31 Αυγούστου 2010

Νυφούλα η Κική μας.


Ένα κουκλί ζωγραφιστό ήταν η δική μας Κική το περασμένο Σάββατο στην εκκλησία. Δίπλα στον καλό της, ντυμένη νυφούλα έμοιαζε με πραγματική πριγκίπισσα. Ο γάμος έγινε στο εκκλησάκι της Παναγίας στην Σγράπα. Όλα γύρω τόσο όμορφα και τόσο γλυκά που έκαναν την πιο όμορφη στιγμή της ζωής των δυο παιδιών ακόμα πιο όμορφη. Πάντως πρέπει να πούμε πως η Κική θα συνεχίσει να γράφει στην σελίδα μας και ας είναι τώρα Φιλιατρινιά. Στην Καρδιά μας θα είναι πάντα Πυργιώτισσα. Κική και Γιάννη να ζήσετε ευτυχισμένοι.

30 Αυγούστου 2010

Πολύ καλή εμφάνιση του Διαβολιτσιου στον χθεσινο αγώνα. Δικαιολογημένος ο Μιλτιάδης για την εμφάνιση καθώς ακόμα ανασυντάσσεται.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε χθες το Διαβολίτσι και επικράτησε με 3-0 του Μιλτιάδη αποκτώντας τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Στο 22' ο Νιάρχος με πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους ενώ ο ίδιος παίκτης με πλασέ στο 68' πέτυχε το 2-0. Ο Θεοδωρόπουλος στο 85' με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 το οποίο κάνει πλέον πολύ δύσκολο το έργο του Μιλτιάδη εν όψει του επαναληπτικού.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Λάμιας με βοηθούς τους Ροβολή, Πρίμπα.
  • ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Ποτηριάδης, Ηλιόπουλος, Κανέλλος, Θεοδωρόπουλος (90' Αλεβίζος), Νιάρχος (85' Ραντομίροβ), Ζάγουρας, Παπανικολόπουλος, Ανδριανόπουλος, Μπαλόπουλος 26' λ.τ. Κούκας), Κρεμμυδάς, Μπασιλάρης.
  • ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Βαβουλέας, Κυριακόπουλος (50' Σκουτάρι 50'), Μαθιός, Μπαχούμας,Καγιάς, Τσέρτος, Νικολόπουλος, Καραμπότσος (70' Μπακάκης ), Α. Τσέρτος, Διαμαντόπουλος, Σταυρόπουλος (67' Αυρηλιώνης ).
Πρέπει να τονίσουμε πως ο Μιλτιάδης θέλει να αποκτήσει έναν μέσο και έναν τερματοφύλακα, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινώσει κάποια μεταγραφή. Λογικά σήμερα ή αύριο θα υπάρχουν εξελίξεις.
  • Προπονητής: Συνεχίζει ο Δημήτρης Λίτσας.
  • Ήρθαν: Γιάννης Βενετσανάκος, Κώστας Βαβουλέας, Νώντας Καγιάς, Γιώργος Κυριακόπουλος, Παναγιώτης Σταυρόπουλος, Γιάννης Παναγόπουλος, Νώντας Τσέρτος, Αγγελος Τσέρτος.
  • Έφυγαν: Κυριάκος Λυμπερόπουλος, Βαγγέλης Καλογερόπουλος, Χρήστος Αριστομενόπουλος, Τζιτζέλ Τοντερίκα, Βασίλης Ρηγόπουλος, Πέτρος Καλογερόπουλος, Γιάννης Καραμπότσος, Λευτέρης Χίντα, Αλμπάν Χίντα.

Τι μας λέτε;.....

Ετοιμάζεται να τα “μαζέψει” από την Ελλάδα ο κολοσσός της COCA COLA 3E καθώς η διοίκηση εκφράζει μεγάλη δυσαρέσκεια για τα οικονομικά μέτρα – τα φορολογικά – που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση εν μέσω κρίσης. Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, αν η σκέψη του ιδιοκτήτη Γ. Δαυίδ πραγματοποιηθεί και οι δραστηριότητες μεταφερθούν σε άλλες αγορές, θα μείνουν άνεργοι 2.500 εργαζόμενοι που αυτή τη στιμή δουλεύουν σε επτά εργοστάσια της εταιρείας ανά την Ελλάδα. Κύκλοι της εταιρείας δηλώνουν στην εφημερίδα, ότι “δεν είναι στα σχέδια να πούμε πως φεύγουμε σε μερικούς μήνες, όμως δεν μπορούμε να παραβλέπουμε τη διαρκή πίεση των μετόχων μας – μία πίεση που έχει να κάνει με τις απώλειες που προκύπτουν από τη διπλή φορολόγησή μας”.Παράγοντες της εταιρείας αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι “δεν θα πληρώνουμε εμείς το μάρμαρο της πολιτικής Παπακωνσταντίνου”

Παραλαμβάνει σταφίδα η Ένωση Μεσσηνίας.


Νωρίτερα από άλλες χρονιές, ξεκίνησε η παραλαβή Κορινθιακής σταφίδας προς αποξήρανση από την Ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Μεσσηνίας, αφού λόγω των..... υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων εβδομάδων η φετινή σοδειά σταφίδας έχει ωριμάσει.

Η ΕΑΣ Μεσσηνίας θα δέχεται μακιναρισμένη και αμακινάριστη σταφίδα, ενώ όσον αφορά στην τιμή αγοράς του προϊόντος από τους σταφιδοπαραγωγούς, αυτή αναμένεται να καθοριστεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΣΚΟΣ ΑΣΕ, που θα γίνει στην Πάτρα σήμερα.

Απο 1η Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τα φωτοβολταϊκά.


Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στα φωτοβολταϊκά οι αγρότες και οι συνεταιρισμοί μετά την αποστολή της εγκυκλίου του ΥΠΕΚΑ και της σχετικής ανακοίνωσης από...... τα κεντρικά της ΔΕΗ, προς τις περιφερειακές υπηρεσίες της. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι αιτήσεις των αγροτών θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής τους.

πηγή:agroschannel

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Τρίπολη - Καλαμάτα


Από σήμερα Δευτέρα έως και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας θα εφαρμοστούν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, και συγκεκριμένα από το 142 ως το 144,2 χιλιόμετρο.
Προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης, θα αποκλείονται εναλλάξ η δεξιά και η αριστερή λωρίδα και στις 2 κατευθύνσεις του αυτοκινητόδρομου.

29 Αυγούστου 2010

Το Επιμελητήριο για την ενδυνάμωση της μεσσηνιακής αγοράς


Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας καλεί, με ανακοίνωσή του, τις τροποποιητικές επιχειρήσεις ελαιόλαδου, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην καμπάνια για την “Ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής Αγοράς“ να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του Επιμελητηρίου Γιώργο Κυριακόπουλο στα τηλέφωνα 27210 62200 και 27210 62222. Στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου επισημαίνεται: “Η προσπάθεια, που ήδη έχει ξεκινήσει, θα είναι συνεχής με στόχο κάθε επισκέπτης της Μεσσηνίας να γνωρίσει τα αγροτικά μας προϊόντα, να τα δοκιμάσει και να τα εντάξει στις καθημερινές διατροφικές του συνήθειες“.

Τι παίρνουν οι επισκέπτες απο την Μεσσηνία.


Οι ελιές και το ελαιόλαδο βρίσκονται στις πρώτες προτιμήσεις των επισκεπτών της Καλαμάτας, οι οποίοι, στο τέλος των διακοπών τους, λίγο πριν αφήσουν την πόλη για να επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους, προμηθεύονται τα φημισμένα τοπικά προϊόντα, για το σπίτι ή για να τα προσφέρουν σε φίλους. Ανάμεσα στις αγορές τους, επίσης, σύκα, μέλι και κρασί. Πώς είναι όμως η αγοραστική κίνηση σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά εποχή;
Οι Γερμανοί επιλέγουν μέλι από έλατο
«Ήρθε κόσμος στο κατάστημα, αλλά όχι όπως άλλες χρονιές. Για την ακρίβεια, ίσως οι άνθρωποι που πέρασαν, αριθμητικά, να ήταν πάνω κάτω οι ίδιοι με τα προηγούμενα χρόνια, όμως τα χρήματα που άφησαν ήταν λιγότερα, αφού η κατανάλωση ήταν μικρότερη. Ψωνίζουν μετά μεγάλης φειδούς. Άλλο να κάνει βόλτα κανείς και άλλο να ψωνίζει. Φταίει η κρίση που έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο» είπε ο κ. Κωνσταντίνος Ξυπόλυτος από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό της οδού Σπάρτης, λίγο πιο κάτω από την Κεντρική Αγορά, ενώ πρόσθεσε:
«Για βασιλικό πολτό, φέτος δεν ενδιαφέρθηκε σχεδόν κανένας. Από μέλι, ελάχιστοι Αθηναίοι προτιμούν το θυμαρίσιο, αλλά οι περισσότεροι αγοράζουν το γενικής ανθοφορίας, που είναι φθηνότερο απ’ όλα τα άλλα. Από τους επισκέπτες του εξωτερικού, οι Γερμανοί έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στο έλατο. Δεν ξέρω γιατί, ίσως το έχουν συνηθίσει. Πάντως, όλα τα μέλια είναι καλά, αρκεί να είναι αγνά και εδώ, στον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό, είναι».
Συνεταιριστικά με γευστική δοκιμή!
«Οι επισκέπτες μας επιλέγουν λάδι, ελιές, αλλά και κρασί, μέλι, σύκα, κομπόστες…» παρατήρησε η Κατερίνα Μάντζαρη από το κατάστημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. «Όσοι είναι από άλλες χώρες, παίρνουν κυρίως ελιές και ελαιόλαδο, περισσότερο σε 5λιτρα μεταλλικά δοχεία. Υπάρχουν, μάλιστα, κάποιοι που προμηθεύονται αρκετά και τα συσκευάζουν σε κιβώτια. Άλλοι πάλι, φτιάχνουν καλάθια με προϊόντα, για να τα κάνουν δώρο».
Τα τοπικά προϊόντα που θα βρει ο επισκέπτης στα ράφια του καταστήματος της Ένωσης είναι αποκλειστικά συνεταιριστικά, από το ελαιόλαδο και τις ελιές της ΕΑΣ (και Π.Ο.Π.), μέχρι το κρασί του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Νέστωρ», συσκευασμένα σύκα από τη ΣΥΚΙΚΗ, αρωματικά λάδια και κομπόστες του Συνεταιρισμού Κυπαρισσίας «Νέδα», μέλι του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού, βιολογικό πετιμέζι και χειροποίητα σπιτικά σαπούνια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων «Νέα Εποχή», κ.λπ.
Στο κατάστημα της ΕΑΣ γίνονται και γευστικές δοκιμές. «Το προτείνουμε εμείς στον κόσμο, γιατί είμαστε σίγουροι για τα προϊόντα μας. Τους καλούμε λοιπόν να τα δοκιμάσουν. Γι’ αυτό και μας επιλέγουν. Επειδή εδώ ξέρουν ότι θα βρουν ποιότητα και καλές τιμές» πρόσθεσε η κα Μάντζαρη. Όσο για τους επισκέπτες του εξωτερικού που φέτος έχουν επισκεφθεί το πωλητήριο της ΕΑΣ, είναι κυρίως Άγγλοι και Γερμανοί, καθώς και αρκετοί Γάλλοι.
Της Μαρίας Νίκα

28 Αυγούστου 2010

Ξεκίνησε η παραλαβή σταφυλιού στο “Νέστορα”


Ξεκίνησε η παραλαβή σταφυλιού από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας “Νέστωρ“, η οποία όπως κάθε χρόνο στην αρχή γίνεται γίνεται για συγκεκριμένες ποικιλίες. Πιο συγκεκριμένα, την εβδομάδα αυτή παραλήφθηκαν σταφύλια από ποικιλίες σαρντονέ, μακαμπέο, ασύρτικο και μερλό, αποκλειστικά και μόνο από μέλη του συνεταιρισμού όπως τόνισε ο πρόεδρος Σωτήρης Καλογερόπουλος. Σημείωσε δε ότι η απόφαση που έχει παρθεί πάνω σε αυτό το ζήτημα θα τηρηθεί, καθώς δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα που υπάρχει στο χώρο του κρασιού. Την επόμενη εβδομάδα οι παραλαβές θα συνεχιστούν και με άλλες ποικιλίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν. Ο κ. Καλογερόπουλος παρατήρησε πως φέτος αναμένεται μείωση της παραγωγής της τάξεως του 10-20%, ενώ σε κάποιες περιοχές αρχίζουν να εμφανίζονται προβλήματα λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών.
πηγή: Ελευθερία

Περιφερειακοί και δημοτικοί Σύμβουλοι


Ορίστηκε και ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση ο αριθμός των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων ανα την επικράτεια, έτσι, στις ερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ο νομός Μεσσηνίας με πληθυσμό 176,876 εκλέγει για το Περιφερειακό Συμβούλιο 14 συμβούλους ενώ, η Κορινθία 12, η Αργολίδα 9, η Αρκαδία 8 και η Λακωνία 8.
Όσον αφορά τις Δημοτικές εκλογές στον δήμο Τριφυλίας, η Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων με πληθυσμό 9083 εκλέγει 9 δημοτικούς συμβούλους, ενώ οι αντίστοιχες ενότητες εκλέγουν: Αετού 3, Αυλώνος 3, Κυπαρισσίας 8, Τριπύλης 1 και Φιλιατρών 9.
Σε παλαιότερη ανάρτησή μας είχαμε αναδημοσιεύσει άρθρο της εφημερίδας ''Ελευθερία'' που παρουσίαζε πληροφορίες που είχε για την κατανομή των συμβούλων. Οι αλλαγές είναι μικρές αλλά πρέπει να τις παρουσιάσουμε. Για περισότερα δείτε το ΦΕΚ

27 Αυγούστου 2010

Μιλτιάδης με Διαβολίτσι την Κυριακή


Στη δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας έχει εισέλθει ο Μιλτιάδης, που την Κυριακή θα δώσει και το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν με αντίπαλο το Διαβολίτσι. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Δωρίου και εντάσσεται στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας, όπου οι αγώνες είναι διπλοί. Το εν λόγω ματς είναι μάλιστα και το πρώτο παιχνίδι που θα δώσει ο Μιλτιάδης από την μέρα που μπήκε στο γήπεδο, γι' αυτό και εκλαμβάνεται ως τεστ προετοιμασίας. Ο Δημήτρης Λίτσας στα πλάνα που κάνει για το Διαβολίτσι δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Γιώργου Καγιά και Θοδωρή Λαμπρόπουλου. Ο πρώτος θα απουσιάσει για προσωπικούς λόγους, ενώ δεν έχει εκδοθεί ακόμα το δελτίο του. Επίσης ο Λαμπρόπουλος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από την 1η Σεπτεμβρίου. Από εκεί και πέρα, η προετοιμασία διεξάγεται χωρίς προβλήματα και άπαντες δείχνουν μεγάλη διάθεση, Μεταγραφικά, ο Μιλτιάδης κινείται για την απόκτηση τερματοφύλακα και μέσου, χωρίς ακόμα να έχει σημειωθεί κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας όμως ίσως να υπάρχουν ανακοινώσεις. Μ' αυτές τις προσθήκες θα συμπληρωθεί και το ρόστερ ενόψει του πρωταθλήματος της Α' τοπικής.
πηγή:Ελευθερία

26 Αυγούστου 2010

Δωρεαν βιβλία απο τον ΟΓΑ


Ο ΟΓΑ με στόχο την ενίσχυση των ψυχαγωγικών και πολιτιστικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των δράσεων της Αγροτικής Εστίας θα εφαρμόσει και για την φετινή περίοδο 2010 το Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων. Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, ξεκινάει τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 και απευθύνεται σε 200.000 άτομα, έναντι 140.000 ατόμων του προηγούμενου έτους. Η χορήγηση των Δελτίων γίνεται κατά σειρά προσέλευσης των δικαιούχων και μέχρις εξαντλήσεως των δελτίων.
Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων είναι:
1. Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
2. Οι ασφαλισμένοι που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους
3. Τα έμμεσα μέλη των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΓΑ (σύζυγοι-παιδιά) που έχουν ασφαλιστεί στον ΟΓΑ για περίθαλψη
4. Επιζώντες (χήρες - ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ)
Οι δικαιούχοι του προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων, μπορούν να προμηθεύονται τα Δελτία Αγοράς Βιβλίων (αξίας 20 Ευρώ) από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), και να ενημερώνονται για τα συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία-εκδοτικούς οίκους του νομού τους, από τους αναρτημένους στα ΚΕΠ Καταλόγους.
Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν ακόμη να βρουν τον κατάλογο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr
• Tα Δελτία Αγοράς Βιβλίων και μέχρις εξαντλήσεώς τους θα διανέμονται από όλα τα ΚΕΠ της χώρας
• Οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται τα Δελτία Αγοράς Βιβλίων από οποιοδήποτε ΚΕΠ και όχι κατ’ ανάγκη από αυτό του τόπου διαμονής τους.
• Κατά την προσέλευσή τους οι δικαιούχοι, θα πρέπει να προσκομίζουν το Βιβλιάριο Υγείας , το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή το απόκομμα καταβολής εισφορών προκειμένου να ελέγχεται τόσον η ταυτοπροσωπία, όσο και η θεώρηση του Βιβλιαρίου Υγείας για το έτος 2010. Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει στείλει ο ΟΓΑ.
• Τα Δελτία Αγοράς Βιβλίων των συζύγων και των τέκνων μπορούν να παραληφθούν από τον έναν εκ των συζύγων εφόσον προσκομισθούν τα Βιβλιάρια Υγείας και τα ΔΑΤ του άλλου συζύγου και των τέκνων ( για όσα υποχρεούνται να έχουν ΔΑΤ)

Οι δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων, μπορούν να κάνουν χρήση των Δελτίων Αγοράς Βιβλίων μέχρι 31-12-2010.
Πηγή Βάλτα

Δύο οι επιτυχίες στα ΑΕΙ από το χωριό μας


Συνήθως οι καλοί γονείς βγάζουν και καλά παιδιά. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση των δυο επιτυχόντων κοριτσιών από το χωριό μας τα οποία εκτός από τον λαμπρό χαρακτήρα τους που είναι γνωστός σε όλο το χωριό αποδείχθηκαν και πολύ δυνατές μαθήτριες μιας και μπόρεσαν να επιτύχουν σε ιδιαίτερα δύσκολες σχολές. Η μία κοπέλα είναι η Δήμητρα Παναγοπούλου του Τάκη και της Ελένης που πέρασε Φιλολογία Αθήνας και η άλλη κοπέλα είναι η Θεοδώρα Πολυχρονοπούλου του Τάκη και της Σωτηρίας που πέρασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αθήνας. Ο πατέρας της πρώτης είναι οδηγός λεωφορείου και της δεύτερης οδηγός Ταξί ( τυχαίο; δεν νομίζω..). Χαλάλι τα δρομολόγια τόσα χρόνια για να τις μεγαλώσετε και χαλάλι ακόμα περισσότερο από δω και πέρα για να τις σπουδάσετε. Εμείς θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να τις συγχαρούμε και να τους ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία και όταν με το καλό ορκιστούν να επιστρέψουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τόπο τους.

Καραμίχας: Σημαδεμένη η Τράπουλα.

Την έντονη αντίδρασή της εξέφρασε η ΠΑΣΕΓΕΣ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ως προς την πλήρη αδυναμία εφαρμογής του νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, στην προτεραιότητα των αιτήσεων των επαγγελματιών αγροτών για την...... εγκατάσταση σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ισχύος μέχρι 100 κιλοβάτ. Ιδιαίτερα αρνητική επίσης ήταν η τοποθέτηση του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ στο Σχέδιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Το γεγονός ότι οι τοπικές υπηρεσίες της ΔΕΗ αρνούνται να παραλάβουν τις αιτήσεις των αγροτών, επικαλούμενες έλλειψη οδηγιών από την Κεντρική Διοίκηση, αλλά και το γεγονός ότι όλες οι εμπλεκόμενες Δημόσιες Υπηρεσίες (Πολεοδομία, Δασαρχείο, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες κ.λ.π.) δεν αναγνωρίζουν και δεν αποδέχονται τις πρόσφατες οδηγίες του ΥΠΕΚΑ, έχει καταργήσει, στην πράξη, την διατιθέμενη προθεσμία. Για το λόγο αυτό είναι απόλυτα αναγκαία η παράταση της προθεσμίας αυτής, κατά ένα επιπλέον τρίμηνο, αλλά και η άρση όλων των γραφειοκρατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας "Αν δεν ισχύσει άμεσα η τρίμηνη παράταση και αν δεν αρθούν όλα τα εμπόδια, η Κυβέρνηση θα είναι πολιτικά εκτεθειμένη και δυστυχώς θα επιβεβαιώσει την αρχική θέση της ΠΑΣΕΓΕΣ περί σημαδεμένης τράπουλας." Ιδιαίτερα αρνητική επίσης ήταν η τοποθέτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ στο Σχέδιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, υπογραμμίζοντας ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν έχει στην πραγματικότητα αναπτυξιακό χαρακτήρα, μια και δεν προσδιορίζει με σαφή και στοχευμένο τρόπο τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας σε επιμέρους τομείς της οικονομίας, ούτε βέβαια αντιμετωπίζει διακριτά το επιβεβαιωμένο επενδυτικό έλλειμμα στον πρωτογενή τομέα. Σύγχυση εξάλλου αναμένεται να προκαλέσει η οριζόντια εφαρμογή του πολύπλοκου συστήματος κριτηρίων αξιολόγησης, με τα οποία είναι δυνατό η ίδια επένδυση σε μία περιφέρεια να κρίνεται θετικά και σε μία άλλη γειτονική της, αρνητικά. Δυστυχώς, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομίας σε νεκρό χρόνο, στις 9 Αυγούστου με προθεσμία υποβολής σχολίων μέχρι την 23η Αυγούστου 2010, γεγονός που απαξιώνει πολιτικά κάθε έννοια δημόσιας διαβούλευσης. Κρίνεται ακόμη ακατανόητος ο αποκλεισμός της ΠΑΣΕΓΕΣ από θεσμικούς φορείς που μετέχουν στο Συμβούλιο Παρακολούθησης και Αξιολόγησης της εφαρμογής του.

Δεν υπάρχουν ακόμα προβλήματα από το Δάκο. Κρίσιμο το επόμενο δίμηνο


Δεν υπάρχουν προβλήματα στις ελιές της Μεσσηνίας μέχρι τώρα, από το δάκο. Το μειωμένο προσωπικό και η καθυστέρηση στην κατανομή των πιστώσεων δε φαίνεται να έχουν επηρεάσει, για την ώρα, την αποτελεσματικότητα της δακοκτονίας. Ομως, το επόμενο δίμηνο είναι το κρίσιμο διάστημα και οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Αυτά σημείωσαν χθες στη συνεδρίαση της Ν.Ε. Οικονομικών και Διοικητικών Θεμάτων, όπου εγκρίθηκε η προμήθεια φαρμάκου εντομοκτόνου, οι υπεύθυνοι γεωπόνοι των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας Γιάννης Κυριακόπουλος και Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος. Ο κ. Κυριακόπουλος ενημέρωσε ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα της καταπολέμησης του δάκου, όπου διαπιστώνεται - από τις παγίδες - πως είναι αυξημένοι οι
πληθυσμοί. Παρατήρησε ότι «υπάρχει μια υστέρηση στην κατανομή των πιστώσεων», καθώς
γίνεται πιο αυστηρός έλεγχος από το υπουργείο για τις δαπάνες στις αμοιβές προσωπικού και στους εργολάβους. Εκτίμησε ότι στη Μεσσηνία θα είναι μειωμένη φέτος η παραγωγή και θα κυμανθεί γύρω στους 25.000 τόνους. Μίλησε για προβλήματα από την έλλειψη, από τη μείωση του προσωπικού κι επεσήμανε: «Η δύσκολη περίοδος είναι μπροστά μας, Σεπτέμβριος -
Οκτώβριος. Είναι νωρίς για συμπεράσματα».
Ο κ. Παρασκευόπουλος πληροφόρησε ότι δεν υπάρχει προσβολή από δάκο στην Τριφυλία και σημείωσε: «Σύμμαχός μας είναι οι καιρικές συνθήκες. Εκτιμούμε ότι τελικά θα τα καταφέρουμε. Είμαστε πάντα σε επιφυλακή και προβληματισμένοι». Ανέφερε ότι η παραλιακή ζώνη, λόγω της υγρασίας και ο αρδευόμενος ελαιώνας της περιοχής έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά παρατήρησε πως με τα κατάλληλα φάρμακα, τους δολωματικούς ψεκασμούς και τη σωστή διαχείριση εξασφαλίζεται η ασφάλεια της ποιότητας του ελαιολάδου. Ακόμα, στάθηκε στην πρωτοποριακή μέθοδο και στην καλή δουλειά που γίνεται και στις δύο
Διευθύνσεις.
πηγή: Ελευθερία

25 Αυγούστου 2010

Κίνδυνος να υπολειτουργεί την ερχόμενη περίοδο ο παιδικός σταθμός.


Την ερχόμενη Παρασκευή το απόγευμα συνεδριάζει το Δ. Σ του δήμου Γαργαλιάνων. Μεταξύ των άλλων θεμάτων υπάρχει και το αίτημα του προέδρου του Δ.Σ. του παιδικού σταθμού Γαργαλιάνων για απόσπαση υπαλλήλου από τον παιδικό σταθμό Πύργου. Στην ουσία αν γίνει αποδεκτό αυτό το αίτημα δημιουργεί θέμα λειτουργίας του παιδικού σταθμού του χωριού μας. Αυτή την στιγμή ο παιδικός σταθμός Πύργου δεν έχει πρόεδρο καθώς ο Γιάννης Κατσούλας που ήταν έχει παραιτηθεί επομένως ο παιδικός σταθμός δεν έχει κάποιον να ασχοληθεί δυναμικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Περιμένουμε τις εξελίξεις και κάποια τυχόν απαράδεκτη για το χωριό μας απόφαση θα αντιμετωπιστεί δυναμικά.

Παγωμένη η αγορά ελαιολάδου


Παραδοσιακά ο Αύγουστος δεν ήταν μήνας που η αγορά του ελαιολάδου έδινε ειδήσεις. Το σκηνικό άλλαξε τα τελευταία χρόνια, οπότε στα μέσα του Αυγούστου βλέπουμε κάθε χρόνο είτε άνοδο είτε πτώση των τιμών. Πρόκειται για εμπορικά παιχνίδια των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου, που με αυτές τις πρακτικές είτε αποκομίζουν άμεσα κέρδη είτε βγάζουν εκτός αγοράς τις μικρότερες επιχειρήσεις. Το φετινό καλοκαίρι η ελληνική χονδρική αγορά του ελαιολάδου χαρακτηρίστηκε από μια πρωτοφανή απραξία και με μια τάση σταθεροποίησης των τιμών σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.
Οι Ιταλοί τυποποιητές που απορροφούσαν μεγάλες ποσότητες χύμα ελληνικού ελαιολάδου έχουν στραφεί προς την Ισπανία, όπου βρίσκουν τις ποσότητες που θέλουν στις ποιότητες που θέλουν. Αυτό αποτυπώνεται και στις τιμές του ελαιολάδου. Έτσι βλέπουμε ότι οι τιμές του παρθένου και του βιομηχανικού ελαιολάδου σημειώνονται υψηλότερες στην Ισπανία και την Ιταλία σε σχέση με την Ελλάδα. Ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του βιομηχανικού ελαιολάδου. Παρατηρούμε ότι η υψηλότερη τιμή χονδρικής συναντάται στη Χαέν της Ισπανίας κι ακολουθούν οι ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ιταλίας.
Γενικά οι τιμές στη χώρα μας είναι σαφώς χαμηλότερες από της Ιταλίας και της Ισπανίας. Κι αυτό συμβαίνει παρά το ότι είναι γνωστό πως τα βιομηχανικά ελαιόλαδα της Λέσβου έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση από τους Ιταλούς εμπόρους λόγω των πολύ καλών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους.
Τα όσα θα γίνουν στην αγορά του ελαιολάδου το φετινό Αύγουστο σε μεγάλο βαθμό θα σηματοδοτήσουν τις εξελίξεις για τη νέα ελαιοπαραγωγική περίοδο. Το πρώτο στοιχείο που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους έμποροι και παραγωγοί είναι πως η Ισπανία, με το ρυθμό που προχωρούν οι πωλήσεις ελαιολάδου, θα φθάσει το Νοέμβριο με 800.000 τόνους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικές ποσότητες λαδιού για να καλύψουν όλες τις ανάγκες που είτε υπάρχουν είτε θα δημιουργηθούν τους επόμενους μήνες, μέχρι το άνοιγμα της νέας ελαιοκομικής περιόδου.
Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι τη νέα χρονιά αναμένεται μεγάλη παραγωγή ελαιολάδου και ίσως να δημιουργηθεί νέο ρεκόρ.
Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω στοιχείων δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα φύγουν προς τα πάνω οι τιμές τους επόμενους μήνες. Σε αυτό συνηγορεί και ένα τρίτο στοιχείο: οι πτωτικές τάσεις στην κατανάλωση.

Απόψεις συγχωριανών μας για τα προβλήματα και την τιμή της σταφίδας


Το χωριό μας επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο δημοσιογράφος της εφημερίδας '' Ελευθερία '' Κώστας Μπούρας. Συζήτησε με συχωριανούς μας για τα προβλήματα της σταφίδας τις απόψεις των οποίων παραθέτουμε. Μεταξύ άλλων το άρθρο αναφέρει:
Επισκεφθήκαμε τον Πύργο, ένα από τα χωριά της Τριφυλίας που οι κάτοικοί του ασχολούνται με την αμπελουργία και την σταφιδοκαλλιέργεια. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η απογοήτευση αλλά και η οργή του κόσμου για αυτή την κατάσταση είναι διάχυτη, ζητώντας επιτέλους να ληφθούν κάποια μέτρα για τον αγροτικό τομέα. Μιλώντας με παραγωγούς της περιοχής χαρακτηριστικά ο Αναστάσιος Καλογερόπουλος μας είπε: «Η κατάσταση δεν είναι καλή, δεν έχουμε καλή τιμή και ούτε με τα στρεμματιάτικα μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Εχουμε αυξημένα εργατικά και αυξημένο κόστος καλλιέργειας. Με τιμή στο 1,10 και όχι καθαρό, τι να πρωτοπληρώσουμε; Ούτε απόδοση έχουμε φέτος και αυτό λόγω της ξέρας που έχουμε, ούτε τα έξοδα δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε. Εγώ έχω 15 στρέμματα, τα έχω
κρατήσει, αλλά όπως και άλλοι, έτσι και εγώ, ούτε με τα στρεμματιάτικα δεν θα τα βγάλω πέρα». Αντιθέτως, ο Παύλος Αυρηλιώνης δέκα στρέμματα σταφίδας που είχε τα ξερίζωσε τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εγω δέκα στρέμματα που είχα την ξερίζωσα γιατί δεν σύμφερε. Εφυγαν οι κλέφτες και ήρθαν οι ψεύτες. Οπότε ο παραγωγός δεν συμφέρει να βαστήξει ούτε αμπέλι, ούτε σταφίδα. Με αμπελοπαραγωγή 40 τόνους και δεν έχω πληρωθεί ακόμη. Οσον
αφορά την σταφίδα, την ξερίζωσα γιατί δεν μπορούσα πια να την καλλιεργήσω. Αλλά και
γιατί να την βαστήξω; Αν βάλεις τα έξοδα της καλλιέργειας κάτω, στο τέλος βλέπεις ότι δεν σου μένει τίποτα». Ο Αθανάσιος Γαλανόπουλος μας επισήμανε: «Φέτος δεν έχουμε καλή χρονιά, από την μια η παραγωγή είναι μειωμένη λόγω ζέστης, αλλά και οι τιμές δεν είναι αυτές που πρέπει. Είναι στα ίδια με τα περυσινά, στο 1,10, πού να τα βγάλεις πέρα; Ούτε τα έξοδα της καλλιέργειας δεν μπορείς να βγάλεις. Επρεπε να έχει τουλάχιστον 1,5 ευρώ το κιλό.
Ομως δεν έχουμε και παραγωγή λόγω της ζέστης και λόγω του ότι πέρυσι είχαν περισσότερη παραγωγή. Γεγονός όμως είναι ότι στην περιοχή μας συνεχώς μειώνεται η καλλιέργεια της σταφίδας, αφού πια δεν συμφέρει κανείς να την καλλιεργεί. Οπως και με όλα τα προϊόντα με τις τιμές που έχουν, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα». Ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος από την πλευρά του υπογράμμισε: «Εχουμε μείωση λόγω της αυξημένης παραγωγής που είχαμε πέρυσι, όμως η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι τιμές ακούγονται στο 1,10. Τιμές είναι αυτές; Αυτό έχει κάνει και τους περισσότερους να εγκαταλείψουν τις σταφίδες, Εδώ στο χωριό μας μόνο ένα 30% έχει μείνει και όσο πάνε θα μειωθούν και άλλο. Είναι απελπιστική η κατάσταση. Με αυτά τα δεδομένα που υπάρχουν, θα έπρεπε το προϊόν να έχει 3 ευρώ. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη όχι μόνο για τη σταφίδα αλλά για όλα τα αγροτικά προϊόντα». Ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος μας είπε για την όλη κατάσταση: «Οι σταφίδες μέσα σε μια πενταετία θα ξεριζωθούν όλες. Το αμπέλι το δώσαμε πέρυσι και έχουμε πάρει τα
μισά λεφτά σε εξευτελιστική τιμή. Τα άλλα μισά μας τα φάγανε όπως τα τρώνε πολλά χρόνια τώρα. Εγώ είχα 30 στρέμματα σταφίδα και τις ξεκώλωσα. Με 35 λεπτά δεν άντεξα πια, δέκα χρόνια με παλεύανε με 35 λεπτά. Εχουν κάνει καρτέλ και μας διέλυσαν. Δεν μιλάμε πλέον για μείωση της καλλιέργειας αλλά για τελείωμα αφού δεν τα βγάζει πέρα ο κόσμος, ελάχιστοι έχουν μείνει να καλλιεργούν. Για να έμενε ο κόσμος και η καλλιέργεια, έπρεπε να είχε 3-4 ευρώ. Είναι δυνατόν να παλεύω να βγάλω 10 τόνους σταφίδα για να πάρω 10 χιλ. ευρώ; Γιατί για να καλλιεργήσεις και να βγάλεις δέκα τόνους πρέπει να είσαι ήρωας. Είναι μια καλλιέργεια που τελείωσε όπως και όλες οι καλλιέργειες έχουν τελειώσει με τις τιμές που υπάρχουν. Τα έχουν τελειώσει οι χονδρέμποροι που κάνουν καρτέλ. Και αυτό είναι θέμα κυβέρνησης. Οι κυβερνήσεις έχουν στηρίξει τους χονδρεμπόρους στα αγροτικά προϊόντα». Τέλος, ο Γιάννης Καραβοκύρης σημείωσε: «Μας κυνηγάνε οι καιροί μας κυνηγάνε όλοι, είμαστε εγκαταλειμμένοι από όλους. Μας πάει κόντρα ο καιρός, μας πάει και η Πολιτεία, δεν μας προσέχει κανένας. Εγώ ήδη έχω τρυγήσει 5 στρέμματα και έχω άλλα δέκα. Σε αυτά που τρύγησα, έπεσα στο μισό της παραγωγής και αυτό λόγω του καιρού και της ξηρασίας. Ενώ και οι τιμές δεν είναι καλές, αφού δεν βοηθάνε. Είμαστε αδικημένοι και στο θέμα αυτό. Φέτος η χρονιά δεν είναι καθόλου καλή για την σταφίδα, θα είμαστε πολύ κάτω από πέρυσι. Κάθε χρόνο, μοιραία, η καλλιέργεια εγκαταλείπεται, αφού όσοι ασχολούνται μεγαλώνουν και οι νέοι ούτε να ακούνε δεν θέλουν».

24 Αυγούστου 2010

Οι εντυπώσεις ενος επισκεπτη στο χωριό μας.

Αυτές τις μέρες πέρασε από το χωριό μας ένας συνάδελφος bloger από την Αθήνα, καταγόμενος από την Περιοχή μας, οι εντυπώσεις του καταγράφονται πιο κάτω, οι πολλές φωτογραφίες του στο πολύ δημοφιλές blog ΕΠΙ ΔΕΞΙΟΣ (ΨΑΛΤΗΣ) Αξίζει να το επισκεφθείτε και να δείτε αυτές τις πολύ όμορφες φωτογραφίες που έχει τραβήξει.


Μια εικόνα χίλιες λέξεις… λένε !
Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που και οι εικόνες δύσκολα περιγράφουν την ομορφιά που αντικρίζεις… και κάτι τέτοιο συμβαίνει στο αγαπημένο «Πυργάκι» ! ! !
Κάθε φορά που περνώ από εδώ κάνω στάση για καφέ.
Ό,τι ώρα και να καθίσεις κάτω από τα πλατάνια διαπιστώ
νεις πως η φύση… ξεφτιλίζει την τεχνολογία ! ! !
Τι air condition και κλιματισμοί… τέτοια δροσιά δεν τη βρίσκεις πουθενά… και όταν είσαι ταλαιπωρη
μένος από το Αυγουστιάτικο λιοπύρι… εδώ ξεκουράζεσαι μονομιάς… και οι θαμώνες της πλατείας με τους μαγαζάτορες είναι φιλικοί και φιλόξενοι… πάντα στη διάθεσή σου να λύσουν κάθε απορία σχετική με τις τουριστικές διαδρομές που θα ακολουθήσεις…
Αλλά και στην Αγία Παρασκευή δύσκολα περνάει ο ήλιος μέσα από το πυκνό φύλλωμα των αιωνόβιων δέντρων… και το πανηγύρι που στήνεται εδώ κάθε χρόνο στη Μνήμη της… ξακουστό στη γύρω περιοχή ! ! !
Βγαίνοντας από το χωριό συναντάμε το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου…





Τον ευχαριστούμε πολύ για τα καλά του λόγια.

23 Αυγούστου 2010

Δεν υπάρχει τίτλος για αυτή την ανάρτηση...


Πατέρας ενός παιδιού ο δράστης
Η 11χρονη που είχε εξαφανιστεί στην Αρκαδία και βρέθηκε νεκρή σήμερα σε χωράφι στο Νεοχώρι, δολοφονήθηκε από τον 40χρονο Αλβανό άνδρα για ερωτικούς και σεξουαλικούς λόγους. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε σε πηγάδι κοντά στο σπίτι της και έφερε σημάδια κακοποίησης. Ο δολοφόνος πέταξε στον πυθμένα του πηγαδιού, γυμνό το σώμα της 11χρονης Στα νύχια της βρέθηκε και γενετικό υλικό, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί. Ο φερόμενος ως δράστης θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ήξεραν τον δολοφόνο όλοι στο Νεοχώρι. Ζούσε εκεί τα τελευταία 14χρόνια, είναι πατέρας ενός 7χρονου παιδιού. Συγκλονισμένος ο δήμαρχος με την εξέλιξη, γνώριζε καλά τον 40χρονο : ¨Ήταν αγαπητός σε όλους, δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους αυτό που έκανε στο κορίτσι", δήλωσε κατά την διάρκεια της επιχείρησης ανάσυρσης του πτώματος.
πηγή: Μεσσηνιακα νέα

Αυτό συμβαίνει μια στο δισεκατομμύριο!


Δεν είναι και το πλέον συχνό να βρίσκει κάποιος στο χωράφι του δύο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης! Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Μεσοράχη και αγρότες που κατευθυνόντουσαν για τη δουλειά τους αντίκρισαν τα δύο ΑΤΜ πάνω σε ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγό.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομική Διεύθυνση Δράμας και διαπιστώθηκε ότι τα μηχανήματα και το φορτηγό είχαν κλαπεί τις προηγούμενες μέρες.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ληστές, σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποίησαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος της δημοτικής γεώτρησης για να τα ανοίξουν.

Μπράβο θράσος!

Εννοείται ότι τα ΑΤΜ ήταν άδεια!

Η νέα διοικηση του Μιλτιάδη


Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Μιλτιάδη ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα και ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας. Το συμβούλιο απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από μέλη της απερχόμενης διοίκησης, υπάρχουν όμως και 4
νέα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Χρήστος Κωνσταντόπουλος που ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της επανίδρυσης του Μιλτιάδη το 1986 και έχει διατελέσει ξανά παράγοντας πριν από αρκετά χρόνια. Η σύνθεση του συμβουλίου έχει ως εξής:
Χρήστος Κωνσταντόπουλος (πρόεδρος),
Γιάννης Κατσούλας (αντιπρόεδρος),
Παναγιώτης Γαλάνης (γραμματέας),
Χρήστος Σερέτης (ταμίας),
Γιώργος Χρονόπουλος,
Θεόδωρος Ταγκαλάκης,
Σωτήρης Ιωάννου,
Δημήτρης Χ. Παναγιωτόπουλος,
Αντώνης Δ. Γεωργακόπουλος (μέλη).
Αναπληρωματικά μέλη είναι οι:
Χρήστος Αργυρόπουλος,
Γιώργος Καραμπότσος και
Αντώνης Ι. Γεωργακόπουλος.

15 Αυγούστου 2010

Το Πάσχα του καλοκαιριού.


Για την Εκκλησία μας η Θεοτόκος είναι «του πεσόντος Αδάμ η ανάκλησις, των δακρύων της Εύας η λύτρωσις». Βοήθησε στη σάρκωση του Χριστού, εξυπηρέτησε την παγκόσμια σωτηρία γιατί μ' αυτήν ( την Θεοτόκο) πραγματοποιήθηκε η προαιώνια απόφαση του Θεού: η σάρκωση του Λόγου και η δική μας σωτηρία(Ιω. Δαμασκηνός).

Από τις Θεομητορικές εορτές ξεχωρίζει η εορτή της Κοιμήσεως Της. Με αυτήν η Εκκλησία μας εορτάζει, πρώτον, το θάνατο και την ταφή της και, δεύτερον, την ανάσταση και την μετάστασή της στους ουρανούς. Όπως λέει το κοντάκιο της εορτής, «τάφος και νέκρωσις ουκ εκράτησε (τη Θεοτόκο), ως γαρ ζωής μητέρα, προς την ζωήν μετέστησεν ο μήτραν οικήσας αειπάρθενον ( ο Χριστός) ». Ο Κύριος δηλαδή που είναι η πηγή της αληθινής ζωής, πήρε την ανθρώπινη σάρκα στην κοιλιά της Θεοτόκου και γεννήθηκε από αυτήν. Έτσι έκαμε την Παναγία Μητέρα του, μητέρα της ζωής και πηγή της ζωής.
Αφού ο Κύριος με το σταυρικό του θάνατο πάτησε και κατάργησε το θάνατο, ήταν φυσικό να ανεβάσει στους ουρανούς τη Μητέρα του και να της χαρίσει τη δόξα της αιωνιότητας. Όπως λένε τα τροπάρια της Κοιμήσεως, ο θάνατός της προμνηστεύεται τη ζωή. Αυτή που γέννησε τη ζωή, έχει μεταβεί στη ζωή. Έτσι ο θάνατός της ονομάζεται «αθάνατος Κοίμησις». Και όλα αυτά γιατί η Παναγία πρώτη μεταξύ των ανθρωπίνων πλασμάτων πραγματοποίησε τη θεοποίηση του ανθρώπου. . Αυτήν τη θεοποίηση έδειξε η Θεοτόκος, γιατί, όπως λέει ο ιερός Καβάσιλας, φανέρωσε τον άνθρωπο όπως ήταν στον Παράδεισο, και όπως έπρεπε στη συνέχεια να γίνει. Με την Κοίμησή της προπορεύτηκε στη δόξα που μας περιμένει.
Ωραία παρατηρήθηκε πως, «αυτή η δόξα είναι μεγαλύτερη από όλες τις δόξεςπου έλαβε η Θεοτόκος, δηλαδή:
  • να αναστηθεί πρωτύτερα από τον καιρό της αφθαρσίας,
  • να δοξαστεί προτού να γίνει η κρίσις και η εξέτασις,
  • να λάβει την ανταπόδοσιν προτού να έρθει η ημέρα της ανταποδόσεως,
  • να τιμηθεί με προνόμια, όμοια με εκείνα του υιού της» (Νικηφόρος Θεοτόκης).
Εκείνο δηλαδή που θα απολαύσουν οι πιστοί μετά τη δευτέρα παρουσία του Κυρίου, προαπολαμβάνει κατεξοχήν η Μητέρα του Θεού. Έτσι εξηγείται γιατί η εορτή της Κοιμήσεως είναι στη συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας, ένα δεύτερο Πάσχα.

14 Αυγούστου 2010

΄΄Κρίση΄΄ και στα αγροτικά εφόδια .

Σημάδια συρρίκνωσης εμφάνισε την περασμένη χρονιά η αγορά λιπασμάτων, τα φυτοφάρμακα και οι σπόροι, όπως προκύπτει από κλαδική έρευνα της Icap η οποία αποτυπώνει με ευκρίνεια τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στην εν λόγω αγορά. Σύμφωνα με..... τα στοιχεία της εταιρείας, το μέγεθος της εγχώριας αγοράς λιπασμάτων αυξήθηκε κατά 31% το 2008 σε σχέση με το 2007, ενώ το 2009 η αξία της αγοράς μειώθηκε κατά 18% έναντι του 2008.Αντίθετα, η αξία της εγχώριας αγοράς φυτοπροστατευτικών προϊόντων κινήθηκε καθοδικά τόσο το 2008 (κατά 10% σε σχέση με το 2007) όσο και το 2009 (κατά 6% έναντι του 2008).Επιπλέον, οι πωλήσεις του πολλαπλασιαστικού υλικού γεωργίας (σπόροι) στην ελληνική αγορά κινήθηκαν ανοδικά το 2008, ενώ το 2009 η αξία των πωλήσεων μειώθηκε κατά 4%.

Η εικόνα της αγοράς

Όπως διαπιστώνεται από την έρευνα, στον κλάδο των αγροτικών εφοδίων (λιπάσματα, φυτοπροστατευτικά προϊόντα και πολλαπλασιαστικό υλικό γεωργίας) δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων. Πολλές από αυτές ασχολούνται με ποικιλία προϊόντων. Ειδικότερα, στα λιπάσματα μία μόνο εταιρεία ασχολείται με την παραγωγή λιπασμάτων με χημική σύνθεση, ενώ οι υπόλοιπες παραγωγικές επιχειρήσεις ασχολούνται με την επεξεργασία, ανάμειξη και τυποποίηση αυτών.

Σε ό,τι αφορά τη ζήτηση των εξεταζομένων προϊόντων, παρατηρείται σημαντική επίδραση από το είδος των καλλιεργειών, τις εκτάσεις που καλλιεργούνται, αλλά και τις τιμές διάθεσης των αγροτικών προϊόντων.

Ο κλάδος χαρακτηρίζεται από ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, για την απόσπαση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς, λόγω κυρίως του μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σ' αυτόν. Μεγαλύτερη συγκέντρωση παρατηρείται στα λιπάσματα, ακολουθούν τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και μεγαλύτερη διασπορά παρατηρείται στους σπόρους.

Παράγοντες της αγοράς αναμένουν μικρή αύξηση των πωλήσεων λιπασμάτων σε ποσότητα κατά τη διετία 2010-2011. Η αντίστοιχη αξία σαφώς θα επηρεαστεί ανάλογα με την τιμή πώλησης αυτών αλλά και των πρώτων υλών, που θα διαμορφωθούν στη διεθνή αγορά.

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης μελέτης έγινε και χρηματοοικονομική ανάλυση αντιπροσωπευτικών επιχειρήσεων του κλάδου, βάσει επιλεγμένων αριθμοδεικτών. Επίσης, συνετάχθη ομαδοποιημένος ισολογισμός βάσει δείγματος επιχειρήσεων (παραγωγικών και εισαγωγικών) για τις οποίες υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία ισολογισμών των χρήσεων 2007 και 2008.

πηγή: www.agroschannel.com

12 Αυγούστου 2010

Η κατανομή εδρών σε Περιφέρεια και δήμους

Ετοιμη να πάρει το δρόμο της δημοσίευσης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης είναι η κανονιστική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για την κατανομή των εδρών στις Περιφέρειες και τους “καλλικρατικούς” δήμους. Με βάση στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα “Κόσμος του Επενδυτή” η κατανομή των εδρών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (κατά νομό) και στους νέους δήμους (κατά υπάρχοντες σήμερα) είναι η ακόλουθη:
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Κορινθίας 12, Αργολίδας 9, Αρκαδίας 8, Μεσσηνίας 14, Λακωνίας 8.
Δήμος Γορτυνίας
Βυτίνας 4, Δημητσάνης 2, Ηραίας 6, Κλείτορος 5, Κοντοβαζαίνης 4, Λαγκαδίων 2, Τρικολώνων 2, Τροπαίων 8.
Δήμος Μεγαλόπολης
Γόρτυνος 2, Μεγαλόπολης 18, Φαλαισίας 7.
Δήμος Νότιας Κυνουρίας
Κοσμά 1, Λεωνιδίου 15, Τυρού 5.
Δήμος Τρίπολης
Βαλτετσίου 2, Κορυθίου 2, Λεβιδίου 4, Μαντινείας 3, Σκιρίτιδας 2, Τεγέας 3, Τρίπολης 24, Φαλάνθου 1.
Δήμος Ανατολικής Μάνης
Ανατολικής Μάνης 3, Γυθείου 13, Οιτύλου 8, Σμύνους 3, Δήμος Ελαφονήσου 13.
Δήμος Ευρώτα
Γερονθρών 3, Ελους 9, Κροκεών 4, Νιάτων 3, Σκάλας 8.
Δήμος Μονεμβασιάς
Ασωπού 5, Βοιών 9, Ζάρακα 2, Μολάων 6, Μονεμβασιάς 5. Δήμος Σπάρτης
Θεραπνών 3, Καρυών 1, Μυστρά 5, Οινούντος 3, Πελλάνας 4, Σπάρτης 19, Φάριδος 6.
Δήμος Δυτικής Μάνης
Αβίας 7, Λεύκτρου 14.
Δήμος Καλαμάτας
Αριος 1, Αρφαρών 2, Θουρίας 3, Καλαμάτας 35.
Δήμος Μεσσήνης
Αίπειας 3, Ανδρούσας 3, Αριστομένους 4, Βουφράδων 2, Ιθώμης 3, Μεσσήνης 13, Πεταλιδίου 4, Τρικόρφου 1.
Δήμος Οιχαλίας
Ανδανίας 6, Δωρίου 7, Είρας 2, Μελιγαλά 7, Οιχαλίας 5.
Δήμος Πύλου-Νέστορος
Κορώνης 7, Μεθώνης 4, Νέστορος 8, Παπαφλέσσα 3, Πύλου 7, Χιλιοχωρίων 4.
Δήμος Τριφυλίας
Αετού 4, Αυλώνος 3, Γαργαλιάνων 11, Κυπαρισσίας 11, Τριπύλας 1, Φιλιατρών 11.
πηγή:Ελευθερία

9 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελοφύτου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοφύτου καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση 31-08-2010 ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00 στο γραφείο του Συνεταιρισμού για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω:

Θέμα:

Έγκριση ισολογισμού χρήσης (01/07/2009 - 30/06/2010). Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο στον ίδιο τόπο και χρόνο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

7 Αυγούστου 2010

Πρόγραμμα Leader με πολλές ευκαιρίες..


Εγκρίθηκε και ξεκινάει η υλοποίηση του προγράμματος Leader στη Μεσσηνία, με τίτλο ''Η ζωή στο μεσσηνιακό ελαιώνα''. Η συνολική χρηματοδότηση είναι 11 εκ. ευρώ, από τα οποία τα 7,2 εκ. είναι η δημόσια δαπάνη, τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ελληνικού κράτους. Το Leader θα εφαρμοστεί σε 14 δήμους του νομού και 91 δημοτικά διαμερίσματα του νομού, παραλιακά και πεδινά.
Συγκεκριμένα καλύπτει τους Δήμους Αίπειας, Αριος, Αρφαρών (Πλατύ, Πήδημα), Γαργαλιάνων, Θουρίας (Ανθεια, Αιθαία, Θουρία, Μικρομάνη), Καλαμάτας (Αντικάλαμος, Ασπρόχωμα, Σπερχογεία), Κορώνης, Κυπαρισσίας (Αρμενιοί, Ράχες, Σπηλιά, Φαρακλάδα), Μεθώνης, Μεσσήνης, Νέστορος, Πεταλιδίου (Αχλαδοχώρι, Δάρα, Καρποφόρα, Πεταλίδι), Πύλου, Φιλιατρών.
Φορέας υλοποίησης του προγράμματος θα είναι η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας. Το πρόγραμμα παρουσίασαν χθες στη Νομαρχία ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Χρίστος Ριζάς. Ο κ. Δράκος μίλησε για πρόγραμμα ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας, παράλληλης στήριξης του αγροτικού εισοδήματος. Είπε ότι αγρότες και φορείς πρέπει να είναι έτοιμοι για την υποβολή προτάσεων και ανέφερε πως θα είναι αντικειμενική η διαδικασία και κανείς δεν πρόκειται να αδικηθεί. Ο κ. Ριζάς χαρακτήρισε καινοτομία του προγράμματος την προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω, πως γεννιέται από τους ίδιους ανθρώπους που θα κάνουν τις επενδύσεις. Επεσήμανε ότι η πρόταση της Μεσσηνίας αξιολογήθηκε ως 6η κατά σειρά μέσα από 43 προτάσεις και θα εφαρμοστεί σε δημοτικά διαμερίσματα κάτω των 5.000 κατοίκων. Σημείωσε πως με 1,1 εκ. ευρώ από τα 11 εκ. του προγράμματος θα ζήσει, θα επιβιώσει η Αναπτυξιακή.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στα πλαίσια του προγράμματος Leader στο νομό θα συγχρηματοδοτηθούν:
1) Στήριξη πολύ μικρών επιχειρήσεων μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων. Τεμαχισμός - τυποποίηση κρέατος, τυροκομεία, τυποποίηση ελαιολάδου, οινοποιεία, αρωματικά φυτά. Προϋπολογισμός επενδυτικής πρότασης έως 500.000 ευρώ με επιδότηση 50%.
2) Ενίσχυση πολύ μικρών επιχειρήσεων που υλοποιούνται από γεωργούς με σκοπό τη διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες. Επισκέψιμα αγροκτήματα, τουριστικά καταλύματα, χώροι εστίασης, μονάδες οικοτεχνίας, βιοτεχνίας. Προϋπολογισμός από 300.000 έως 600.000 ευρώ, με επιδότηση 60% εντός του 2010 και 50% μετά την 1/1/2011.
3) Ενίσχυση πολύ μικρών επιχειρήσεων που υλοποιούνται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που δεν είναι γεωργοί. Βιοτεχνίες, παντοπωλεία, ζαχαροπλαστική, ζυμαρικά, δικτύωση επιχειρήσεων (ανάδειξη και προώθηση τοπικών προϊόντων). Προϋπολογισμός μέχρι 300.000 ευρώ και επιδότηση 60% εντός του 2010 και 50% μετά την 1/1/2011.
4) Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων. Σήμανση μνημείων και συγκριτικά πλεονεκτήματα περιοχών για ΟΤΑ, τουριστικά καταλύματα, χώροι εστίασης. Προϋπολογισμός έως 600.000 ευρώ για υποδομές διανυκτέρευσης, 300.000 ευρώ για τις υπόλοιπες δράσεις και 100.000 ευρώ για την προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών. Η επιδότηση για τις παρεμβάσεις δημόσιου
χαρακτήρα ανέρχεται από 70% έως 100%. Για τις ιδιωτικές στο 60% εντός του 2010 και στο 50% μετά την 1/1/2011.
5) Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό. Μικρά έργα υποδομής αγροτικών περιοχών, χώροι πολιτιστικών δραστηριοτήτων, πολιτιστικές εκδηλώσεις. Προϋπολογισμός από 30.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ και επιδότηση από 75% μέχρι 100%.
6) Ανακαίνιση και ανάπτυξη χωριών. Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων, αποκατάσταση
κτηρίων για κοινωφελή χρήση, όψεις κτισμάτων. Προϋπολογισμός από 40.000 έως 500.000 ευρώ και επιδότηση από 60% έως 100%.
7) Διατήρηση και αναβάθμιση της αγροτικής κληρονομιάς. Βελτίωση και σήμανση μονοπατιών, νερόμυλοι, αλευρόμυλοι, ελαιοτριβεία, λαογραφικά μουσεία, εκθετήρια. Προϋπολογισμός έως 300.000 και επιδότηση από 75% έως 100%. Προτεραιότητα θα δοθεί σε περιοχές ''Natura''.

5 Αυγούστου 2010

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΕ 13 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ


Σε 13 δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης, θα αρχίσουν να διδάσκονται αρχαία Ελληνικά, καθώς κρίθηκε ότι βοηθούν τα παιδιά στην κατανόηση της μητρικής τους γλώσσας.
Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των σχολείων αποφάσισαν να εντάξουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών γιατί πιστεύουν ότι έτσι οι μαθητές θα βελτιώσουν τα Αγγλικά τους.
Πιστεύεται ότι η εισαγωγή των ελληνικών στα σχολεία μπορεί να έχει θετική επίδραση στην κατανόηση της αγγλικής γλώσσας.
Πολλές από τις αγγλικές λέξεις έχουν ρίζες ελληνικές δηλώνει η καθηγήτρια λατινικών Λόρνα Ρόμπινσον, ένθερμη υποστηρικτής της αρχαίας ελληνικής γλωσσάς.
Όπως δήλωσε στους Τάιμς η αρχαία ελληνική γλώσσα "Θα παρέχει τη βάση για να κατανοήσουν οι μικροί μαθητές την πολυπλοκότητα της αγγλικής γραμματικής".

Βρε πως αλλάζουν τα πράγματα!!!!!

Συνάντηση με άρωμα “Καλλικράτη“ είχαν χθες το μεσημέρι στα Φιλιατρά οι δήμαρχοι Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας, Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς, Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης και Αετού Δήμητρης Δριμής. Αντικείμενο της κουβέντας τους -όπως πληροφορηθήκαμε- ήταν το μέλλον του νέου δήμου και ειδικά σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα που θα υποστηριχθεί. Οι πληροφορίες μας λένε πως υπήρξε μια ανάλυση και τοποθετήσεις σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον υπό δημιουργία νέο δήμο. Τονίστηκε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένα πρόσωπο ικανό, δυναμικό και ενωτικό που να έχει τα
εχέγγυα εκείνα που θα εξασφαλίζουν ένα δημιουργικό μέλλον για το νέο δήμο. Μάλιστα από την συζήτηση που είχαν, κατέληξαν ότι αυτά τα χαρακτηριστικά δεν τα έχει κάποιο από τα πρόσωπα που έχουν ακουστεί ή έχουν εκφράσει την επιθυμία να θέσουν υποψηφιότητα.
Από ό,τι φαίνεται πιο πολύ συγκλίνουν στο να βρεθεί ένα πρόσωπο ανεξάρτητο και δυναμικό στο οποίο και θα παρέχουν στήριξη θέτοντας (κάποιοι από αυτούς) ακόμη και υποψηφιότητα μαζί του.
πηγή:Ελευθερία

3 Αυγούστου 2010

Αναξιοποίητο κι εγκαταλειμμένο το Παλαιόκαστρο του Ναβαρίνου


Η εκπληκτική θέα από το Παλαιόκαστρο του Ναβαρίνου κόβει πραγματικά την ανάσα... έτσι που ο επισκέπτης αναρωτιέται γιατί το φρούριο αυτό έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του και δεν αξιοποιείται.
Τα τείχη έχουν αρχίσει να γκρεμίζονται και η πινακίδα προειδοποιεί ότι το κάστρο είναι μη επισκέψιμο. Οποιος όμως ανέβει στο λόφο ανατολικά της Σφακτηρίας όπου βρίσκεται το Παλαιόκαστρο, και κάνει μια βόλτα γύρω από τα τείχη, θ‘ αποζημιωθεί απ‘ την απερίγραπτη πανοραμική θέα ενός φαντασμαγορικού τοπίου - μοναδικού ίσως στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Στην ανατολική πλευρά θα θαυμάσει τον όρμο του Ναβαρίνου και τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Στο νότο θα μείνει άναυδος κοιτώντας τα φουσκωμένα νερά στον στενό πορθμό ανάμεσα στη Σφακτηρία και το λόφο του κάστρου. Στη βόρεια πλευρά η Βοϊδοκοιλιά κλέβει την παράσταση, ενώ στη δύση το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου γίνεται βαθυκόκκινο καθώς πέφτει ο ήλιος. Ο περιπατητής μαγεύεται από την απερίγραπτη θέα και παράλληλα απορεί, πώς είναι δυνατόν το Παλαιόκαστρο να έχει αφεθεί στην τύχη του. Απάντηση μάλλον δε θα πάρει όμως - καθώς οι άρχοντες του τόπου έχουν πάρει... διαζύγιο από την ομορφιά και την
αισθητική, όπως κι από τη γνώση.
πηγή: Ελευθερία

Μικρή παράταση ζωής... για τον Μιλτιάδη.


Το φιλί της ζωής, έστω και για λίγες ημέρες, έδωσε στην ομάδα το παλιό ΔΣ του Μιλτιάδη με το να δηλώσει συμμετοχή στους αγώνες της Α΄τοπικής της νέας περιόδου. Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερη ανάρτησή μας η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων των ομάδων έληγε χθες. Έτσι το προηγούμενο ΔΣ έπρεπε να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση για την ομάδα, από την στιγμή μάλιστα που δεν έχει βγει και νέο ΔΣ. Το παλιό είχε το δικαίωμα να κάνει την αίτηση συμμετοχής αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχει δικαίωμα ούτε μεταγραφές να κάνει ούτε άλλες πράξεις. Εν τω μεταξύ στις 20 Αυγούστου λήγει η προετοιμασία των ομάδων όσον αφορά τα διοικητικά και τεχνικά έτσι μέχρι τότε πρέπει να έχει εκλεγεί το νέο ΔΣ για να κανονίσει αυτά τα πολύ βασικά θέματα της ομάδας. Αν δεν υπάρξει νέο Συμβούλιο το παλιό δεν μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στους αγωνιστικούς χώρους και έτσι η ομάδα δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με ότι συνεπάγεται αυτό... Όπως καταλαβαίνετε η ομάδα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση, η μικρή αυτή παράταση δεν λέει τίποτα αν δεν υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον από κάποιον που θα θελήσει να ηγηθεί της ομάδος.

2 Αυγούστου 2010

Πράσινη ανάπτυξη ή πράσινα άλογα;


Η «πράσινη ανάπτυξη» τελικά φαίνεται ότι αφορά μόνο τους φόρους που θα κληθούμε να πληρώσουμε το επόμενο διάστημα ή πληρώνουμε ήδη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σε μία ακατανόητη απόφαση η υπουργός Οικονομίας Λ.Κατσέλη ανακοίνωσε ότι τα όποια επενδυτικά σχέδια υπάρχουν για την ανάπτυξη και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο, τίθενται εκτός του νέου και πολυαναμενόμενου αναπτυξιακού νόμου. Μαζί θα εξαιρεθούν και τα αιολικά πάρκα. Είναι πραγματικά απορίας άξιον γιατί ακολουθήθηκε αυτός ο δρόμος, όταν μέσα από τις συγκεκριμένες επενδύσεις η χώρα θα μπορούσε να αποκτήσει ενεργειακή επάρκεια και αυτάρκεια με φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ




Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες