου
ΚΑΥΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Γρηγορίου
ΜΑΛΛΙΑΡΗ-ΓΙΑΤΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Μιχαήλ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ του Φωτίου
ΠΑΤΤΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Δημητρίου
ΣΕΡΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη
ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ του Θεοδώρου
ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ του Σωτηρίου




Τοπική Κοινότητα Πύργου Τριφυλίας
(υποψήφιοι σύμβουλοι)
ΒΑΒΟΥΛΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου
ΓΑΛΑΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Δημητρίου
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Παναγιώτη
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Παναγιώτη

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Υποψήφιος δήμαρχος Σαράντος Κουκούμης.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝΒενετσανάκος Ανδρέας του Ιωάννη
Βλαχαδάμης Στέφανος του Αθανάσιου
Γεωργάκη Δήμητρα του Χαραλάμπους
Καμινάρης Σπυρίδων του Ιωάννη
Κατρή Ευγενία του Εμμανουήλ
Καλογερόπουλος Σταματέλος του Γεωργίου
Καυκάς Γεώργιος του Μιχαήλ
Σάμιος Δημήτριος του Κωνσταντίνου
Σινάνης Νικόλαος του Θεοδώρου
Σταθοπούλου Σωτηρία του Κωνσταντίνου
Φωτοπούλου Ευσταθία του Αντωνίου
Χρυσομπόλης Γεώργιος του Χαράλαμπου
Τοπική Κοινότητα Πύργου
1. Κατρής Κωνσταντίνος του Εμμανουήλ, Υποψ. Συμβ.

18 Οκτωβρίου 2010

Τάσος Αυρηλιώνης: Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου ή Μπραχάμι

Άλλος ένας συγχωριανός μας στον αγώνα των δημοτικών εκλογών ως υποψήφιος δήμαρχος κατεβαίνει αυτή την φορά όχι στον Δήμο Τριφυλίας, αλλά στον δήμο Αγίου Δημητρίου ( Μπραχάμι ) στην Αθήνα. Πρόκειται για τον πολύ γνωστό σε όλους μας Τάσο Αυρηλιώνη (από την φώτο όλοι θα τον ξεχωρίσετε από τον άλλο Τάσο).
Ένας άνθρωπος με πάθος για τον τόπο του μα πιο πολύ για τον τόπο που διαμένει. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όταν τα καλοκαίρια κατεβαίνει στο χωρίο της καταγωγής του αυτός δεν ξεχνάει το Μπραχάμι και στα πηγαδάκια των Καφενείων συνεχίζει να συζητάει για τα προβλήματα του Μπραχαμίου και τις λύσεις τους. Αγαπάει τον τόπο καταγωγής του αλλά πιο πολύ φαίνεται ότι αγαπάει τον τόπο που διαμένει. Βέβαια εμάς μας ενοχλεί λίγο που ένας τόσο δυναμικός και καλός επιστήμονας  όπως είναι ο Τάσος, ασχολείται πιο πολύ με άλλο τόπο εκτός από τον δικό μας, αλλά αυτό είναι μια επιλογή που πρέπει να είναι σεβαστή από ολους.
Απο την σελίδα μας θέλουμε να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και να διαβεβαιώσουμε τους Μπραχαμιώτες ότι η επιλογή του ως δημάρχου μόνο οφέλη μπορεί να έχει για το δήμο του Αγίου Δημητρίου.
Για την σελίδα του  πατήστε εδώ

Η Αγγλιδα Ερωμένη

Μία πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση με τίτλο ''Η Αγγλίδα Ερωμένη'' παρουσιάζεται αυτόν το καιρό απο το Θέατρο Σημείο,  Χαριλάου Τρικούπη 10 (πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο). Εκεί θα βρείτε και την δική μας την Ελένη Καλογεροπούλου ( της Φωφώς για όσους δεν κατάλαβαν)  που συμετέχει στην παράσταση με πολύ πάθος δείχνοντας για μια ακόμη φορά με αυτόν τον τρόπο την αγάπη της για το θέατρο.
Θέμα παράστασης:  Στις 8 Απριλίου 1949 ανακαλύπτουν στη Γαλλία, μέσα σ’ ένα βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας, ένα κομμάτι από ανθρώπινο σώμα.
Κατά τις επόμενες ημέρες, στη Γαλλία αλλά και αλλού, μέσα σε άλλες εμπορικές αμαξοστοιχίες, συνεχίζουν να βρίσκουν κι άλλα κομμάτια του ίδιου σώματος. Έπειτα σταματάει όλο αυτό. Μόνο ένα πράγμα λείπει: το κεφάλι. Δε βρέθηκε ποτέ.
Χάρη σ’ αυτό που ονομάζεται σιδηροδρομική τομή (δίκτυο σιδηροδρομικών κόμβων) αποκ...αλύπτεται ότι όλα τα τραίνα που μετέφεραν κομμάτια εκείνου του σώματος, πέρασαν – όποιος κι αν ήταν ο προορισμός τους – από ένα κοινό σημείο, δηλαδή: κάτω από τη γέφυρα ντε λα Μοντάν Παβέ, στο Βιορν – περιφέρεια του Κορμπέιγ.
Πολύ γρήγορα, η κοινότητα του Κορμπέιγ (2.500 κάτοικοι, 75 Πορτογάλοι), που ερευνάται εξονυχιστικά από την αστυνομία, παραδίδει το άτομο που τεμάχισε το πτώμα: μια γυναίκα, την Κλαιρ Αμελί Λαν, κάτοικο του Βιορν επί είκοσι χρόνια, από το γάμο της με τον Πιερ Λαν.
Μόλις βρεθεί μπροστά στην αστυνομία, η Κλαιρ Λαν ομολογεί το έγκλημά της. Λέει ότι δολοφόνησε την εξαδέλφη της Μαρί-Τερέζ Μπουσκέ, κωφάλαλη.
Παρά την προφανή καλή της θέληση καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, η Κλαιρ Λαν δεν κατάφερε ποτέ να δώσει κάποια εξήγηση στο έγκλημα αυτό.
.
Στο φουαγιέ του θεάτρου, πριν και μετά το τέλος της παράστασης, προσφέρεται κρασί του Μεσσηνιακού συνεταιρισμού  " Ο Νέστωρ".
.
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:30  Τηλέφωνα επικοινωνίας:
210 9229579, 6973308172
e-mail: thesemio@otenet.gr

15 Οκτωβρίου 2010

Νεος συνδυασμος στην Τριφυλία με άρωμα... Πυργιώτισσας Γυναίκας

Από αυτή τη σελίδα έχουμε συμφωνήσει όλοι οι συνεργάτες να μην ασχοληθούμε με πολιτικά θέματα και να μην εκφράσουμε ποτέ τις προσωπικές μας θέσεις στα άρθρα που γράφουμε. Σε αυτή την ανάρτηση όμως θα κάνουμε μια εξαίρεση καθότι οι εξελίξεις στα προεκλογικά της Τριφυλίας αγγίζουν άμεσα το χωριό μας. Συγκεκριμένα: Στο Γαργαλιάνοι News είδαμε μια ανάρτηση που παρουσιάζει ένα νέο συνδυασμό που λέγεται «ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ. Αυτό που μας εντυπωσίασε είναι ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι μια γυναίκα και μάλιστα μια πολύ δυναμική γυναίκα, που την γνωρίζουμε όλοι οι Πυργιώτες και είναι η Μάρθα η Κατσούλα. Μια γυναίκα που  το έργο που έχει αφήσει στα πόστα που έχει αναλάβει κατά καιρούς έχει αφήσει ιστορία. Στο χωριό μας έχει αναλάβει πρόεδρος κατά το παρελθόν για μια τετραετία και κατά κοινή ομολογία ήταν ο πιο δημιουργικός και ταυτόχρονα ο πιο δυναμικός πρόεδρος των τελευταίων ετών. Τις επόμενες ημέρες θα μάθουμε περισσότερα για την νέα υποψήφια δήμαρχο της Τριφυλίας και θα βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα. Εμείς από την μεριά μας θέλουμε να της ευχηθούμε καλή επιτυχία στον νέο της αγώνα.
Την ανακοίνωση του νέου συνδυασμού μπορείτε να την βρείτε ΕΔΩ

14 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ “Η ομάδα φάνηκε ότι έχει δυνατότητες”

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Μιλτιάδη το παιχνίδι με την Σπερχογεία. Σίγουρα υπάρχει ικανοποίηση από την εμφάνιση και τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως από την άλλη υπάρχει και στεναχώρια γιατί χάθηκε η νίκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.
Το θετικό πάντως ήταν πως η ομάδα του Πύργου βρήκε τον τρόπο να ανασυνταχθεί μετά από την εντός έδρας ήττα σοκ από την Πύλο και να κοιτάξει στα μάτια την ισχυρή Σπερχογεία. Με τέτοιες εμφανίσεις οι “μελανόλευκοι“ δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να ανανεώσουν και φέτος την θητεία τους στην κατηγορία. Ο προπονητής-παίκτης της ομάδας Δημήτρης Λίτσας τονίζει για το κυριακάτικο ματς: “Η ομάδα δείχνει ότι έχει δυνατότητες και ότι αν συνεχίσει έτσι θα μείνει εύκολα στην κατηγορία. Οταν σε ένα παιχνίδι με μία ομάδα όπως η Σπερχογεία, που θεωρώ ότι κατά μεγάλο ποσοστό θα κόψει πρώτη το νήμα, φεύγεις στεναχωρημένος επειδή δεν κέρδισες, αυτό λέει πολλά. Αν κρίνουμε συνολικά το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας μας αφήνει μία πικρή γεύση“. Για τη συνέχεια ο νεαρός τεχνικός είπε: “Από εδώ και στο εξής δεν θα αποτελεί δικαιολογία αν παρουσιάσουμε κακό πρόσωπο γιατί έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας. Πλέον δεν πρέπει να αποτελεί ζητούμενο αλλά δεδομένο η διάρκεια στην απόδοσή μας. Και αν συμβεί αυτό τα αποτελέσματα και οι βαθμοί θα έρθουν“. Πλέον οι άνθρωποι του Μιλτιάδη σκέφτονται το εκτός έδρας ματς της Κυριακής με την Μεθώνη. Χθες έγινε κανονικά προπόνηση, σήμερα δόθηκε ρεπό και η προετοιμασία θα συνεχιστεί αύριο. Πρόβλημα δεν υπάρχει κανένα και μάλιστα από χθες μπήκε σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και ο Γιώργος Κυριακόπουλος μετά από αρκετά μεγάλo  διάστημα.
πηγή: Ελευθερία

13 Οκτωβρίου 2010

Όταν μιμούμαστε τα ξένα και ξεχνάμε τα δικά μας...

Ο Ησίοδος, 850 χρόνια προ Χριστού, κρίνοντας από τη συμπεριφορά τω συμπολιτών του, προέβλεπε: «Θα έρθει καιρός που νομοθέτης θα είναι η βία και η δύναμη. Οι κακοποιοί θα είναι σεβαστοί από όλους. Ο όρκος δεν θα δεσμεύει κανέναν και οι άξιοι δεν θα βρίσκουν καταφύγιο πουθενά».
Δυο-τρεις αιώνες αργότερα, ο μέγας σοφός Σόλων διαπίστωνε την επιβεβαίωση της πρόβλεψης του Ησιόδου: «Τώρα την πόλη τη χαλούν οι ίδιοι οι πολίτες, οι παραδόπιστοι με τα ελαφρά μυαλά τους, και της δημοκρατίας οι κεφαλές, με άδικες βλέψεις, γιατρειά να βάλουν δεν μπορούν στην απληστία τους, παρά την αδικία στην αδικία ποιος θα πλουτίσει».
Και ο ακόμη πιο επίκαιρος Ισοκράτης, με πίκρα διαπίστωνε: «Σε τέτοια αφροσύνη έχουν φθάσει μερικοί ώστε θεωρούν πως η αδικία είναι μεν επονείδιστη, μα από την άλλη είναι ωφέλιμη και συμφέρει στην καθημερινή ζωή. Ενώ η δικαιοσύνη είναι σίγουρα αξιέπαινη, αλλά πιο πολύ ωφελεί όσους δεν την έχουν, παρά όσους την έχουν».
Και να επαναλάβω τις επικαιροποιηθείσες διαπιστώσεις που αποδίδονται επίσης σε αυτόν το μεγάλο υμνητή της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας: «Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι καταχράστηκε το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε στους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».
Ο Ισοκράτης επίσης επισήμαινε: «Από παλιά εσείς συνηθίζατε να περιφρονείτε όλους τους άλλους εκτός από εκείνους που συμφωνούσαν με τις επιθυμίες σας. Έτσι έχετε αναγκάσει τους ρήτορες να μην φροντίζουν και να μην σκέπτονται εκείνα που συμφέρουν τον πολίτη, αλλά πώς θα βγάλουν λόγους που θα σας αρέσουν. Και όμως, αν θέλατε να αναζητείτε το συμφέρον των πολιτών, θα έπρεπε να προσέχατε περισσότερο εκείνους που διαφωνούν μαζί σας παρά εκείνους που συμφωνούν για να σας ευχαριστήσουν».
Και ο Λογγίνος, το 100 μ.Χ., με αγανάκτηση κατήγγελλε και προειδοποιούσε: «Ο άμετρος και αχαλίνωτος πλουτισμός με τους απογόνους του (πλεονεξία και τρυφηλότητα) γεννούν την ύβρη, την παρανομία και την αναισχυντία».
πηγή

12 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!

Άρχισε χθες και συνεχίζεται μέχρι αύριο το βράδυ στο Σύνταγμα (στον εκθεσιακό χώρο του μετρό) με μεγάλη επιτυχία η έκθεση Τυποποιημένων Αγροτικών Προϊόντων και Προϊόντων Χειροτεχνίας της Μεσσηνίας. Η Έκθεση γίνεται με πρωτοβουλία και υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Καλαμάτας.
Όλα τα προϊόντα της Μεσσηνιακής γης είχαν την τιμητική τους. Οι εκλεκτές ποικιλίες κρασιών οι ελιές και τα αγουρέλαια. Το θαυμάσιο μέλι του Ταϋγέτου γλυκά μαρμελάδες παστέλια. Χυλοπίτες και τραχανάδες. Κηροπλαστική και είδη λαϊκής τέχνης.

Ο κόσμος έσκυβε με ενδιαφέρον πάνω στους πάγκους και για να γευτεί τα παρατιθέμενα εδέσματα και λάδια. Να πιεί κρασί και να δοκιμάσει τη Μεσσηνιακή μπύρα ΝΕΔΑ! Αλλά και να ενημερωθεί από τους πρόθυμους παραγωγούς για διάφορες σημαντικές πληροφορίες των προϊόντων τους.


Ο πάγκος του Παπαδημητρίου -μιας επιχείρησης πολύ δημιουργικής που αξιοποίησε την υποτιμημένη και παραμελημένη κορινθιακή σταφίδα και έβγαλε το πατενταρισμένο διεθνώς ξύδι balsamiko Kalamata, το μοναδικό στον κόσμο μπαλσάμικο χωρίς χημικές πρώτες ύλες- εκτός από τα πεντενόστιμα προϊόντα του (δεν ξέρω εαν έχετε δοκιμάσει τις εκπληκτικές μουστάρδες του), ξεχώριζε και για το πρόσχαρο και πρόθυμο έμψυχο ...υλικό του, Μεσσηνιακής επίσης προέλευσης.

Το ίδιο συνέβαινε και με τους άλλους πάγκους γιατί -πως να το κάνουμε- η περιοχή μας δεν βγάζει μόνο ...νόστιμα προϊόντα.

Είδα και ένα λάδι που η ετικέτα του έγραφε: ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟ και δεν κατάλαβα ακριβώς τι σημαίνει. Όποιος γνωρίζει καλό θα ήταν να μας ενημερώσει με ένα σχόλιο του.

Εδώ ένας ...ολόγλυκος πάγκος!

Και εδώ το Μαγαζάκι των Δρόμων της Ελιάς με τα ωραία μπλουζάκια και τα τραπεζάκια με τις καρέκλες για την ξεκούραση των επισκεπτών.

ΕΝΑ ΝΕΟ BLOG ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ενα νεο blog που πιστευουμε οτι θα δωσει πολλά στην Ιστορία του τόπου ανακαλύψαμε σήμερα και θα θέλαμε να σας το παρουσιάσουμε. Ο τιτλος του το χαρακτηρίζει Μεσσηνίων Ηθη και η πρωτη του αναρτηση μας λέει πιο πολλά:
Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων, που το ενδιαφέρον μας να ανακαλύψουμε την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας, μας οδήγησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου. Μέσα από το blog αυτό θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας όλα αυτά που μας κάνουν να αγαπάμε ξέχωρα τον τόπο μας, τη Μεσσηνία. Εδώ θα βρίσκετε θέματα που θα αφορούν τη Μεσσηνία και τους ανθρώπους της. Έθιμα, παραδόσεις και στιγμές είναι οι βασικοί άξονες αυτού του ιστολογίου, που θα μιλά για το χθες, το σήμερα και το αύριο. Ας ψάξουμε μαζί στο κουβάρι του χρόνου τα ήθη των Μεσσηνίων. Ελπίζουμε να σας αρέσει η δουλειά μας.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 1-1

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χθες 1-1, με τα δύο γκολ να μπαίνουν στα τελευταία 10 λεπτά της αναμέτρησης! Στο 82’ οι ψυχωμένοι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ν. Τσέρτο και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Σπερχογεία απάντησε με τον Γεωργαντά. Ηταν το δεύτερο συνεχόμενο ματς που τρώει γκολ ο Μιλτιάδης στις καθυστερήσεις και επίσης το δεύτερο συνεχόμενο ματς που
σκοράρει στο τέλος η Σπερχογεία! Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο μιας και το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, όπως και οι φάσεις. Ο Μιλτιάδης απέδειξε πως είναι... σκληρό καρύδι στην έδρα του για κάθε ομάδα και πως η άσχημη εμφάνιση με την Πύλο ήταν απλά μία κακή παρένθεση. Χθες έχασε την ευκαιρία να πάρει μία σπουδαία νίκη και να φτάσει τους 6 βαθμούς, όμως αν παίζει έτσι σε κάθε ματς δεν θα έχει πρόβλημα να ανανεώσει τη θητεία του στην Α’ τοπική. Από την άλλη η Σπερχογεία παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το ματς κόντρα στον Πατίστα, όμως και πάλι δεν
εντυπωσίασε με την εμφάνισή της. Κατά διαστήματα ήταν καλύτερη από τον Μιλτιάδη, αλλά δεν μπόρεσε συνολικά στον αγώνα να επιβάλει τον ρυθμό της και θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένη που πήρε έστω και στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας.
 Βαθμολογία
1. Ολυμπιακός Καλαμάτας 8-0 12
2. Ομόνοια 13-7 10
3. Αίας 10-4 9
4. Σπερχογεία 9-4 8
-. Απόλλωνας Καλαμάτας 5-3 8
6. Εθνικός Μελιγαλά 4-3 7
7. Α.Ε. Αβίας 4-4 6
-. Ηρακλής Καλαμάτας 6-4 6
9. Α.Ο. Φαραί 4-4 5
10. Πατίστα 7-7 4
-. Μιλτιάδης 4-7 4
12. Μεθώνη 4-6 3
-. Τσικλητήρας Πύλου 3-8 3
14. Ασπρόχωμα 7-10 2
-. Τέλλος Αγρας 2-7 2
16. Χώρα 0-12 0
πηγή notossport

11 Οκτωβρίου 2010

Μην ξεχάσετε!

Για τους εν Αθήναις διαμένοντες και όχι μόνο υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα αρχίζει η Τριήμερη έκθεση Παραδοσιακών Τυποποιημένων Αγροτικών Προϊόντων και Χειροτεχνίας της Μεσσηνίας
Η έκθεση θα είναι ανοικτή 10 το πρωί με 10 το βράδυ στο σταθμό "Σύνταγμα" του Μετρό και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Περιπολιες ενστόλων αλλά και με πολιτικά αστυνομικών για την παταξη της εγκληματικότητας στο νομό μας

Προσπάθεια να μειωθεί η μικροεγκληματικότητα σε χωριά της Μεσσηνίας καταβάλλει η Αστυνομία, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας ταξίαρχο Ν. Μπάστα. Οπως ανέφερε σε δηλώσεις
του, θα συνεχιστούν οι περιπολίες σε περιοχές επισημαίνοντας πως ήδη εδώ κι 1 μήνα έχουν σταματήσει στο νομό οι διαρρήξεις σε σπίτια ηλικιωμένων κατοίκων χωριών. Τόνισε βέβαια πως “η μικροεγκληματικότητα υπάρχει και δεν πρόκειται να εκλείψει“ συμπληρώνοντας πως “φυσικά και μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, όμως γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί“. Οι περιπολίες που πραγματοποιούνται εδώ κι 1 - 1,5 μήνα ένστολων και με πολιτικά αστυνομικών έχουν οδηγήσει στην
προσαγωγή αρκετών υπόπτων και στον έλεγχο πλήθους ατόμωνκαι οχημάτων.
πηγή:Ελευθερία

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ - ΜΟΥΖΑΚΙ: Αποπεράτωση κατολίσθησης

Δημοπρασία για την αποπεράτωση κατολίσθησης πρανούς στο δρόμο Χριστιάνοι - Μουζάκι, προϋπολογισμού 18.000 ευρώ, θα πραγματοποιήσει η Νομαρχία Μεσσηνίας στις 19 Οκτωβρίου.
H Ν.Ε. Προγραμματισμού και Υποδομών ενέκρινε τη συγκρότηση της επιτροπής διεξαγωγής της δημοπρασίας.

9 Οκτωβρίου 2010

Δικαιώθηκαν όσοι δεν τις ξεκόλωσαν....

Από την εφημερίδα της Καλαμάτας αναδημοσιεύουμε ένα σχόλιο για την σταφίδα και θα καταλάβουμε οτι στις εποχές που ζούμε και στις μέρες που έρχονται, πολλοί θα νοσταλγίσουμε την ''Μαύρη Πριγγιπισσα'' όπως την έλεγαν στις μέρες της δόξας της. Το σχόλιο έχει ως εξής:
ΑΝ δει κάποιος τα στατιστικά στοιχεία που μας έδωσε η ΕΑΣ Μεσσηνίας για τη σταφίδα, θα διαπιστώσει την απαξίωση, την εγκατάλειψη του προϊόντος από τους αγρότες του νομού. Από 1.500 παραγωγούς που παρέδωσαν το 2006, πέσαμε στους 740 το 2009 και από 3.000 τόνους είχαμε βουτιά στους 1.337 την επόμενη χρονιά. Τελικά, δικαιώθηκαν όσοι δεν ξεκόλωσαν τις σταφίδες. Με την αύξηση της τιμής τα 2 - 3 τελευταία χρόνια η σταφίδα κρατήθηκε και προσφέρει ένα λογικό εισόδημα. Και όσοι παράγουν τόνους είναι τυχεροί.

8 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ !!!

Για την παρασκευή τουρσιών και διαφόρων αλιπάστων υπάρχουν άπειρες συνταγές και διαφορετικές διαδικασίες ανάλογα με τις περιοχές από τις οποίες προέρχονται. Με το πάστωμα όμως της ελιάς γίνεται ο χαμός! Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο διαδίκτυο και να το διαπιστώσει. Άλλοι τις χαράζουν και τις ξεπικρίζουν, άλλοι τις ξεπικρίζουν αχάραχτες, άλλοι τις βάζουν στεγνές με αλάτι σε τσουβάλι. Μεγάλη ποικιλία υπάρχει και στην ποσότητα του αλατιού: άλλοι βάζουν 10 και άλλοι 20%.Εγώ έχω καταλήξει σε μια συνταγή που τη χρησιμοποιώ εδώ και 4-5 χρόνια με άριστα αποτελέσματα: διατηρείται η ελιά πολύ κρουστή και για μεγάλο διάστημα, αρκεί να σας αναφέρω ότι κάποτε ξέχασα στην αποθήκη ένα δοχείο και μετά από 2,5 χρόνια που το βρήκα οι ελιές ήταν φρεσκότατες τραγανές και γευστικές!



Αυτή τη συνταγή θέλω να μοιραστώ σήμερα μαζί σας παρουσιάζοντας την step by step ακόμη και για όσους θελήσουν να παστώσουν ελιές για πρώτη φορά. Οι συγκεκριμένες είναι της ποικιλίας Καλαμών αλλά νομίζω ότι και άλλες ποικιλίες του ευλογημένου αυτού προϊόντος της ελληνικής γης μπορούν να γίνουν με τον ίδιο τρόπο.


Η καλύτερη εποχή για τη συγκομιδή τους ή την αγορά τους είναι η τωρινή που δεν έχουν προχωρήσει σε πλήρη ωρίμανση γιατί τότε εκτός του ότι μαλακώνουν τους ...την πέφτει και εκείνος ο μπαγάσας ο δάκος.



Αφού τις πλύνουμε καλά τις τοποθετούμε στο κατάλληλο δοχείο ανάλογα με την ποσότητα τους. Το συγκεκριμένο είναι χωρητικότητας 5 λίτρων και οι ελιές είναι γύρω στα 3 κιλά.



Τώρα πάμε στο κρίσιμο θέμα της ποσότητας του αλατιού: οι πιο πολλές συνταγές μιλάνε για 1/2 ή 1 κιλό αλάτι για το 10 ή 20% του συνολικού όγκου του δοχείου (5 λίτρα). Εγώ το μειώνω δραματικά στα 250 γραμμάρια, μία φλυτζάνα δηλαδή του τσαγιού και σαν αντιστάθμισμα προσθέτω και μια φλυτζάνα ξύδι λευκό που είναι πιο soft.



Mε την εξής διαδικασία: βάζω το αλάτι σε ένα γυάλινο μπωλ και προσθέτω 2 φλυτζάνια νερό αναδεύοντας το με το χέρι για να λιώσει. Και όσο λιώνει το ρίχνω στο δοχείο με τις ελιές και στο εναπομείναν αλάτι προσθέτω άλλα δυο φλυτζάνια νερό και ούτω καθ' εξής μέχρι να λιώσει όλο το αλάτι. Ρίχνω μετά και το φλυτζάνι το ξύδι και απογιομίζω με νερό , αν χρειάζεται.

Στο τέλος ρίχνω και μισό φλυτζάνι λάδι που επιπλέει και δεν αφήνει να δημιουργείται αυτή η αντιαισθητική πέτσα.
Μετά από 1 1/2 μήνα οι ελιές είναι έτοιμες και μπορούν να τρώγονται όπως είναι ή αν τις θέλουμε πιο γλυκές τις βγάζουμε λίγες-λίγες τις χαρακώνουμε και τις βάζουμε σε νερό που το αλλάζουμε πρωί - βράδυ για 3 ημέρες και μετά αφού τις στραγγίξουμε καλά τις τοποθετούμε σε ένα βάζο με λάδι όπου μπορούμε να προσθέσουμε φέτες λεμονιού φύλλα δάφνης ή ρίγανη.
Καλή σας επιτυχία!

ΥΓ: Δεν είναι βέβαια η παραδοσιακή συνταγή του χωριού αλλά εγώ τη βάζω γιατί οι εποχές έχουν αλλάξει και το πολύ αλάτι πειράζει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΤΣΑΣ: “Παρουσιαστήκαμε κακοί και δίκαια χάσαμε”

Χωρίς βαθμολογική συγκομιδή έμεινε ο Μιλτιάδης στο εντός έδρας ματς με
την Πύλο, όπου υπολόγιζε να πάρει τρεις βαθμούς. Ηταν μία ήττα που προήλθε ύστερα από άσχημη εμφάνιση και έβγαλε στην επιφάνεια τις αδυναμίες και τα προβλήματα που έχει φέτος η ομάδα του Πύργου. Η ομάδα έχει αποδυναμωθεί αισθητά σε σχέση με την περασμένη χρονιά και προσπαθεί με πολλούς νεαρούς και λίγους έμπειρους να σταθεί όρθια. Το παιχνίδι πάντως με τον Τσικλητήρα ήταν από αυτά που μπορούσε και έπρεπε να πάρει ο Μιλτιάδης και γι’ αυτό στο “μελανόλευκο” στρατόπεδο υπάρχει πίκρα για την ήττα. Ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Λίτσας μιλώντας για το συγκεκριμένο ματς: “Παρουσιαστήκαμε κακοί σε ένα ματς που χρειαζόμασταν βαθμούς. Απ’ ό,τι φάνηκε δεν προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και δεν μπορέσαμε σε
καμία περίπτωση να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Ακόμη και μετά την αποβολή που είχε η αντίπαλη ομάδα, είχαμε μία ανούσια υπεροχή. Συγχαρητήρια στην Πύλο για τη νίκη της που ήταν δίκαιη, όπως
συγχαρητήρια και στους τρεις διαιτητές που ήταν πολύ καλοί”. Στη συνέχεια ο 29χρονος τεχνικός μιλάει για αυτά που πρέπει να διορθωθούν, δείχνοντας πάντως αισιόδοξος: “Εχουμε μία καινούργια ομάδα και έχουμε αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρυσι... Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες να γινόμαστε καλύτεροι και να καλύψουμε τις αδυναμίες μας. Δεν με φοβίζει η συνέχεια, όσον αφορά το θέμα της παραμονής, γιατί έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις και ο χρόνος θα μας δικαιώσει”. Από εδώ και πέρα, το μυαλό όλων είναι στο δύσκολο παιχνίδι με την Σπερχογεία την προσεχή Κυριακή. Το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλοι οι παίκτες θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.
πηγή:Ελευθερία

7 Οκτωβρίου 2010

Εκπαιδευτική εκδρομή στελεχών των συνεταιρισμών του νομού μας.

Αυτές τις ημέρες και ακριβώς πριν την συγκομιδή του ελαιοκάρπου, πραγματοποιεί ΕΑΣ Μεσσηνίας εκπαιδευτική εκδρομή στελεχών των Συνεταιρισμών του νομού μας στην Ιταλία. Η επίσκεψη αυτή θα αναβαθμίσει κατά πολύ τις υπηρεσίες και θα εκσυγχρονίσει τα συνεταιριστικά ελαιοτριβεία του νομού μας. Από το χωριό μας συμμετέχει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού μας, Θανάσης Μιχαλόπουλος. Η εφημερίδα της Καλαμάτας Ελευθερία σε ρεπορτάζ της αναφέρει:  
Ελαιοτριβεία και ελαιοπαραγωγικές μονάδες στην περιοχή της Τοσκάνης επισκέφτηκαν χθες τα μέλη της αποστολής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών και παραγωγοί του νομού βρέθηκαν χθες το πρωί σε ένα παραδοσιακό ελαιοτριβείο στην περιοχή Καπανόρι κοντά στην πόλη
Λούκα, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς εκεί η αγροτική παραγωγή συνδυάζεται απόλυτα με την επιχειρηματικότητα παρά τις μικρές ποσότητες αλλά και την παράλληλη καλλιέργεια ελαιόδενδρων, αμπελιών και ακτινιδίων. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη σ‘ ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο που λειτουργεί συνεταιριστικά στην περιοχή Καστελβέκιο ντι Κομπίτο, όπου παρουσιάστηκαν νέες μέθοδοιπαραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου. Τα μέλη της αποστολής, που
έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και για τις δύο μονάδες, είχαν την ευκαιρία να γευτούν προϊόντα των εκεί αγροτικών συνεταιρισμών με βάση το ελαιόλαδο.
Το χθεσινό πρόγραμμα έκλεισε με επίσκεψη στην Πίζα φυσικά με επίκεντρο τον περίφημο Κεκλιμένο
Πύργο της πόλης. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη σε μία ακόμα παραδοσιακή και τυροκομική μονάδα στην πόλη Βολτέρα αλλά και στο Εμπορικό Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων του Συνεταιρισμού της Τοσκάνης (Coperativa de Legnaia) στη Φλωρεντία.

50χρονος Γαργαλιανιώτης κατηγορούμενος για ασέλγεια σε 10χρονο

Κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος 10χρονου αγοριού από τη Βουλγαρία συνελήφθη χθες ένας 50χρονος κάτοικος του Δήμου Γαργαλιάνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη του 50χρονου έγινε μετά από καταγγελία της μητέρας του ανήλικου και κοινωνικής λειτουργού στην Αστυνομία. Ο 50χρονος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος του 10χρονου τις τελευταίες 20 ημέρες.
πηγή: Ελευθερία

6 Οκτωβρίου 2010

Τριήμερη έκθεση μεσσηνιακών προϊόντων απο την ερχόμενη Δευτέρα στο Σύνταγμα

Τα εγκαίνια της τριήμερης έκθεσης μεσσηνιακών παραδοσιακών τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων και χειροτεχνίας της Μεσσηνίας στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα θα τελεστούν τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στα εγκαίνια έχουν κληθεί να παραστούν παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου, ενώ η έκθεση θα λάβει χαρακτήρα γιορτής, με μουσική και δράσεις γνωριμίας με τα μεσσηνιακά προϊόντα. Στη γιορτή αυτή θα συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Οι δρόμοι της ελιάς». Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Μας πιάσανε στο δόκανο...

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - Τσικλιτήρας Πύλου 1-2 
Ολα τα γκολ επιτεύχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με γκολ του Γιώργου Καλδή, όμως στο 85’ ο Μιλτιάδης έφερε το ματς στα ίσια με πέναλτι του Λαμπρόπουλου. Στο 92’ όμως ο Φιλντιόν Μπιλάλι που είχε περάσει αλλαγή στο ματς τέσσερα λεπτά νωρίτερα χάρισε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του.  Από την άλλη, ο Μιλτιάδης πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση, όμως έτσι όπως πήγε το παιχνίδι, θα μπορούσε να είχε πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο 8’ έγινε η πρώτη καλή φάση, με τον Βαβουλέα να νικάει στο τετ α τετ τον Γ. Καλδή. Στο 25’ ο Διαμαντόπουλος έστρωσε στον Σταυρόπουλο που σούταρε άουτ από καλή θέση. Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι απέκτησε πιο γρήγορο ρυθ- μό και στο 58’ η Πύλος που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο άνοιξε το σκορ...
Μετά από πάσα του Π. Καλδή, ο Γ. Καλδής έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ έγραψε το 0-1, με τους γηπεδούχους να υποστηρίζουν πως ο σκόρερ έφυγε από θέση οφσάιντ.
Από εκείνο το σημείο η ομάδα του Δημήτρη Λίτσα πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 68’ η Πύλος έμεινε με 10 παίκτες... Ο Γ. Καλδής έκανε φάουλ από πίσω στον Ν. Τσέρτο και δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη από τον κ. Νικολόπουλο. Η υπεροχή του Μιλτιάδη καρποφόρησε στο 85’, όταν μετά από κόρνερ του Λαμπρόπουλου, ο Κωστόπουλος έπιασε την μπάλα με το χέρι και ο κ. Νικολόπουλος έδωσε το πέναλτι.
Ο Λαμπρόπουλος από τα 11 βήματα δεν αστόχησε και ισο- φάρισε σε 1-1.
Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα έπαιρναν από ένα βαθμό, στο 92’ ο Π. Καλδής πέρασε τον Μπαχούμα και έκανε το πλασέ, όμως ο Βαβουλέας απέκρουσε... Ο Μπιλάλι όμως καιροφυλακτούσε και με πλασέ σε κενή εστία έγραψε το τελικό 1-2.
Στο 94’ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν εκ νέου, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Γ. Καγιάς έκανε το σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να φεύγει άουτ.
Το ματς σφύριξε ο Νικολόπουλος, με βοηθούς τους Καραπιπέρη και Λουκά.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Βαβουλέας, Αυρηλιώνης (65’ Λίτσας), Μαθιός (65’ Γ. Καγιάς), Λαμπρόπουλος, Μπαχούμας, Ν. Καγιάς, Ν. Τσέρτος, Διαμαντόπουλος, Καραμπότσος, Νικολόπουλος, Π. Σταυρόπουλος (57’ Α. Τσέρτος).
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Κουκούτσης, Κατσιγιάννης, Κανελλόπουλος, Κωστόπουλος, Ζευγίτης, Κουφός, Σκολκίμ, Λ. Γουρνάς (89’ Β. Διαμαντόπουλος), Θ. Γουρνάς (88’ Μπιλάλι), Π. Καλδής (90’ Νικολακόπουλος), Γ. Καλδής.
πηγή notossport

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες