6 Οκτωβρίου 2010

Eντονη η τουριστική προβολή της Μεσσηνίας στο εξωτερικό

ΘETIKO χαρακτήρισε τον απολογισμό της πρώτης σεζόν λειτουργίας του Costa Navarino ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε στις εγκαταστάσεις του Westin Resort στην Πύλο.

Η περιοχή και ο Nομός Μεσσηνίας προβλήθηκαν έντονα στο εξωτερικό, σημείωσε ο κ. Κωνσταντακόπουλος, καθώς το τελευταίο οκτάμηνο έγιναν αναφορές στο Costa Navarino και τον νομό Μεσσηνίας σε περισσότερα από 1.100 δημοσιεύματα. «Το όραμα του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου να αναγνωριστεί η Μεσσηνία ως ένας από τους πιο ποιοτικούς προορισμούς της Μεσογείου, έχει αρχίσει να υλοποιείται», επισήμανε.
Μέχρι σήμερα στις εγκαταστάσεις του Costa Navarino έχουν φιλοξενηθεί 93 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί press road-shows σε Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, το Costa Navarino έχει συμμετάσχει σε 21 διεθνείς εκθέσεις και προγραμματίζει να συμμετάσχει σε 12 ακόμη μέχρι το τέλος του 2010.
Πάνω από 30 συνέδρια και εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν στο συνεδριακό κέντρο "House of Events", βάζοντας έτσι τη Μεσσηνία στον χάρτη του συνεδριακού τουρισμού, ενώ τρία δημοφιλή τουρνουά γκολφ φιλοξενήθηκαν στο "The Dunes Course".
Για το 2011 ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. εξήγγειλε ακόμη πιο έντονη προβολή της Μεσσηνίας και του Costa Navarino, με άνοιγμα και σε νέες αγορές, όπως η Κίνα και η Μέση Ανατολή.
Στα σχέδια ανάπτυξης του συγκροτήματος για τον επόμενο χρόνο είναι νέοι χώροι εστίασης με μαροκινή, ασιατική και ελληνική κουζίνα, η δημιουργία του Navarino Culinary Institute, ενός διεθνούς κέντρου έρευνας και εκπαίδευσης για την ελληνική και μεσσηνιακή διατροφή, καθώς και η δημιουργία του Navarino Natura Hall, του διαδραστικού περιβαλλοντικού εκθεσιακού κέντρου του Navarino Dunes. Παράλληλα, στα μακροπρόθεσμα σχέδια είναι και η δημιουργία επιπλέον αθλητικών χώρων –δύο γηπέδων ποδοσφαίρου ειδικότερα, προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον ομάδων για προετοιμασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες