14 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Οι εκλογές ήρθαν, πέρασαν και σύντομα θα δούμε αν οι δεσμεύσεις νέου δημάρχου θα υλοποιηθούν. Πάντα όμως όταν αρχίζει κάτι καινούριο όλοι είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι το τέλος της πορείας του τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Έτσι και τώρα με το νέο τοπικό συμβούλιο του χωριού μας, το οποίο σημειωτέον θα έχει πολύ αυξημένες αρμοδιότητες σε σχέση με τα τοπικά συμβούλια του Καποδίστρια, έχουμε την αισιοδοξία ότι κάτι καλύτερο ξημερώνει για το χωριό μας.
Τώρα που είναι η αρχή της πορείας του θέλουμε από αυτό εδώ το βήμα να τονίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό μας, ένα πρόβλημα ουσιαστικό, ένα πρόβλημα που έχει σχέση με την ίδια την υγεία των κατοίκων του χωριού μας.
Όλοι όσοι ζούμε λίγο ή πολύ στο χωριό έχουμε καταλάβει ότι η ποιότητα του νερού είναι επιεικώς απαράδεκτη. Κατά καιρούς έχουν βγει ανακοινώσεις από τον δήμο  Γαργαλιάνων που παρουσιάζουν δείγματα από το σχολείο, από τα καφενεία ή από άλλο μέρος του χωριού και αναφέρουν ότι το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.
Εμείς δεν ξέρουμε να διαβάζουμε νούμερα και αναλύσεις αυτό που ξέρουμε είναι αυτό που βλέπουμε και που γευόμαστε.
Συγκεκριμένα:
  1.  Πολλοί συχωριανοί μας έχουν τοποθετήσει αυτά τα ειδικά φίλτρα που καθαρίζουν το νερό, με όλους όσους έχουμε κουβεντιάσει μας λένε ότι μετά από λίγες μέρες χρήσης το φίλτρο είναι μαύρο σαν να έχει περάσει πίσσα.
  2. Πολλές φορές το νερό μυρίζει πολύ έντονα χλώριο ( μέχρι αηδίας)
  3. Αν το νερό μείνει στο ποτήρι για 3-4 μέρες στα τοιχώματα και στον πάτο του ποτηριού δημιουργούνται άλατα που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι αν έχεις πει δέκα ποτήρια νερό την ημέρα τι περνάει μέσα στο σώμα σου.
  4. Το προηγούμενο καλοκαίρι και για δέκα περίπου μέρες το νερό βρομούσε χλώριο τόσο πολύ που ήταν αδύνατο να καταναλωθεί. Μέχρι που ήρθαν τα συνεργεία του δήμου, μετά από επεισοδιακή διαμαρτυρία συγχωριανού μας στο δημαρχείο  και καθάρισαν την δεξαμενή και λύθηκε το πρόβλημα. Τι ήπιαμε εκείνες τις μέρες ο Θεός και η ψυχή τους.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλα παραδείγματα που δείχνουν πως καταλαβαίνουμε εμείς στο χωριό ότι το νερό που έρχεται στα σπίτια μας δεν είναι αυτό που πρέπει να έρχεται. Αν αναφέραμε και το τι πίναμε όταν το δίκτυο ήταν με μολυβοσωλήνες και πριν ενδιαφερθεί ο συγχωριανός μας ο Κώστας ο Αργυρόπουλος που είχε κάποιες άκρες και μεσολάβησε να χρηματοδοτηθεί η αλλαγή του δικτύου τότε δεν θα τελειώναμε σε μια ανάρτηση.  Αλλά ο σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι άλλος, να τονίσει στους νέους δημοτικούς και τοπικούς άρχοντες ότι το νερό του χωριού μας έχει πραγματικό πρόβλημα και είναι ανεπίτρεπτο να μην ασχοληθούν με αυτό το τόσο σημαντικό και ζωτικό θέμα από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουν. Και ας μη χρησιμοποιήσουν την εύκολη λύση του Βάλτου γιατί όλοι γνωρίζουμε τι λιπάσματα και τι άλλα γεωργικά φάρμακα καταλήγουν εκεί.
 Τον απερχόμενο κ. δήμαρχο για τα έργα του στο θέμα της υδροδότησης και όχι μόνο θα τον κρίνει πλέον η τοπική ιστορία.
 Τον νέο δήμαρχο και το νέο τοπικό συμβούλιο θα τα κρίνουμε για την επόμενη θητεία τους εμείς οι δημότες καθημερινά και για το θέμα του νερού ζητάμε λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες