Αξιότιμε κύριε Κόλλια ,

με την παρουσα ανοικτη επιστολή μας, θα θέλαμε αρχικα να σας συγχαρούμε για την εκλογή σας ως Δημάρχου του νεοσύστατου δήμου Τριφυλίας και να ευχηθούμε σε σας και τους συμβούλους του νέου Δημοτικο;y συμβουλίου να διαγράψετε πετυχημένη πορεία πραγματοποιώντας τους σκοπους και τους στόχους σας για την ανάπτυξη της Τριφυλίας.
Εκτιμούμε πραγματικά την πρωτοβουλία σας να συναντηθείτε με παράγοντες , συλλόγους και διαφόρους φορείς της Τριφυλίας προκειμένου να ενημερωθείτε για τα προβλήματα και θέματά τους αλλα και να συζητήσετε μαζί τους για τις προοπτικές επίλυσής τους . Αναρωτηθήκαμε όμως γιατι δεν κληθήκαμε και εμεις σε καποια απο τις συναντησεις αυτες...
Θα θέλαμε λοιπόν να σας υπενθυμήσουμε την ύπαρξη της δικής μας Ενωσης (Ξενοδόχων & Ιδ. Τουρ. καταλυμάτων Τριφυλίας), της πρώτης όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει που αφορά στην έννοια "Τριφυλία", με τα παλαιότερα μάλιστα και πιο διευρυμένα σύνορα της. Βέβαια την ύπαρξή μας τη γνωρίζατε όταν τρεις μέρες πριν την Κυριακή των πρώτων εκλογών μας καλέσατε για συζήτηση, αλλα όπως σας εξηγήσαμε στο χρόνο που επιθυμούσατε, στην κορύφωση δηλαδή του προεκλογικού αγώνα, θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθει ουσιαστικός και όχι εθιμοτυπικός και ήσσονος σημασίας διάλογος για το μέγιστο ζήτημα του Τουρισμού.
Μετεκλογικά όμως δεν καταλαβαίνουμε γιατι δεν κληθήκαμε σε ανοικτο και ουσιαστικο διάλογο μαζί σας, όπως κάνατε με όλους τους φορείς και τους συλλογους της Τριφυλίας. 'Αραγε το κεφάλαιο Τουρισμός ειναι ελάσσονος σπουδαιότητας για το νέο Δημοτικο συμβούλιο ?
Στην Ελλάδα και ειδικά στο νομό Μεσσηνίας , ειδικότερα δε στην Δυτική Μεσσηνία, ο Τουρισμός αναμφισβήτητα αντιμετωπίζεται ως θέμα υψίστης σημασίας, αφου μπορεί να ενισχύσει την περιοχή τόσο σε οικονομικό επίπεδο (αυξηση εισοδήματος, κεφαλαίου, επενδύσεων) . όσο και σε κοινωνικό ( είτε άμεσα, δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης και αποτρέποντας την μεταναστευση αλλού , είτε έμμεσα, ενισχύοντας τις επιχειρήσεις που παράγουν προιόντα που καταναλώνουν οι φορείς του Τουρισμού)
Θεωρούμε λοιπόν οτι οφείλατε να θέτατε ως πρώτη προτεραιότητα μια συνάντηση με τους επιχειρηματίες του Τουρiσμού στην Τριφυλία (εμας τους ξενοδόχους αλλα και τους εστιατορες και τους ιδιοκτήτες των cafe - bars, ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων μεσων μεταφοράς , ιδιοκτητες taxi  ).
Επειδη στον Τουρισμό δεν περισσεύει κανεις , θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε, όπως έχουμε άλλωστε αποδείξει καθ' όλη τη διάρκεια της δραστηριότητάς μας απο τη συνεργασία μας με τους προηγούμενους δημάρχους της επαρχίας Τριφυλίας, οτι μας διακατέχει αυτοδιοικητικο πνεύμα , οτι έχουμε ανοικτούς ορίζοντες και δεν ειμαστε κατευθυνόμενοι, οτι προτάσσουμε το κοινό καλο της περιοχής μας και οτι είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε μαζί σας, όπως θα κάναμε άλλωστε με όποιον ηγούνταν του νέου δήμου μας .Ειμαστε σίγουροι οτι πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί ο μεταξύ μας διάλογος και οτι θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να συζητήσουμε όλοι μαζί για τα θέματα που απτονται άμεσα της ανάπτυξης στην Τριφυλία.
Εν κατακλέιδι αναμενουμε την πρόσκλησή σας.

Με τιμή

Γεωργία Ιω. χριστοδούλου
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων & ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας