13 Δεκεμβρίου 2010

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ TO COSTA NAVARINO

ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ κατέκτησε ο «πράσινος» σχεδιασμός του ξενοδοχείου Costa Navarino το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στους πλούσιους ελαιώνες της Μεσσηνίας. Σχεδιασμένο με γνώμονα το σεβασμό προς το περιβάλλον και τη μεγιστοποίηση της ενεργειακής αποδοτικότητας βραβεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τα European Hotel Design Awards στη Μεγάλη Βρεταννία.
Το βραβείο παρέλαβε ο Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της TEMES A.E., φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino. Τα European Hotel Design Awards διεξάγονται κάθε χρόνο στη Μεγάλη Βρεταννία. Είναι ένας ευρωπαϊκός θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει την πράσινη ανάπτυξη, την αρχιτεκτονική και το design στον ξενοδοχειακό κλάδο.
Ο ευρέως αναγνωρισμένος θεσμός θεωρείται από τους σημαντικότερους στον ξενοδοχειακό τομέα και σχεδιασμό διεθνώς, ενώ η επιλογή γίνεται από επιτροπή που αποτελείται από κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου και δημοσιογράφους του κλάδου.
Βιοκλιματική αρχιτεκτονική
Το ξενοδοχείο Costa Navarino είναι από τα πρώτα τουριστικά συγκροτήματα φιλικά προς το περιβάλλον βασισμένο στις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις της περιοχής πληρούν αυστηρότατα περιβαλλοντικά πρότυπα, έτσι ώστε να προστατεύεται το ειδυλλιακό περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές.
Επιπλέον, στο Costa Navarino βρίσκονται δύο ακόμα πρωτοπόρα αναπτυξιακά έργα: το Navarino Environmental Observatory, ένα ερευνητικό περιβαλλοντικό παρατηρητήριο, του οποίου η δράση είναι αφιερωμένη στη μελέτη των κλιματικών αλλαγών και της επίδρασής τους στο φυσικό περιβάλλον της Μεσογείου, και ο εκθεσιακός χώρος Navarino Natura Hall (που θα ανοίξει το 2011), με θεματική γύρω από το περιβάλλον έχει ως στόχο την πληροφόρηση του κοινού για περιβαλλοντικά θέματα.
Η τουριστική ανάπτυξη του ξενοδοχείου βασίζεται σε αυστηρούς κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας και διαχείρισης, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του φυσικού περιβάλλοντος στη διαμόρφωση τουριστικού προϊόντος υψηλής ποιότητας.
Στο πλαίσιο αυτό και με βάση την εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τους απαιτητικούς περιβαλλοντικούς όρους, έχουν κατασκευστεί λιμνοδεξαμενές και γίνονται μελέτες διαχείρισης υδάτινων πόρων. Ακόμη και η λίπανση των γηπέδων γκολφ που υπάρχουν στο συγκρότημα γίνονται με οικολογικά λιπάσματα.
πηγή: anarxaszante.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες